Gość: Raper IP: 150.254.191.* 27.03.01, 13:39 Pozdrowienia dla Wędzonki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stopper Re: !!! Pozdrowienia dla wędzonki !!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.03.01, 14:20 Pozdrowienia dla Wedzonki to za malo. Wedzonce nalezy sie pomnik. Oczekuje w tej sprawie projektow lokalizacyjnych oraz zarysu koncepcji artystycznej. Ja osobiscie proponuje wysmukla, zamyslona postac Wedzonki umiescic obok Powodzianki (zeby mial towarzystwo). W reku monument trzymalby mocno nadwerezona klawiature, a w oczach mial idee (rodzaj idei do przedyskutowania). Na nogach kalosze (nawiazanie do powodzi 1997), mocno zniszczone z powodu stanu wroclawskich jezdni - co moze wyjasnic odpowiednia inskrypcja, wskazujaca na udzial ZDiKu w dewastacji substancji drogowej naszego miasta. Czyz to nie piekna wizja? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: !!! Pozdrowienia dla wędzonki !!! 27.03.01, 14:31 Popieram idee pomnika. Mam tylko jedna mala watpliwosc - nie widzialem jeszcze pomnika Powodzianki, wiec trudno mi powiedziec, czy wedzonka bylby zadowolony z jej towarzystwa. A tak przy okazji - jakie inne "damskie" pomniki mamy we Wroclawiu? Jakos nie moge sobie przypomniec. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: !!! Pozdrowienia dla wędzonki !!! 27.03.01, 15:33 Lepiej nie stawiajmy je pomnika, bo jak juz wczesniej pisałem w innym wątku, teraz stawiają tylko obeliski w kształcie krzyża... Ukrzyżowana Wędzonka - to brzmi jak Rozstrzelany Salceson albo Powieszony Schaboszczak. Czyli niesmacznie. Lepiej wróćmy do pomysłu redaktora i postawmy je piwko - oczywiście (bez) alkoholowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Piwko nalezy sie dla wszystkich z forum Wrocka! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 28.03.01, 01:08 Widze ze do kolekcji zaszczytow brakuje mi tylko kanonizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Przyjade sobie na to piwko juz niedlugo IP: 62.8.145.* 28.03.01, 16:22 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Widze ze do kolekcji zaszczytow brakuje mi tylko kanonizacji... A to tylko dlatego, ze nie mozna Ci kanonizowac za zycia :) Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazek Re: Piwko nalezy sie dla wszystkich z forum Wrocka! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 22:26 Mozemy zapewnic troche meczenstwa, to podobno pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: Piwko nalezy sie dla wszystkich z forum Wrocka! IP: *.chem.uni.wroc.pl 29.03.01, 08:04 Wedzonka wystarczajaco sie meczy postujac. Chcesz go jeszcze bardziej udreczac? Ale poniewaz kanonizuje sie dopiero po smierci, wiec w oczekiwaniu na ten moment proponuje kandydature Wedzonki na kierownika Urzedu Promocji m. Wroclawia. Przy okazji bedzie to dodatkowa palma meczenska dla przyszlej kanonizacji. Czyli klasyczne "dwa w jednym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Piwko nalezy sie dla wszystkich z forum Wrocka! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.01, 19:42 Nie wiadomo tylko cjak to się zakończy jeśli będzie musiał maszerować po trupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Piwko nalezy sie dla wszystkich z forum Wrocka! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 29.03.01, 21:51 Panie i Panowie. Wszyscy mamy tu juz niezla opinie. Zwracam Wam uwage ze redaktor ktory chcial z nami pic piwo wlasnie stracil mieszkanie i wylecial z pracy! (patrz watek "Piwo od Redaktora") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacksun Re: !!! Pozdrowienia dla wędzonki !!! IP: 213.77.115.* 29.03.01, 21:27 jak juz ja przyjade, to moze sobie na pomnik zasluze ;) pzdr bs Odpowiedz Link Zgłoś