Gość: x IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 23:48 Co ciekawe, na Rozance stan wody obnizono o ponad metr, natomiast przy uniwersytecie widocznie poziom sie zwiekszyl. Wyglada, ze sprawa moze byc powazna.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: L. Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:53 To nie wiesz ze zeby gdzieć sie podwyższyło to gdzieś sie musi obniżyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.08.05, 15:42 co za pech !!!!!!!!!!!!!!a tak bardzo chciałam pójśc!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suwak Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:52 Co wy wszyscy tak stekacie! Co maja powiedziec osoby ktore napracowaly sie zyby zrobic taka maszyne "latajaca"! ala praca na marne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:52 ja tez chciałam strasznie iśc na Loty Red Bull ale dupa nie ma ich...!!!!! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaTTori Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.08.05, 20:54 ALE KICHA..... przeciez ich nie potopi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:41 Problem mógł być jak by wody zabrakło, ale za dużo? Ktoś przekombinował. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Odwołane loty Red Bulla 27.08.05, 22:43 Ta woda dość szybko płynie i różne śmieci w niej się unoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarek Wysoka woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:57 Myślę, że przyczyną odwołania lotów RB jest zagrożeinie powodziowe. Od kilku dni zapewene w celu oniżenia fali powodziowej otwarte są wrota przy elektrowniach wodnych północej i południowej. To natomiast powoduje przyspieszenie nurtu w okolicach Mostu Uniwersyteckiego, która faktycznie płynie dość bystro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Jedna WIELKA BZDURA!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.05, 16:31 To jest jakaś lipa. Ktoś z RZGW nie dostał w łapę i dlatego puścił wodę akurat w ten weekend i dokładnie przez centrum Wrocławia. To, że u Czechów leje i że będą spuszczać wodę wszyscy wiedzieli już grubo ponad tydzień temu. (Co ciekawe na kanale okalającym Odrę poziom nie był wysoki bo wszystko leciało przez centrum...) Ale panowie z RZGW postanowili czekać, czekać i czekać... Każde pozwolenie na organizację imprezy na wodzie kosztuje (tak dużej imprezy tym bardziej). Panowie z RZGW którym nikt nie dał w łapę postanowili się przypomnieć o swoje. Te stare komuchy zwsze i wszędzie rzucają kłody pod nogi i tak było i tym razem. Nie mam żadnych dowodów ale mogę Wam powiedzieć na bank, że ta impreza mogła się odbyć ale ktoś tego nie chciał... pytanie brzmi: Kto?? P.s. Pozdrawiam wszystkich i liczę, że impreza będzie 11 września. P.s.S. RZGW - regionalny zarząd gospodarki wodnej... pożałowania godni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf1 Ciemnota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 17:01 to jest niestety ciemnota ludu jak ktoś nie ma zielonego pojecia o rzece i stanach wody na rzece to nie powinien się wogóle wypowiadać!!! Jest to rzeczywiście niebezpieczne. P.S. polecam podręcznik z geografii dla klasy 1 LO tam znajdziecie wyjaśnieniazaistniałej sytuacji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawjacek Re: Ciemnota 28.08.05, 19:12 > to jest niestety ciemnota ludu jak ktoś nie ma zielonego pojecia o rzece i > stanach wody na rzece to nie powinien się wogóle wypowiadać!!! Jest to > rzeczywiście niebezpieczne. > Co jest niebezpieczne? Picie redbulla czy skakanie za pieniądze na jakimś badziewiu ? Dla mnie jest niebezpieczne zamkniecie jazu szczytnickiego oraz bartoszowickiego aby gro wody poszło do centrum. Ostatnio nie mogłem przepłynąć kanału powodziowego. Było tam tak płytko, że wystawały kamienie a mój kajak na nich się zatrzymywał. RZGW według mojej wiedzy to państwo w państwie. Często tak długo piętrzą wodę na potrzeby elektrowni aż doprowadzają do zagrożenia powodziowego. Tak było np w 97r. Trzymali wodę w Mietkowie aż zalali zach. dzielnice Wrocławia, podobnie zatopili Nysę. Też przerwałem wypad w góry , wracam a tu kicha. Tysiące ludzi się rozczarowało. A ponoć jeszcze dzisiaj radio Aplauz reklamowało imprezę. > P.S. polecam podręcznik z geografii dla klasy 1 LO tam znajdziecie > wyjaśnieniazaistniałej sytuacji!!!!! > Radzę pojechać zobaczyć jak są ustawione wyżej wymienione jazy oraz jaz opatowicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Ciemnota IP: *.contium.pl 29.08.05, 13:16 To radzę Ci się przyjrzeć uważniej, bo WSZYSTKIE jazy we Wrocławiu były położone. Także Szczytnicki i Bartoszowicki. Zanim zaczniesz się wypowiadać o cudzej niekompetencji, to sprawdź sobie najpierw parametry przepływu przez poszczególne koryta rzeki, a także minimalne stany wody na poszczególnych jazach. Tak jest zaprojektowany węzeł, że większość wody idzie przez centrum, a tylko NADMIAR idzie kanałem powodziowym (zwanym zresztą kanałem ulgi) i Starą Odrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RedBull Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:44 no nieeeee.. nastawialem sie na loty od tygodnia, a oni mowia dwa dni przed ze odwoluja!! to juz drugi taki numer w te wakacje. bilety na nature one musialem zwracac.. Wydali pewnie z 1mln zlotych na reklame a teraz odwoluja. Czy nie mogliby przelozyc to na np.. nastepna niedziele?! Przeciez za tydzien na pewno bedzie ladna pogoda i nie bedzie juz "zagrozenia powodziowego". a przeciez tyle ludzi na to czekalo, nie tylko oragnizatorzy a przede wszystkim uczestnicy. no i widzowie. Jestem zawiedziony:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 08:31 co ciekawe na stronie internetowej organizatora zawodów nic nie jest napisane o odwołaniu imprezy ...........organizacja lekko padła !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.08.05, 08:47 jak nie ma jak jest... www.lotyredbull.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol JAKA FALA?? W kanale żeglownym widać dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 14:44 w przeeciwpowodziowym woda plynie spokojniem Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawzwyboru Re: JAKA FALA?? W kanale żeglownym widać dno 28.08.05, 20:20 wlasnie dlatego w kanale przeciwpowodziowym woda plynie spokojnie bo obnizyli poziom zeby mozna bylo puscic tamtedy ta fale powodziowa co podtopila Cieszyn. =========== wroclawzwyboru.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaki71 Re: Odwołane loty Red Bulla IP: 213.17.244.* 29.08.05, 11:39 fajna impreza-red bul opcina skrzydła-szkoda że zabrakło informacji o odwołaniu w mediach-jechałem 140km aby zobaczyć na moście dwie panienki w koszulkach firmowuch i napis na tablicy o trści: brak mediów przyjedż musisz sam zobaczyć co jest nie grane!!!! PANOWIE WIELKA PLAMA MEDIALNA RED BUL OPCINA SKRZYDŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keram Re: Odwołane loty Red Bulla IP: 62.233.177.* 29.08.05, 12:48 Wystarczyło przenieść imprezę na morskie oko lub glinianki i było by po kłopocie a tak nici.Trochę wyobrażni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.kopnet.pl 30.08.05, 22:02 decyzja o odwołaniu lotów była całkowicie bezpodstawna!ludzie przybyli nieraz z dalekich zakątków Polski, aby zobaczyć konkurs a tu taka plama.sam wydałem sporo pieniedzy na paliwo aby dojechać do Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś