szpiro 04.10.01, 06:12 Ktora ksiegarnia we Wroclawiu jest najtansza.Ja kupuje ksiazki w Empiku. To tak z przyzwyczajenia.To samo dotyczy CD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabelek! Re: Najtansza ksiegarnia 06.10.01, 16:18 płyty bardziej opłaca się kupować w mediamarkcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Najtansza ksiegarnia IP: 195.116.104.* 06.10.01, 16:30 Co do płyt, to faktycznie są one tańsze w MediaMarkcie, aczkolwiek Empik ma mimo wszystko większy wybór. Książki? Hm, nie wiem, czy akurat te są najtańsze, ale polecam Księgarnię Naukową im. Kopernika (na Kuźniczej - olbrzymi wybór, głównie pozycji humanistycznych), Pod Arkadami i tę na ul. Szczytnickiej (zapomniałem nazwy). Uwaga - w Empiku niszczą książki poprzez wklejanie do nich blaszek! Albo będziesz miał "wzbogaconą", albo zniszczoną w miejscu oderwania tego badziewia :-((( Wybór należy do Ciebie. Ja - jeśli tylko mogę - staram się nie kupować tam książek. Tylko w ostateczności - jeśli wiem, że nigdzie indziej czegoś nie dostanę... Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek! Re: Najtansza ksiegarnia 06.10.01, 16:50 tak, Empik ma większy wybór ale w mediamarkcie możesz zamówić sobie dowolną płytkę-sprowadzą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Najtansza ksiegarnia IP: 195.116.104.* 06.10.01, 17:02 Naprawdę? O, to świetna wiadomość! :-))) Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 19:43 Często zaglądam do "księgarni" mieszczęcej sie w namiocie przy dworcu PKS ( lub innych tego typu), można tam trafić na coś ciekawego. Szwejka kupiłem tam za 5 zł:). Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re: Najtansza ksiegarnia 06.10.01, 20:31 tania księgarnia to "Składnica księgarska" przy ul. Kuźniczej , płyty - Mediamarkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Najtansza ksiegarnia IP: 213.77.64.* 06.10.01, 20:40 Tanie, to psie mięso. Post wydaje sie sę być opanowany przez taniznę. Leader price ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 20:54 Jasnie HRABIO, nie każdego stać na wydanie dowolnej sumy za książkę. Nieładnie jest dołować innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Najtansza ksiegarnia IP: 213.77.64.* 06.10.01, 20:57 Nie dołuję, lecz odnoszę się do Leader Price. W koronie można kupić wyjściowe buty za 17 złociszów. W nich można wyjść jedynie na cementary. Tanie książki, to "bestsellery" na dzisiaj. Dobrze wydana książka, podobnie jak inne duchowe lementy naszego życia wymagają odpowiedniej wartości. Dawniej, można było kupić podobne lektury z serii "Tygrysa" za 5 złociszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 21:04 porównanie książek do butów wydaje mi się nie na miejscu. Jeżeli mam do wybory kten sam tytuł ale w różnych wydaniach i dużej różnicy cenowej, kupie tę tańszą, nie musza stać na półce na "wystawce". Oczywiście są tytuły, które należy nabyć w porządnej oprawie. Ale to jest z większościa rzeczy, wybór należy do kupującego. A co jest złego w "Tygrysach", ten co ma wiedzę i tak wysnuje na ich podstawie swoje wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Najtansza ksiegarnia IP: 213.77.64.* 06.10.01, 21:09 Ktotam ! Nie wciskaj komercji. Przeżywałem już uduchowienia książkowe. Na nic to, gdy rynek dyktuje tempo. Bądźmy sobą i nie udawajmy zdolnych poetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 21:12 Hrabio, po czym stwierdzasz, że udaję "uduchowionego poetę", książki kupuję takie na jakie mne stać, a buty drogie, ponieważ zajdę w nich droche dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Najtansza ksiegarnia IP: 213.77.64.* 06.10.01, 21:14 Nie osądzam Cię, lecz twierdzę, że książki, podobnie jak nasze stroje, to tylko poza. Duch poezji i prozy tkwi w nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 21:18 a jak ktoś jest słabego ducha, czyz nie powinien go wzmocnić, nie każdy rodzi się z giętkim językiem, czyż nie chwalebnym jest jego trening? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Najtansza ksiegarnia IP: 213.77.64.* 06.10.01, 21:20 Byli tacy, którzy wprowadzili zasady podobne. Zostali powieszeni w Norymberdze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 21:24 tych co chcą poczytać a nie mają za wiele pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.10.01, 23:17 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Byli tacy, którzy wprowadzili zasady podobne. Zostali powieszeni w Norymberdze JNP Hrabio! - Ty Boga w sercu nie masz - jeszcze tu komu wmówisz, że ci z Norymbergi powieszeni zostali za czytanie książek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:53 a ja lubię tanie wydania.... mogę czytać książkę z brudnymi łapami... zachlapywać ją zupą pomidorową.... brać ze sobą do wanny.... istna rozpusta ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:57 o to to. A czytanie w gorącej kapieli jest chyba jednym z najlepszych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 01:14 Moi drodzy co do książek, to polecam księgarnię na świdnickiej i pod arkadami. Niestety np.wybór albumów jest w empiku największy. Natomiast jeśli chcecie kupić płyty cd to olejcie złodziejski empik i ten moloch media markt i zajrzyjcie na stronę www.vivid.pl - świetny sklep. Ogromny wybór muzyki (płyt i kaset) i ceny bardzo atrakcyjne. I nie martwcie się, że to sklep w internecie - płyty można odebrać za zaliczeniem pocztowym. Sposób sprawdzony. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: Najtansza ksiegarnia 07.10.01, 20:43 Gość portalu: cojak napisał(a): > Moi drodzy co do książek, to polecam księgarnię na świdnickiej i pod arkadami. > Niestety np.wybór albumów jest w empiku największy. Natomiast jeśli chcecie > kupić płyty cd to olejcie złodziejski empik i ten moloch media markt i > zajrzyjcie na stronę www.vivid.pl - świetny sklep. Ogromny wybór muzyki (płyt i > > kaset) i ceny bardzo atrakcyjne. I nie martwcie się, że to sklep w internecie - > > płyty można odebrać za zaliczeniem pocztowym. Sposób sprawdzony. POLECAM. Napisz jaka jest roznica cen pomiedzy ksiegarnia internetowa i empikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Najtansza ksiegarnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.01, 00:46 Zasadnicza. Odwiedż strnę www.vivid.pl,a potem zajrzyj do empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Najtansza ksiegarnia płytowa IP: 156.17.85.* 09.10.01, 16:24 Ostatnio zraziłem się do Empiku, tak ze juz więcej postanowiłem tam nic nie kupić, wiem że przez to napewno splajtują. Media Markt jest o wiele lepszy, głównie ze względu na ceny (dumpingowe, czy jak?)! Będąc w Empiku robiony w konia przez 4 tygodnie, jednocześnie przy bardzo niefachowej obsłudze niejednokrotnie miałem ochotę im odpowiedzieć wiadomym cytatem: "Wy macie tu niezły burdel, siostry!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: Najtansza ksiegarnia IP: 192.168.0.* 24.01.02, 21:11 w księgarni na Ruskiej kupiłam stare numery "Dialogu" i "Literatury na świecie" (1,50 zł za egzemplarz). nie uświadczy się tam jednak nowości wydawniczych,ale klasyki jest pod dostatkiem!!! polecam-jakem filolożka :) Odpowiedz Link Zgłoś