Dodaj do ulubionych

Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BWA ...

21.07.05, 09:00
Wielka artystka... A tak na poważnie - to co by poczęli ci wszyscy artyści,
którzy nie potrafią nawet kota namalować gdyby nie utrzymywało ich państwo?

G.
Obserwuj wątek
    • Gość: statystyk Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.07.05, 09:38
      kolejna plansza...dziennikarz cieszy sie,ze umie czytac i pisze o
      tym...fantastyczne
      • a_s_i_m_o :-))))))))))))))))))))))))) 21.07.05, 10:07
        Fajny komentarz!
    • jarumin Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW 21.07.05, 09:52
      Jestem zdegustowany, ale moja opinia nic tu nie znaczy, bo ileż osób ten tekst
      przeczyta. Ważniejsza winna być opinia psychologów wyrażona w mediach. Ciekawi
      mnie, kto i jakimi kryteriami się posługuje przy podejmowaniu decyzji, że dana
      wystawa jest warta by ją pokazać w salonie BWA. Gdzie ten artyzm? W wystawie
      Violi nie widzę nic takiego.
    • Gość: PIES Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:23
      my, psy tez mamy dusze i prosze nie obrazac nas pokazujac gatunek czlowieka,
      nijakich polskich homo sapiens w naszych pozycjach i rytualalach. Nie chcemy
      ich w naszej psiej rodzinie.

PIES - Per Incognito Erotico Sam(iec)
      • Gość: tomek Re: nareszcie jakas ciekawa wystawa IP: *.2.12.vie.surfer.at 21.07.05, 11:33
        .
    • Gość: BEHAMOT Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:10
      wystawa powinna być pod tytułem" jak P.V.KUŚ widzi świat z położenia kuśka"
    • Gość: FAETON Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:13
      Wystawa powinna być pod tytułem" jak P.V.KUŚ widzi świat z położenia kuśka" Od
      tyięcy lat problem prokreacji załatwiła natura, po co więć wymyślać co juz jest
      znane . Chyba z nieodpartej chęci zaistnienia tylko że to krok od śmieszności.
    • aykro Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW 21.07.05, 12:44
      eee... yyyy... czy ta wystawa ma jakiekolwiek realne znaczenie w życiu naszego
      miasta? jaki procent mieszkańców chodzi w ogóle do galerii bwa?
      • Gość: bwa Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 13:36
        Z tego co nam wiadomo autor postu o nicku aykro , jeszcze nigdy nie był w
        naszej galerii, ani chyba w żadnej innej. Raz był widziany w Panoramie
        Racławickiej i wielokrotnie w Galerii Dominikańskiej. Należy jeszcze dodać, że
        z klasą był dwa razy w operze i raz w teatrze na "Kociie w butach".
        Pozdrawiamy 9i zapraszamy na wystawę.
        • aykro Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW 21.07.05, 14:39
          Ależ wszystko się jak najbardziej zgadza, poza Kotem w butach, bo na tym nie
          byłem - nie lubię tej bajki. Nie mam się czego wstydzić, bo operową i wystawową
          średnią krajową na pewno osiągnąłem, a książkową, kinową i koncertową
          przekraczam kilkudziesięciokrotnie. Kwestia co kogo kręci.
          Ja się tylko pytam, jakie ta wystawa ma realne znaczenie skoro jest na aż na
          pierwszej stronie gazety. Bo ja np. wzruszyłem tylko ramionami i zadałem sobie
          pytanie - i co z tego?
          Z zaproszenia - dziękuję, nie skorzystam - jakoś mnie opis nie przyciągnął,
          znam ciekawsze sposoby żeby się dzisiaj uduchowić, nie przyjdę się też oburzyć,
          bo ani mnie nie zbulwersowała artystycznie ani obyczajowo. Ale pozdrawiam
          serdecznie i życzę sukcesów w tej mierze. ;-))))
    • kklement I TO ZA NASZE PODATKI ?! KIEDY TO SIĘ ZMIENI ? 21.07.05, 15:08
      ANI JEDEN złamany grosz nie powinien iść na taką "sztukę". Kiedyś artysta to
      był ktoś, kto potrafił zrobić coś ( obraz, rzeżbę, utwór literacji ) tak, jak
      nie potrafili inni.

Obecnie żeby zostać artystą wystarczy za przeproszeniem zrobić kupę na środku
      galerii albo biegać nago z przyprawionym penisem.

Kiedy wreszcie skończy się wydawanie publicznych pieniędzy na miernoty pokroju
      Kozyry czy Nieznalskiej ? Na ratunek czekają zabytki i prawdziwe dzieła sztuki.
      Współczesne szmirusy niech próbują sprzedawać ten produkowany przez siebie shit
      i niech z tego żyją.
      • Gość: nina Re: I TO ZA NASZE PODATKI ?! KIEDY TO SIĘ ZMIENI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 15:42
        A co jakieś pieniądze idą na sztukę? Z tego co wiem Polska w unii wydaje na
        sztukę najmniej.
        • galba A co - oni żyją powietrzem? 22.07.05, 14:16
          Gość portalu: nina napisał(a):

> A co jakieś pieniądze idą na sztukę?

Bo przecież nikt normalny z własnych pieniędzy ich nie utrzymuje.

G.
      • Gość: Lidka Wroclaw miastem koneserow sztuki i seksuologow ?! IP: *.cybernet.ch 21.07.05, 15:46
        No prosze !

Wroclaw miastem koneserow sztuki i urodzonych seksuologow ?!

Specjalista od wszystkiego (czlowiek renesansu) na kazdym kroku ?!

Z drugiej strony...

Chcielismy dyktatury proletariatu miast i wsi
        - to teraz mamy za swoje !!!

Marzenie Marksa sie spelnilo !

P. S.
        Z tym, ze to juz nie proletariat, a jeszcze nie mieszczanstwo.

• stanlukas Re: I TO ZA NASZE PODATKI ?! KIEDY TO SIĘ ZMIENI 22.07.05, 10:02
        Popieram Twoje zdanie. To,co zostało opisane, to nie jest "sztuka".
    • Gość: eja Violetta Kuś(ka)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:16
      • Gość: kuśnierz Re: Violetta Kuś(ka)? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:03
        exactly: kobitka ma nazwisko mówiące, do wystawy pasuje jak ulał (nomen omen). "Kuśka" to zdrobnienie od "kuś" jak kusy. Raz kusy, raz nie
    • callafior SYF I MALARIA! 21.07.05, 17:57
      Powinni ją za to ukarać, a jej "wystawę" spalić publicznie. To jakaś degeneratka.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • Gość: pan Re: SYF I MALARIA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:07
        A ja widziałem wystawę, w odróżnieniu od całej reszty pacanów , którzy
        powypisywali te bzdury powyżej.
        • Gość: koko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:11
          Wszyscy daliscie sie nabrac matołki!
        • galba Płacił Pan za to? 22.07.05, 14:18
          > A ja widziałem wystawę,

Kupił pan bilet?

> w odróżnieniu od całej reszty pacanów , którzy
          > powypisywali te bzdury powyżej.

Cóż za kultura - nic tylko do galerii (gdzie wiszą instalacje pt. kupka
          zapiekana w siuśkach).

G.
          • Gość: Lidka Dzisiaj kazdy jest historykiem sztuki ?! IP: *.cybernet.ch 22.07.05, 15:37
            Beuys powiedzial: "Everyone is an artist !"

W Polsce: "Kazdy jest historykiem sztuki." ?!

Skory wszyscy moga krytykowac, to widocznie kazdy moze tworzyc ?!...
            • cancro Re: Dzisiaj kazdy jest historykiem sztuki ?! 22.07.05, 15:46
              O ile wiem, uznani artyści nie tworzyli dla galerii, czy BWA. Oni po prostu z
              tego żyli. Ludzie albo kupowali ich dzieła, albo "artysta" umierał z głodu.
              Skoro prawie wszystkie dziedziny życia poddaliśmy regułom wolnego rynku, to
              czemu nie owe "dzieła sztuki"? Niech pani Kuś zaoferuje swoje za przeproszeniem
              "instalacje" np. Luwrowi i po dyskusji - zobaczymy czy użyją ich chociaz na
              podpałkę w paryskiej kotłowni.
              • Gość: Lidka Re: Dzisiaj kazdy jest historykiem sztuki ?! IP: *.cybernet.ch 22.07.05, 18:33
                A nie mowilam ?!

Kazdy Zenek Dzialkowicz to dzisiaj historyk sztuki.

Nie ma problemu.

P. S.
                Czy to czasem nie van Gogh, czy Klee nie umarli w nedzy i upokorzeniu ?!

Wszyscy na nich pluli.
                • cancro Re: Dzisiaj kazdy jest historykiem sztuki ?! 23.07.05, 12:59
                  Gość portalu: Lidka napisał(a):

> A nie mowilam ?!
                  >
                  > Kazdy Zenek Dzialkowicz to dzisiaj historyk sztuki.
                  >
                  > Nie ma problemu.

A ja mówię, ze dzisiaj każda blondynka to mentor!

> P. S.
                  > Czy to czasem nie van Gogh, czy Klee nie umarli w nedzy i upokorzeniu ?!
                  >
                  > Wszyscy na nich pluli.

"Abstrahujesz od układu odniesienia" (to z "Seksmisji")
            • kklement "Na kolana, chamy" - przemówiła ZNAWCZYNI ! 23.07.05, 16:28
              To jest SZTUKA. Przeróżne chamy i buraki mają czelność się na jej temat
              wypowiadać. Jakby nie wiedzieli, że SZTUKA jest dla ELITY ! Tylko ELITA ma
              prawo się na jej temat wypowiadać.

Chamy i buraki niech płacą podatki na utrzymanie ARTYSTÓW i ZAWODOWYCH
              KRYTYKÓW, a poza tym mordy w kubeł.

Prawda ?
              • Gość: pan Re: "Na kolana, chamy" - przemówiła ZNAWCZYNI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:40
                Przecież artyści i krytycy nie są utrzymywani z podatków. Polska to nie USA
                albo europa zachodnia. Ci co piszą takie bzdury może by podali jakieś znane im
                przykłady artystów lub krytyków utrzymywanych w Polsce z podatków.
                • Gość: Idiot Re: "Na kolana, chamy" - przemówiła ZNAWCZYNI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:49
                  Tak? A skad pieniadze na teatry? Nie z ministerstwa Kultury? A Ministerstwo
                  Kultury skad ma? Nie z podatkow? Moze ze stawek dobrowolnych?
                • kklement A jednak. 23.07.05, 21:19
                  Budżet miasta Wrocławia na rok 2005, na liście wydatków pozycja nr 92110.
                  Źródło: www.wroclaw.pl/budzet2005/zalacznik-nr-2.pdf
                  • Gość: pan Re: A jednak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:31
                    To nie są honoraria, a tylko utrzymanie budynku i pensje pracowników . Nie ma w
                    tym kosztów realizacji wystaw , a artyści nie otrzymują honorariów wyższych niż
                    jakieś 300 zł.
                    • galba Boże, po coś stworzył socjalistów?! 24.07.05, 08:55
                      Chyba tylko po to by ludzie o dobrych sercach tłumaczyli im najprostsze sprawy.

> To nie są honoraria, a tylko utrzymanie budynku i pensje pracowników .

Jeśli szewcowi państwo kupi i będzie utrzymywać stragan, na którym będzie mógł
                      sprzedawać swoje buty to też powiesz, że państwo do niego nie dopłaca?

> Nie ma w
                      > tym kosztów realizacji wystaw , a artyści nie otrzymują honorariów wyższych
                      niż
                      >
                      > jakieś 300 zł.

Nie wmawiaj nam, że ci wszscy nieudacznicy żyją z tego, że OSOBA PRYWATNA
                      przychodzi i kupuje ich instalację pt. "Metafizyczna kupa o poranku". Nie,
                      takie cudeńka kupuje muzeum (finansowane przez budżet) a następnie wypieprza je
                      do magazynu (czasem od razu na śmietnik).

G.
                • galba :)))))))))))))))))))))) 24.07.05, 08:49
                  > Przecież artyści i krytycy nie są utrzymywani z podatków. Polska to nie USA
                  > albo europa zachodnia. Ci co piszą takie bzdury może by podali jakieś znane
                  im
                  > przykłady artystów lub krytyków utrzymywanych w Polsce z podatków.

Każden jeden.

Teatry nie są przypadkiem państwowe? A ile z nich jest w stanie przeżyć bez
                  subwencji? Malarze awangardowi - kto kupuje ich "dzieła"? Państwowe muzea. Itd.
                  W USA akurat państwo w bardzo małym stopniu utrzymuje artystów - w Polsce w 99
                  %.

G.
                  • Gość: pan Re: :)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 09:36
                    To jest nieprawda. W USA są olbrzymie subwencje rządowe i specjalne programy ,
                    pierwsze powstały w okresie wychodzenie z wielkiego kryzysu. Bezpośrednie i
                    pośrednie( zwolnienia i odpisy podatkowe) finansowanie sztuki w USA, jest
                    większe niż w Europie Zachodniej. W Polsce od lat muzea niczego nie kupują,żeby
                    się o tym przekonać wystarczy pójść do Muzeum Narodowego i porozmawiać z kimś
                    kto tam pracuje. To, że w Polsce państwo utrzymuje artystów, a na zachodzie
                    sztuka jest poddana działaniom niewidzialnej ręki rynku, to mity
                    rozpowszechniane przez prawicowych dyletantów. Wystarczy przecież to sprawdzić
                    u ludzi, którzy tym się zajmują, a nie powtarzać głupoty.
              • Gość: Lidka Pozamykac katedre historii sztuki, architektury ! IP: *.cybernet.ch 27.07.05, 15:36
                Pozamykac katedre historii sztuki, architektury,
                teatrologii, czy kulturoznawstwa !

Jestem jak najbardziej za !

Precz z Elita Intelektualna ! brrr...

Do kamieniolomow !!! Na Sybir !!!

Dzisiaj wszyscy sie na wszystkim znaja.

Dzisiaj kazdy jest profesorem.

Masa krytyczna ?!

P. S.
                Byl sen o drugiej Japonii, a mamy druga Kambodze !!!

Niech zyje Pol Pot !!! Pol-ak Pot-rafi...

Milej zabawy !
            • galba Kolejność chyba była odwrotna 24.07.05, 08:45
              > Skory wszyscy moga krytykowac, to widocznie kazdy moze tworzyc ?!...

Skoro każdy może tworzyć, to wszyscy mogą krytykować.

Zaczęło się od tego, że za sztukę się wzięli ludzie bez jakichkolwiek zdolności
              ale z wielkim ego.

G.
    • Gość: autorka wystawy Re: Erotyczna wystawa dla dorosłych i dzieci w BW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:30
      Jak najbardziej wystawa nie jest przyjazna dzieciom i nieodpowiedzialnym
      rodzicom, a jest poświęcona problemowi złej edukacji, a instruktaż z 1969 roku
      jest tylko dowodem na pomyłkowe traktowanie pojęć emocjonalnych i fizjologii
      człowieka i temu, że sex i wszelkie przejawy życia intymnego traktowano w
      naszym kraju jak zjawisko pozawerbalne. I chyba nadal tak jest, czego dowodem
      jest sztucznie wzbudzony element sensacji wśród dziennikarzy i LPR-u, nikogo w
      tym wszystkim sztuka nie interesuje, a skoro wielkiej reakcji bojkotu nie było,
      to wnioskować można, że jedynie pewne stereotypy tkwią w tych, którzy próbują
      tą opinie publiczną tworzyć. Nie dziwię się głosom oburzenia na forum, po tak
      zinterpretowanej przez gazete mojej realizacji, gdzie cel moich intencji został
      przekłamany, a sens powstania tej wystawy tym samym został pogrzebany.
      z pozdrowieniem
      viola kuś

• Gość: Fufek Akcja LPR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:15
      www.lpr.pl/?sr=!czytaj&id=3008&dz=kraj&x=2&pocz=0&gr=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka