Dodaj do ulubionych

odbior legitymacji i indexow

IP: *.biuro.kom / 10.101.6.* 25.09.02, 21:02
wiem, ze index otrzymam w dniu immatrykulacji, 30.09. ale z tego co mowili mi
znajomi, legitymacje mozna odebrac wczesniej w dziekanacie. Bylam dzis i
bardzo "mila" pani (jak to w dziekanacie...) powiedziala, ze legitymacje sa
wydawane tak jak jest napisane na tablicy ogloszen. Tyle ze zadnej
interesujacej mnie informacji tam nie bylo :(
Moze ktos cos wie na ten temat??
Obserwuj wątek
    • Gość: on_Morph To poczatek! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.02, 23:46
      Niestety droga Kejti, musisz sie przyzwyczaic, do "zawodowej uprzejmosci" w dziekanacie! Z doswiadczenia, nie tylko swojego, wiec, ze gdzies tam sie zdarzaja uprzejme panie w dziekanacie, ale nigdy "u siebie" :-) No coz,tak czy inaczej, jest, jak jest! Pozdrawiam Panie z dziekanatu, zwlaszcza kochana Ziute! :-) Trzymaj sie Kejt i nie daj sie!
      • Gość: kejti wie ktos? IP: *.biuro.kom / 10.101.6.* 26.09.02, 08:07
        A pewnie ze sie nie dam! Beda dla mnie wredne a ja i tak bede sie do nich
        usmiechac! :)
        Moze ktos wie co z tymi legitymacjami? Wydzial filologiczny
        I jeszcze jedno: zlozylam podanie o akademik, konmisja zbiera sie 7 lub 8
        pazdziernika. Kiedy moge sie spodziewac zawiadomienia?
      • Gość: koko Nie uogoóniać !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 16:07
        Musze tu zaprotestowac!!! Piszecie ogólnie o nieuprzejmości pań w dziekanatach.
        W dziekanacie mojego wydzialu pracuje Pani Krysia, nie przesadze mówiąc ,że to
        złota kobieta. Ile dzieki niej udalo mi sie załatwić spraw to nie da sie opisać.
        Wiec nie nastawiajcie "pierwszoroczniaków" negatywnie do pracownic dziekanatów!!
        Niech sami sie przekonają i ocenią.

pozdrawiam
        koko

• Gość: STrup Konkretna odpowiedź IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.09.02, 09:56
      Student nabywa praw po immatrykulacji, wtedy też otrzymuje legitymację.
      Następuje to wraz z rozpoczęciem roku akademickiego (1 października)
      Dlatego uroczystość immatrykulacji powinna się odbyć ostatniego dnia września
      (30.), albo pierwszego dnia października.
      Wcześniej nikt nie da legitymacji, bo nowoprzyjęty nie jest jeszcze (i nie
      może być) studentem. Staje sie nim w chwili wręczenia indeksu.
      Ktoś niedoinformowany ci źle poradził. dziekanat nie wyda ci legitymacji przed
      wręczeniem indeksu i już. Nie może.
      A co do stypendiów i itp.: przydziela je komisja, wyniki zwykle są wywieszane
      na tablicy ogłoszeń lub informuje zainteresowanych dziekanat. To już zalezy od
      organizacji pracy dziekanatu i obyczajów - róznych na różnych uczelniach i
      wydziałach. Są one w zasadzie znane juz po zakończeniu pracy przez komisję, ale
      ponieważ zainteresowanych jest zwykle wielu, nie atakujcie dziekanatu pytaniami
      każdy z osobna, tylko poczekajcie cierpliwie ten jeden dzień. W końcu taka
      liste też trzeba jakoś przygotować!
      A tak przy okazji, dla zżymających się na pracownice dziekanatów. Jest to
      piekielna robota! Każdy student musi mieć porządek we własnej teczce, w
      systemie komputerowym (i tu, i tu trzeba dokonywać wpisów wszystkich stopni z
      zaliczeń i egzaminów, wszelkich innych zdarzeń). I nie wolno sie pomylić.
      Trzeba wysyłać zawiadomienia dla wojska (wszystkim mężczyznom, co rok), wydawać
      zaświadczenia dla ZUS absolwentom (do naliczania kapitału początkowego, tzw.
      nieskładkowego okresu ubezpieczenia), prowadzić dokumentacje archiwalną i wiele
      innych. Oznacza to powtarzanie po 100 razy dziennie tego samego (co zresztą
      często wisi na tablicy ogłoszeń). Cholery można dostać.
      Moja rada: dokładnie przeczytać, kilka razy, regulamin studiów. Ze
      zrozumieniem. Wtedy oszczędzicie czas swój i dziekanatów.

• Gość: no!!! Re: Konkretna odpowiedź IP: *.biuro.kom / 10.101.6.* 27.09.02, 10:33
        To sie nazywa konkrte!!
        Dziekuje bardzo :)
    • Gość: Kociątko Re: odbior legitymacji i indexow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 18:53
      kejti indeks dostaniesz na immatrykulacji (co za koszmar, cały wydział cyztany
      po kolei, kierunek po kierunku, nazwisko po nazwisku). legitki od wyznaczonego
      dnia mozesz odbierać w dziekanacie, tam też dostaniesz książeczkę zdrowia.
      wydanie legitki na UWr kosztuje 5 zł, skłądka na ubezpieczenie 55 zł, płątne
      przy odbiorze legitki.
      • Gość: Cywil Re: Praca trudna i niewdzieczna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 19:21
        To co napisal STrup to świeta prawda. Panie w dziekanacie musza miec "anielska
        cierpliwosc", a i tak sa przyslowiowym "chlopcem do bicia". Praca jest ciezka i
        niewdzieczna. Niektorym studentom nie chce sie czytac ogloszen i regulaminu i
        oczekuja, ze sie ich "indywidualnie" bedzie o wszystkim informowac. A i bywaja
        studenci, ktorzy sa po prostu chamscy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka