Gość: student IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 17:30 Pytanie do pierwszoroczniaków: minął październik - jak wam się studiuje? Czy jesteście zadowoleni ze swoich wyborów? co sądzicie o swoich szkołach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 17:42 Xzekam na stypendium socjalne. Obiecywali. Zostałam w akademiku, nie jadę do domu na Wszystkich Świętych, bo nie mam pieniędzy. Jak nie zapłacę za akademik to mnie wyrzucą, wtedy wracam do domu na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:05 > Xzekam na stypendium socjalne. Obiecywali. Zostałam w akademiku, nie jadę do > domu na Wszystkich Świętych, bo nie mam pieniędzy. Jak nie zapłacę za akademik > to mnie wyrzucą, wtedy wracam do domu na stałe. mozesz pomieszkac u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 07:30 No, nie. Jeśli zamierzasz się poddawać przy pierszej okazji, to jak chcesz przeżyć życie? Porozmawiaj z dziekanem, z rektorem do spraw studenckich, poszukaj jakiejś dorywczej pracy i przestań pakować walizki zamiast szukać wyjścia z sytuacji. Też tak parę razy miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenciak Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:06 Ja jestem na 3 roku ale pozwoliłem sobie na zabranie głosu. Otóż nie mogę złapać wiatru w żagle jak w poprzednich latach i mam całkowitego lenia do nauki. 3 rok to jeszcze nie pestka i jak się nie rozkrece to marne moje szanse. Pozdrawiam "pierwszaki" i życzę wytrwałości której mi teraz zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: jak wam się studiuje? IP: *.promax.media.pl 01.11.05, 11:11 a ja juz jestem na 5 roku :) huuurrraaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRZE! Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 10:33 Tylko chcą nam zorganizować jakieś strajki. Po co dlaczego. Ja się chcę uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 11.11.05, 11:09 ja sie wypowiem o uni, jestem na 1 roku sumu..i powiem wam ze lekka sciema:) wczesniej studiowalam prywatnie i naprawde musialam sie uczyc nie tylko w sesji...zajec nie odwolywano (byly albo zastepstwa albo odrabianie) a teraz...pffff..umieram z nudow i juz naprawde bym sie czegos pouczyla...takze generalnie uni mnie zawiodlo troche;/ juz mi sie tam nudzi ogolnie...biore dziekanke:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka diks Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.05, 13:55 A gdzie studiujesz olito, na jakim kierunku? Gdzie wcześniej studiowałaś? Warto takie rzeczy wiedzieć, żeby nie pchać się tam, gdzie nas olewają i gdzie tracimy czas. Odpowiedz, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 11:39 teraz SM na ISM, a wczesniej prywatnie DSWE rowniez SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka diks Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.05, 16:52 No to po co przeniosłas się na Uniwerek, olito, skoro lepiej studiowało ci się w DSWE? A w ogóle co to za szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze! Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:55 Studiuje mi sie dobrze. Tylko nie wiem co z tym stypendium "na dożywianie". Odsyłają mnie od Annasza do Kajfasza. Nie chodzę głodny. Ale oprócz kaszanki zjadłbym coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 20:34 No jak to dlaczego sie przeniosla? bo czesne 600 zl miesiecznie to dla przecietnego czlowieka spora suma. :( Niestety DSWE jest kosmicznie drogą szkołą. Całe szczęście ze w tym roku pisze licencjat i pomykam na 2 letnie uzupełniające na Uniwerek :) Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville DSWE TWP 13.11.05, 01:14 DSWE TWP to bodaj jedyna niepubliczna szkoła na Dolnym Śląsku, która uzyskała uprawnienia do nadawania tytułu doktora :) tutaj link: www.dswe.wroc.pl/ zwracam uwagę na dział "Nauka i badania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: DSWE TWP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 08:14 Zwracam ci uwagę tocquevillu, że forum nie służy reklamie ani uprawianiu PR. Wiem, że wy tam w DSWE jesteście czujni, ale nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metnia Re: DSWE TWP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 19:03 szkoda tylko ze mimo astronomicznie wyskoliego czesnego nie maja biedaki kasy na stypendia socjalne i naukowe... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:12 nie przenioslam sie tylko skoczylam tam edukacje (licencjat) a mig jeszcze tam nie maja. Dolnoslaska szkola wyzsza edukacji twp. maja tam tez dziennikarstwo wiec dziwie sie ze nie znasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haft Re: jak wam się studiuje? IP: *.os.kn.pl 12.11.05, 21:01 Zawsze się zastanawiam, dlaczego studenci szkół prywatnych zawsze piszą w taki charakterystyczny infantylny sposób i posługują się żargonem rodem z dyskoteki w wiejskiej remizie.z Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 23:02 Wszystko byloby dobrze , gdyby nie to wkuwanie :P Jak to dobrze , ze nie studiuje na prywatnej uczelni ;) Oni żargonu ponoc uzywaja ;) Straszne :P hehe ( tez czasem mi sie wyrwie " spoko " , a to nie przystoi studentowi uniwerka ). Nie wiedzialam , ze studiuje z takimi " sztywniakami " :D ą , ę ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 07:47 he, he:D a ja piszę infantylnie i bez ładu, choć na uni jestem na 2 kierunkach;P i co? i żyję, a Ci z prywatnych mi nie przeszkadzają, bo są niektórzy "spoko';D Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:16 haft napisal: >Zawsze się zastanawiam, dlaczego studenci szkół prywatnych zawsze piszą w taki > charakterystyczny infantylny sposób i posługują się żargonem rodem z dyskoteki > w > wiejskiej remizie.z jesli uwazasz moje wypowiedzi za infantylne to nie bede sie z toba spierac, u mnie w remizie nie robia dyskotek wiec chyba sie nauczylam tego zargonu na miejskiej potancowce...jesli z twojej strony mial to byc zarzut to czekam z niecierpliwoscia na konkrety...bo przeciez dyskusja musi sie odbywac na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haft Re: jak wam się studiuje? IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 15:47 Nie będę drążył tematu na których potańcówkach ten żargon przyswajałaś, z kolei teraz zastanawia mnie dlaczego studenci szkół prywatnych z reguły nie piszą zrozumiale i klarownie a w jakiś dziwacznie bełkotliwy sposób (w razie wątpliwości przeczytaj to co napisałaś i zastanów się czy jest to logiczne i ma jakiś sens). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:08 Ja jestem jak narazie bardzo zadowolona. Studiuję na UWr matematykę i jest bardzo fajnie. a do Wrocławia jestem przyzwyczajona, w koncu mieszkam tu juz 19 lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 08:18 A ja jestem na dziennikarstwie na Uniwersytecie. Fajni ludzie i atmosfera, ładne miejsce na Krzykach. Ale trzeba jeździć na wykłady do prawników i matematyków, bo nie mamy dużych sal. Podobno we Wrocławiu jest dziennikarstwo także w innych szkołach. Odezwijcie się, koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:17 hehe, do nas (matematykow) sporo osob jezdzi, chocby nawet na lektoraty. ale z tego co ostatnio słyszałam jak skonczą koło IM budowac nowy budenek II, to wiekszosc zajec dziennikarstwa ma sie miescic w II. ale w sumie współczuje wam tak tej jazdy. pewnie macie tez nienajlepsze godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:34 na I roku mieliśmy w piątki do 19.10!!!!! w tym zresztą też!!!!!! super to, prawda???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:11 Naprawdę wyrazy współczucia, a zarazem i podziwu, ze dajecie radę ;) Ale w sumie nie ma co się dziwić, wydziały pierwszorzednie zbają o swoich, dopiero potem wpuszczają innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.11.05, 16:24 ale i tak jest super- mamy świetny budynek, w którym podobno kiedyś był bur.del;) Odpowiedz Link Zgłoś
ts2 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 14:53 II podobno ma być oddany do użytku w przyszłym roku i jest już praktycznie zbudowany tylko wymaga wykończenia i wyposażenia. PS.Też ejstem studentem matmy na UWR tyle ,że już raczej na wylocie , tzn. 5 ROK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:06 ;-) Ja słyszałam, ze własnie w trakcie sesji mają przenosić, ale prawdę mówiąc chyba każdy mówi co innego. hmmm powiadasz na 5-tym roku... z kim miales analizę na pierwszych 3 semestrach? Odpowiedz Link Zgłoś
ts2 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 19:48 ZA MOICH CZASÓW to analizę prowadził Jacek Dziubański oraz Ewa Damek :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:33 Nie zaczyna się o "a";P to piszę ja, kolejny uniwersytecki dziennikarz (potraktuj to jak dobrą radę, bo Igor taki miły nie będzie na egzaminie;P) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:56 Jestem zadowolona ze swojego kierunku (dziennikarstwo UWr), atmosfera jest fajna, wykładowcy (póki co) też ;)) Na zajęcia muszę dojeżdżać w kilka różnych miejsc, ale mieszkam w centrum, więc dojazd jest ułatwiony. Z ciekawości zapytam: "Ale trzeba jeździć na wykłady do prawników i matematyków" - u matematyków mamy informatykę(tfu tfu komputerowe redagowanie tekstów ;)), ale u prawników nie ma żadnych zajęć (chyba, że z prawnikiem). A może są jakieś zajęcia o których nie wiem? ;)) >Podobno we Wrocławiu jest dziennikarstwo > także w innych szkołach. Jest w kilku prywatnych. W jednej z nich uczy wielu naszych wykładowców :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 14:22 tak, wielu z nich i nie napiszemy, w której, bo ich Pijarowiec ma i tak za mało do roboty, bo cały czas o nich przypomina;P u prawników ma 2 rok, 1 ma u fizyków na Borna raczej:) a w 2 semestrze możecie miec jeszcze u polonistow, więc biegania sporo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 18:22 Na Wydziale Prawa II rok ma wykłady z teorii kultury z profesorem Jastrzębskim. W bardzo dobrej porze - czwartek o 9.30. Nie jest źle - tylko potem "okienko". Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 19:04 a w piątek "aż" jedne ćwiczenia....i potem wykłady od 16 do 19.10.....super po prostu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornholio Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.05, 22:05 Ojoj, ja miałem w piątki do 20:30, nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:19 hehe jastrzebski moj byly dziekan:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.11.05, 08:05 hehe, mogł u Was zostać, hehe;P wcale bym się nie obraził..... Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: jak wam się studiuje? 14.11.05, 11:51 heh, on nadal jest tam dziekanem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 14:48 Już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: jak wam się studiuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:42 Ależ ta brać studencka jest biedna. A, to ich gnębią na egzaminach, bo każą zdawać, a to nie dają stypendium, bo im się "należy". A, kombinowania więcej, niż z 4rentą. Potem "wychodzą skrzywieni " na wiedzę i stosunek do życia. terazki, to do V roku można dojśc z "dziesiątkiem" zaległych egazminów. Hehehehehe, co ciężkie studiowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACJA Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:02 Masz rację JW Hrabio! Najgorsze, że zajęcia kończą sie o 19 lub o po 20 i jeszcze jest okienko, a w inny dzień nie ma kiedy zjeść obiadu. Biedacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.11.05, 13:14 jakaś babka, co nie pomnę nazet jej danych, ale na 100% nie uczy mnie na uniwerka, jak sprawdzę, to napiszę;) Odpowiedz Link Zgłoś