Dodaj do ulubionych

Makabryczna scena na podwórku AR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 04:40
To jest jakaś masakra, czy my mamy rzeczywiście tak głupie
czy też zwyczajnie katolickie społeczeństwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: KKW Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:25
      Co za palant z tego kierownika kliniki
      • Gość: Oktoberfest Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 10.08.05, 08:27
        - Przykro mi, że mieszkańcy oglądali taką makabryczną scenę, należą im się
        przeprosiny - mówi prof. Kornel Ratajczak, kierownik Katedry i Kliniki
        Chirurgii Akademii Rolniczej. Obiecał wyjaśnić sprawę. We wtorek przedstawił
        nam trzy wersje zdarzenia.
        - Ten koń zdechł podczas operacji - stwierdził przed południem.

---

Jeżeli ci sami go operowali, którzy mu potem głowę odcięli, to nie dziwię się,
        że konik nie przeżył tej operacji.

• Gość: F Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.05, 15:45
          A co mieli zrobić jak się zwłoki nie mieściły ??
          A co zabieg ma wspólnego z obcięciem łba ???
      • Gość: ja Nie jest tak do konca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:01
        chodza tamtedy codziennie na zajecia i trzeba niezle sie z okien wychylic zeby
        zajrzec na podworko kliniki, ci ludzie niezle musieli sie nagimnastykowac zeby
        to obejrzec; fakt troche nie bardzo zachowanie pracownikow z kliniki ale
        jezeli ktos nie chcial mogl poprostu nie patrzec i np wezwac straz miejska.. a
        kazdy obserwowal jak film akcji...!!
    • Gość: , Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:35
      Głupotą było obcięcie łba w miejscu, które każdy mógł obserwować, ale nie ma co z tego robić wielkiego chalo.
    • kklement A co ma do tego katolicyzm ? 10.08.05, 08:00
      • Gość: jak to co Re: A co ma do tego katolicyzm ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:35
        95% z tych głupków to katolicy, statystycznie rzecz ujmując
        • kklement Aleś ty durny 10.08.05, 18:40
          99,9% z nich to Polacy. Pewnie z 95% to Wrocławianie.

I CO Z TEGO ????
          • Gość: katolik Re: Aleś ty durny katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:17
            Gdyby to byli prawdziwi katolicy, to by takiej masakry ludziom nie zrobili
            • pacon1 Re: Aleś ty durny katolik 13.08.05, 17:08
              Ludzie chyba was pogięło, jaki tu ma związek wegetarianizm, katolicyzm,
              zabijanie futrzaków przez Azjatów itp. Koń zszedł i musiał być zawieziony do
              prosektorium i chłodni która jest 200 m dalej. Niestety trzeba przejechać obok
              przejścia między ulicami Mikulicza-Radeckiego i Bujwida. Zwłoki nie mieściły
              się na wózku i technicy musieli sobie jakoś poradzić ale akurat z okna ktoś się
              gapił i szukał umysłowej rozrywki. Faktycznie mogli to zrobić wewnątrz kliniki
              ale pewnie nie przypuszczali, że są śledzeni przez wrażliwych obywateli, którzy
              ryzykując upadek z okna szukają wrażeń. Ciekawe jaką reakcję wywołałby wózek z
              wlokącym się końskim łbem między ludźmi spieszącymi do kościoła przy ul.Bujwida
              (to była niedziela). Ja akurat jestem pracownikiem AR.
    • Gość: marco-van-basten Pani Dagmaro, niedopuszczalne to jest IP: *.media4.pl 10.08.05, 08:27
      pozwolenie na obcowanie społeczeństwa ze Strażą Miejską-niekompetentą i łamiącą
      prawo formacją utrzymywaną za min. moje pieniądze.
    • Gość: killla kara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 08:47
      Pan Kierownik Katedry powinien zostać ukarany przez swoich przełożonych. Nawet
      nie za to, że miało miejsce takie zdarzenie, ale za to, że najwyraźniej nie
      kontroluje tego co robią jego podwładni. Te 3 wersje wydarzeń dykredytują go
      jako osobę kierującą katedrą.
      • Gość: eddi co jeszcz wymysli pan Kornel... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.08.05, 09:20
        panie prof.Kornel.. co pan opowiada, kon by sie usmial
    • Gość: pq Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:03
      Nie mieszaj do tego religii. Idiota moze byc kazdy, bez wzgledu na wyznanie.
    • Gość: gosc Re: szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:26
      za takie cos mieszkancy powinni dostac zadoscuczynienie za straty moralne tak
      jak Pan Olechowski od Leppera
      • Gość: wcalenie Re: szok! IP: *.elektrosat.pl 10.08.05, 12:50
        niby dlaczego mają dostać odszkodowanie? przecież nikt im nie kazał patrzeć
    • Gość: A Re: nigdy nie odcinaliscie glowy rybom na swieta? IP: 192.168.248.* / 212.69.247.* 10.08.05, 14:07
      ale nie oddalam mojego psa jak byl chory do uspienia w klinice, zalatwili to u
      prywatnego weterynarza a on przy mnie uspil i zrobil 'pogrzeb'. w zasadzie nie
      ma sie czemu dziwic ludziom tez odcinaja glowy w nowej gwinei a w rzezni
      cwiartowanie zwierzakow jest na porzadku dziennym - odzwyczailismy sie od
      makabresek
    • Gość: Bolo Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: 5.6.2D* / *.saix.net 10.08.05, 14:19
      Bo to jest tak. Jak idziesz na emeryture w Rosji to dostajesz Wolge. Ale radio
      Erewan mowi: ze nie samochod, ale do przeplyniecia! Tu tez, nie w srode, ale w
      niedziele i nie odcinali glowe tylko upychali. No i najwazniejsze ze ktos si
      enaprzod napatrzyl, pozagladal a potem najnormalniej w swiecie zadenuncjowal!
      Brr......... ochyda.........
      • Gość: eLIK Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.08.05, 14:50
        Kurka co za ludzie! widzieli ze martwego konia wynosza to mogli od okna odejsc-ale nie! pewnie jeszcze do sasiadow zadzwonili ze jest "akcja"na podworku-pozniej jest sie komu poskarzyc, do gazety napisac, do strazy miejskiej, prezydenta, Weterynarza powiatowego itd. i juz maja zajecie na najblizsze kilka wieczorow.Mieszkaja kolo kliniki to sie musza liczyc z takimi widokami.
        Ciekawe czy producentow horrorow tez oskarza-bo przecierz "musza" je ogladac.
        Bezsens.
        • byhanya Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 17:23
          bo to ldzie miastowi. na wsi takie widoki nie sa szokiem. a kogo karac za
          rabanie lba kurz albo kaczce? ALBO PETROSZENIE JAKIEGO KOLWIEK INNEGO
          ZWIERZECIA.

jezeli kara to tylko za brak higieny - nie posrzatali po sobie.
    • Gość: Alojz Re: Osobiście uważam, że mogłobyć gorzej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 17:40
      Zgorszenie dzieci i młodzieży zamieszkujących sąsiednie kamienice móglby
      wywołać widok asystetentek pana profesora obcinających koniowi przyrodzenie.
      Natomiast obcinanie głowy konia jest rzeczą normalną. Scenę tą nakręcono
      przecież w "Ojcu chrzestnym". A wiadomo, że wzorce amerykańskie są na tym
      padole łez najlepsze.
      • Gość: Alojz Re: Zapomniałem zapytać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 12:01
        Do czyjego łóżka ten koński łeb podrzucili?
    • kleopatryx Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 17:48
      A czy wypowadający się w tym wątku to wegetarianie? Bo jeśli nie, to informuję
      uprzejmie, iż kotley z waszych codziennych obiadków też miały głowę. I nogi. I
      potraktowano je równie makabrycznie, przy czym jeszcze za życia.
      Ciekawe czemu czymś takim nikt się nie wzrusza.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.08.05, 18:10
        Tia, i mam wrażenie że tych ludzi co tak narzekają przykuli do okna i kazali
        się im na to patrzyć.
    • bez_grzechu Re: Makabryczna scena na podwórku AR 10.08.05, 18:33
      Zaklamanie wolajace o pomste do nieba. Ten kon przynajmniej nie cierpial tyle
      przed smiercia, jak te tony wolowiny, wieprzowiny, cieleciny i drobiu kiedy
      jeszcze byly cielaczkami, krowkami, swinkami, kurkami itd., to wszystko
      spozywane takze przez zbulwersowanych swiadkow "strasznego zdarzenia".
    • Gość: freddy Tak samo bezduszni sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:52
      niektorzy "pedagodzy" AR. Mialem okazje sie przekonac w tamtym roku.Udalem sie
      do ambulatorium dzialajacego przy AR. Kot moj ulegl powaznemu wypadkowi, w
      konsekwencji czego musiano niestety amputowac lapke. Wczesniej stracil troche
      krwi. Chwilami jego zycie bylo zagrozone.Summa Sumarum,zyje do dzis tylko
      dlatego, ze dzieki mojemu uporowi i milosci do tego kota nie zdecydowalem na
      "dobre rady" pana docenta z lecznicy, który stwierdził: "Po co Pan męczy tak
      tego kota,cierpi...lepiej go uśpić"(sytuacja kompletnie nie wymagała uśpienia).
      Wyrzucił te słowa z lekkością jak podczas smarowania masłem kromki chleba...
    • Gość: raba Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.ar.wroc.pl 11.08.05, 09:16
      nie wiem jak to nazwac czy zwykle zezwierzecenie czy brak wyobrazni
    • wielki_czarownik Czy na forum jest weterynarz? 11.08.05, 12:24
      Czy można obciąć koniowi głowę nożem? Bo mam wątpliwości.
    • Gość: wroc Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:11
      podobno eksperymenty na AR z łamaniem konom nóg nie należały (nie należą ?) do
      rzadkości ...

może się warto tym zainteresować ?
    • marlenkamc Re: Makabryczna scena na podwórku AR 11.08.05, 14:12
      Jestem w szoku ale dlaczego się nie dziwie hmmmm to co się dzieje na AR wiedzą
      wszyscy dziwne że nikt jeszcze się tym nie zainteresował :-(
      • natassja Re: Makabryczna scena na podwórku AR 11.08.05, 21:30
        kleopatryx i bez_grzechu wlasciwie ujeli w slowa cale sedno tkwiace w tym przepelnionym hipokryzja artykule. tudziez wypowiedziach innych forumowiczow. jak latwo jest obruszac na zlo, ktore jest widoczne i razi wasze poczucie dobrego smaku. by nie widziec zlych i przykrych rzeczy (ktorych jednak jestescie beneficjentami - czytaj. jecie smakowite miesko) przymykacie oczy i zatykacie uszy, a wasze sumienie staje sie coraz bardziej twarde.
        • Gość: sphincter Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:30
          nierozumiem po jaką cholere sie lampili!?! na polsacie teleturnieju z ibiszem
          nie puscili? awaria prądu? wrazliwa 19-latka pewnie teraz w zakladzie zamknietym...
          Biedni narażeni na krwawą rzeź mieszkańcy...[sic!] nudzi sie baranom po prostu!
          Sprawa jest ewidentnie rozdmuchana, opisana tak jak by się tam odbyła jakaś rzeź
          biednych zwierząt....smutne to, bo ci sami ludzie pewnie odwracają wzrok, kiedy
          trzeba naprawdę zwierzęciu pomóc... Ja chcialbym tylko przypomniec, ze tam nie
          pracuja bezwzgledni mordercy, tylko ludzie ktorych zawod polega na pomocy
          zwierzetom. Mieszkancom rzeczonej kamienicy, ktorzy nie potrafia zapomniec tych
          makabrycznych scen polecam terapię szokową:
          www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php - moze zapomna i zwroca
          uwagę na rzeczywisty problem...
          • Gość: feran Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.consolidated.net 12.08.05, 02:34
            Najlepsza scena przecinania konia jest w kultowym filmie "Animal Hause".Najlepszy film komediowy na
            swiecie z Johnem Belushi w roli glownej.

Gabinet dziekana,za sofa martwy kon z wyciagnietymi nogami,drzwi,fizyczny z tasma miernicza,drzwi
            za male;ryk zapuszczanej pily lancuchowej.

Czyzby nasz drogi profesor weterynarz jest z "Delta" Hause?

• Gość: ;( Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:06
            gasz!!! ten film w tym linku... nie obejrzalam do konca, nie dalam rady.
          • marlenkamc Re: Makabryczna scena na podwórku AR 12.08.05, 12:38
            Parodia i wiela farsa dziwią mnie wypowiedzi w stylu "nic się nie
            stało", "pracują tam ludzie" NIE ROZUMIEM !!!!!!!!!! Może to pracownicy pisza
            takie wypowiedzi ???

• Gość: sphincter Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:13
              "parodia i wielka farsa" - zgadzam sie, ze strony szukających sensacji
              kamienicznych poduszkowców... oswiec mnie w takim razie, co sie takiego dzieje
              na AR, o czym wszyscy wiedza? i co cie tak zszokowało? zapewniam ze nie jestem
              pracownikiem AR!
    • Gość: pomyłka! Re: Makabryczna scena na podwórku AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:17
      Przy Wybrzeżu (nie ulicy) Pasteura nie ma klinik Akademii Rolniczej!
      • pacon1 Re: Makabryczna scena na podwórku AR 13.08.05, 18:23
        Gość portalu: pomyłka! napisał(a):

> Przy Wybrzeżu (nie ulicy) Pasteura nie ma klinik Akademii Rolniczej!

Oczywiście - kliniki są przy Pl. Grunwaldzkim, a mieszkania wywiadowców są przy
        Pasteura albo Mikulicza-Radeckiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka