Dodaj do ulubionych

107 - skandal

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.05, 10:07
Dlaczego między 16:30 a 17:30 nie pojechał żaden 107 z przystanku przy
Mińskiej (koło biedronki) w tym czasie odjechały 2 (dwa!) 119 które jeżdżą
dwa razy rzadziej. Czy w końcu ktoś ze ZDiKu zacznie używać mózgu?!
Obserwuj wątek
    • Gość: wkurzony uzupełnienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.05, 10:16
      chodzi o 02.09.2005 a numer boczny autobusu który W KOŃCU ŁASKAWIE przyjechał
      to 6124
    • svarte_sjel Re: 107 - skandal 03.09.05, 12:21
      Gość portalu: wkurzony napisał(a):
      > dwa razy rzadziej. Czy w końcu ktoś ze ZDiKu zacznie używać mózgu?!

A teraz na spokojnie wyjaśnij czym ci tak ZDiK podpadł, że ich tak chamsko wyzywasz?
      • pluto10 Re: 107 - skandal 03.09.05, 19:58
        To chyba proste przez godzine nie przyjechał autobus, to mało?
        • svarte_sjel Re: 107 - skandal 03.09.05, 20:16
          pluto10 napisał:
          > To chyba proste przez godzine nie przyjechał autobus, to mało?

W rozłądzie był? Był. WIęc co tu ZDiK winien?
          Nadzoru ruchu się trzeba pytać czemu nie dotarł. ZDiK może co najwyżej karę za
          niewykonanie kursu wlepić.
          • pluto10 Re: 107 - skandal 03.09.05, 22:43
            No to zawiniło MPK/dyspozytor ruchu czy szlag ich tam wie co jeszcze. Mnie jako
            pasażera nie interesuje kto za to odpowiada. Ważne że autobus nie przyjechał a
            że ZDiK jest od komunikacji to tam się rości wszelkie skargi dot.KM. W tym
            wszystkim kto za co odpowiada można się pogubić.
            • svarte_sjel Re: 107 - skandal 03.09.05, 22:49
              pluto10 napisał:
              > No to zawiniło MPK/dyspozytor ruchu czy szlag ich tam wie co jeszcze. Mnie

Najpewniej awaria zawiniła :^)

> pasażera nie interesuje kto za to odpowiada. Ważne że autobus nie przyjechał a
              > że ZDiK jest od komunikacji to tam się rości wszelkie skargi dot.KM. W tym

Naprawdę jest zasadnicza różnica między wysyłąniem skarg, a wyzywaniem od
              najgorszych.

> wszystkim kto za co odpowiada można się pogubić.

Nonsens. Podział kompetencji jest _oczywisty_. Jedynym wyjątkiem jest absurdalne
              przekazanie kilka lat temu wykonywania rozkładów do przewoźników, skądinąd stałe
              źródło problemów.
              • Gość: wkurzony Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 20:27
                Wg aktu prawnego pt.: "UCHWAŁA NR VIII/275/99 RADY MIEJSKIEJ WROCŁAWIA z dnia
                23 kwietnia 1999 roku" wykonawcą usługi przewozu pasażerów w kominikacji
                zbiorowej jest gmina Wrocław ("§ 1. W celu zaspokajania potrzeb
                mieszkańców Wrocławia, w zakresie lokalnego transportu zbiorowego, Gmina
                Wrocław organizuje miejską komunikację zbiorową opartą na usługach
                przewozowych świadczonych przez uprawnionych przewoźników."). A komórką gminy
                Wrocław za to odpowiedzialną jest ZDiK. Więc ja jako pasażer zawieram umowę
                przewozu ze ZDiK Wrocław. Jasne? MPK dostacza usług ZDiKowi a nie mnie.
                Jeśli idziesz do kina i przerwą seans z powodu braku prądu to o zwrot kasy za
                bilet zwrócisz się do kina czy elektrowni?
                Przyznaję że trochę mnie poniosło, ale ZDiK codziennie - mnie jako mieszkańcowi
                Muchoboru Wielkiego dostarcza dowodów że ma mnie głęboko w ...
                To umęczone osiedle jest chyba doświadczane z zemsty za coś o czym nie wiem i
                nawet nie potrafię się domyślić.
                Tak więc jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
                Na koniec.
                To ja płacę podatki i życzę sobie żeby po każdej takiej wpadce przynajmniej
                mnie przeproszono i wyjaśniono przyczyny takiego a nie innego "zachowania"
                komunikacji zbiorowej, jeśli nie na łamach prasy (rozumiem - to zbedne koszty)
                to chociaż na stronie internetowej ZDiK i to z inicjatywy ZDiKu a nie po mojej
                interwencji, a niczego takiego się jeszcze nie doczekałem.

pozdrawiam

• svarte_sjel Re: Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy 05.09.05, 21:05
                  > Przyznaję że trochę mnie poniosło, ale ZDiK codziennie - mnie jako

Trochę? Z tego co napisałeś można było wywnioskować, że ZDiK _osobiście_
                  _celowo_ spowodował dziurę w kursach 107 po to, żeby _konkretnie tobie_ zrobić
                  na złość. "Trochę" przesada, nie?

> To umęczone osiedle jest chyba doświadczane z zemsty za coś o czym nie wiem i
                  > nawet nie potrafię się domyślić.

Tak, to napewno z zemsty została 10 miesięcy temu wykonana cała wielka operacja
                  poprawienia Muchoborowi Wielkiemu komunikacji kosztem Gądowa. Oczywiście.

> mnie przeproszono i wyjaśniono przyczyny takiego a nie innego "zachowania"
                  > komunikacji zbiorowej, jeśli nie na łamach prasy (rozumiem - to zbedne koszty)
                  > to chociaż na stronie internetowej ZDiK i to z inicjatywy ZDiKu a nie po mojej

Nie wydaje ci się, że przesadzasz? Strona ZDiK ma służyć informacji pasażerskiej
                  i ogłoszeniom, a nie publikowaniu listy zdarzeń losowych.
                  • Gość: wkurzony Re: Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 22:05
                    svarte_sjel napisał:

> Trochę? Z tego co napisałeś można było wywnioskować, że ZDiK _osobiście_
                    > _celowo_ spowodował dziurę w kursach 107 po to, żeby _konkretnie tobie_ zrobić
                    > na złość. "Trochę" przesada, nie?

Nie, nie przesada, jeśli po dwóch kursach które "wypadły" z rozkładu nikt nie
                    zrobił nic by następny się jednak odbył (a nie pojechały w sumie CZTERY) to
                    chyba mogę być wkurzony?

> Tak, to napewno z zemsty została 10 miesięcy temu wykonana cała wielka
                    operacja
                    > poprawienia Muchoborowi Wielkiemu komunikacji kosztem Gądowa. Oczywiście.

poprawienia CZEGO?! Komunikacji?! chyba nie wiesz o czym piszesz. Cała operacja
                    miała na celu wymianę (lub utworzenie) mediów komunalnych (w szczególności
                    kanalizacji) a nie poprawę komunikacji. Mało tego - po "genialnych" pomysłach
                    projektantów "przepływność" tamtych ulic pewnie się zmniejszy (rondo na
                    Stanisławowskiej i zamknięcie ul.Zagony dla normalnego ruchu). To po pierwsze.
                    A po drugie, kiedy to wstrzymano prace modernizacyjne na Gądowie, że
                    piszesz "kosztem"?
                    A po trzecie, przypominam, że prace na Muchoborze Wielkim trwają juz ponad 1,5
                    roku i mimo tego że ŻADEN termin nie został dotrzymany jakoś nadal TEN SAM
                    wykonawca wykonuje kolejne etapy pracy. Więc mój zarzut o robienie komuś czegoś
                    na złość to raczej komplement dla zleceniodawcy tych robót bo w innym przypadku
                    pozostaje już tylko zarzut korupcji, a przecie wszyscy wiemy że to nie może być
                    prawda, a może jednak?

> Nie wydaje ci się, że przesadzasz? Strona ZDiK ma służyć informacji
                    pasażerskie
                    > j
                    > i ogłoszeniom, a nie publikowaniu listy zdarzeń losowych.

Nie wydaje mi się i w dalszym ciągu uważam że 5 minut pracy urzędnika/czki
                    (tyle trwa wprowadzenie tekstu w gotowy formularz) bardzo poprawiłoby (kiepski)
                    wizerunek i (złą jak dotąd) prasę ZDiKu.

pozdrawiam
                    • pluto10 Re: Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy 07.09.05, 14:27

> poprawienia CZEGO?! Komunikacji?! chyba nie wiesz o czym piszesz. Cała
                      operacja
                      >
                      > miała na celu wymianę (lub utworzenie) mediów komunalnych (w szczególności
                      > kanalizacji) a nie poprawę komunikacji. Mało tego - po "genialnych" pomysłach
                      > projektantów "przepływność" tamtych ulic pewnie się zmniejszy (rondo na
                      > Stanisławowskiej i zamknięcie ul.Zagony dla normalnego ruchu). To po pierwsze.
                      > A po drugie, kiedy to wstrzymano prace modernizacyjne na Gądowie, że
                      > piszesz "kosztem"?
                      > A po trzecie, przypominam, że prace na Muchoborze Wielkim trwają juz ponad
                      1,5
                      > roku i mimo tego że ŻADEN termin nie został dotrzymany jakoś nadal TEN SAM
                      > wykonawca wykonuje kolejne etapy pracy. Więc mój zarzut o robienie komuś
                      czegoś
                      >

Chyba coś ci sie pomyliło. 119 do Koszarowej to co? Fatamorgana? A 319 w
                      szczycie?
                  • Gość: hans kloss Re: Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 06:06
                    svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: wkurzony napisał(a):
                    > > Przyznaję że trochę mnie poniosło, ale ZDiK codziennie - mnie jako
                    >
                    > Trochę? Z tego co napisałeś można było wywnioskować, że ZDiK _osobiście_
                    > _celowo_ spowodował dziurę w kursach 107 po to, żeby _konkretnie tobie_ zrobić
                    > na złość. "Trochę" przesada, nie?

Wiesz co?? Jesteś po prostu "głupi", brak słów żeby określić Twoją skrajną
                    tępotę. Takiego kretyna jak Ty, to poza tym forum nie ma chyba nigdzie.
                    Myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy, a tak na prawde jesteś totalnym dnem,
                    prostakiem granatem od pługa oderwanym.
                    • Gość: Adek Re: Drogi svarte_sjel i inni czytelnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:43
                      Paweł, z powyższego listu wynika, że powinienieś czasem jednak spojrzeć na
                      sprawę od strony podróżującego komunikacją miejską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka