Dodaj do ulubionych

do wątku: ogłośmy secesję

23.10.05, 22:01
Bardzo podoba mi się specyficzne pojmowanie demokracji przez jasnogród (może
lepiej "jaśnie oświeconych") i intelektualistów. Jak wygrywa nasz - to wiwat
demokracja, jeżeli nasz przegrywa - to ogłośmy secesję.
Oni to wstrętni ksenofobiczni nacjonaliści, a my - precz z Rydzykiem, wiwat
Wolna Polska Zachodnia.
Widać sporo ludzi wypranych jest z logicznego myślenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pol Re: do wątku: ogłośmy secesję IP: 82.160.135.* 23.10.05, 22:03
      Jestem za
    • aron2004 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:03
      to Polska Zachodnia po secesji będzie miała pewnie ze 30% bezrobocie
      • rocco-siffredi Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:12
        popatrz sobie gdzie wytwarza się większość pkb polski
        my bez nich poradzimy sobie świetnie

podkarpacie niech sobie radzi ze swoimi lepperami, rydzykiem , i kaczką

• aron2004 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:15
          największy PKB wyrabia się na zasiłku dla bezrobotnych - Wałbrzych ma 30%, Nowa
          Sól 35%, Łobez 40%, Nysa 30% - Polska A w pigułce

dla porównania bezrobocie na wschodzie - Białystok 12%, Lublin 12%, Rzeszów 8%,
          Siemiatycze 9%. Największe bezrobocie w woj. lubelskim ma powiat Włodawa - 24%.
          Ile by dało większość powiatów polski zachodniej żeby mieć takie małe
          bezrobocie jak Włodawa!

• Gość: markopolo10 Re: do wątku: ogłośmy secesję IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.10.05, 22:08

Boję się, że PO będzie robiło wszczynało awantury w sejmie, mają taką
      osobowość jak Niesiołowski i paru innych, obym się mylił.
    • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:10
      A pewnie, jak nasz przegrywa to secesja. Gdyby ONI chcieli secesji MY byśmy im
      nie odmówili prawa. Inaczej niż w USA w 1861 roku. Gdzie tu brak logiki?
      • Gość: Nie rozumię! Re: do wątku: ogłośmy secesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:12
        A kim są we Wrocławiu "jaśnieoświeceni"?
        • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:18
          Dla mnie to przeciwieństwo ciemnogrodu
      • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:14
        To jeszcze wyjaśnij mi co to jest ksenofobia. Czy strach przed Rydzykiem i
        Kaczyńskim to nie jest przypadkiem strach przed innymi?
        • Gość: Toto milo zobaczyc ze sa jeszcze normalni IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.10.05, 22:26
          na tym forum:)
        • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:58
          A strach przed złodziejami to nie jest przypadkiem strach przed innymi?
          • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 23:12
            > A strach przed złodziejami to nie jest przypadkiem strach przed innymi?

Czy to chodzi o strach wywołany doniesieniami o interesach Schetyny?
            • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 24.10.05, 00:11
              Nie wiem co donosi Schetyna. Ustalam tylko kwestię ksenofobii.
              • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 24.10.05, 00:19
                Myślałem, że w określeniu "strach przed złodziejami" słowo złodziej odnosi się
                do doniesień o niejasnych interesach Schetyny.
                • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 24.10.05, 01:41
                  Zatem źle myślałeś. Najwyraźniej jesteś zaskoczony. Ale wciąż nie otrzymałem
                  odpowiedzi na pytanie: czy strach przed złodziejami też jest ksenofobią?
                  • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 24.10.05, 12:42
                    Strach przed złodziejami moim zdaniem nie jest ksenofobią.
                    Ja też odczuwam strach przed ludźmi z Kongresu Aferałów, aż mam gęsią skórkę ze
                    strachu przed prezydentem Warszawy, wokół którego od afer było aż gęsto (chodzi
                    mi oczywiście o p. Piskorskiego).
                    To moim zdaniem nie jest ksenofobia tylko rozsądek.
                    Na szczęści teraz są oni mniejszym zagrożeniem.
                    • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 24.10.05, 19:12
                      No więc strach przed JE preziem-elektem i jego ekipą nie jest ksenofobią.
      • toka95 Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:49
        > Gdzie tu brak logiki?
        Dla mnie brakiem logiki jest to, że umawiamy się, że będziemy rozstrzygać spory
        mechanizmami demokratycznymi, ale gdy nam coś nie wychodzi to secesja.
        Przypomina mi to obrażanie się na naród po przegranej Mazowieckiego w pierwszej
        rundzie wyborów prezydenckich w 1990.
        Ktoś zaproponował referendum w sprawie secesji - a jeżeli wynik będzie podobny
        do wyborów prezydenckich - pozostanie chyba tylko sposób ze "Samych Swoich"
        ("sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie").
        • mr_pope Re: do wątku: ogłośmy secesję 23.10.05, 23:00
          > Dla mnie brakiem logiki jest to, że umawiamy się, że będziemy rozstrzygać
          > spory mechanizmami demokratycznymi,

Zacznijmy od tego, że ja się nie umawiałem. Mogę wystąpić o secesję?

> Ktoś zaproponował referendum w sprawie secesji - a jeżeli wynik będzie podobny
          > do wyborów prezydenckich - pozostanie chyba tylko sposób ze "Samych Swoich"
          > ("sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie").

No dobrze, dobrze... Zatem ja proponuję referendum w sprawie secesji a wniosek
          umotywuję np. brakiem w godle Polskim piastowskiego orła. Czy w związku z tym
          zwolennicy mechanizmów demokratycznych zaakceptują wynik referendum?

• Gość: Zenon Wypierd Dobry komentarz...... IP: *.wroclaw.mm.pl 23.10.05, 23:02
      Osobiście to współczuję Kaczyńskiemu. Jeśli przeciętna mentalność polska jest
      taka jak na tym forum, to IV Rzeczpospolitej po prostu nie będzie. Ale miło jest
      czasem zobaczyć że nawet na tym POpapranym forum pojawiają się rozsądne posty.
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dobry komentarz...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:18
        Trzeba wykazać zrozumienie dla jadowitych forumowiczów, wciąż biurko
        Krowia/Nowy targ, a nie Belweder:)))). Aktualne wyniki to negatyw prognoz OBOPU
        z czwartku, będzie reklamacja i odszkodowanie:))))???. Tyle POprawnej prasy
        zakontraktowanej, sterowani dziennikarze w debatach i klapa. Tego nie było w
        scenariuszu:))))
    • Gość: morales TUSK: ja łączę Polaków, nie stawiajmy murów..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:25
      Zwolennicy Tuska szybko zapominają, że lider z którym się utożsamiali mówił o
      łączeniu Polaków, "nie będzie stawiania nowych murów", nadzieja,że z Polski
      bedziemy dumni i........nie wiele z tego zostaje. Okazuje się, że to jego
      wyborcy chcieli zgarnąć Polskę dla siebie, postawić mur chociażby na Wiśle i
      kopnąć w dupę te Polskę B, wyrzucić ciemnogród np. z naszego Wrocławia. Dobrze,
      że w platformie są tacy ludzie jak Rokita. Ja, reprezentant ciemnogrodu
      proponuję Wam jednak współpracę i wierzę, że teraz najważniejszy jest sukces
      Polski oraz wspólny "ciemnogrodu" (polubiłem te określenie i jestem z niego
      dumny) i "jasnogrodu". Proszę tylko o jedno nie zachowujcie się już jak
      obrażone dzieci w piaskownicy - podzielimy się lizakiem, bo chodzi o Polskę
      solidarną.
      • fotografick Re: TUSK: ja łączę Polaków, nie stawiajmy murów.. 24.10.05, 13:37
        No to odłączcie się. Będziecie pewnie najbogatsi w EUropie. Tylko czemu Rzeszów
        jako miasto generuje większe PKB niż Wałbrzych albo Legnica. Sam się kopnij w
        dupę. Jesteście gó.. wartymi prymitywami i faszystami pod przykrywką
        oświeconych i jasnych ludzi. Zwykłe gówna.
        • Gość: morales Re: TUSK: ja łączę Polaków, nie stawiajmy murów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:06
          Czytaj wszystko ze zrozumieniem. Napisałem zwolennicy Platformy:........
          Napisałem również: "ja zwolennik ciemnogrodu........" Wymowa jest taka ludzie z
          Platformy chcą właśnie podzielić Polskę. a ja się na to niezgadzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka