Gość: pokorny IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 22:01 Boże Boże prosżę.... Was ludzie również...przecież najcenniejszą rzeczą jaką mamy to życie ...nasze i naszych najbliższych...(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: almarta Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.05, 22:11 bedac w pracy slucham radia ,ktore informuje , GDZIE STOJA PATROLE POLICYJNE Z RADAREM !!WIEC JAK TO JEST ? MA ONO OSTRZEGAC PRZED ..I KOGO.....NO WLASNIE ...POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAbZ Komunikaty o policji uspokajają ruch IP: 213.80.60.* 01.08.05, 10:26 > bedac w pracy slucham radia ,ktore informuje , GDZIE STOJA PATROLE POLICYJNE Z > RADAREM !!WIEC JAK TO JEST ? MA ONO OSTRZEGAC PRZED ..I KOGO.....NO WLASNIE ... > POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA... Szkoda, że pozostawiasz bez komentarza, bo może właśnie napisanie komentarza skłoniłoby Cię do zastanowienia się... Komunikaty o stojącej policji mają na celu uspokoić ruch- i rzeczywiście to robią. Czy wyobrażasz Sobie, że urywająca się w krzakach policja lepiej wpłynie na zmienijszenie prędkości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Wypadek na A4 IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 31.07.05, 22:30 Dotychczas nie ma informacji o przyczynach wypadku, w którym zginęła 5 osobowa rodzina. Mogła zaistnieć paradoksalna sytuacja, że kierowca wyprzedzał inny samochód i powrót na swoją połówkę drogę zagrodziły mu betonowe bariery rozdzielające kierunki jazdy postawione ze względu na znajdujący się w pobliżu wjazd/zjazd z trasy. Czy ktoś wie jak to było naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Wypadek na A4 IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.08.05, 07:22 Tam nie ma betonowych barier. Są stojące (i niestety wiele z nich w poprzek) na betonowych podstawach chorągiewki. To dwa pasy ruchu oddzielone takimi chorągiewkami. Sytuacja, którą opisujesz zdarza się nagminnie na tej drodze. Szaleńcy widząc wolne po przeciwnej stronie, zjeżdżają na lewy pas pomiędzy chorągiewkami i wyprzedzają. Wyprzedzają również z prawej strony korzystając z krótkich odcinków pasa awaryjnego lub pasa zjazdowego. W mojej ocenie opisana przez ciebie sytuacja nie miała miejsca. Najbardziej prawdopodobne to niedyspozycja kierowcy (zasłabł, zasnął, zagapił się, odbierał telefon itp.) albo niespodziewana usterka samochodu. Nie wchodzi w grę prędkość a przynajmniej nie odgrywała ona decydującej roli. Suma prędkości w czasie zderzenia wynosiła w tym wypadku około 140 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Wypadek na A4 IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 01.08.05, 14:09 Gość portalu: west napisał(a): > Dotychczas nie ma informacji o przyczynach wypadku, w którym zginęła 5 osobowa rodzina. [..] > Czy ktoś wie jak to było naprawdę? Wszystko rozegrało się w trudnych warunkach atmosferycznych, było ciemno i mokro. Seata zaczęło rzucać z prawej na lewą po całym pasie, rozwalił te sztuczne bariery i wjechał prostopadle bokiem pod nadjeżdząjącego TIRa. Tak opisywała to kobieta - świadek wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shower Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: 193.59.95.* 01.08.05, 06:34 Polacy to bezmózgowce!!!!!! chwalimy się że jesteśmy wykształceni ale zupełnie bez pomyślunku!!!!! trzeba zmienić prawo, pijanym kierowcom zabierać samochody a piratom drogowym wlepiać mandaty min. 2 tys zł za przekroczenie dozwolonej prędkości o 30 km/h!!! bzdurne audycje które informują o miejscach pomiarów prędkości czy mruganie światłami świadczy tylko o tym że Polak z pomyślunkiem ma niewiele wspólnego, aż się płakać chce gdy czytam takie "wiadomości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAbZ Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: 213.80.60.* 01.08.05, 10:29 > Polacy to bezmózgowce!!!!!! > [...] bzdurne audycje które informują o miejscach pomiarów > prędkości czy mruganie światłami świadczy tylko o tym że Polak z pomyślunkiem > ma niewiele wspólnego, aż się płakać chce gdy czytam takie "wiadomości" Psioczysz na Polaków, a sprawy sobie nie zdajesz, że komunikaty o miejscach kontroli policyjnych podawane są w całym cywilizowanym świecie i wszędzie wpływają na zmniejszenie prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach 01.08.05, 11:29 Czasem mruganie blef jest sensowne. Policji nie ma, a ja mrugam i jeszcze mi niektórzy podziękują (taka niby sztama). Przynajmniej ci którzy się nabiorą, przez pewien odcinek pojadą ostrożniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mjlembryk Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach 01.08.05, 07:14 Jakbym złapał takiego kierowcę, tobym chyba zabił (dotyczy wypadku przy ulicy Pilczyckiej). Z natury jestem spokojny, ale juz raz takiego pijaka (prowadził malucha pod Lublinem jeżdżąc z lewa na prawo cała drogą) z kolegą wyciągnęlismy z auta i lekko obilismy. Leposze to, niż zeby ktos niewinny przez niego zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.05, 13:56 A co się stało na Pilczyckiej? Bo wygląda to miejsce makabrycznie... Wiesz może? Odpowiedz Link Zgłoś
pomyslowa Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach 01.08.05, 15:54 A w ktorym miejscu na Pilczyckiej ten wypadek był?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.05, 16:51 Chyba chodzi o miejsce tuż za mostem w stronę Maślic. Nawet na chodniku nie jes sie bezpiecznym, straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pomyslowa Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach 01.08.05, 23:44 Dzieki za info. Ja juz nie raz mialam wrazenie ze chodnik przy ruchliwej ulicy nie jest najbezpieczniejszym miejscem i z reguly trzymam sie jego wewnetrznej krawedzi no ale teraz to chyba wypadaloby nic nie robic tylko domu nie opuszczac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom ciezkie kary dla mordercow za kierownica. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.05, 08:28 mam nadzieje ze ten morderca z audi trafi do pierdla na dluuuugie lata. toz to zwyklu bandyta jest i morderca :-( Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach 01.08.05, 09:12 Niestety, nic nie pomaga. Jezdza dranie bez praw jazdy, jezdza i zabijaja ci, ktorym to prawo odebrano. A Policji nie widac. Odcinek Pilczyckiej to miejsce wielu groznych wypadkow. Rozumiem, ze dla kretyna nie beda istotne zadne utrudnienia. Sadze, ze wielu debilom zamknieto by mozliwosc praktycznie bezkarnego zabijania przez porzadny test psychologiczny przed egzaminem na prawo jazdy. Tak jest w wielu krajach. U nas polglowek, ktorz nie skonczy nawet szkoly podstawowej moze prowadzic pojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.08.05, 09:42 Ja nie rozumiem prawa! Takich ludzi od razu skazałabym na dożywotnią karę i to ni w więzieniu, gdzie maja lepiej niż w domach dziecka maluchy, ale do ciężkiej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Brakuje nam autostrad? 01.08.05, 11:38 Przestępcy drogowi powinni być zsyłani do niewolniczej pracy przy budowie dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Brakuje nam autostrad? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.08.05, 13:53 Co wy z tą ciężką pracą?! Przecież jest bezrobocie. Zwiekszyć kontrolę na drogach i za nieposiadanie prawka karać finansowo i to dotkliwie, tak żeby musiał sprzedać samochód na zapłacenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAbZ ciekawe jak to się robi... IP: 213.80.60.* 01.08.05, 10:24 Co trzeba zrobić, żeby wpaść w poślizg latem?! Ja tak nie umiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Jak wjedziesz na plamkę oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:23 + prędkość to poślizg masz murowany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fogel Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.05, 12:22 Jadąc z Wrocławia do Kłodzka koło 17 mijałem (już za Bardem, długi podjazd pod górę) też bardzo poważny wypadek, ale o nim jakoś nikt nie mówi. Nie wiem, co było przyczyną, ale z tego, co widziałem możliwe, że kierowca, który jechał z góry wyprzedzał na podwójnej ciągłej i przed zakrętem... Wyglądało to koszmarnie. Ktoś też to widział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.hsd1.ct.comcast.net 01.08.05, 14:35 Blagam!!! Jesli macie wiecej informacji na temat wypadku na Pilczyckiej, napiszcie.To moje rodzinne strony i czesto tam bywalem.Teraz jestem w Stanach i martwie sie , ze byc moze zginal , ktos znajomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:20 wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/502224.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek z Kanady Re: Tragiczny weekend na dolnośląskich drogach IP: *.abhsia.telus.net 02.08.05, 04:49 Kochani Rodacy, Pozwolcie ze podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami Wlasnie wczoraj powrocilem z mojej podrozy do Polski Mialem okazje przejechac wypozyczonym samochodem przez cala Polske i to co doswiadczylem na polskich drogach naprawde mnie przerazilo. Widzialem idiotow wyprzedzajacych na zakretach i na wjazdach pod gore,a takze tworzenie cztero pasmowej drogi na dwupasmowce Taka jazda przypominala mi gre w "rosyjska ruletke" Widzialem na wlasne oczy kilka wypadkow i sytulacji w ktorych nie wiele brakowalo do czolowej kolizji Widzialem jazde na "zlodzieja" i "na ogonie" Prawo na drodze jest prawem i trzeba je przestrzegac Nie mozemy tez jezdzic na naszych drogach tak szybko jak Niemcy na swoich bo jeszcze nie wszystkie nasze drogi sa take jak ich W zadnym kraju nie widzialem tylu przydroznych krzyzy Kochani rodacy czas powiedziec idiotom i ignorantom nie, bo jezeli tego nie zrobimy to wkrotce nasze drogi beda wygladaly jak cmentarze Smutne jest to ze w wielu tych wypadkach gina lub odnosza obrazenia tez dobrzy kierowcy i niewinne osoby Z powazniem Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Bandyta z Pilczyckiej na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:12 Koleś niespełna godzinę po wypadku, niezatrzymywany przez policję, wyszedł sobie ze szpitala - na własną prośbę. Policja oczywiście otym fakcie nie wiedziała.... Jazda 130 kaemów po mieście, zabicie człowieka - przecież to normalka... dla policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Bandyta z Pilczyckiej na wolności IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.05, 10:09 wiele spraw jest dziwnie normalnych parę lat temu zginął syn znajomych, 20 lat, był na głównej, ktoś wymusił pierwszeństwo sprawcę uniewinniono, wina poszła na zmarłego wyobrażacie sobie co to znaczy dla matki zmarłego syna? Odpowiedz Link Zgłoś