Dodaj do ulubionych

prawdziwa "Zemsta" polskiego kina

IP: *.pl 30.09.02, 20:07
Już miałem wyłozyc pieniązki na blat by móc dostać upragniony bilet na Zemstę Wajdy gdy stało się
coś co przywróciło mi dawną rześkość.Zobaczyłem bowiem ją!!!
To właśnie jej oblicze trupio-blade w kontraście ze znajomą buźką Polańskiego zniechęciło mnie do
zaszczycenia swoją obecnością tego nieukrywam ciekawie zapowiadającego sie filmu,a mam tu na
myśli Agatę Buzek "cud" urody divę polskiego kina młodej generacji.Po tym spocie z nią w roli głównej
wciąż dochodzę do siebie.Kto wie może sie przełamię i pójdę ?
Bonk-kinoman
Obserwuj wątek
    • Gość: Kociątko Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 20:19
      biedactwo :( buzkówna jest ohydna i kompletnie nie pasuje do tego filmu, reszta
      obsady jest całkiem ciekawa. miałam dziś wątpliwa przyjemnośc słyszeć piosenkę
      promujacą?! film - dno, dno i jeszcze raz dno! wyć mi się chciało z rozpaczy -
      sam Polański boski "kot kot pani matko kot" :) ale reszta to kompletnie
      niepotrzebna. i ta dichowa muzyczka :( ale na zemste pójdę.
      • mastat Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina 30.09.02, 20:22
        Ja się wybieram właśnie ze względu na Polańskiego. No i Gajosa:) Pozdro.

ps. A Buzkówna - BLEH!
        • Gość: cyfer Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 30.09.02, 21:13
          nie pojde. mam dosc polskich "superprodukcji" lansowanych na sile. poza tym skutecznie zniechecil mnie spot reklamowy.
          • kinga!!! Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina 30.09.02, 21:29
            Gość portalu: cyfer napisał(a):

> nie pojde. mam dosc polskich "superprodukcji" lansowanych na sile. poza tym
            sku
            > tecznie zniechecil mnie spot reklamowy.

właśnie Cyferku to samo chciałam napisać :)
            nie pójde za chwile bedzie zemsta na plycie -
            jaka oszczędność pieniędzy i czasu :)
            pzdr!
          • Gość: Rafis polskie kino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 09:07
            Gość portalu: cyfer napisał(a):

> nie pojde. mam dosc polskich "superprodukcji" lansowanych na sile. poza tym
            sku
            > tecznie zniechecil mnie spot reklamowy.

Mam podobne odczucia.Czy ci "filmowcy" w Polsce nie potrafią zrobić nic innego
            jak adaptacje(najczęściej kolejną)jakiejś lektury szkolnej?
            Żenada!!!
    • Gość: bonczek już jest dvd IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 30.09.02, 21:32
      na stadionie 10 lecia juz jest dvd - alez szybko to wszystko działa :-))))))
      bonk
      • kinga!!! Re: już jest dvd 30.09.02, 21:35
        Gość portalu: bonczek napisał(a):

> na stadionie 10 lecia juz jest dvd - alez szybko to wszystko działa :-))))))
        > bonk

;-) w końcu XXI wiek:)
        • Gość: cyfer Re: już jest dvd IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 30.09.02, 21:45
          a ja tam nawet plyty nie kupie. co najwyzej pozycze. ale i tak bede musial sie baaaaaardzo nudzic. a na to z kolei niepredko sie zanosi :)
    • Gość: qwerty Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina IP: *.tlsa.pl 01.10.02, 08:08
      co by nie mowic - buzkowna urode ma kontrowersyjna (jednym sie bardzo podoba,
      innym bardzo nie), jednakze pokazala, ze potrafi zagrac ("e.e." tokarczuk w
      teatrze tv). z ferowaniem wyrokow radzilbym zaczekac - pozyjemy, zobaczymy
      (obejrzymy)...
      na marginesie: w przeciwienstwie do drugiej artystki z ukladow (zosi vel
      bachledy-corus) agatka skonczyla przynajmniej szkole teatralna.
      • Gość: bonk broń Boże IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 01.10.02, 08:10
        nie neguję jej zdolności aktorskich a jedynie dobór urody do tej roli i tego
        filmu...
        pozdrawiam
        bonk
    • Gość: duzY Frekwencję zrobią szkoły IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.10.02, 12:48
      (sam kilka razy byłem w kinie Tęcza na poprzedniej wersji - niezapomniana scena
      dyktowania listu, Pokora w roli Papkina) i bedzie, że tylko mistrz Wajda kręci
      kasowe filmy. Ciekawym jak zagrał gajos rolę Czesnika. Ale na film raczej nie
      pójdę (na pewno do paszarni popkornu i pijalni Coca-Coli).
      • Gość: bonk taaaaaa... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 01.10.02, 13:10
        twój wątek duży niewątpliwie ma coś na rzeczy .Od dawna bowiem postrzegam Wajdę ( a jest to li tylko
        moje zdanie) jako gościa robiącego lektury , które z natury swojej zwrócą sie dzięki wycieczkom
        klasowym do kina zamiast czytania lektury.Zwróc uwagę że z małymi wyjątkami żaden film nie będący
        lekturą ( pomijam początki jego kariery) nie był na tyle mocnym arcydziełem by osiągał sukcesy podobne
        jak "Popiól i diament" czy "Ziemia Obiecana","Człowiek z marmuru"..Do dziś oko cieszę własnie"Ziemią
        obiecaną","Kanałem" który Kutz jako asystent Wajdy nakręcił (!) czy "Pokoleniem" bo kręcone we Wrocku.
        Możemy chyba być spokojni jeszcze tyle arcydzieł polskiej literatury i lektur że na stulecia starczy
        pozdrawiam

bonk
        • Gość: duzY A przy Zemście to jeszcze jakies przepychanki IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.10.02, 13:19
          z innna ekipa były ... ale maestro Wajda lisczy sie w środowisku i nie będzie
          mu jakiś reżyserek tak nośnego filmu kręcił. Niech powalczy na niwie ambicji.
          • Gość: bonk . IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 01.10.02, 13:25

i dlatego tak bardzo mi brakuje czasem ...Munka
    • nelka Prędzej zemstą nazwałabym .... 01.10.02, 13:33
      twórczośc pana Hoffmanna. Z każdej fajnej książki, którą czyta się z zapartym
      tchem potrafi zrobić flaki z olejem, no, może jeszcze Pan Wołodyjowski. Ale
      Ogniem i mieczem mnie zanudziło. Wajda chyba zaczął się uważać za jakiegoś
      guru, co to polskie świętości tylko i wyłącznie teraz. Mógłby pomysleć o
      zasłuzonym odpoczynku.
      Niestety ktoś daje mu na to pieniądze, tak jak Hoffmanowi, i potem tak się to
      kisi we własnym sosie wzajemnego uwielbienia.
      • Gość: bonk Re: Prędzej zemstą nazwałabym .... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 01.10.02, 13:34
        tak to prawda ....tu sie zgadzam ogniem i mieczem to porazka ...tak jak kwowadis kawalerowicza
      • Gość: qwerty Re: Prędzej zemstą nazwałabym .... IP: *.tlsa.pl 01.10.02, 13:46
        nelka napisała:

> twórczośc pana Hoffmanna. Z każdej fajnej książki, którą czyta się z zapartym
        > tchem potrafi zrobić flaki z olejem, no, może jeszcze Pan Wołodyjowski.
        o, przepraszam, a "potop"? moim zdaniem swietny film (niezapomniani lomnicki,
        olbrychski, pieczka i inni, swietne zdjecia).
      • brezly Re: Prędzej zemstą nazwałabym .... 02.10.02, 11:54
        nelka napisała:

> twórczośc pana Hoffmanna. Z każdej fajnej książki, którą czyta się z zapartym
        > tchem potrafi zrobić flaki z olejem, no, może jeszcze Pan Wołodyjowski. Ale
        > Ogniem i mieczem mnie zanudziło. Wajda chyba zaczął się uważać za jakiegoś
        > guru, co to polskie świętości tylko i wyłącznie teraz. Mógłby pomysleć o
        > zasłuzonym odpoczynku.
        > Niestety ktoś daje mu na to pieniądze, tak jak Hoffmanowi, i potem tak się to
        > kisi we własnym sosie wzajemnego uwielbienia.
        >
        >
    • alfreda2 Re: prawdziwa 'Zemsta' polskiego kina 02.10.02, 11:26
      ponoc beznadziejna - ktos cos wie? A Polanski najgorszy na swiecie!! Isc czy
      nie?
      • Gość: Widz Re: By oceniac trzeba zobaczyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 18:33
        Troche traci to Mrozkiem, ze ocenia sie film zanim sie go obejrzy. Poza tym
        zdawanie sie na osad innych jest dowodem, co tu duzo mowic braku
        samodzielnosci. Nalezy isc - nawet jezeli bedzie to film nieudany to ryzykuje
        sie 10 zl i 2 godziny. A moze okaze sie, ze spedzimy niezwykle milo czas.
        Ps. wszystkie filmy Wajdy warto bylo obejrzec, zadnego obejrzanego nie zaluje.
        • Gość: bonk drogi widzu IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 02.10.02, 19:30
          drogi widzu zapewniam Ciebie iż nie dokonałem oceny filmu a jedynie postaci
          aktorki zwanej Buzkową której to fakt zaistnienia w takowym dziele po prostu
          zniechęcił mnie do obejrzenia filmu co nie oznacza że samo w sobie może byc
          filmem udanym.Tak to już bywa że niektórzy są uczuleni na Lindę,
          Pazurę,Olbrychskiego ...moją dolegliwościa jest własnie Agata Buzek i Młynarska.
          pozdrawiam
          bonk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka