Dodaj do ulubionych

A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips

07.09.05, 21:28
Czy wywiążemy się z obietnic wobec koncernu LG Philips?

Money.pl: Czy pozyskanie LG Philips nie kosztuje nas za dużo? Rząd przyznał
koncernowi rekordową pomoc publiczną, aż 99 mln zł.
Robert Gwiazdowski:

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/20050907/107710?p=md

I CO WY NA TO??
Szczególne przeciwnicy pomocy publivznej polskim firmom
Obserwuj wątek
    • Gość: marco-van-basten Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.media4.pl 07.09.05, 21:47
      a teraz siądź na taborecie weź kalkulator i policz ile nas wyniesie pomoc dla
      mana pod krakowkiem
      a potem jeszcze raz sie zatanów co napisałeś.
      i pomyśl która z tych inwestycji pchnie region do przodu
      • pan.nikt Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 07.09.05, 22:01
        Oj lubisz zmieniać nicki.
        Nie stać cię na jeden??

a teraz do rzeczy

Tak mogę policzyć, ale
        1. Podałem to jako ciekawostkę,
        2. Ocena zapisana w poście pochodzi z artykułu,
        3. To nie ja ciągle kszyczę, że za dużo pańtwa w gospodarce,
        4. A jak wygląda pomoc publiczna dla polskich firm?

A PRZY OKAZJI:
        Nie czytałem tej informacji w prasie popularnej
        DLACZEGO??
        • Gość: Cenzor-Emeryt Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:17
          Nie czytałeś ten informacji, ponieważ jest ona niewygodna przed wyborami.

Niewygodna, a więc nie podlegająca publikacji. I już.
          • martusia811 Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 08.09.05, 09:30
            Nie wiem co w tym śmiesznego ??? Weź się zastanów!! Taka inwestycja daje
            wielkie szanse dla regionu. Ja jestem za takimi inwestycjami.
        • Gość: Wrocławianin Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 00:21
          Pan.nikt - oznaniaku drogi, przecież napisałm ci już na waszym forum o co
          chodzi. Dalej nie potrafisz czytać?
          • Gość: Wrocławianin Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 00:22
            A co do śmieszności, to co tu jest śmiesznego?
            • Gość: LG-Żartowniś Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:24
              Śmieszne jest, jak się podnieciliście - jak osiemnastolatek na widok
              rozebranego paszteta - a właściwie sporo dopłacimy do tej "inwestycji".
          • pan.nikt Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 08.09.05, 08:55
            Czytać potrafię, ale czy ty znasz sie an zegarku?
            (następstwo czasowe)
    • Gość: Pancho Villa Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 02:43
      Czy slyszal ktos o pomocy/ulgach tego rzedu dla polskich, rodzimych firm?
      Jakie polskie przedsiebiorstwa, panstwowe korporacje przynoszace dochody maja
      tego rzedu pomoc? A co ze Stocznia Gdynia?
      • capo_di_tutti_capi Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 08.09.05, 08:20
        Gość portalu: Pancho Villa napisał(a):

> Czy slyszal ktos o pomocy/ulgach tego rzedu dla polskich, rodzimych firm?
        > Jakie polskie przedsiebiorstwa, panstwowe korporacje przynoszace dochody maja
        > tego rzedu pomoc? A co ze Stocznia Gdynia?

A czy np Stocznia Gdynia była by w stanie zainwestować w szczerym polu 800 mln
        euro?
        • Gość: 800 000 000 000000 Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips/ FSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:41
          A widziałeś te 800 000 000 EUR?

Ja widziałem - DAEWOO/FSO :)
        • Gość: Jacek Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.09.05, 08:53
          > A czy np Stocznia Gdynia była by w stanie zainwestować w szczerym polu 800
          > mln euro?

Ale to nie powód aby jedną z większych stoczni w Europie zamieniać w szczere
          pole. Wychodzi na to że likwidujemy polskie aby przyciągnąć obce i być
          murzynami od czarnej roboty w naszym kraju.
          • capo_di_tutti_capi Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 08.09.05, 09:09
            > Ale to nie powód aby jedną z większych stoczni w Europie zamieniać w szczere
            > pole. Wychodzi na to że likwidujemy polskie aby przyciągnąć obce i być
            > murzynami od czarnej roboty w naszym kraju.

Nie w taki był wydźwięk tego co napisałem. Czepiacie się nie wiadomo po co,
            wiedząc doskonale, że ta inwestycja i tak się zwróci. W ciągu pierwszych pięciu
            lat 1.2 mln złotych samego podatku - takie to nieekonomiczne?
            • Gość: Pancho Villa Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:01
              Komu i co sie zwroci? Tak jak wszystkim zagranicznym markietom/centrom
              handlowym? Tylko nic dla kraju, w kraju, ani w interesie polskiego konsumenta,
              ktory nawet nie moze skorzystac z obnizki cen, bo polska ustawa na to nie
              zezwala. Ale podatki brac od podatnika zezwala.

Jedzmy do Korei, zalozmy firme, ukryjmy polskie pochodzenie. Wejdzmy na polski
              rynek z ulgami i udogodnieniami. Z Polski polska firma raczej ma nikle szanse.
              • capo_di_tutti_capi Re: A TO ŚMIESZNE, czyli LG Philips 08.09.05, 10:20
                > Komu i co sie zwroci?

Chociażby 12 tys. ludzi, którzy znajdą tam pracę, a co za tym idzie - zarobki.
                To takie trudne do zrozumienia?

> ktory nawet nie moze skorzystac z obnizki cen, bo polska ustawa na to nie
                > zezwala. Ale podatki brac od podatnika zezwala.

Ale to chyba nie wina LG?

> Jedzmy do Korei, zalozmy firme, ukryjmy polskie pochodzenie. Wejdzmy na
                polski
                > rynek z ulgami i udogodnieniami. Z Polski polska firma raczej ma nikle szanse.

Mów za siebie.
    • olllolllo Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG 08.09.05, 08:43
      Będzie wstyd jak na Słowacji jeśli nie podołamy ale sądząc po minie Dutkiewicza
      będzie gotów dołożyć ze swoich pieniędzy jeśli zabraknie z naszych podatków.
      Zawsze można odebrać szpitalom. Po co chorym leki i opieka medyczna?
      • Gość: Jacek Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.09.05, 08:45
        ollololoooooooo czy jak tam cię zwą! Ja pisuję takty które są moje więc ich nie
        kopiuj. Dziękuję
        • olllolllo Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG 08.09.05, 08:46
          Podobał mi się ten tekst. Taki czarny humor. Wpisałeś go wczesniej w moim wątku
          więc pomyślałem że pasuje też tutaj
          • Gość: Jacek Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.09.05, 08:47
            Zakładasz wątki o dziwnych tutałach, popełniasz plagiaty :) Proponuję więcej
            opanowania przy komputerze :)
            • Gość: Wiktor Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 10:19
              Żałosny jesteś pajacu z neoplusa występujący na tym forum pod kilkoma różnymi
              nickami. Podobnie ty Jacusiu, pseudo ekspercie.
              • Gość: nono Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:53
                gwiazdowski to też nibyekspert? spisek nibyekspertów?
                • Gość: Wiktor Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 11:02
                  Kolejna zmiana nicka.
              • olllolllo Re: Zawsze można odebrać szpitalom i dać LG 08.09.05, 15:47
                Gość portalu: Wiktor napisał(a):

> Żałosny jesteś pajacu

Nie podskakuj, siedź na d... i przytakuj!
                Lubię rzeczowe dyskusje. Co mi teraz odpiszesz?
                A jeśli chodzi o neoplusa to pudło :) Strzelaj dalej. Jedną kreskę szubienicy
                już narysowałem :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka