Gość: Ilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 20:01 Cześć. Gdzie można kupić trakiego kotka ?I ile to kosztuje ? Papa :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ag Re: Kot,Norweski leśny,gdzie,za ile... IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 29.08.05, 21:07 U hodowcy, 500-1500pln w zaleznosci od tego, jaki jest w typie i czy do hodowli czy na kolanka. Kociak bedzie szczepiony i odrobaczony. Pseudo-norwega mozesz kupic na gieldzie zwierzakowej, ale nie masz zadnej gwarancji, ze to nie jakis bardziej puchaty dachowiec, nie wiesz co z niego wyrosnie i czy nie jest chory. A i tak zaplacisz okolo 150pln + szczepienia najczesciej na wlasna reke (100pln). Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Kot,Norweski leśny,gdzie,za ile... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.05, 21:36 Nie kupuj kota, zaadoptuj zwierzę ze schroniska. Tam też piękne stworzenia a w dodatku uratujesz komuś życie. Ja mam takie dwa psotniki w domu (tzn. psotnika i psotkę) i nie dość że nie mam z nimi żadnego problemu to jeszcze codziennie okazują mi swoją wdzięczność. Naprawdę polecam! :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Kot,Norweski leśny,gdzie,za ile... IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 29.08.05, 23:43 Jak najbardziej dobra rada, ale nie polecam adopcji ze schroniska. Lepiej od wolontariuszy, ratujacych kociaki w domu. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: requiem66 Dlaczego nie ze schroniska ?! IP: 62.233.249.* 30.08.05, 08:59 A kto je zaadoptuje ? W scgronisku czekają na czulego, odpowiedzialnego Człowieka, ktory je zabierze do domu i bedzie je kochal i sie nimi opiekowal. Czy koty ze schroniska sa mniej warte milosci ? ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Dlaczego nie ze schroniska ?! IP: *.Zabrze.Net.pl 31.08.05, 15:46 Nie. Nie sa mniej warte milosci. Ale o kota w schonisku tak normalnie to trudno. Standardowa odpowiedz pracownikow: "Kotow nie mamy", mimo, ze kociarnia przepelniona :(. Lepiej wziac kota od wolontariusza ze schroniska. Wtedy kotek jest zabrany na kilka dni do domu, i jest szansa, ze bedzie chociaz obejrzany przez weterynarza. Poza tym schronisko spelnia swoja funkcje w miare dobrze, jesli chodzi o psy. Dla kotow lepsze sa domowe przechowalnie - to sa tak samo bezdomne koty, tylko zamiast byc zamkniete w schronisku czekaja w czyims domu, az je ktos przygarnie. Czy takie sa gorsze, niz ze schroniska? Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Kot,Norweski leśny,gdzie,za ile... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:23 Gość portalu: Ag napisał(a): > Jak najbardziej dobra rada, ale nie polecam adopcji ze schroniska. Lepiej od > wolontariuszy, ratujacych kociaki w domu. > > Pozdrawiam > Ag ??? A to czemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Kot,Norweski leśny,gdzie,za ile... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:52 10 wrzesnia będą w Hali Ludowej targi zoologiczno - botaniczne, tam z pewnoscią znajdziesz hodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub weż sobie dachowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:11 Te norweskie koty są dzikie z natury. Znajomi mają dwa takie od paru ładnych lat, do tej pory nie dają sie głaskać, przychodzą tylko na jedzenie i szybko zwiewają spowrotem do ogrodu. Jak masz mieszkanie, chcesz mieć kota do przytulania albo dla szpanu, bo jest inny i ladny, to sobie odpóść. I jak ktoś wcześniej powiedział, weź jakieś zwierze ze schroniska. Ja miałem kotka z takiego źródła i był superowy. Odpowiedz Link Zgłoś