Dodaj do ulubionych

problem allegro co zrobic

14.12.16, 14:15
Sprzedałam kurtkę nowa Regatte, pieniazki mam juz na koncie własnie ja pakowałam okazuje sie ze wysyłka ma byc na Ukrainę, przyjeta wysyłka standardowa wg poczty polskiej 11 zł, sprawdziłam ze najtansza przesyłka na Ukrainę to 41 zł - jak wybrnac z sytuacji?
Obserwuj wątek
    • makoja Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 14:30
      A miałaś zaznaczone że wysyłasz towar za granicę. Jeśli nie to poproś o podanie adresu w Polsce. Kiedyś wysyłałam do miasta granicznego na skrytkę pocztową.
      Jak miałaś opcję, że wysyłasz za granicę to podaj koszt wysyłki i poproś o dopłatę, chyba że w swoim cenniku zaznaczyłaś że koszt wysyłki za granicę to 11 zł
      • bartik78 Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 14:42
        w ogole juz mi cos z nazwami nie pasowało zadzwoniłam pod podany numer telefonu odebrała osoba mieszkajaca w Polsce ze to jakas pomyłka zreszta nie pierwsza, widocznie nie ma kierunku a numery sie pokrywaja, podobno piszac na emaila do tej osoby jest brak kontaktu - rozmowczyni mi przekazała, własnie nie miałam zaznaczonej tej opcji na allegro, ale jakos nigdy nie miałam podobnego zdarzenia. Miejscowosc to 43025 LUCK obwód Wołynski
    • agni71 Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 14:44
      Piszę maila do kupującego, ze wyślę, jak dopłaci za przesyłkę. U mnie czasem ktos chce wysyłkę za granicę, ale pyta przed wpłatą, a najczęściej przed zakupem.
    • mama.nygusa Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 15:06
      Wysylalam kiedys na Ukraine, pani doplacila za przesylke.Warto napisac mejla
    • bartik78 Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 15:56
      podobno Pani nie odpisuje i brak z nia jest kontaktu, zorientowałam sie na poczcie jeszcze o list kosztuje prawei 19 zł najwyzej bede 8 zł stratna zobaczymy czy Pani odpowie.
      • majkusia08 Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 16:01
        Poczekaj,może odpisze.To ona powinna zapytać czy wysyłasz za granicę.Dlaczego masz być stratna?
      • patatajowa Re: problem allegro co zrobic 14.12.16, 17:03
        Poczekaj na maila.Jak nie odpowie zwróć kasę i wystaw towar ponownie. Ja kiedys miałam podobna sytuacje tylko łatwiej bo wplata przez payu.Na mail z info o doplacie do wysyłki zagranicznej nie dostałam odpowiedzi wiec nie czekałam zbyt dlugo tylko zwrocilam kasę i jeszcze raz wystawilam aukcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka