Dodaj do ulubionych

Krzywoustego REMONT

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 15:56
już niedługo ZDIK nam zafunduje budowę awaryjnego włączenia wraz z
tymczasową sygnalizacją świetlną ul. Bolesława Krzywoustego w al. Jana III
Sobieskiego – etap I .chodzi o przygotowanie objazdu i przygotowanie do
remontu wiaduktu tzw. "ślimaka" w pobliżu stacji salonu OPLA i stacji Jet ....
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 28.09.05, 16:19
      ożeszku*&!!! nie, jak przeczytałem to się załamałem......

to z Psiego Pola i Zakrzowa do centrum będziemy jechać samochodami 1,5 godziny,
      autobusami 2 godziny
      • kolowr TAKICH MAMY INTELIGENTÓW U WŁADZY !!!! 28.09.05, 21:23
        kużwa mać, o tym co ważne i priorytetowe to jakoś zapominają, a AOW wraz z OBW
        ŚÓRDM. to podstawa dobrej komunikacji we wro!!!!!!!!!!!!!

czy trzba im w łeb palnąć, zęby to wreszcie zrozumieli????????
        w du.pie mają, bo szefostwo jeżdzi do pracy na którą chce!
        • Gość: artek Re: TAKICH MAMY INTELIGENTÓW U WŁADZY !!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 09:20
          > kużwa mać, o tym co ważne i priorytetowe to jakoś zapominają, a AOW wraz z OBW
          > ŚÓRDM. to podstawa dobrej komunikacji we wro!!!!!!!!!!!!!

to truizm, wiesz?

> czy trzba im w łeb palnąć, zęby to wreszcie zrozumieli????????
          > w du.pie mają, bo szefostwo jeżdzi do pracy na którą chce!

a jakie masz podstawy sądzisz że jest tak jak piszesz? uważasz, że władze miasta
          specjalnie sabotują i opóźniają prace przy obwodnicy śródmiejskiej?
          sądzisz że to władze wrocławia są winne za opóźnienia w realizacji AOW?
          napisz proszę dlaczego? chętnie się dowiem ...
          tylko pls napisz coś z sensem pomijając bluzgi.
    • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 28.09.05, 16:21
      żeby nie przepadły, niech te wszystkie środki unijne wpakują najpierw w
      obwodnice i niech wykupią te ogródki działkowe nawet za 10krotną wartość!!!!!

a dopiero później remonty na miejskich ulicach!!!
      • Gość: rabuch101 Re: Krzywoustego REMONT IP: 62.29.136.* 29.09.05, 17:37
        Masz tam ogródek :)
    • jlesiecki Re: Krzywoustego REMONT 28.09.05, 18:21
      luuuuuuuudzie, co Wy piszecie... podaj prosze wiecej szczegolow...
      codziennie przemierzam te trase.. ile to bedzie trwalo? moze kolej miejska
      uruchomia na ten czas?
      • Gość: wtajemniczony Re: Krzywoustego REMONT IP: *.pl / 80.51.194.* 28.09.05, 19:38
        ..prawdopodobnie do konca roku mają zrobić sygnalizacje swietlną a całkowity
        remont wiaduktu w optymistycznej wersji ok. 2 lata remont nie jest jeszcze
        nawet ujety w planach inwestycyjnych na przyszły rok więc pewnie poczekamy tak
        długo jak remotowali wiadukt do Zakrzowa ( ten do POLARU) jakies 2 lata sam
        remont ...
        • mi.chal Re: Krzywoustego REMONT 28.09.05, 19:47
          Przebudowa tego wiaduktu zaplanowana jest na lata 2007-2008 i wiadomo o tym juz od co najmniej roku.
          • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 28.09.05, 20:53
            tak, ale nie wiadomo było że do 2007 będziemy się pałowac z sygnalizacją,
            ZAMIAST wiaduktu
            • mi.chal Re: Krzywoustego REMONT 28.09.05, 21:35
              A kto powiedzial, ze ten wjazd bedzie dla samochodow osobowych zamiast wiaduktu juz teraz? Z tego co pamietam to narazie beda z niego korzystac tylko przegubowe autobusy, ktore w tej chwili musza sporo nadkladac drogi.
              • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 28.09.05, 22:09
                ale żeby taki autobus przejechał w poprzek, to chyba cały ruch będzie musiał
                byś zatrzymany. A jak kilkakrotnie zdarzyła się blokada jednego pasu [np.
                wypadek] w tej okolicy, to praktyka pokazuje, że korek sięga nawet do dworca
                Psie Pole!
    • jlesiecki Re: Krzywoustego REMONT 29.09.05, 07:22
      moim zdaniem to trzeba byc chorym, by z jednej strony brac sie za grunwald, most
      szczytnicki, skrzyzowanie z sienkiewicza...(sa w koncu takie plany na najblizszy
      czas), z drugiej dorabiac nitke na krzywoustego i drugi most warszawski, a o
      obwodnicy nikt nic nie slyszy, moim zdaniem sprawcy tego zamieszania powinni sie
      przeniesc na kraszewskiego, tam ich miejsce.
      a teraz jeszcze chca zablokowac ten wjazd na wczesniejszym punkcie.
      • Gość: rety Re: Krzywoustego REMONT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:56
        a ja mam niedługo zamieszkac na Psim Polu!chyba będę pieszo chodzic do pracy......
    • Gość: marta Re: Krzywoustego REMONT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:09
      Rozumiem ze ci wszyscy którzy narzekają na remonty wolą nadrabiać 1.5 km drogi
      jadąc koło Provity? Jak zrobią przejazd koło wiaduktu to będzie szybciej!
      • jlesiecki Re: Krzywoustego REMONT 29.09.05, 14:19
        rozumiem i ciesze sie z remontow i budowy nowych drog, ale nie podoba mi sie
        wytyczanie objazdow i brak obwodnicy.
      • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 29.09.05, 14:38
        provity?? to chyba skrót dla Ikarusów.

większość jeździ przez wiadukt na Zakrzów i tuż za wiaduktem zawraca z
        powrotem - to naszybsza droga.

Niektórzy skręcają nawet na podwójnej ciagłej na wiadukcie
        • Gość: marta Re: Krzywoustego REMONT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:24
          tak, chyba dawno nie jechałeś autobusem,bo nie wiesz, że skręcają one przed
          provitą. Wiadukt koło opla jest zamknięty tylko dla przegubowych
          autobusów,dlatego nie wiem czemu piszesz o tym jak radzą sobie kierowcy
          samochodów, którzy przekraczają podwójną ciągłą?
          • Gość: q Re: Krzywoustego REMONT IP: 81.219.224.* 30.09.05, 15:09
            domyśl się, a przedtem się zastanów o którym wiadukcie JA piszę :-)
        • jlesiecki Re: Krzywoustego REMONT 30.09.05, 19:16
          jezdze przegubowcami przy provicie, w sumie nie jest to az takie wkurzajace,
          moze trace 5 minut, moze 3 bo przejazd przez krzywoustego na psim polu tez jest
          wspanialy, jednak bardziej sie wkurze, jak jadac wlasnym autem z zakrzowa (z
          wiaduktu) stane w korku, bo stworza tymczasowe skrzyzowanie... i napewno beda
          tam kolizje... bo piraci drogowi beda za szybko mknac, lub zawracac tam do
          korony (wjazd do korony z miasta tez jest fajny, tez czesto-gesto sa tam korki)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka