Dodaj do ulubionych

Gdyby Disney wiedział...

31.10.02, 07:35
To zapewne nie siedziałby dniami i nocami wymyślając scenariusze do bajek swoich .Co więcej nawet postacie
byłyby zbliżone do jego pierwowzorów(mam tu na myśli przygody niejakiego Donalda).Polska to piekny kraj i bajka
zarazem. Może być natchnieniem wszelakiej maści artystów, począwszy od bajkopisarzy na wiolonczelistkach
skończywszy.Scenariusze jakie sobie sami piszemy mogą rywalizować z najtęższymi głowami świata prozy i
poezji całego świata.Wątek niniejszy takiemu scenariuszowi poświęcam.Jak zapewne część z szanownych
forumowiczów zauważyła dni ostatnie minęły pod znakiem kampanii samorządowej przed wyborami.Same
wybory także za nami i nie będę w zasadzie ich komentował bo jak sama nazwa wskazuje był to wybór więc
wolna wola większości z nas.Wolę należy szanować bez względu czy nam się to podoba czy nie.Nie znaczy to
jednak, że nie można stawiać pytań a ja takowe mam i ni cholery odpowiedzi na nie nie znam.Być może są to
pytania retoryczne.Zapewne wynika to z mojego wrodzonego prymitywizmu , braku ogłady i wykształcenia ale to
nie zwalnia mnie od tego by pytać choćby najgłupiej jeżeli czegoś nie wiem.To czy otrzymam
konstruktywną odpowiedź to już zupełnie inna sprawa.Wracając do wyborów, bo w tym rzecz moja, to jak
wiadomo największe emocje w mediach wzbudziły wybory w Warszawie tzw stolicy.Startowało tu trzech
wybitnych zawodników: Balicki (UP),Kaczyński (PiS) i Olechowski (PO).Postacie znane szerszemu ogółowi ludzi
interesujących sie polityką(dla wyjaśnienia PO i PiS to akie hybrydy postsolidarnościowe - miejsca ucieczki z
AWS- u po tym jak zaczeło być źle). Moje pytania dotyczą drugiego z kandydatów, który jak mniemam zostanie
prezydentem Warszawy (choć z Wawy nie jest).Co prawda 3- miesięcznym ale już budzi to na salonach
Warszawy emocje.
Chciałem zapytać o rzecz nastepującą.
Czy było w histori takie stanowisko, które piastował Kaczyński na którym niebyłoby tzw dymów ? (mam tu na
myśli pomówienia,szkalowania , procesy sądowe)
Czy po za propozycją 3 X K ( karać, karać ,karać) jego program tak naprawdę różnił sie od innych? (przeczytałem
wszystkich trzech programy - różnice naprawdę merytorycznie niewielkie)
Moim zdaniem gdziekolwiek się nie pojawi to zawsze pojawiają się jakieś niesnaski, nieporozumienia a źródła ich
trudno przez cały czas upatrywać w jego politycznych oponentach, choć i oni zmieniają się w zależności od
pory dnia i humoru.Tak naprawdę program jego sprowadza się do zaostrzenia KK w czym upatruje lekarstwa na
nasze problemy.W histori jako pierwszy Minister Sprawiedliwości zasłynął tym iż nazywał ludzi oficjalnie
przestępcami i bandytami mimo iż jakiekolwiek wyroki na nich nie ciążyły, ba co więcej nie było w stosunku do
nich prowadzonych postępowań.Ot taka fanaberia, która nawet w UE budziła niesmak.Pamiętacie jaka była
histeria gdy padły zarzuty o pieniądze z NFOZ i ich z Telegrafem powiązaniem ?? Jazgot taki w prasie i telewizji
był, że teroryści w Moskwie to mały nius w porównaniu z tą nagonką.
Dziwnym trafem w tym temacie nie ma spektakularnych procesów a wątek w mediach umarł śmiercią o tyle
naturalną co nadwyraz szybką.Jedyne co zrobiono to zaszczuto autorów programu poświęconego tej sprawie
(o tym pisze doskonale Przegląd Tygodniowy).przeciwko samemu Kaczyńskiemu za to toczą się 2-3
postepowania.
By nie być posądzonym o zawiść oświadczam iż w wyborach na prezydenta Warszawy głosowałem na Majora
,łudząc się że skoro nie może być lepiej to chociaż niech weselej będzie.
Jak mniemam poleją się na mnie pomyje od fanatyków PiS i Kaczora ale takie jest moje zdanie w tym temacie.
Ba co więcej pozwolę sobie tej bajki ciąg dalszy przewidzieć.
Kaczyński otrzyma wyrok za 2 - 3 miesiące chyba że w sądzie nie będzie tłumacza a sędziami będą rodowici
Aborygenii.Zgodnie z prawem ( o którego przestrzeganie tak walczy) będzie musiał zdać stanowisko Prezydenta
Warszawy i wtedy.......
No właśnie wtedy się zacznie..sztab prawników, adwokatów, prasa pełna spekulacji,
podpowiedzi,scenariuszy,rozpacz "polskiej demokracji" i inne krzykliwe artykuły w prasie itd.
Czekają nas naprawdę cięzkie miesiące.Wykształcenie Kwacha a sprawa jego prezydentury to małe piwo z tym
co przed nami.Idę o zakład, że te trzy miesiące będą największą karuzelą i czystką stanowisk w mieście jakiej do
tej pory Wawa nie widziała ( kto się zakłada ? )
W oczekiwaniu na ciąg dalszy bajki polskiej, której Disney by sie nie powstydził...

bonk werbalny

Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Mogę tylko współczuć Warszawie... IP: *.chem.uni.wroc.pl 31.10.02, 08:20
      ... oraz mieć nadzieję, że Prezydent Wrocławia będzie może mniej politykiem a
      bardziej dobrym gospodarzem.
      Faktycznie, Kaczyński w swojej dotychczasowej działalności był doskonały do
      rozwalania, a nie budowania.
      Wypłynął (ponownie, po okresie politycznego niebytu) dzięki głośnemu
      pohukiwaniu o przestępczości, którą należy surowo zwalczać. I prawdą jest, że
      jego propozycje szły raczej ku ustawowemu zwiększaniu kar, a nie zwiększeniu
      skuteczności pracy policji oraz przyśpieszeniu pracy sądów. To tutaj mamy
      największy syf, który wydaje się być nie do opanowania po likwidacji kolegiów
      ds. wykroczeń.
      Dobrze, że Kaczyński jest daleko i że prezydentura we Wrocławiu go nie
      interesuje.
      • Gość: terkas Re: Mogę tylko współczuć Warszawie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.02, 23:41
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> Dobrze, że Kaczyński jest daleko i że prezydentura we Wrocławiu go nie
        > interesuje.

Jeszcze by nam ukradł jakiś księżyc, albo co...
    • Gość: duzY Z tym złożeniem urzedu to nie takie proste. IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.11.02, 09:22
      Już słyszałem tzw. autorytet mówiący, że zapisy są niejednoznaczne. A jesli
      jest jakakolwiek szansa utrzymania się na stołku to wyrwac go spod kupra bedzie
      niezwykle trudno.
      Pozdr.
      • Gość: bonk kompleks kastrata IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 05.11.02, 10:23
        myslę a jest to oczywiście li tylko moje zdanie że obaj bracia mają w sobie coś z kompleksu kastrata
        ,....niewiedzących co zacz do encyklopedii odsyłam

pozdrawiam

bonk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka