Gość: Masakrant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 04:40 To jest jakaś masakra, czy my mamy rzeczywiście tak głupie czy też zwyczajnie katolickie społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KKW Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:25 Co za palant z tego kierownika kliniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 10.08.05, 08:27 - Przykro mi, że mieszkańcy oglądali taką makabryczną scenę, należą im się przeprosiny - mówi prof. Kornel Ratajczak, kierownik Katedry i Kliniki Chirurgii Akademii Rolniczej. Obiecał wyjaśnić sprawę. We wtorek przedstawił nam trzy wersje zdarzenia. - Ten koń zdechł podczas operacji - stwierdził przed południem. --- Jeżeli ci sami go operowali, którzy mu potem głowę odcięli, to nie dziwię się, że konik nie przeżył tej operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.05, 15:45 A co mieli zrobić jak się zwłoki nie mieściły ?? A co zabieg ma wspólnego z obcięciem łba ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nie jest tak do konca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:01 chodza tamtedy codziennie na zajecia i trzeba niezle sie z okien wychylic zeby zajrzec na podworko kliniki, ci ludzie niezle musieli sie nagimnastykowac zeby to obejrzec; fakt troche nie bardzo zachowanie pracownikow z kliniki ale jezeli ktos nie chcial mogl poprostu nie patrzec i np wezwac straz miejska.. a kazdy obserwowal jak film akcji...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:35 Głupotą było obcięcie łba w miejscu, które każdy mógł obserwować, ale nie ma co z tego robić wielkiego chalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to co Re: A co ma do tego katolicyzm ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:35 95% z tych głupków to katolicy, statystycznie rzecz ujmując Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Aleś ty durny 10.08.05, 18:40 99,9% z nich to Polacy. Pewnie z 95% to Wrocławianie. I CO Z TEGO ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Aleś ty durny katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:17 Gdyby to byli prawdziwi katolicy, to by takiej masakry ludziom nie zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
pacon1 Re: Aleś ty durny katolik 13.08.05, 17:08 Ludzie chyba was pogięło, jaki tu ma związek wegetarianizm, katolicyzm, zabijanie futrzaków przez Azjatów itp. Koń zszedł i musiał być zawieziony do prosektorium i chłodni która jest 200 m dalej. Niestety trzeba przejechać obok przejścia między ulicami Mikulicza-Radeckiego i Bujwida. Zwłoki nie mieściły się na wózku i technicy musieli sobie jakoś poradzić ale akurat z okna ktoś się gapił i szukał umysłowej rozrywki. Faktycznie mogli to zrobić wewnątrz kliniki ale pewnie nie przypuszczali, że są śledzeni przez wrażliwych obywateli, którzy ryzykując upadek z okna szukają wrażeń. Ciekawe jaką reakcję wywołałby wózek z wlokącym się końskim łbem między ludźmi spieszącymi do kościoła przy ul.Bujwida (to była niedziela). Ja akurat jestem pracownikiem AR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Pani Dagmaro, niedopuszczalne to jest IP: *.media4.pl 10.08.05, 08:27 pozwolenie na obcowanie społeczeństwa ze Strażą Miejską-niekompetentą i łamiącą prawo formacją utrzymywaną za min. moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla kara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 08:47 Pan Kierownik Katedry powinien zostać ukarany przez swoich przełożonych. Nawet nie za to, że miało miejsce takie zdarzenie, ale za to, że najwyraźniej nie kontroluje tego co robią jego podwładni. Te 3 wersje wydarzeń dykredytują go jako osobę kierującą katedrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddi co jeszcz wymysli pan Kornel... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.08.05, 09:20 panie prof.Kornel.. co pan opowiada, kon by sie usmial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pq Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:03 Nie mieszaj do tego religii. Idiota moze byc kazdy, bez wzgledu na wyznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:26 za takie cos mieszkancy powinni dostac zadoscuczynienie za straty moralne tak jak Pan Olechowski od Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcalenie Re: szok! IP: *.elektrosat.pl 10.08.05, 12:50 niby dlaczego mają dostać odszkodowanie? przecież nikt im nie kazał patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: nigdy nie odcinaliscie glowy rybom na swieta? IP: 192.168.248.* / 212.69.247.* 10.08.05, 14:07 ale nie oddalam mojego psa jak byl chory do uspienia w klinice, zalatwili to u prywatnego weterynarza a on przy mnie uspil i zrobil 'pogrzeb'. w zasadzie nie ma sie czemu dziwic ludziom tez odcinaja glowy w nowej gwinei a w rzezni cwiartowanie zwierzakow jest na porzadku dziennym - odzwyczailismy sie od makabresek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: 5.6.2D* / *.saix.net 10.08.05, 14:19 Bo to jest tak. Jak idziesz na emeryture w Rosji to dostajesz Wolge. Ale radio Erewan mowi: ze nie samochod, ale do przeplyniecia! Tu tez, nie w srode, ale w niedziele i nie odcinali glowe tylko upychali. No i najwazniejsze ze ktos si enaprzod napatrzyl, pozagladal a potem najnormalniej w swiecie zadenuncjowal! Brr......... ochyda......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLIK Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.08.05, 14:50 Kurka co za ludzie! widzieli ze martwego konia wynosza to mogli od okna odejsc-ale nie! pewnie jeszcze do sasiadow zadzwonili ze jest "akcja"na podworku-pozniej jest sie komu poskarzyc, do gazety napisac, do strazy miejskiej, prezydenta, Weterynarza powiatowego itd. i juz maja zajecie na najblizsze kilka wieczorow.Mieszkaja kolo kliniki to sie musza liczyc z takimi widokami. Ciekawe czy producentow horrorow tez oskarza-bo przecierz "musza" je ogladac. Bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 17:23 bo to ldzie miastowi. na wsi takie widoki nie sa szokiem. a kogo karac za rabanie lba kurz albo kaczce? ALBO PETROSZENIE JAKIEGO KOLWIEK INNEGO ZWIERZECIA. jezeli kara to tylko za brak higieny - nie posrzatali po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Osobiście uważam, że mogłobyć gorzej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 17:40 Zgorszenie dzieci i młodzieży zamieszkujących sąsiednie kamienice móglby wywołać widok asystetentek pana profesora obcinających koniowi przyrodzenie. Natomiast obcinanie głowy konia jest rzeczą normalną. Scenę tą nakręcono przecież w "Ojcu chrzestnym". A wiadomo, że wzorce amerykańskie są na tym padole łez najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Zapomniałem zapytać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 12:01 Do czyjego łóżka ten koński łeb podrzucili? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 17:48 A czy wypowadający się w tym wątku to wegetarianie? Bo jeśli nie, to informuję uprzejmie, iż kotley z waszych codziennych obiadków też miały głowę. I nogi. I potraktowano je równie makabrycznie, przy czym jeszcze za życia. Ciekawe czemu czymś takim nikt się nie wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.08.05, 18:10 Tia, i mam wrażenie że tych ludzi co tak narzekają przykuli do okna i kazali się im na to patrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_grzechu Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 18:33 Zaklamanie wolajace o pomste do nieba. Ten kon przynajmniej nie cierpial tyle przed smiercia, jak te tony wolowiny, wieprzowiny, cieleciny i drobiu kiedy jeszcze byly cielaczkami, krowkami, swinkami, kurkami itd., to wszystko spozywane takze przez zbulwersowanych swiadkow "strasznego zdarzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freddy Tak samo bezduszni sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:52 niektorzy "pedagodzy" AR. Mialem okazje sie przekonac w tamtym roku.Udalem sie do ambulatorium dzialajacego przy AR. Kot moj ulegl powaznemu wypadkowi, w konsekwencji czego musiano niestety amputowac lapke. Wczesniej stracil troche krwi. Chwilami jego zycie bylo zagrozone.Summa Sumarum,zyje do dzis tylko dlatego, ze dzieki mojemu uporowi i milosci do tego kota nie zdecydowalem na "dobre rady" pana docenta z lecznicy, który stwierdził: "Po co Pan męczy tak tego kota,cierpi...lepiej go uśpić"(sytuacja kompletnie nie wymagała uśpienia). Wyrzucił te słowa z lekkością jak podczas smarowania masłem kromki chleba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raba Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.ar.wroc.pl 11.08.05, 09:16 nie wiem jak to nazwac czy zwykle zezwierzecenie czy brak wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Czy na forum jest weterynarz? 11.08.05, 12:24 Czy można obciąć koniowi głowę nożem? Bo mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:11 podobno eksperymenty na AR z łamaniem konom nóg nie należały (nie należą ?) do rzadkości ... może się warto tym zainteresować ? Odpowiedz Link Zgłoś
marlenkamc Re: Makabryczna scena na podwórku AR 11.08.05, 14:12 Jestem w szoku ale dlaczego się nie dziwie hmmmm to co się dzieje na AR wiedzą wszyscy dziwne że nikt jeszcze się tym nie zainteresował :-( Odpowiedz Link Zgłoś
natassja Re: Makabryczna scena na podwórku AR 11.08.05, 21:30 kleopatryx i bez_grzechu wlasciwie ujeli w slowa cale sedno tkwiace w tym przepelnionym hipokryzja artykule. tudziez wypowiedziach innych forumowiczow. jak latwo jest obruszac na zlo, ktore jest widoczne i razi wasze poczucie dobrego smaku. by nie widziec zlych i przykrych rzeczy (ktorych jednak jestescie beneficjentami - czytaj. jecie smakowite miesko) przymykacie oczy i zatykacie uszy, a wasze sumienie staje sie coraz bardziej twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphincter Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:30 nierozumiem po jaką cholere sie lampili!?! na polsacie teleturnieju z ibiszem nie puscili? awaria prądu? wrazliwa 19-latka pewnie teraz w zakladzie zamknietym... Biedni narażeni na krwawą rzeź mieszkańcy...[sic!] nudzi sie baranom po prostu! Sprawa jest ewidentnie rozdmuchana, opisana tak jak by się tam odbyła jakaś rzeź biednych zwierząt....smutne to, bo ci sami ludzie pewnie odwracają wzrok, kiedy trzeba naprawdę zwierzęciu pomóc... Ja chcialbym tylko przypomniec, ze tam nie pracuja bezwzgledni mordercy, tylko ludzie ktorych zawod polega na pomocy zwierzetom. Mieszkancom rzeczonej kamienicy, ktorzy nie potrafia zapomniec tych makabrycznych scen polecam terapię szokową: www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php - moze zapomna i zwroca uwagę na rzeczywisty problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.consolidated.net 12.08.05, 02:34 Najlepsza scena przecinania konia jest w kultowym filmie "Animal Hause".Najlepszy film komediowy na swiecie z Johnem Belushi w roli glownej. Gabinet dziekana,za sofa martwy kon z wyciagnietymi nogami,drzwi,fizyczny z tasma miernicza,drzwi za male;ryk zapuszczanej pily lancuchowej. Czyzby nasz drogi profesor weterynarz jest z "Delta" Hause? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:06 gasz!!! ten film w tym linku... nie obejrzalam do konca, nie dalam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenkamc Re: Makabryczna scena na podwórku AR 12.08.05, 12:38 Parodia i wiela farsa dziwią mnie wypowiedzi w stylu "nic się nie stało", "pracują tam ludzie" NIE ROZUMIEM !!!!!!!!!! Może to pracownicy pisza takie wypowiedzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphincter Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:13 "parodia i wielka farsa" - zgadzam sie, ze strony szukających sensacji kamienicznych poduszkowców... oswiec mnie w takim razie, co sie takiego dzieje na AR, o czym wszyscy wiedza? i co cie tak zszokowało? zapewniam ze nie jestem pracownikiem AR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyłka! Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:17 Przy Wybrzeżu (nie ulicy) Pasteura nie ma klinik Akademii Rolniczej! Odpowiedz Link Zgłoś
pacon1 Re: Makabryczna scena na podwórku AR 13.08.05, 18:23 Gość portalu: pomyłka! napisał(a): > Przy Wybrzeżu (nie ulicy) Pasteura nie ma klinik Akademii Rolniczej! Oczywiście - kliniki są przy Pl. Grunwaldzkim, a mieszkania wywiadowców są przy Pasteura albo Mikulicza-Radeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś