Dodaj do ulubionych

Mączne bajoro..kto wie?

IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 29.10.02, 12:01
Raz któryś dostałem informacje mailem o jakiejś tajemniczej gliniance we Wrocłąwiu.Tajemnica jej polega podobno
na tym, że na dnie takowej spoczywa poniemiecki czołg.Ponieważ informacje te otrzymałem z kilku źródeł więc
wrzucam do przedyskutowania na forum bo mnie osobiście nic w tej materii nie wiadomo.Ilośc informacji oraz ich
źródła jednak nie lekceważę więc daje pod obrady szanownego Forum.Wiadomośc ta dotyczy zarośniętego
bajora koło glinianki w okolicach ulicy Mącznej.
Pozdrawiam bonk
Obserwuj wątek
    • Gość: jajaccek Re: Mączne bajoro..kto wie? IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 29.10.02, 12:27
      A co?? Szykujemy cos?:))
      soldier of fortune
      • Gość: bonk Re: Mączne bajoro..kto wie? IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 29.10.02, 12:29
        Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> A co?? Szykujemy cos?:))
        > soldier of fortune
        nic nie szykuje - agresywność - 0!!
        jestem grzeczny
        • arvena Re: Mączne bajoro..kto wie? 29.10.02, 15:58
          a gdzie jest ulica Mączna???
          • wedzonka Re: Mączne bajoro..kto wie? 29.10.02, 16:20
            arvena napisała:

> a gdzie jest ulica Mączna???

Podaje adres do mapy:

mapserver.um.wroc.pl/wroclaw/default.htm?vlrs=Punkty%20adresowe%7C1%7C%7CStrefy%20uspok.%20ruchu%7C0%7C%7CDrogi%20krajowe%7C1%7C%7CTrasy%20rowerowe%
            7C0%7C%7COsie%20ulic%7C1%7C%7COsie%20inne%7C0%7C%7CKolej%7C1%7C%7CZabudowa%20%
            7C1%7C%7CZabudowa%7C1%7C%7CPrzyroda%7C1%7C%7CZabudowa%7C1%7C%7CGranica%
            7C1&env=88410.7375%7C48421.55%7C89309.2625%7C49018.45&slr=%3CLAYER%20type=%
            22FeatureClass%22%20name=%22Szukana%20ulica%22%20visible=%22true%22%3E%0A%
            3CDATASET%20fromlayer=%22Osie%20ulic%22/%3E%0A%3CQUERY%20where=%22ULICA_KOD%20=%
            2012563%22/%3E%0A%3CSIMPLERENDERER%3E%0A%3CSIMPLELINESYMBOL%20type=%22SOLID%22%
            20color=%220,255,0%22%20width=%223%22%20/%3E%0A%3C/SIMPLERENDERER%3E%0A%
            3C/LAYER%3E%0A

Chyba wiem co chcesz powiedziec.
            Pozdrawiam! :)
            • Gość: past Re: Mączne bajoro..kto wie? IP: 217.8.190.* 29.10.02, 17:41
              wątpie w to czy jest tam czołg - w Polsce w co drugim stawie na wsi jest czołg ,
              najlepiej pogadać z płetwonurkami LOK Świdnicka lub MOANA , ewentualnie jakiś
              wędkarz z echosondą !
    • Gość: jajaccek Re: Mączne bajoro..kto wie? IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 29.10.02, 18:21
      Lokalizacja jest. Namiary na pletwonorkow tez. Cos sie szykuje.:))?? Ja juz
      zaczynam szkolenie psa. Na wypadek gdyby sie zaloga zaczela formowac.
      • brezly Re: Mączne bajoro..kto wie?, eee, chiba nie... 30.10.02, 08:46
        To sa nasze z Pierworodna tereny spacerowe. Sprawa wyglada tak: ulica Maczna to
        ulica rownolegla do Pilczyckiej, tylko po drugiej stronie Slezy, na wysokosci
        mostu ktorym jedzie sie na Maslice. Tam leza w krzakach te dwa poniemickie
        nagrobki, o ktorych od zeszlego roku (maj) regularnie bucze na tym forum,
        usilujac kogolwiek (p. red Piegdon inkl. zainteresowac, bezskutecznie).
        Kolo tych nagrobkow jest bajoro, dotkniete hipertrofia tlenowa, zaraz obok
        Sleza plynie, calosc zamyka sie spietrzeniem i elektrownia wodna. IMHO to
        bajoro jest zbyt plytkie, zeby tam sie zmiescil czolg. Poza tym chyab Armia
        Czerwona nie nacierala wzdluz tej osi, o czym swiadczy fakt ze sie jakies
        budynki zachowaly. To skad tam czolg, na terenach bagiennych? Dalej w kierunku
        ulicy Lotniczej jest kilka bajorek, w ktorych w maju zaby cudnie rechoca, ale
        tez jakies takie bardziej plytkawe.
        Miejsce jest wogole dziwne, bo jak dalej isc ta Maczna, to ona skreca w
        kierunku Lotniczej, zamienia sie w szutrowa droge i konczy na jakiejs posesji.
        A teren ktory jest objety ta litery L tworzonej przez Maczna to dawne sady
        owocowe, otoczone powalonym na pol plotem, mozna tam znalezc krzaki malin,
        pelno zdziczalych jezyn i jakies zaniedbane jablonki. Tych ostanich wogole
        pelno w okolicy. Spacer tamtedy wywoluje zawsze niewesloal refleksje ze tu 50
        alt temu cywilizazcja wyzej rozwinieta zostala wyparta przez nizej rozwinieta,
        ktora do dzis nie dorosla tej poprzedniej do piet.

PS. jakby tam byl czolg, Bonku, to juz by go zbieracze metalu wydobyli :-))
        • Gość: bonk brezly!!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 30.10.02, 09:34

>
          > PS. jakby tam byl czolg, Bonku, to juz by go zbieracze metalu wydobyli :-))
          nie napisałem że ejst tylko, że otrzymałem kilka maili w tym temacie z czego jeden pochodził z
          niemiec.Nigdy tam nie byłem i nie wiem czy czołg się zmieści czy nie i czy nie ejst tobujda.Odzew jak
          widze jest na forum i generalnie porażka w tym temacie co też jest odpowiedzią

pozdrawiam

p.s niedługo będę we wrocku i proponuję spotkanie "myślących inaczej" co ty na to ?
          :-)))
          • Gość: jajaccek Re: brezly!!! IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 30.10.02, 16:04
            Gość portalu: bonk napisał(a):

.............. spotkanie "myślących inaczej" ..............

Czulem , ze sie cos szykuje>:):0;)
            • Gość: bonk Re: brezly!!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 30.10.02, 16:08
              Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> Gość portalu: bonk napisał(a):
              >
              > .............. spotkanie "myślących inaczej" ..............
              >
              > Czulem , ze sie cos szykuje>:):0;)
              >
              czasami trze z mostu wywalic prosto...hue hue hue ..są już pierwsze zapisy

pozdrawiam
              • Gość: jajaccek Re: brezly!!! IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 30.10.02, 16:43
                Gość portalu: bonk napisał(a):

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: bonk napisał(a):
                > >
                > > .............. spotkanie "myślących inaczej" ..............
                > >
                > > Czulem , ze sie cos szykuje>:):0;)
                > >
                > czasami trze z mostu wywalic prosto...hue hue hue ..są już pierwsze zapisy
                >
                > pozdrawiam

Na wypadek, gdyby ruch "myslacych inaczej" ogarnal siec swiatowa, wsparcie z
                zahchodu moze sie przydac. Gdyby jednak skonczylo sie na paru piwkach, to tez
                przyjemnie.pozdr.j.
                • brezly Piwo a |"myslenie inaczej" 30.10.02, 16:54

> Na wypadek, gdyby ruch "myslacych inaczej" ogarnal siec swiatowa, wsparcie
                  z
                  > zahchodu moze sie przydac. Gdyby jednak skonczylo sie na paru piwkach, to tez
                  > przyjemnie.pozdr.j.

"Myslenie inaczej" musi sie zaczac od paru piwek [byle nie z puszki]. To jest
                  tzw. warunek konieczny :-)) Aczkolwiek niewystarczajcy.
                  Posilki z Chicago moglyby sie kiedys w koncu zwirtualizowac we Wrocku, to jest
                  inna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka