wielki_czarownik 20.09.05, 21:49 Pijanych kierowców karać jak za próbę morderstwa z premedytacją. Wsadzać na dwucyfrowe wyroki i konfiskować majątki. To jedyny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeciorek Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 20.09.05, 22:13 rekwirować samochód ! Za śmierć - minimum dożywocie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.09.05, 23:14 > Pijanych kierowców karać jak za próbę morderstwa z premedytacją. Wsadzać na dwu > cyfrowe wyroki i konfiskować majątki. To jedyny sposób. Hmmmm, jednak zabicie człowieka przez pijanego kierowcę w wypadku nie jest tym samym co zabójstwo z premedytacją. Zgadzam się, że należałoby pijanych kierowców ostrzej karać - widać to na przykładzie tego kolesia, który zabił 3 osoby w Wiszni Małej. Gdyby poszedł siedzieć na 6 czy 7 latek, to może by mu głupota wywietrzała z głowy. Po to jednak ustawodawca zróżnicował kary za różne przestępstwa, których wynikiem jest śmierć człowieka, żeby odróżnić np. płatnego zabójcę od idioty, który siada pijany za kółkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 21.09.05, 12:21 > Hmmmm, jednak zabicie człowieka przez pijanego kierowcę w wypadku nie jest tym > samym co zabójstwo z premedytacją. Zgadzam się, że należałoby pijanych ... Nie sądzę aby zabitemu robiło to jakąś różnicę. > ... Po to jednak ustawodawca zróżnicował kary za różne > przestępstwa, których wynikiem jest śmierć człowieka, żeby odróżnić np. płatnego zabójcę od idioty, który siada pijany za kółkiem. Zróżnicowanie to jest potrzebne tylko prawnikom i owym idiotom. Dla otoczenia jedni i drudzy stanowią wielkie niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Za mało, zdecydowanie za mało... IP: *.neurosoft.pl 21.09.05, 13:22 "Mężczyźnie grozi 12 lat więzienia za spowodowanie wypadku pod wpływem alkoholu." Za mało, zdecydowanie za mało... Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): > [...] Po to jednak ustawodawca zróżnicował kary za różne > przestępstwa, których wynikiem jest śmierć człowieka, żeby odróżnić np. płatneg > o > zabójcę od idioty, który siada pijany za kółkiem. Otóż moim zdaniem różnica jest znikoma! Co mi za różnica, czy zabije mnie płatny zabójca (mam nadzieję, że przez pomyłkę ;-) czy idiota? Co za różnica dla mojej rodziny? Pobłażanie pijanym kierowcom, którzy przecież są potencjalnymi zabójcami, jest czynem (naszego wymiaru sprawiedliwości) o dużej szkodliwości społecznej - rozpuszcza głupoli. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie zgadzam się z Tobą Pawle. 21.09.05, 14:00 Każdy normalny człowiek wsiadający za kółko po pijanemu wie czym to grozi. Wie, że szansa iż spowoduje wypadek jest olbrzymia a mimo to godzi się na to. Pijany kierowca na drodze jest równie niebezpieczny co furiat wymachujący siekierą w tłumie. Ten drugi na 100% dostałby karę jak za morderstwo. A tych pierwszych się podejrzanie łągodnie traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:11 ten pijany kretyn za kierownicą to MORDERCA i tak też powinien byc osądzony,tylko dożywocie bez żadnej ulgi, bez żadnego podziału na premedytacje,usiłowanie itp.TEN PIJAK ZABIŁ!Do myślenia powinni też mieć ci którzy wciąż uważają że na ulicy Kasprowicza nie ma konieczności instalowania sygnalizacji świetlnej,tam dzieci przechodzą do podstawówki do gimnazjum,do domu kultury.Na tej ulicy matki przeprowadzają dzieci do przedszkoli,jast też na tej ulicy szpital i pomimo pasów dla pieszych jast zawsze problem z przedostaniem się na drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 21.09.05, 12:25 sygnalizacja mogłaby być na przycisk, czyli jak nie ma pieszych to samochody jadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie pije Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.do.pl / *.generacja.pl 21.09.05, 08:28 zabierac prawka do konca zycie bez zadnych wyjasnien i koniec, a jak ofiara ma uszczerbek na zdrowiu to niech placi jej taki kierowca dozywotnio rente, oskubac ich z kasy do golasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 08:43 bezmyślne, brutaalne przestępstwo. kary są za małe. w takich przypadkach - bez litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:26 calkowicie się zgadzam,kary sa zdecydowanie za małe,przecież to jest zabójstwo! kara DO 12 lat to są kpiny! Odpowiedz Link Zgłoś
aeea Znów policjanci z komisariatu Psie Pole ! 21.09.05, 09:03 Najbardziej medialny komisariat we Wrocławiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:52 ROZSTRZELIWAĆ PIJANYCH KIEROWCÓW NA MIEJSCU! Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 21.09.05, 10:57 > Pijanych kierowców karać jak za próbę morderstwa z premedytacją. Wsadzać na dwu > cyfrowe wyroki i konfiskować majątki. To jedyny sposób. Co do wymiaru kary to bez przesady. Wydaje mi się, że bardzo dobra byłaby za to konfiskata auta. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 21.09.05, 12:27 > Co do wymiaru kary to bez przesady. > Wydaje mi się, że bardzo dobra byłaby za to konfiskata auta. A jak jechał nie swoim? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Żaden problem 21.09.05, 14:01 Biegły wycenia wartość auta a komornik ściąga to z kierowcy w czasie 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio ciemnca IP: 81.219.224.* 21.09.05, 18:32 Dwa lata w ciemnej celi bez możliwości spacerów,chyba że w noc bez księzyca po wyjściu nie wsiądzie za kółko,żaden okulista mu już nie pomoże i być może sam wpadnie pod przepisowo jadący pojazd(nawet dorożkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluefoto Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.09.05, 19:08 To naprawde straszne co się stało...moja mama pracuje w szpitalu zakażnym tóry stoi obok miejsca wypadku...wyobrażcie sobie że kobieta poleciała na wysokość pierwszego piętra tego waśnie szpitala... Chciałbym złożyć kondolencje dla Rodziny...NIECH SPOCZYWA W SPOKOJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Kolejny wypadek z udzia?em pijanego kierowcy IP: *.lauderhill-fl.gov 21.09.05, 19:49 Nie pierwszy to i nie ostatni tragiczny wypadek. W ostatnich dwoch latach na formu bylo kilka a moze kilkanascie watkow tej samej tresci. Ludzie reaguja zawsze tak samo. Pisza, co by to zrobili z pijanym kierowca...Jedna rzecz mnie zastanawia, dlaczego za tego rodzaj przestepstwa jest tylko do 12 lat wiezienia? Dlaczego tak malo? Przeciez wypadki spowodowane przez pijanych kierowcow nie sa czyms rzadkim w Polsce. Jakkolwiek by na sprawe nie spojrzec, to wygranymi sa: polski przemysl spirytusowy, zaklady pogrzebowo-koscielne i sadownictwo polskie. A wiec, biznes sie jakos kreci. Jedna osoba mniej...kto to sie doliczy. Upic spoleczenstwo, pokropic zwloki swiecona woda i wlozyc trumne do grobu. Zobaczcie, ilu ludzi sie wzbogaci: producent gorzalki, ksiadz, grabarz, sedzia, policjant i straznik wiezenny. Trzymac koniunktore. NASTEPNY POD KOLA! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Kolejny wypadek z udziałem pijanego kierowcy 22.09.05, 16:26 Dziękujęmy za kondolencje i za te słowa wsparcia i pogardy dla tego winnego człowieka. Sama bym mu nogi z dupy powyrywała. Chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego w takich wypadkach giną Ci najwspanialsi, którzy zawsze są gotowi oddać potrzebującym ostatnią koszule i przytulic... Dzisiaj nie ma mnie kto przytulic.... Nie zdążyłam jej nawet pokazać zdjęć z mojego ślubu..................................... Odpowiedz Link Zgłoś