Dodaj do ulubionych

Wrocław - twoje klimaty?

IP: *.orange.pl 03.11.05, 18:23
Widzieliście świeżo przygotowaną reklamę Wrocławia, która będzie rozlepiana na
billboardach w innych miastach? Na jednym z nich: wesoły rowerzysta - pewnie
akurat trafił na ścieżkę rowerową, kiedy mu zrobili to zdjęcie.

Mój cynizm jest uzsadaniony - kiedy miasto ma czym się pochwalić, to chwali
klimatem, jaki przynoszą rowery - natomiast laskę kładzie, kiedy trzeba
cokolwiek rozsądnego zrobić w porozumieniu z rowerzystami.
Obserwuj wątek
    • sledzik4 Re: Wrocław - twoje klimaty? 03.11.05, 19:35
      Gość portalu: Antek napisał(a):
      > Widzieliście świeżo przygotowaną reklamę Wrocławia, która będzie... <

Nie widziałem... skoro będzie... w innych miastach... ;)

pozdrawiam - sledzik4
      • Gość: Mikołaj Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: 213.199.196.* 03.11.05, 23:09
        Śledziku, poćwicz interpunkcję, co? Ja wiem, że Internet rządzi się swoimi
        głupimi prawami, ale trzykropek jednak nie zastępuje przecinka, średnika etc.

Uzasadnienie moich pretensji: pobieżna lektura Twoich postów.

P.S. Nie czepiam się. Prawidłowa (choćby nawet częściowo, nikt nie uniknie
        błędów) interpunkcja _ułatwia_ czytanie. Interpunkcja nieprawidłowa... na
        ogół... czytania nie ułatwia... OK?
        • tomek854 Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 02:13
          Ale co kiedy on wzdychal... tak ze trzy razy.... ech... a inni... czepiaja sie tylko... to nie ludzie - to wilki :)
        • sledzik4 Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 09:07
          Gość portalu: Mikołaj napisał(a):
          > Śledziku, poćwicz interpunkcję, co? Ja wiem, że Internet rządzi się swoimi
          > głupimi prawami, ale trzykropek jednak nie zastępuje przecinka, średnika etc.

Pomyślałeś o tym, że w "trzykropku" było już coś napisane, ale...?
          Może zostawiłem to miejsce dla Ciebie, żebyś sobie dopowiedział (dopisał)? ;)

pozdrawiam - sledzik4
          • Gość: Mikołaj Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: 213.199.196.* 04.11.05, 09:47
            > Pomyślałeś o tym, że w "trzykropku" było już coś napisane, ale...?

Wiem co to jest trzykropek.

> Może zostawiłem to miejsce dla Ciebie, żebyś sobie dopowiedział (dopisał)? ;)

I tak w co trzecim poście, w prawie każdym zdaniu? Nie brnij w to, bronisz
            beznadziejnej sprawy.
            • sledzik4 Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 10:05
              Gość portalu: Mikołaj napisał(a):
              > Wiem co to jest trzykropek.

Skoro wiesz, to...

> I tak w co trzecim poście, w prawie każdym zdaniu? <

Lubię, więc...

> ... bronisz beznadziejnej sprawy. <

Dla Ciebie...
              • tomek854 Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 14:38
                Sledzik...

Nie daj sie.... Jestem z toba... :-)

(tymbardziej ze uzywanie wielokropka w sposob taki, jak ty to robisz, to jak sie wlasnie skonsultowalem z pewna polonistka, ktora potwierdzila moje przypuszczenia, mozna nazwac naduzyciem, ale na pewno nie bledem) ;)
                • Gość: Mikołaj Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: 213.199.196.* 04.11.05, 15:57
                  > mozna nazwac naduzyciem, ale na pewno nie bledem)

I w związku z tym zdania pisane w "śledzikowy" sposób stają się nagle czytelnie?
                  • tomek854 Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 23:08
                    Ja nie mam z tym problemow :-)
                    • Gość: ela mikolaj jest po..ny? IP: *.orange.pl 05.11.05, 21:04
                      nie sadzicie ze chlopak ma niezle zmasakrowana w srodku czache?
                      • Gość: tyr Re: mikolaj jest po..ny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:21
                        Koles ma full kudłów na łbie,ale w środku pustooooooo!
                        • Gość: Bart Re: mikolaj jest po..ny? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.05, 11:16
                          Forum ortograficzno-interpunkcyjne znajdzie sobie gdzie indziej. Chyba nie o
                          tym mial byc ten watek.
    • Gość: Mikołaj Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: 213.199.196.* 03.11.05, 23:23
      > natomiast laskę kładzie, kiedy trzeba
      > cokolwiek rozsądnego zrobić w porozumieniu z rowerzystami.

Przy moście Grunwaldzkim zrobiono nowe odcinki ścieżek. Fajne są; asfalcik,
      barierki do podparcia przy światłach. Znalazłem tylko jeden ślepy fragment
      chodnika (koło budynku H4 Politechniki) i jedne pasy prowadzące z chodnika na
      trawnik.

A co do porozumienia z rowerzystami: jeśli ma to oznaczać porozumienie z
      koalicją rowerowy wrocław, to ja - wiadomo dlaczego - dziękuję.
      • Gość: Dlaczego Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: *.orange.pl 04.11.05, 15:30
        Wciąż nie wiadomo - dlaczego.
        • Gość: artek Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.11.05, 18:13
          zapewne cieniem się kładzie tzw "droga dla rowerów" na jedności narodowej. albo
          sławetna akcja liczenia rowerów na moście grunwaldzkim.
          • capo_di_tutti_capi Re: Wrocław - twoje klimaty? 04.11.05, 22:37
            Rowerzysta ponoć po barierce śmiga! Któryś z was tak potrafi?;)
      • Gość: ANTAL Re: Wrocław - twoje klimaty? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 22:21
        > A co do porozumienia z rowerzystami: jeśli ma to oznaczać porozumienie z
        > koalicją rowerowy wrocław, to ja - wiadomo dlaczego - dziękuję.

Mi nie bardzo wiadomo. Oświeć mnie, proszę.

A proszę dlatego, że ostatnio się pojawiłem na ich stronie. Wydają mi się
        sensowni, ale widzę, że masz jakieś zastrzeżenia. Chciałbym wiedzieć coś na ten
        temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka