Dodaj do ulubionych

Pamięci brata Rogera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:16
kampania wyborcza - nawet smioerć brata rogera sie niektorym przydała, ohyda
Obserwuj wątek
    • Gość: Olhado Re: Pamięci brata Rogera IP: *.206.112.31.telsat.wroc.pl 24.08.05, 12:28
      No tak, po rozpoczęciu się kampanii wyborczej wszyscy politycy (szczególnie ci
      aktualnie urzędujący) powinni się pochować w piwnicach i nie wychylać, bo
      cokolwiek zrobią, zaraz ktoś ich opluje, że wykorzystują to do kampanii
      wyborczej. Czy to naprawdę wina naszych polityków, że ta wredna kobieta
      postanowiła brata Rogera zabić akurat teraz, w czasie trwania kampanii wyborczej
      w Polsce?
      • sapere Re: Pamięci brata Rogera 24.08.05, 13:40
        Gość portalu: Olhado napisał(a):

> No tak, po rozpoczęciu się kampanii wyborczej wszyscy politycy (szczególnie ci
        > aktualnie urzędujący) powinni się pochować w piwnicach i nie wychylać, bo
        > cokolwiek zrobią, zaraz ktoś ich opluje, że wykorzystują to do kampanii
        > wyborczej. Czy to naprawdę wina naszych polityków, że ta wredna kobieta
        > postanowiła brata Rogera zabić akurat teraz, w czasie trwania kampanii
        wyborcze
        > j
        > w Polsce?

Wyglada na to, ze "sceptyk" chcialby aby tablice odslanial straznik miejski lub
        sprzataczka - bo oni zapewne nie kandyduja, choc "sceptyk" zapewne i tak
        wyniuchalby jakis wyborczy podstep.
        Ja osobiscie jestem dumny z tego, ze Brat Roger ma swoja tablice w naszym
        miescie, a fakt, ze odslanial te tablice m.in. wiceprezydent Jaroslaw Obremski
        wcale mnie nie razi. Uwazam ze mial do tego prawo nie tylko jako wiceprezydent
        naszego miasta, lecz rowniez jako osoba, ktora wydatnie pomogla w organizacji
        obu Europejskich Spotkan Mlodych, organizowanych we Wroclawiu przez Wspolnote z
        Taize. A co do tego mam pewnosc podbudowana osobista "recenzja" br. Marka. Ot
        co!

PS. Na margiesie dodam tylko jedno zastrzezenie: odsloniecie tablicy nie
        musialo kolidowac z transmisja uroczystosci pogrzebowych Fr.Rogera, ale moze
        chodzilo o symboliczna rownoleglosc zdarzen?
        • Gość: no comment Re: Pamięci brata Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:28

> Wyglada na to, ze "sceptyk" chcialby aby tablice odslanial straznik miejski
          lub
          >
          > sprzataczka - bo oni zapewne nie kandyduja, choc "sceptyk" zapewne i tak
          > wyniuchalby jakis wyborczy podstep.
          > Ja osobiscie jestem dumny z tego, ze Brat Roger ma swoja tablice w naszym
          > miescie, a fakt, ze odslanial te tablice m.in. wiceprezydent Jaroslaw
          Obremski
          > wcale mnie nie razi. tyle ze w tekscie mowa o Jackiewiczu a nie Obrębskim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka