Gość: r. IP: *.mtz.modulonet.fr 26.11.05, 01:25 nigdy w moim miescie ani samoobrona ani inne giertychy rzadzic nie beda! ---- DRÓB DO KURNIKA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obseerwator Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 01:58 nieefektywne według LPR są władze Wrocławia - chyba dlatego, że Tadeusz Rydzyk nie jest jeszcze honorowym obywatelem naszego miasta. lpr nie ma żadnych szans, na szczęście dla wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.chello.pl 26.11.05, 02:05 A może już za lewakami tęsknimy, co?!... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 02:07 nie tęsknimy, dlatego nie lubimy pis, lpr i samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.chello.pl 26.11.05, 02:09 A że to niby lewica?! Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 02:12 nawet powiedziałbym, że skrajna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.chello.pl 26.11.05, 02:14 A ta ich lewicowość to niby czym się przejawia?? Niechecią do zabiegów in vitro czy pierwszym wywiadem nowego premiera udzielonym Radiu Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 02:21 głęboko socjalistycznymi poglądami w zakresie gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.chello.pl 26.11.05, 02:31 A które pomysły masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
justyce Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 10:08 - mocno rozbudowana polityka socjalna - kontrola gospodarki przez panstwo jak jeszcze dodamy do tego cenzure, ktora zbliza sie malymi kroczkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:09 O jacy wy mądzrzy, moze jeszcze cos o mherowych beretach panswto tolerancyjni... Mam po dziurki w nosie PO a juz tym bardziej jeden wielki przekret Schetyne, co do gospodarki lepsze socjalne cos niz PO-owskie nic. Panowie z PO dosc gledzenia, do tej pory nie widac zadnego programu... nic! To jest partia ktora chce naprawic Polske? Tego sie nie da zrobicv tylko i wylacznie bedqac medialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.05, 10:18 halinko, dziwi mnie ze jeszcze nie zauwazylas ze PiS prowadzi w sprawach gospodarki skrajnie lewicowa polityke a ukrywa to wszystko pop populistyczna prawicowa szata. Szkoda ze przez ten straszny PRL nie ma u nas w Polsce normalnego podzialu lewo/prawo, lecz po prostu wszyscy udaja cos :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:11 O tak widzisz ja tego nie zauwazylem, za duzo Wybiorczej kolego. Najlepiej olac, podzielic polakow jak to zrobil prawie prezydent prawie wszystkich polakow szanowny Tusk... Troche oleju do lba by sie przydalo prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: 213.76.147.* 26.11.05, 07:48 Tak trzmać!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:03 Prezydent z Gdańska, premier z Krakowa. Platforma i tutaj przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 07:58 Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmbientNights Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.os.kn.pl 26.11.05, 08:23 Jestem z wami. Jak sie mozna zaangazowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Poparcie dla pedałów was kompromituje ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.11.05, 08:42 Poparcie dla pedałów pedofilów itp. was kompromituje Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: Poparcie dla pedałów was kompromituje ! 26.11.05, 09:10 Wolę "kompromitować" się poparciem dla gejów niż dla PiS-u, Samoobrony i przede wszystkim giertychowej LPR i MW! Odpowiedz Link Zgłoś
justyce Re: Poparcie dla pedałów was kompromituje ! 26.11.05, 10:09 nie wrzucaj homoseksualistow i pedofili do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz wyjasnij roznice IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.11.05, 14:20 wyjasnij roznice Odpowiedz Link Zgłoś
justyce Re: wyjasnij roznice 27.11.05, 23:58 homoseksualisci to osoby, ktore czuja pociag seksualny do osob tej samej plci pedofile czuja pociag seksualny do dzieci trudno zajrzec do slownika? ciemnota, oj ciemnota i stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz obie te nacje to dla mnie dewiacje :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.05, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar7 Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wreszci 26.11.05, 09:41 Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wreszcie PiS rozwali tą mafię. Wymuszanie "datków" na "Śląsk", "Metropolis, wywalenie artystów z dawnej operetki i zagarnięcie dotacji i budynków oraz wyprowadzanie przez nich przez fundację "Capitol" miejskich pieniędzi, ....... - kiedy to się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wr 26.11.05, 10:01 To miasto potrzebuje zupełnie nowej krwi! Kogoś spoza układu! Zadnego PO, PiS, LPR czy Samoobrony. To piękne miasto popada w ruinę dzięki układom jakie powstały na poziomie Ratusza! Mamy najgorszą w Polsce kulturę! -Nie wierzycie? Macie dostęp do internetu. Proponuję wejść na strony innych miast i zobaczyć co grają w Teatrach! A u nas? Zbiorowa ucieczka aktorów z Polskiego, Capitol w ruinie. Za to dyrektor Broda jest z siebie tak zadowolony, że bezczelnie udziela jeszcze wywiadów, jak to u nas wspaniale! Szczyt obłudy! Inny Prezydent dawno wyrzuciłby takiego dyrektora na zbitą twarz! Ale nie u nas! I tak jest ze wszystkim! Jak jest z remontem ulic? Spójrzcie na ciągnącą się w nieskończoność sprawę kolei do Warszawy. Jesteśmy chyba jedynym miastem na świecie, gdzie odległośc 395 km pokonuje się koleją w czasie tak haniebnym! Więc? Głosujemy na stary układ PO-PiS? Ja dziękuję! NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: probin Re: Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wr IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.05, 10:33 A niby co do kolei ma prezydent Wrocławia (chyba tylko pobożne życzenia może wyrazić), przecież miasto tego nie sfinansuje, po drugie gdzie w Polsce remontuje się tyle ulic i jakie województwo ma tyle nowych inwestycji co Dolny Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michasia Re: Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:26 To miasto potrzebuje zupełnie nowej krwi! Kogoś spoza układu! Zadnego PO, PiS, > LPR czy Samoobrony Tak czytam i zastanawiam się kogo masz na myśli? Którąś z pozostałych partii (SLD, PD)? A może apolityczną gromadę wyrzuconych z operetki? A może grupę niechętnych dyrektorowi Brodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocław Moherowe berety zostawić Wrocław w spokoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:41 Ale przesadzasz Yunek. To, że Wrocław się rozwija, jest niezaprzeczalne. Pozyskiwanie środków z Unii na szereg projektów, nowi inwestorzy(co w przyszłości wpłynie też na miejsca pracy), przyjazny klimat miasta, pro unijna orientacja od lat... Na kulturę chyba też ostatnio nie żałują - kapitalny remont opery, pierwsze środki na działania związane z budową nowej sali koncertowej na placu wolności, coroczne festiwale Nowe ulice obecnie i w ciągu najbliższych 2 lat: wylot na Poznań (Żmigrodzka do Marino), Sienkiewicza - Wyszyńskiego, Piastowska, rondo na Grunwaldzkim, obwodnica śródmiejska od mostu MIL. do Żmigrodzkiej, druga nitka mostu Warszawskiego i Szczytnickiego, Kromera, Borowska, Klecińska, Pułaskiego i inne.. Chyba nie jest tak źle Mam nadzieję, że mimo ataków PISLPRSAMOOBRONY to miasto pozostanie takim, jakie jest i będzie się dalej rozwijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moher Re: Moherowe berety zostawić Wrocław w spokoju! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.02.06, 23:23 Opera jest marszałkowska, palancie! Jak i większość instytucji kultury. A pieniądze na projekty unijne dla Wrocławia też załatwił marszałek z moherowej koalicji. Jak się wypowiadasz to zdobądż choć minimum informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: Moherowe berety zostawić Wrocław w spokoju! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.02.06, 23:27 A sala koncertowa czyli Kosendiakhaal to pomysł PiS-owca Kosendiaka:) Coś niewiele w tym Wrocławiu zasług PO... Odpowiedz Link Zgłoś
jodko1 Re: Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wr 03.04.06, 21:31 no a jak sie ma rozwijac ta kultura jak kolezki wafluja sobie dobrze. wykorzystuja do tego wyborcza jak ostatnio kolega Jakubczak. Ze niby studenci zabrali u festiwale i 20 tys przez 2 lata z Ministerstwa (chyba jednak kolege poniosło i przegra sprawę). Mozna łatwo sprawdzić ile na wszystkie Stowarzyszenia Jakubczaka przekazał mu kolega co ma nie tylko wąsy z Wydziału Kultury. Tak te imprezy są spoko od kilku lat taka sama stagnacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Schetyna + Protasiewicz, Misiak itd - może wr IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.04.06, 08:21 Co tam kultura!... Sztuka jest najważniejsza. Sztuka jaką panowie z PO przy pomocy GW wykręcili w MPWiK. Może ktoś jeszcze pamięta jak 2 lata temu odwoływano poprzedni zarząd firmy. Pan prezydent groził skierowaniem sprawy (właściwie do końca nie wiadomo jakiej) do prokuratury. Minęło 2 lata i co? Gdzie ten prokurator , gdzie te zarzuty. Okazało się , że to wszystko lipa!!! Czy ktoś potrafi wytłumaczyć o co wtedy chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyce Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:04 cytat: <<Po władzę w mieście idzie też LPR. Do końca marca 2006 roku działacze Ligi przygotują broszurę programową partii dla Wrocławia. Ma być "alternatywą dla liberalnych i nieefektywnych rządów w mieście, trwających od 1989 r." >> to chyba jakas kpina ze strony LPR jestem dumna z mojego miasta i tego, ze od 16 lat nieprzerwanie rzadza tu porzadni ludzie - i robia to bardzo dobrze, z roku na rok wroclaw sie rozwija, sa nowe inwestycje itd... wole nie myslec jakby to bylo za "nieliberalnych i efektywnych rzadow" LPR-u .. Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 26.11.05, 10:14 >" jestem dumna z mojego miasta i tego, ze od 16 lat nieprzerwanie rzadza tu > porzadni ludzie " Współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten ktoś tu ma nie po kolei w głowie? IP: *.media4.pl 26.11.05, 10:37 miasto popada w ruinę? polecam wycieczkę do poznania, łodzi 3 miasta układzik? pis ma rozbić jakiś układzik który? ten dzięki któremu tata jackiewicza ma w. partyzantów a rozbije go przy pomocy koalicji z lpr? z pardą człowieku źle z twoim myśleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student Re: PO rusza do boju o miasto Wroclaw IP: 155.94.70.* 26.11.05, 15:45 a ja tobie wspolczuje, uwierz w fakty a nie slowa, a dodatkowo porownaj poczynania innych samorzadow - niosek nasuwa sie sam krytyka jest konieczna, ale tylko krytyka budujaca z calym szacunkiem, zastanow sie i pomysl nad tym co piszesz a chora krytyka i cynizm zostaw dla siebie Ja rowniez jestem dumny z Wroclawia, choc mieszkalem tutaj tylko przez 5 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyce Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław 27.11.05, 23:59 > >" jestem dumna z mojego miasta i tego, ze od 16 lat nieprzerwanie rzadza t > u > > porzadni ludzie " > Współczuję! alez nie ma czego, moj drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Ale Festung Breslau sie nie podda .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:24 ...tylko Bundeswehra nas moze oswobodzic..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiecie_kto1 Re: Ale Festung Breslau sie nie podda .... 26.11.05, 12:04 buhahaha LPR hahahahha Parda i inni inteligenci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Wrocław mówi NIE populistom i oszołomom!!!! IP: *.magma-net.pl 26.11.05, 12:27 Nie dajmy się wciągnąć w żadne koalicje lokalne z PISiorami, choć mam wrażenie, że nasi lokalni PISiorowcy i tak są bardziej cywilizowani niż większość kurskopodobnych....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wrocław mówi NIE populistom i oszołomom!!!! IP: 213.199.196.* 05.04.06, 12:55 Jeżeli kandydaci na radnych z PO odetną się od swych liderów (Tusk, Rokita, Komorowski), to mają mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POrażka Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 12:34 Koniec rządów kolesi i złodziei w moim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 12:50 a Ty kto jesteś, Ty w ogóle z Wrocławia jesteś? Wrocław systematycznie rozwija się jako metropolia, władze przemyślaną polityką przyciągają coraz to nowych, potężniejszych inwestorów do Regionu, a Ty nam tutaj z jakimiś kolesiami wyskakujesz, daj gościu spokój to nie Warszawa, tutaj nie ma miejsca na takie personalne rozgrywki - my się tutaj nie przepychamy, my tutaj pracujemy dla Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Retoryka Kaczyńskich i Kurskich czyli..... IP: *.magma-net.pl 26.11.05, 14:09 ....wszyscy inni to złodzieje, ewent. komuchy. Tylko my jesteśmy cacy, reszta to be. Oby PISiory nie dorwały się do władzy we Wrocku, bo rozpiep.... to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petek Re: Retoryka Kaczyńskich i Kurskich czyli..... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.02.06, 23:33 Ale pierdy. Jak narazie dzięki pisowskiemu marszałkowi Wrocław dostał kupę kasy z Unii, pisowski członek zarządu od kultury załatwił kasę na teatr i muzeum narodowe, pisowski Kosendiak wymyślił salę koncertową i przyciągnął Mc criha do wratislawii... Ale rozpieprzają ten Wrocek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Re: Retoryka Kaczyńskich i Kurskich czyli..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:56 > Ale pierdy. Jak narazie dzięki pisowskiemu marszałkowi Wrocław dostał kupę kasy > z Unii, pisowski członek zarządu od kultury załatwił kasę na teatr i muzeum na > rodowe, pisowski Kosendiak wymyślił salę koncertową i przyciągnął Mc criha do w > ratislawii... Ale rozpieprzają ten Wrocek!!! Naiwniak. Ci faceci jedno co moga zrobic najlepszego to nie potrafic przeszkodzic prostym ludziom pracy, ktorzy faktycznie poswiecaja dnie i noce na wypelnianie wnioskow, zalatwianie kasy, sprowadzanie slaw. Te bufony potem nadstawiaja tylko piers do orderow i portfel do wyplat. Palnij sie w czolo zanim nastepny raz klepniesz ze jakis luminarz cokolwiek w zyciu zalatwil. A tym bardziej pisior. No chyba ze jestes tu na jego zoldzie, i merdasz ogonkiem bo ci placa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student Re: PO rusza do boju o miasto Wroclaw IP: 155.94.70.* 26.11.05, 15:47 Koniec z bezmyslnymi balwanami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 26.11.05, 15:41 A z kim to Platfoma będzie o to miasto walczyć? Chyba z Platformą, która tu rządzi pod różnymi postaciami od 15 lat? Tracę resztki sympatii do tego towarzystwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Huskowski to raczej kiepski specjalista IP: *.chello.pl 26.11.05, 15:44 ale skoro nie widzą lepszych... to niech walczy Stasiu Huskosiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Oby nie bylo za pozno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 15:57 PO szykuje sie do jesiennych wyborow, a wg PiS najlepszym terminem jest czerwiec. Oby platfermersi nie obudzili sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belerefont Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:03 PiSuarzy sobie taka wyrobili opinię, że wypada tylko ich olać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iustitia1 Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 19:12 A kto rządzi we Wrocławiu od kilu ładnych lat jak nie PO? - i dlatego Wrocław staje się powoli wielką Prowincją, zero rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stavage Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.11.05, 19:49 Hehehehehe... Pomyliłeś miasta? Nie ma to jak meteory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzmine ex. wroc zero rozwoju? nieefektywność???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:47 przeprowadźdcie się do Szczecina, to dowiecie się co to naprawdę znaczy. Mam porównanie bo mieszkałam przez siedem lat we Wrocku. To, że w Szczecinie nic się nie dzieje jest właśnie wynikiem działania wszelakiej maści populistów i fanów polityki socjalnej. Jeżeli niektórzy chcą się pozbyć obecnych rządzących Wrockiem, niech przerzucą ich do nas, przyjmiemy z chęcią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Schetyna poprowadzi do zwyciestwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:14 Jest w tym swietny, poprowadzil juz PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Schetyna poprowadzi do zwyciestwa IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 28.11.05, 18:17 poprowadził też koszykarzy Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek.s Schetyna poprowadzi do zwyciestwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.05, 15:54 Schetyna jest najlepszy i ma najpiekniejsza zone i ma swietne pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xorg Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:18 juz sie kolesie narzadzili - czas na zmiany; tyle przekretow narobili przez te lata, ze juz wszyscy przestali odrozniac co dobre a co zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xorg Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:22 a dzieciom w szkolach po 50 zł stypenium dali i to jeszcze fakture trzeba przedstawic; gdzie tam dali!! w zeszlym roku kryterium dochodowe to 150 zl na osobe! jak sobie butelek w smietniku nazbieram, to bede mial wiecej! banda zlodziei!! Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Wrocław od zawsze poddaje się ostatni! 26.11.05, 21:34 Wojenna armada na Wrocław się kieruje Może Pan Bóg się nad nimi ulituje? Może nas uratuje? To już zamknięcie matni Wrocław od zawsze poddaje się ostatni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloeschatolo nie rozumiem tematu dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:36 bo dla kogo jest miasto? dla wszelkiej maści żłobów czy dla obywateli? mnie się dotąd wydaje że miasto jest dla mnie i moich sąsiadów. nawet z psiego pola i leśnicy ale mogę się mylić jak każdy. wtedy miasto byłoby dla schetiego i jego popleczników. Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: nie rozumiem tematu dyskusji 27.11.05, 00:15 Cóż! Ośmieliłem się skrytykować rządzący układ i... dostało mi się! No, no! Kto by pomyślał, że wrocławianie tak kochają swoją władzę miejską i tak doceniają wszelkie zmiany jakie ci im fundują! Nawet nie zauważają jakim kosztem się to wszystko odbywa! Nikt nie widzi układów/układzików "panujących jaśnie" na szczytach ratusza, za to każdy dostrzega ten miód, jaki nam leją pod nasze zmęczone nogi! Te ulice, mosty, festiwale.. No cód miód! Szczyt obłudy! Najgorsze jest to, że co innego mówicie codziennie w tramwaju, w korkach w autobusie czy w piątkowy wieczór w knajpie, przeglądając gazetę z repertuarem teatrów i psiocząc, że w tym mieście g...o się dzieje a co innego wypisujecie tu na forum! Przekora? A może chęć zaistnienia? A może to piszą ratuszowi? Sam już nie wiem co o tym myśleć! A przecież w otoczeniu każdego z was są młodzi, inteligentni ludzie, gotowi objąć władzę w tym mieście -w dodatku spoza jakiegokolwiek układu! Kiedy będą rządzić tym miastem? Jak będą mieli po 60 lat? No to ja przepraszam ale czegoś nie rozumiem. I tylko o to mi chodzi - o nic więcej! A może nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: nie rozumiem tematu dyskusji 27.11.05, 01:18 ktoś tu ma nie po kolei w głowie? IP: *.media4.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: marco-van-basten 26.11.05, 10:37 + odpowiedz układzik? pis ma rozbić jakiś układzik który? ten dzięki któremu tata jackiewicza ma w. partyzantów ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Przetarg na POmpatyczne hasło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 01:20 Żeby POrwać masy POtrzebne są POrywające hasła i wizje. Ostatnio powstało kilka naprawdę przydatnych: 1. 75 tys. mieszkań w 4 lata (plagiat hasła konkurencji???) 2. 100 tys. nowych miejsc pracy w 5 lat 3. więcej turystów w dynamicznym mieście niż w Wiedniu i Pradze Trzeba je powielić w miejscach sprzyjających lekturze i wyciszeniu: np. na tablicach przy strefie ruchu spowolnionego "Klecińska". Konkurencja z pewnością nie wymyśli nic bardziej przekonywującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Przetarg na POmpatyczne hasło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 08:22 Jak byście nie wybrzydzali, nie macie argumentów. Miasto sie rozwija, jest dynamiczne, inwestuje sie w infrastrukturę, ściaga inwestorów. Przeprowadzone niedawno badania socjologiczne omawiane w Wyborczej dowodza,że ludzie sa super zadowoleni z naszego mioasta.Jest sporo jeszcze do zrobienia a prezydent Dutkiewicz troche za bardzo skupił sie na wskaźnikach bezrobocia a za mało na poprawie jakości życia we Wrocławiu ale ogólnie jest na plus, jak mało gdzie. Ja mam porównanie z Warszawą, gdzie od piętnastu lat nie bylo prezydenta z wizją miasta, tylko faceci z ambicjami politycznymi i pomimo wielkiej kasy i budżetu zrobiono tam z 10 procent z tego , co mozna było zrobić. Jak przyjeżdżam do Wrocławia, to oddycham. Co za bzdury tu wypisujecie? Jaki Schetyna rzadzi miastem? To Zdrojewski z ekipą poustawiał tu kierunek na wiele lat, łącznie z Dutkiewiczem. Schetyna to aparatczyk partyjny, którego dostep do Tuska wywindował nagle bez żadnych przyczyn. Co Schetyna może u Dutkiewicza? To zupełnie inny format ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Masz racje z tym ustawianiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 17:52 Piszesz "to Zdrojewski z ekipa poustawial tu kierunki na wiele lat". W pelni podzielam ten poglad. Zwlaszcza w sprawie zadluzenie i splaty odsetek oraz "prywatyzacji" mienia komunalnego (de facto -po rzadach tej ekipy niewiele pozostalo do sprywatyzowania9). Natomiast o prezydencie Dutkiewiczu pozwole miec inne zdanie. Po 3 latach rzadow widac, ze za bardzo nie daje sie ustawic choc zaplecze polityczne jakie ma mocno nad tym pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Masz racje z tym ustawianiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:50 Jak chcesz Emerycie (skleroza, indolencja czy starcza złośliwość?)sprawdzić kto zadłużył miasto to sobie posprawdzaj budżety a nie wypisuj głupot o Zdrojewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Masz racje z tym ustawianiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.05, 10:55 Zadna zlosliwosc. Wystarczy zerknac do archiwumi i popatrzec na wywody Wedzonki (piewcy zaslug Sloneczka Sudetow), ktry pieknie tlumaczyl, ze zadluzenie przyspiesza rozwoj. Zapomnial co prawda, ze trzeba je splacac i to z poteznymi odsetkami ale to juz drobnostka. I tak zadluzenie doszlo prawie do 60 %. Kto wiec zadluzyl miasto? Wg Ciebie pewnie komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masorz Re: Masz racje z tym ustawianiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:10 Dziadku, znalazles se wykladnie prawdy w miesnym? Przeczytaj te budzety i wiecej sie nie kompromituj, na litosc Boska. Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: Przetarg na POmpatyczne hasło 04.04.06, 01:38 Podzielam Twoje zdanie, pewnie dlatego, ze tez obserwuje i porownuje m.in. z Warszawa. Rozwoj miasta moze wygladac troche inaczej wg siedzacych tylko we Wroclawiu i patrzacych jedynie na swoje podworko. > Schetyna rzadzi miastem? To Zdrojewski z ekipą poustawiał tu kierunek na wiele > lat, łącznie z Dutkiewiczem. Szkoda ze Dutkiewicz nie potrafi w pelni pociagnac tego co mu Zdrojewski przygotowal. Odpowiedz Link Zgłoś
justyce Re: nie rozumiem tematu dyskusji 28.11.05, 00:02 > Cóż! Ośmieliłem się skrytykować rządzący układ i... dostało mi się! No, no! Kto > by pomyślał, że wrocławianie tak kochają swoją władzę miejską i tak doceniają > wszelkie zmiany jakie ci im fundują! ano widzisz, sie myliles. > No cód miód! ort. poprawna forma: cud > Najgorsze jest to, że co innego mówicie codziennie w tramwaju, w korkach w > autobusie czy w piątkowy wieczór w knajpie, przeglądając gazetę z repertuarem > teatrów i psiocząc, że w tym mieście g...o się dzieje jak na moj gust duzo sie dzieje. zalezy co komu odpowiada. > A przecież w otoczeniu każdego z was są młodzi, > inteligentni ludzie, gotowi objąć władzę w tym mieście -w dodatku spoza > jakiegokolwiek układu! naprawde? > No to ja przepraszam ale czegoś nie rozumiem. I tylko o to mi chodzi - o nic > więcej! A może nie mam racji? chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosz Re: brawo yunan5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:10 W pełni popieram Twoją opinię o rządzącym układzie, od którego Pan Prezydent usiłuje się odcinać tym bardziej im bliżej wyborów.Ale tak nie za bardzo ,żeby przypadkiem nie ponacinać za głęboko łączących go z obecną " koalicją" więzów - jeszcze mogą się przydać.Obserwując to z boku można jedynie udać się na emigrację wewnętrzną bo robi się niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BÓJ OSTATNI Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 14:50 Będzie to ich bój ostatni. Wróblewski prowadź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punio Mocny wódz z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:03 Mówisz o tym sympatycznym ciapciaku z PiS co rozłożył kiedys niechcący Szpital Kolejowy a jako Marszałek wsławi sie co najwyżej likwidacją Teatru Polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:26 Wiesz kto to jest ...użyteczny głupiec ? Poczytaj "Salon kłamców" Łysiaka a później zgłoś się tu jeszcze raz i wtedy deklaruj kto ma rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apaszoł Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:57 W Breslau żądzili wasi dziadkowie z Wehrmachtu.Do boju to rusza tylko Armia Czerwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:41 Ździchu, nie czytaj Łysiaka albo najpierw sprawdź jak się mu powodziło za komuny . Jakie miał nakłady książek ten antykomunista i tropiciel prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forza Polonia Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.05, 16:35 Dość Platformy!!Pora na prawdziwie prawicową władzę w Naszym Mieście.Tylko PiS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorek Re: PO rusza do boju o miasto Wrocław IP: 213.199.196.* 05.04.06, 12:48 Mogę oddać głos na kandydatów PO pod warunkiem, że potępią anrchistyczną politykę swych liderów z Tuskiem i Rokitą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś