Dodaj do ulubionych

Kaczynski zostanie prezydentem

IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.10.05, 03:03
jezeli Tusk wygral pierwsza ture roznica max. 3%.To jest prawie margines
bledu statystycznego.W drugiej turze GazWyb moze autokarami ludzi do urn
dowozic i nie wystarczy.Nie ma tylu wyborcow.Komuna (ci z SLD i PD) w
wiekszosci zaglosuja na Tuska ale elektorat PSL i reszty pojdzie za
Kaczakiem.Nie wiem kim jest Samoobrona ale to chyba SLD po podstawowce,moga
zostac w domu.
Obserwuj wątek
    • Gość: moje zdrowie! Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 06:24
      UPR tez chyba za Tuskiem. Samoobrona chyba raczej za Kaczynskim a SLD pewnie sie podzieli. Zalezy kto za dwa tygodnie pojdzie glosowac a kto zostanie w domu. Mam nadzieje, ze elektorat Tuska pojdzie do urn bo bez tego grozi nam piec lat niepewnosci i, byc moze, stagnacji. PO ma rzeczowy plan dla Polski ktory polega na pracowaniu nad gospodarka a nie na ganianiu bylych komunistow. Jezeli powodzi sie Wam tak dobrze, ze uwazacie stan gospodarki za wystarczajacy i tylko przeszkadza Wam brak rzetelnej lustracji to prosze bardzo, glosujcie na Kaczynskiego. Natomiast jezeli chcecie aby Polska ekonomia szla do przodu i stale zwiekszal sie GDP to powinno glosowac na Tuska.
      • kklement Niestety, duża część naszego społeczeństwa 10.10.05, 07:58
        to motłoch szturmujący z widłami pałac dziedzica :} Cieszyłem się, że Tusk
        wygrał wybory, ale gdy się tak zastanowić i policzyć głosy pozostałych
        kandydatów, to sytuacja nie wygląda dobrze. Kaczyński ma większe szanse w
        drugiej turze, bo poprze go Lepper, spodziewający się upadku koalicji PiS - PO
        i powstania nowej: PiS-LPR-PSL-Samoobrona.

Lepper i Beger w rządzie. Co Wy na to ?
      • Gość: klon Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: 156.17.105.* 10.10.05, 08:37
        a co ten prezio.....nawet gdyby byl Tuskiem moze,he?.....mi sie wydaje ze
        niewiele:(
    • Gość: Fakir Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.05, 08:19
      Na razie to w zetce ida tłumaczenie kandydata na premiera w sprawie nieczystych
      powiązań z biznesem....
    • Gość: M a wczoraj się cieszyłam :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:53
      dziś powiało pesymizmem, bo óznica między Tuskiem a Kaczyńskim raptowanie się
      zmniejszyła :-(((
      przeraża mnie świadomość, że o polskim prezydencie zadecyduje elektorat Leppera
      (ludzie!!! 16% uprawnionych!!! miliony much nie moga się mylić!!! a
      więc ...jedzmy gó..!!!)
      Jesli Kaczyński zostanie prezydentem, to będziemy mieli w Polsce
      rządy ..RODZINNE - z całym bagażem braterstwa, lojalności braterskiej co to
      każe bronic honoru rodziny kosztem prawa, zasad i moralności;
      Nie chcę Kaczyńskiego za prezydenta:
      - bo kpi sobie z prawa, Konstytucji w myśl zasady "państwo to JA!" (podobnie
      jak caryca Katarzyna Wielka, Król Ludwik Słońce, Stalin, Hitler oraz paru
      innych bardziej lub mniej wsółczesnych kanibali politycznych),
      - bo nie może być gwarantem przestrzegania prawa w Polsce - nie stnaie na
      straży praw wolności i swobód demokratycznych, gdyż sam nie rozumie na czym one
      polegają (jest człowiekiem zdecydowanie nietolerancyjnym);
      - bo wystarczy porównać "dokonania" rządów warszawskich Kaczyńskiego i PISu z
      osiągnięciami wrocławskimi (dzieki Bogu PO ma się tu dobrze od lat i efekty
      tego widać i czuć ...choc doskwierają wieczne remonty dróg, ale
      przynajmniej ...są)
      - bo kumpluje się z niebezpiecznymi oszołomami (łamiącymi prawo) jak Rydzyk,
      - bo władza go ogłupia - za bardzo mu na niej zależy - wczoraj z powodu szoku
      rozczarowania nie był w stanie stanąc przez kamerami TV bezpośrednio po
      ogłoszeniu wyników;
      - bo w sytuacjach porazki zamiast zgrabnie i na luzie komentować sytuację,
      bełkocze bez sensu, a to nie przystoi politykowi klasy prezydenta,
      - bo go świat nie szanuje - ani Europa, ani dalej;
      - bo ma niechlujny wygląd (jesssu! czemu nie idzie do fryzjera?) i posturę
      maskotki-misiaczka);
      - bo pamietam Kaczyńskich jak rozwalali Wałęsę, który to wyhodował ich na
      własnym łonie - sa bez klasy, bez twarzy i bez pom ysłu na rozwój państwa
      • Gość: Fakir Re: a wczoraj się cieszyłam :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.05, 09:03
        Spokojnie jeszcze Warszawa jest niepodliczona, a tam za Kaczyńskim nie przepadają...
      • Gość: Fakir Re: a wczoraj się cieszyłam :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.05, 09:07
        i link
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2960334.html
        to cos znaczy - jak u nas Zdrojewski startował to glosowało sie na niego a nie
        przeciwko (oczywiscie w wyborach parlamentarnych :)))
    • Gość: gosc Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:13
      jesli sie ktos liczy ze łatwiej znajdzie prace za rzadów Tuska to jest w
      błedzie. Słuchajcie uwaznie tego co mowi. Powtarza na okrąglo o polsce
      solidarnej i wolnej! A ja sie pytam dla kogo ta wolnosc i solidarnosc! JAKIE MAM
      GWARANCJE ZE CZŁOWIEK KTÓRY NIE MA PRACY ZNAJDZIE JA I ZA NIA DOSTANIE UCZCIWE
      PIENIADZE! No chyba ze uczciwe to 700zł za prace czesto 10godzinną! A w tym
      samym czasie pracodawca uczciwie dostaje dziesieciokrotnie wiecej! Tego
      pierwszego uczciwie nie stac na słuzbe zdrowia na dozycie do pierwszego a
      drugiego uczciwie stac na zagraniczne wojaze? Cos tu chyba jest nie tak!
      Uczciwie przepracowałam ostatnio w ostatnim zakładzie siedem lat, pracowałam
      ponad 10 godzin czesto i co? Od redukcja stanowisk i 50 lat na karku i wynocha
      na bruk.Od dwuch lat jestem bezrobotna bez prawa do zasiłku. Zasiłku po
      wyrzuceniu tez nie wziełam bo głupia poszłam na tzw zlecone w tymze zakładzie ,
      z tym ze okazało się ze ich było niewiele i w taki oto sposób pozbawiłam sie i
      zasiłku! Ale co tam! najwazniejsza dla mnie była stycznosc z robotą. A dzis
      rzeczywistosc to praca tylko jako sprzataczka lub nianka, no moze jeszcze
      skręcanie długopisów.NIe po to człowiek ciezko pracuje zeby na stare lata miał
      jeszcze gorzej. Dzisiejsza Tusowska solidarnosc to solidarnosc tych którzy w
      cwaniacki sposób dorobili sie.To pod ich adresem skierowane są słowa o
      solidarnosc i wolnosc! Wolnosc dla kogo ja sie pytam! Ta wolnosc to wolnosc
      podatkowa dla cwaniaków! Jest` róznica miedzy 15% od 800zł a 10 000zł Widac ze
      kolosalna! To sa smieszne pieniadze dla tych co mało zarabuiają. A to czy ktos
      jest piekny, mały, duzy czy grubi a chudy nie decyduje o wyborze prezydenta. Bo
      po wczorajszej opini socjologów i psychologów(wszyscy za Tuskiem byli) wynika ze
      tak jest. Moze celowo wydaja taka opinie!A jesli tak to robia z nas głupców!
      • Gość: M JAK MNIE ZNIECHĘCA TAKIE BIADOLENIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:22
        Żaden prezydent nie da Ci pracy dobrze płatnej - pomyliłeś/aś adresy;
        o gospodarce decyduje rząd, a o prezydent to gość od pilnowania by wszystko
        grało wew. 9pod względem zgodności z prawem - Konstyucją itp) oraz od robienia
        pozytywnego wizerunku kraju za granica - dlatego Polsce potrzebny jest
        prezydent ...eksportowy;
        a jesli chodzi o dobrze płatną pracę ...
        znajdziesz ją w bogatej, o wysokim poziomie kultury prawno-organizacyjnej (tam
        gdzie szanują kodeksy, ustawy i człowieka) - dlatego biedakom potrzebni8 jak
        tlen sa bogaci, sprawni przedsiębiorcy, którym się chce inwestowac w Polsce, a
        nie w Słowacki, Chinach czy Rosji;
        model (chachacha! jeśli to moz na nazwać modelem) państwa socjalnego
        proponowany przez kaczyńskiego to ...złudzenie i kiełbasa wyborcza - bez
        poparcia moznych nie ma kasy na socjal,
        PS.
        Ja jestem bezrobotna i dlatego zalezy mi na Tusku i ludziach któzy go
        popierają, bo tylko rozruch gospodarczy, inuensywana wymiana międzynarodowa i
        zaufanie inwestorów do polskiego rynku ...moga mi dac pracę;
        od kaczyńskich moge się spodziewać jedynie ...zupy darmowej ... ale już be
        wkładki z kiełbasą wyborcza :-(
        • Gość: n Re: JAK MNIE ZNIECHĘCA TAKIE BIADOLENIE! IP: 80.50.49.* 10.10.05, 09:56
          Ja jestem bezrobotna i dlatego zalezy mi na Tusku i ludziach któzy go
          popierają, bo tylko rozruch gospodarczy, inuensywana wymiana międzynarodowa i
          zaufanie inwestorów do polskiego rynku ...moga mi dac pracę;
          od kaczyńskich moge się spodziewać jedynie ...zupy darmowej ... ale już be
          wkładki z kiełbasą wyborcza :-(

Śledząc prasę, to można stwierdzić, że PO może da ci pracę, ale pieniądze pójdą
          do kieszeni takich panów jak S. czy P.
          Wolę darmową zupę niż niewolnictwo.
          • hamled Re: JAK MNIE ZNIECHĘCA TAKIE BIADOLENIE! 10.10.05, 10:09
            darmowa zupa to własnie niewolnictwo!
            mnie nie okradają bogaci przedsiębiorcy :-)
            mnie okradaja bieda z nędzą i głupota decydentów :-(
            musze zrezygnowac z działności gosp. bo nie jestem w stanie płacić miesiąc w
            miesiąc zusu w wysokości 700zł
            mogłabym płacic może 300 -350 zł, ale tak kretynom bardziej się opłaca dac mi
            zasiłek niż wziąc ode mnie te 300-350 zł + podatek,
            i na idzie ta kasa na biede z nędzą - żeby mogła sie nachlać, rozmnażać i
            czasem jeszcze naruszyć moje poczucie bezpieczeństwa;
            nie wierze w pomoc społeczna na zasadzie "DAJ!" - ona demoralizuje, zamiast
            zasiłków powinno się dac ludziom zajęcie - choćby strzyżenie ntrawników i wałów
            nadodrzańskich;
            dlatego wole bogatych, bo mi nie przeszkadza, że mają więcej ode mnie ...im się
            nalezy bo potrafią zarabiać, a ja moge się przy nich tego ...nauczyć :-)
            • Gość: morales Re: JAK MNIE ZNIECHĘCA TAKIE BIADOLENIE! IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:22
              To musisz koniecznie głosować na PIS i Kaczyńskiego bo przypominam Ci, że to
              własnie PIS proponuje w ciągu 2 pierwszych lat działalności zwolnienie z opłat
              na ZUS (jakoś PO tego nie proponuje). Ale cóż Ty tylko widzisz opakowanie i
              słyszysz w TV Tuska, który mówi ja chce dobrze dla przedsiębiorców a Ci żli z
              PIS to tylko socjalizm> Smieszne! Proponuję trochę głębszej analizy i myslenia.
        • Gość: Misiak Re: JAK MNIE ZNIECHĘCA TAKIE BIADOLENIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:00
          słuszna postawa i poglądy, zapraszam do mojej pracy:))
        • Gość: MORDERCATUSKA IDIOTYZM - A rząd jest z KOSMOSU ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:40
          Albo nie mieszkasz w Polsce albo nie pojujesz iż PREZYDENT jest częśćiśą
          politycznego establishmentu mającego kluczowy wpływ na rząd ..... Tym gorzej
          więc jeśli zapowiada wprowadzenie tak drastycznej nierównosci ekonomicznej
    • Gość: basia Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: 195.205.195.* 10.10.05, 09:53
      Białystok, Lublin, Radom tu wygrał Kaczyński
    • Gość: morales Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:13
      Nie podaba mi się, że dyskusja na forum jest prowadzona na bardzo abstrakcyjym
      poziomie. Jeśli mamy wysnuć jakąś konkluzję to proponuje porozmawiać troche o
      programach obu partii PO i PIS. Na początek musimy sobie powiedzieć w naszym
      systemie wpływ Prezydenta na bieżącą politykę gospodarczą kraju ogranicza się
      do inicjatywy ustawodawczej (moga to być ustawy o znaczeniu gospodarczym lub
      prawo do veta ustaw np. niebezpiecznych dla gospodarki). Druga sprawa program
      partii: tylko pewne opakowanie wyborcze stawia PO w roli rzekomo jedynej partii
      prorynkowej natomiast to rzekomo jedynie partia redystrybucji i rządań
      socjalnych. PO mówi o ograniczeniu wydatków socjalnych - a ja sie pytam co
      powinniśmy ograniczyć i chciałbym odnieś się do dwóch przykładów: zasiłki dla
      bezrobotnych: zasiłek dla bezrobotnych nie jest żadnym świadczeniem socjalnym
      gdyż każdy pracujący płaci każdego miesiąca 4% na Fundusz Pracy i jeśli
      założymy, że ktoś pracuje i zarabia np. 2000 zł przez 10 lat i nagle stracił
      pracę to pobieranie przez taką osobę przez 6 miesięcy ok. 400 zł zasiłku nie
      jest żadną łaską a jedynie świadczeniem które mu się należy i które sobie
      wypracował. Druga sytuacja renty (pobiera je prawie 5 mln) oczywiście można
      pozbawić np. połowę tej grupy świadczeń tylko powstaje pytanie co z nimi
      zrobić? Jakoś nie dowiedziałem się od Platformy co mają do zaproponowania tym
      ludziom. Propozycje gospodarcze PO proponuje 3x15%, PIS natomiast 18% i 32%
      (kto widzi w tej propozycji jakieś socjalistyczne pomysły?). Propozycja PO
      zwiększy obciążenia podatkowe dla ludzi zarabiających poniżej 1100 zł (brak
      kwoty wolnej od podatku), zyskają na tym ludzie pracujący na umowę o pracę (a
      więc pracownicy najemni, którzy nie tworzą miejsc pracy - przykład w
      uproszeczeniu zyska były prezes Orlenu Wróbej który zamiast zapłacić 4,8 mln
      podatku od odprawy (12 mln) to zapłaci 1,5 mln i tak niestworzy miejsc pracy),
      osoby prowadzący działalność gospodarczą plącą obecnie podatek liniowy 19% i
      ich stawki podatkowe 30% i 40% nie dotyczą). PIS proponuje stawki 18% i 32%
      dlaczego to jest korzystne również w kontekście rozwoju gospodarczego i
      tworzenia miejsc pracy, przykład: jest przedsaiębiorca który dysponuję np. 90%
      udziałów w spółce z o.o. i jest np. zatrudniony w niej jako Prezes przy
      zarobkach np. 10 tys. zł ( a więc prz propozycji PIS będzie musiał zapłacić
      podatek 32% od dochodów osobistych a od CIT 18%) więc w jego interesie będzie
      umiarkowanie w windowniu sobie wypłaty a bardziej opłacalne będzie
      pozostawianie kapitału w spółce i inwestowaniu, przy podatku liniowym 3x15%
      taki sam podatek będzie płacił od dochodów osobitych i od CIT także bez
      żadnych "strat" będzie mógł sobie podwyższyć płacę np do 100 tys. miesięcznie i
      zmniejszy się jego motywacja (fiskalna) do pozostawiani kasy w firmie. Druga
      propozycja PIS chce skrócenia czasu rejestracji działalności gospodarczej z
      około 20 dni do 3 jest to propozycja prorynkowa ale jakoś PO dalej powtarza że
      PIS to partia socjalityczna. PIS duży nacisk kładzie na zwalczanie korupcji,
      natomiast PO próbuje to określić jako chęć jakiegoś totalnego rozliczania .
      Jednakże poważne analizy inwestycyjne wskazują, że jednym z trzech
      najważniejszych elementów podejmowania decyzji o inwestycji jest ocena kraju
      pod kątem poziomu korupcji (im niższa korupcja tym więcej inwestycji),
      wyjątkiem są kraje które mogą zaproponować przy dużym ryzyku inwestycyjnym
      ogromne zyski np. posiadją złoża ropy, diamentów itp. Podsumowując PO nie ma
      żadnej wizji państwa i rozwoju gospodarczego. Pozostaje retoryka i reklama
      polityczna, posługiwanie się sloganami: wierzę w młodych Polaków, musimy być
      otwarci, trzeba nam więcej wolności ale za tym kryje się wielka pustka!!!!!!!
      Chętnie podyskutuje na argumenty i może mnie przekonacie do głowsowania na
      Tuska. Na razie nie widzę takiej możliwości.
    • Gość: ela Re: Kaczynski zostanie prezydentem IP: *.udn.pl 10.10.05, 13:42
      Kaczyński wygra jeśli media przestanna siać tą ogłupiającą małomyślących ludzi
      propagandę
      • Gość: Toto Nie rozumiem skad ta nienawisc do Kaczaka? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.10.05, 15:18
        Wydaje mi sie ze duzo w tym zaslugi czerwonej holoty spod znaku SLD i
        PD.Przegrali i teraz staraja sie wykreowac wizerunek Kaczaka jako
        jakiegos "bogeymana".Szkoda ze wybory do Sejmu PO tak przegrala bo to oni
        powinni miec decydujacy wplyw na polityke gospodarcza ale tak juz jest.Z kolei
        Kaczak powinien wygrac prezydenture bo jest LEPSZY do tego niz Tusk.
        • Gość: OCIEC R CZERWONI POPIERAJĄ TUSKA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:43
          NA stos stos tsso

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka