Gość: Obserwator IP: *.probit.org / 192.168.1.* 17.09.02, 08:46 Powoli wyłania się spod kielni obiekt, który będzie upiększał Plac Kromera. Czy aby na pewno ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Plac Kromera IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 09:20 Co masz na myśli? Ja w tym "obiekcie" planuje zakupić mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Plac Kromera IP: *.probit.org / 192.168.1.* 17.09.02, 09:31 Gość portalu: magda napisał(a): > Co masz na myśli? Ja w tym "obiekcie" planuje zakupić mieszkanie. Miałem na myśli wygląd zewnętrzny - blokowisko w dość reprezentacyjnym miejscu. A swoją drogą nie życzę Ci żeby Twój balkon wychodził na ruchliwe skrzyżowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Plac Kromera IP: *.koof.com.pl 17.09.02, 10:16 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Powoli wyłania się spod kielni obiekt, który będzie upiększał > Plac Kromera. Czy aby na pewno ? Nie ma we Wroclawiu placu Kromera... Jak moze powstawac cos na czyms, czego nie ma? :]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Plac Kromera IP: *.probit.org / 192.168.1.* 17.09.02, 11:28 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Powoli wyłania się spod kielni obiekt, który będzie upiększał > Plac Kromera. Czy aby na pewno ? Może i formalnie nie istnieje - nie sprawdzałem. Jednak nazwa ta jest powszechnie stosowana nawet przez ZDiK . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Plac Kromera IP: *.koof.com.pl 17.09.02, 21:56 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Może i formalnie nie istnieje - nie sprawdzałem. Jednak nazwa ta jest > powszechnie stosowana nawet przez ZDiK . Podaj przyklad takiego stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Plac Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 23:03 To chyba się wzięło od czasów gdy przy ulicy Kromera funkcjonował plac targowy. Skrócono to do placu i tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Plac Kromera IP: *.probit.org / 192.168.1.* 18.09.02, 08:37 No np. na stronie ZDiK w dziale "Wykaz punktów sprzedaży biletów ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Plac Kromera IP: *.koof.com.pl 18.09.02, 11:38 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > No np. na stronie ZDiK w dziale "Wykaz punktów sprzedaży biletów ..." No to ładnie :)) Sam tez kiedys myslalem, ze to jest plac ale jak zaczalem na mapach szukac pl.Kromera to wtedy okazalo sie, ze go jednak nie ma ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Plac Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 11:50 hehe pięknie zeszliście z głównego wątku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Plac Kromera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 12:33 Gość portalu: Rafis napisał(a): > hehe pięknie zeszliście z głównego wątku ;-) Niezbadane są ścieżki - a teraz okazuje się także, że place - opatrzności. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arq plac K. IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 18.09.02, 14:31 W sumie na "Placu Kromera" jest plac (np. w środku pętli tramwajowo- autobusowej), ale rzeczywiście nie ma placu z nazwy. A co do tego, co stawia tam Dach-Bud... no może to nie najładniejszy obiekt, ale w końcu zrobią tam chodnik i nie trzeba będzie tonąć w błocie. No i jeszcze jedno, ponoć mieszkania są tam tanie, bo na ścianach (nośnych - działowych ponoć nie ma) jest tylko tynk... a resztę we własnym zakresie się wykańcza. [nie wiem, czy to prawda, tak tylko słyszałem]. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: plac K. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 14:55 skad masz takie informacje. Ja bezposrednio od pracownika firmy wiem ze mieszkania beda wykanczane w taki sposob jak wiekszosc mieszkan budowanych przez deweloperow tzn. bez podłog, bialego montazu i drzwi wewnetrznych. Widzialam standard wykonczenia na Obornickiej, a tu ma byc taki sam. Zobacz www.dachbud.com.pl Ale z drugiej strony wszelkie takie plotki sklaniaja do myslenia? Odpowiedz Link Zgłoś