Dodaj do ulubionych

Wrocław buduje stadion

05.01.06, 08:28
I bardzo dobrze! Wreszcie AWF dostał po nosie za swoje wieczne fochy odnośnie
Stadionu Olimpijskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: Wrocław buduje stadion IP: *.crowley.pl 05.01.06, 08:37
      AWF jest typowym psem ogrodnika - ma obiekt, którego nie jest w stanie utrzymać
      (remonty, organizacja imprez, modernizacja, itp) ale jednocześnie nikomu go nie
      odda ani nie sprzeda, nawet miastu! Pewnie za parę lat stadion będzie wyglądał
      tak, jak odkryty basem w pobliżu stadionu (zwłaszcza jeśli jeszcze żużlowcy też
      się ze stadionu wyniosą).
      • macgoto Re: Wrocław buduje stadion 05.01.06, 17:55
        Mysle ze jest to bardzo dobra koncepcja budowy calkowicie nowego stadionu we
        Wrocławiu. Stadion OIimpijski choc ma swoja magie pochlonie gigantyczne
        pieniadze na rekonstrukcje niewspolmierne z budowa nowego stadionu typowo
        pilkarskiego, moze bedzie wygladal jak Emirates Stadium niedaleko mojej pracy,
        ktory otwieraja w Londynie za 186dni. Mysle ze w niedlugim czasie bedziemy
        goscili na nim druzyny z Pucharu Uefa, a moze nawet Ligi Mistrzow:)za sprawa
        Slaska Wroclaw:)Tego sobie zyczmy, oraz pozyskanie sponsorow na budowe tegoz
        stadionu. Szczesliwego Nowego Roku:):):)
        • Gość: subcomandante Re: Wrocław buduje stadion IP: *.kalisz.mm.pl 05.01.06, 18:49
          Ja też się cieszę mimo, że nie jestem z Wrocławia tylko z wlkp. Widać Polsce
          potrzebny był ten szum medialny związany z organizacją ME. Raczej marne szanse,
          że dostaniemy tą imprezę już w 2012 ale przynajmniej jest to impuls do poprawy
          infrastruktury sportowej w Polsce. Wstyd, że do tej pory w prawie 40 mln kraju
          nie było porządnego stadionu piłkarskiego...
    • Gość: po co Po co nam ten stadion? IP: *.generacja.pl 05.01.06, 08:39
      Przecież Wrocław nie ma żadnej drużyny na poziomie, owce bdziemy wypasać za 300
      mln. Nie ma ważniejszych spraw?
      • brat44 Great Bubles in the Sky..... 05.01.06, 08:55
        Jak będzie stadion to znajdą się sponsorzy, na drużynę....

Zresztą ja wierzę panu Tarasiewiczowi, że wprowadzi "Śląsk" do I pierwszej
        Ligi, a Ty lepiej wracaJ do wioski, z której przyjechałeś! Jak chcesz być
        Wrocławianinem, to wierz we Wrocław!!!

GEAT BUBLES IN THE SKY.....
        • Gość: woland Re: Great Bubles in the Sky..... IP: 150.254.95.* 05.01.06, 09:10
          A ja myślałem, że ostani Wrocławiane ( Breslauerzy) wyjechali gdzieś w 1946 i
          zastąpiła ich jakaś banda dzikusów z kresów, którzy wtoaletach myli ziemniaki
          i małorolnych pyrożerców??
          • Gość: Paweł Wrocławiani Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.dint.wroc.pl 05.01.06, 09:55
            Nie myliśmy w kiblach ziemniaków i pyrożerców bo ci drudzy się nie mieścili w
            kiblach ale kilka wieśniackich głów widziało z bliska ich wnętrze.
            • Gość: delivery Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.iitd.pan.wroc.pl 05.01.06, 10:28
              taa hołota z ukrainy do 48 roku w willach na biskupinie lub karłowicach
              mieszkała z krowami i swiniami razem
              • brat44 Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach 05.01.06, 10:37
                Ech co niektórych do dziś gryzie słoma w butach... Ejże synek, a skąd Ty
                jesteś, że masz czelność pisać o "hołocie z Ukrainy"? Czyżby jakiś gołodupiec
                z "centrali" co świnie zobaczył pierwszy raz w 45 na Biskupinuie lub
                Krałowicach!!! Nie "biskupinie" i "karłowicach", naucz się pierwiej mowy
                ojczystej, gdybyś skończył "kresowe" gimnazjum pewnie prezentowałbyś wyższy
                poziom!!!

Hare, hare nasz braciaszek!!!
                • Gość: delivery Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.iitd.pan.wroc.pl 05.01.06, 10:43
                  chłopczyku ja jestem autochtonem , meine familie aus diese stadt....
                  • brat44 Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach 05.01.06, 12:39
                    no i co z tego dziewczynko?? To chyba nijak ma się kontekstu polemiki, dla mnie
                    możesz być nawet Asyryjczykiem.
                  • Gość: mike Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.ppp.dion.ne.jp 05.01.06, 13:52
                    Do Delivery. Mocne slowo autochton. Kiedy sie takowy zaczyna? We Wroclawiu to
                    pytanie ma szczegolne znaczenie, bo jak zapewne wiesz niejedna nawalnica nad tym
                    miastem sie przetoczyla wymiatajac miejscowych. Wiesz - byly nawet takie czasy i
                    to nie tak dawno jak Ci sie wydaje, ze i Niemcom tutaj mozna bylo zarzucic, ze
                    sie dopiero ze wsi do miasta przeprowadzili.
                    • Gość: andi Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.119-200-80.adsl.skynet.be 05.01.06, 15:32
                      Panowie/Panie czy mowa byla o nowym stadionie czy o historii przesiedlen?
                    • Gość: wax Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.01.06, 20:08
                      a ja tam sie zgadzam z delivery, pisałem magisterke z najnowszej historii
                      wrocławia, i jak przegladałem dokladnie gazety polskie codzienne z tamtego czasu
                      we wrocławiu to apele do swiezo przybyłych repatriantów ( zupelnie nieadekwatne
                      słowo , ale takie zostało przyjete w historiografii) tego typu sie powtarzały
                      non stop , po prostu im dalej na wschód tym bardziej tym mniej kultury , higieny
                      wiekszy primitywizm etc to do tej pory funkcjonuje vide chocby wyniki ostatnich
                      wyborów, a moja rodzinka 1/2 z wrocławia od 1896 roku(jakos jezyka polskiego nie
                      zapomnieli, choc moj ojciec mial klopoty przez to był w podstawówce nazywany
                      synkiem hitlera, moj stary rocznik 1942 )a druga połowa z rzeszowszczyzny, na
                      tym terenie od 1955 roku
                      • Gość: Drewnodolasu Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: 193.28.0.* 06.01.06, 15:51
                        Im dalej na wschod? Wyniki ostatnich wyborow? A jak to sie ma do Wroclawia?
                        Looknij jak glosowali wroclawianie.
                        Tak dla wyjasnienia, to nie tylko kresowiacy i ich rodziny tu mieszkaja, a
                        ludzie z prawie calej Polski, ktorzy przyjechali tu np. studiowac w jednym z
                        niewielu miast akademickich w Polsce.
                  • Gość: Breslauer Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.magma-net.pl 08.01.06, 22:31
                    "Meine Familie aus DIESER Stadt" autochtonie...heh
              • Gość: killla Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 10:55
                moi dziadkowie pochodzą z "ukraińskiego" Lwowa, który nie był wcale mniej
                "wielkomiejski" niż przedwojenny Breslau.
                • Gość: Katschor Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 20:57
                  I moja teściowa też. Przyjechała tu zresztą po ukończonej we Lwowie farmacji.
                  (:>
              • herber3 Re: Kim Ty jesteś i co Ty kur.. wiesz o kresach 05.01.06, 23:54
                ty na dolnym slasku to wiekszosc ma korzenie ze wschodu a uniwerystet to skad
                zostal przeniesiony jak nie ze Lwowa idioto
                moi dziadkowie pochodza z pod Lwowa i Lublina
                i nie pisz takich bzdur
                chyba ze pochodzisz z pyrlandi
          • Gość: mike Re: Great Bubles in the Sky..... IP: *.ppp.dion.ne.jp 05.01.06, 13:41
            inetnum: 150.254.95.0 - 150.254.95.255
            netname: POZMAN-EDU-150-254-095-000-24
            descr: Address space for Adam Mickiewicz Univercity
            country: PL

Hmmmmm. To juz takich kmiotow jak imc woland na uniwerki wpuszczaja w Poznaniu?
            W sumie Poznan ladne miasto.. - tylko, ze brudne, powiedzialbym nawet ponizej
            sredniej krajowej. No i mieszkancy noski nosza wyzej od czola, co zaslania
            niebezpiecznie widnokrag - naprawde wolan mozesz sie kiedys przez to zabic.

No i Niemcy tyle tam pracy wlozyli, zeby z Poznaniakow zrobic cywilizowanych
            ludzi. A tu jak widac po wolanie - nic. Szkoda. Tyle energii poszlo psu w du..e.

Koles, zeby dac Ci szanse na jakas madra odpowiedz - prosze napisz cos wiecej
            jak Poznan 1000 lat skonczy ;) Do tego czasu pyro mozesz nam buty czyscic.

• Gość: razmus Re: Great Bubles in the Sky..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 17:20
            nie, tak to bylo w Poznaniu.
      • Gość: grem1000 ani mru mru....!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.01.06, 11:25
        Gościu idż już spać.....bojeszcze zapeszysz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kubek Re: Po co nam ten stadion? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 20:14
        Sam jesteś Owca. Salę koncertową na Wolności budują za 300 mln i jakoś też nie
        słyszałem żeby we Wrocku mieszkała jakaś światowa gwiazda muzyki ( obojętnie
        jakiej ). A WKS da radę i w tym sezonie awansuje do 1 ligi, a za 2 -3 lata jak
        już stadion będzie stał to i puchary bedziemy mieli :-) Tylko żeby stał, bo już
        obietnic różnych polityków i urzędników trochę było.
        ALE TRZYMAM ZA SŁOWO
        DUTKIEWICZ - STADION OBIECAŁEŚ ? TO STAWIAJ !!!
        • Gość: po co Re: Po co nam ten stadion? IP: *.generacja.pl 06.01.06, 09:12
          Nie obraże sie za owce. Ale sala koncertowa to co innego - tam mozna
          organizowac caly przekroj imprez. A stadion jak pisza ma służyć tylko piłce
          nożnej. A to zdecydowanie za mało. Już widze radosc szalikowcow i te ich
          niewybredne okrzyki w całej Fabrycznej. Prawdziwych kibiców przeciez tu juz nie
          ma. Trzeba najpierw zaczać od odbudowy druzyny a po sukcesach myslec o
          stadionie, nie odwrotnie. A tak - Wrocław wspiera buractwo, tak to widze.
          • Gość: kubek Re: Po co nam ten stadion? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 16:24
            No to fajnie, ze się nie obraziłeś.
            Co do przekroju imprez w salce na 1800 osób (tyle ma mieć ta sala koncertowa)
            to nie będę tego komentował. Powiem tylko, że bilety na Carmen w Hali Ludowej
            (3* większej) rozeszły się błyskawicznie.
            A teraz co można robić na nowoczesnym stadionie na 50 000 osób:
            1. Piłka nozna w wykonaniu WKS ŚLĄSK WROCŁAW i reprezentacji Polski jest
            oczywista. Rozegranie finału Pucharu UEFA czy też Ligi Mistrzów w perspektywie
            najbliższych 15 lat jest jak najbardziej realne
            2. Można by rozgrywać również mecze futbolu amerykańskiego (właśnie powstaje
            drużyna we Wrocku) czy też rugby
            3. Takie imprezy jak ostatnia przeprowadzona w rynku gdzie snowbordziści
            zjeżdżali na rampie
            4. Koncerty wielkich gwiazd muzycznych typu U2
            5. Imprezy sportów motorowych na specjalnie do tego celu zbudowanych torach
            6. Imprezy żużlowe (jak dla mnie to Sparta może jeździć i funkcjonować na tym
            stadionie )
            7. Spotkania organizacji wyznaniowych - np. Świadków Jehowy
            I wiele wiele innych.
            Napiszesz, że to nierealne ?
            Zobacz co się organizuje na SAINT DENIS pod Paryżem, czy na Millennium Stadium
            w Cardiff ( To dwa super nowoczesne stadiony wybudowane w kilku ostatnich
            latach ), to będziesz miał odpowiedź czy to nierealne.

I jak się ma funkcjonalność tej salki na 1800 osób za 300 mln do stadionu na 50
            000 osób za 150 mln ?

Inna sprawa, że jak ma już stanąć taki super nowoczesny stadion to powinien on
            kosztować chyba trochę więcej - tak ze 400 mln.
            Co powinien mieć aby był super funkcjonalny ?
            Oczywiście typowo piłkarską murawę, ale taką żeby WYJEŻDŻAŁA ZE STADIONU !!!
            Takie rozwiązanie jest na stadionie SCHALKE. Jak już murawa wyjedzie to pod nią
            jest tor żużlowy na którym WTS jeździ i jest organizowane GP oraz inne imprezy
            motorowe - np. Żużel na lodzie
            (nawiasem mówiąc drażnią mnie uwagi kibiców WTS odnośnie budowy stadionu dla
            futbolowej hołoty. Sam od czasu do czasu bywam na żużlu i chciałbym żeby w tym
            sezonie Sparta powalczyła o mistrza, ale nie lubię jak ktoś mnie hołotą zwie.
            Popatrzcie ilu Was chodziło na niektóre mecze w tym sezonie 2000 ? To śmiech na
            sali. Na mecze WKS w 3 lidze przychodziło więcej kibiców niż na zespół wice
            mistrza kraju hehehe. Jak Śląsk bedzie zdobywał wice mistrza to na Oporowskiej
            kibice nawet na drzewach będą siedzieć :-)
            Wyjeżdżająca murawa chroniła by również trawę przed zniszczeniem podczas
            koncertów rokowych.
            Stadion oczywiście w pełni zadaszony ( miałem okazję być na meczu na Arenie w
            Amsterdamie w połowie lutego: na dworze 2-3 stopnie, wiatr, deszcz, a na
            stadionie cieplutko daszek zasunięty, powtórki na wielkim ekranie Philipsa
            zawieszonym na samym środku murawy, aż się nie chciało wychodzić)
            Oczywiście dookoła parkingi, hotele, dojazd szybkiej kolejki miejskiej ( na
            Arenę kibice gości (na moim meczu Feye:-) wchodzą na swój sektor z peronu
            stacji kolejki bezpośrednio !!! Tunelem zawieszonym nad ziemią !) Ogranicza to
            maksymalnie szansę awantur hoolsów na stadionie i w jego okolicach.
            Tak powinien wyglądać nasz nowy stadion. Żyjemy w XXI wieku i stadion też musi
            być z tej epoki. Jak w europie takie stadiony żyją właściwie każdego dnia to u
            nas będzie IDENTYCZNIE.
            Takiego stadionu oczekuję. I mam nadzieję, że za najdalej 5-6 lat zasiądę na
            jego trybunach, najlepiej na zwycięskim półfinale zielono-biało-czerwonych w LM
            z Realem, no a potem to już tylko finał LM w Barcelonie powiedzmy z MAN UTD...
            Oczywiście zwycięski :-)
            Tego sobie i WAM zyczę
      • Gość: bsk Re: Po co nam ten stadion? IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 07.01.06, 11:20
        lamentujecie już od 50 lat że w polsce nie ma ani jednego stadionu z
        prawdziwego zdarzenia. jak już wreszcie ktos chce go postawic i to u nas to
        pytacie po co ? a chociażby po to żeby nie urządzac wiecej koncertów na łące !!
        poza tym bez stadionu nie ma mowy o budowaniu dobrego klubu piłkarskiego.
        stadion to podstawa i każdy to wie. jestem jak najbardziej za !!
      • kyos Re: Po co nam ten stadion? 07.01.06, 14:50
        tu mnie ugodziłeś w czułe miejsce - jeśli twierdzisz że zespół który w
        ostatnich 13 latach zdobył 3 złote, 3 srebrne i 1 brązowy medal drużynowych
        mistrzostw Polski na żużlu oraz zorganizował 2 finały drużynowych mistrzostw
        świata, finał młodzieżowych indywidualnych mistrzostw świata i kilka rund grand
        prix (indywidualnych mistrzostw świata), nie mówiąc o imprezach krajowych (jak
        dwa finały mistrzost Polski par klubowych) - nie jest "na poziomie"
        - to jesteś IGNORANTEM
        a już zwłaszcza porównanie żużla do wypasu owiec dyskwalifikuje cię jako
        dyskutanta na tematy sportowe - sam idź paść świnie!!!!!
    • Gość: diam7 Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 08:52
      buraki z Maślic,zaczną dymić aby im nie zakłócać sielanki,podobnie jak z
      obwodnicą.
      • Gość: krzych Re: Wrocław buduje stadion IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 05.01.06, 15:31
        sam jesteś burak i cała twoja rodzina. o co ci chodzi? chcesz tylko kogoś
        obrazić?
    • Gość: olo nie tykać zabytku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 09:20
      niech gnije w spokoju ;-)
      A gdzie wspaniałe oświetlenie, elektrycznie podgrzewana murawa i inne sukcesy
      epoki sukcesu?
      • Gość: Andrzej Re: tykać zabytek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:29
        Czy nie lepiej przeznaczyć mniej niż 160 mil. złotych na modernizację Stadionu
        Olimpijskiego i mieć piękny obiekt z tradycjami? Sądzę ,że jest we Wrocławiu
        kilka ważniejszych spraw do zrobienia i najwyższy czas pieniądze wydawać z
        sensem.
        • brody Re: tykać zabytek! 05.01.06, 10:32
          ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Gość z UM powiedział, że
          modernizacja Olimpuijskiego kosztowałaby 2 (DWA) razy więcej niż budowa nowego
          stadionu
        • sothis666 Re: tykać zabytek! 05.01.06, 12:37
          > piękny obiekt z tradycjami?

Apropos:
          www.sportfest1938.prv.pl/
          Ale tamta impra to oczywiście pikuś przy geniuszu rektora AWF;)

• Gość: KAZuKO Bratki na Olimpijski IP: 62.233.251.* 05.01.06, 10:58
      Przez wiele lat obserwowałem walkę Wrocławskiego Towarzystwa Sportowego o
      wydzierżawienie od Akademii Wychowania Fizycznego toru żużlowego na Stadionie
      Olimpijskim. Władze uczelni podchodziły do klubu z Mickiewicza jak do dojnej
      krowy - zedrzeć jak najwięcej i nic nie inwestować. Jeśli WTS chce mieć ładny
      stadion to niech sobie remontuje sam. Sprawa stała się tak znana i nabrzmiała,
      że jeden(a) z kandydatów(k) na prezydenta miasta obiecał(a) wyborcom sprawę
      załatwić i Stadion Olimpijski przejąć na rzecz miasta. Nie został(a)
      prezydentem. Obserwując walkę o tor żużlowy, jak i rozmowy w sprawie przebudowy
      stadionu doszedłem do wniosku, że władze uczelni to niereformowalny beton z
      którym nawet nie warto rozmawiać.
      I wreszcie nadeszła dobra wiadomość na którą długo czekałem - władze miasta
      zdecydowały się budować nowoczesny stadion. Czy nowy stadion i taki duży
      potrzebny jest miastu? Chyba tak. Z zaścianka nie wychodzi tylko ten, kto nie
      chce z niego wyjść. Żaden klub piłkarski nie zapełni takiego stadionu ale
      przecież tak dużego i z tradycjami (nie tylko sportowymi) miasta jakim jest
      Wrocław nie mogą omijać imprezy sportowe rangi światowej tylko dlatego, że nie
      ma w nim odpowiedniego obiektu do rozgrywania takich imprez. Niezależnie od
      dzisiejszej dobrej wiadomości, mam nadzieję, że kiedyś będzie też druga dobra
      wiadomość - klub żużlowy (jakkolwiek będzie się on nazywać) z pomocą miasta też
      wybuduje stadion. Takie plany już były.
      A co z Olimpijskim? Po ostatniej decyzji władz miasta Stadion Olimpijski
      stracił na wartości i straci jeszcze bardziej po wyprowadzeniu się żużla. Wtedy
      rektor AWF niech sobie sadzi na nim bratki. Oczywiście można na Olimpijskim
      (zanim się zawali) organizować jakieś imprezy ale będzie to już tylko plac
      jarmarczny ze straganami a nie obiekt na którym w przeszłości rozegrano wiele
      światowych imprez żużlowych (w tym wielokrotnie mistrzostw świata) i
      piłkarskich. Warto jeszcze na koniec przypomnieć jak AWF wszedł w posiadanie
      Stadionu Olimpijskiego - dostał go od Gierka. Uczelnia o profilu sportowym to
      niech mają stadion, argumentowano wtedy.
      • sothis666 Re: Bratki na Olimpijski 05.01.06, 12:09
        :)
        Wiadomo:
        "Acht und achtzig Professoren, Vaterland, du bist verloren"

vide biblioteka uniwersytecka, perła zarządzania w wykonaniu naukowca:)
    • Gość: John Flower 25 000 zupełnie wystarczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:02
      Chociaż jestem fanatykiem Śląska i futbolu to stanowczo uważam,że taki wielki
      stadion nie jest we Wrocławiu potrzebny.Lepiej byłoby włożyć tyle pieniędzy w
      maksymalny komfort na stadionie i przed nim niż w wielkość trybun. Tak na
      marginesie często się zdarza, że na 8 stadionach 1 ligowych razem wziętych nie
      ma 50 000 widzów.
      • brody Re: 25 000 zupełnie wystarczy. 05.01.06, 13:25
        otóż 25 000 to na I ligę wystarczy, ale nie na mistrzostwa świata czy europy.
        tam są wymagane stadiony o pojemności min. 30 000
      • Gość: ja Re: 25 000 zupełnie wystarczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:52
        tak jak powiedzial przedmowca, 25 000 miejsc wystarczy na polska lige, ale nie
        na inne imprezy jakie moglyby byc zorganizowane.

po pierwsze na ewentualne mistrzostwa europy w 2012 roku. tam minimum to 30 000
        miejsc, a wypadaloby aby mecz polfinalowy na przyklad byl rozgrywany conajmniej
        na stadionie o pojemnosc 50 000 krzeselek.

druga sprawa to organizacja roznych finalow europejskich pucharow. nie musimy
        miec silnej reprezentacji czy wspanialej ligi i 4 druzyn w lidze mistrzow, aby
        zorganizowac final PUEFA lub LM. to by byla swieta promocja miasta - final
        jakiegos europejskiego pucharu wlasnie we Wroclawiu. mnostwo turystow, latwy
        dojazd do stadionu.

poza tym wynajmowanie stadionu na roznorodne koncerty i imprezy masowe. to tez
        wazna sprawa - pieniadze z organizacji takich imprez to dobry zastrzyk i tak jak
        final jakichs rozgrywek, promocja dla miasta.

wiec stadion na 25 000 jest fatalnym rozwiazaniem. jak cos budowac, to od razu
        na swiatowym poziomie i wielkiego. a nie modernizowac jakiegos grata lub budowac
        maly stadion...
      • Gość: Katschor Re: 25 000 zupełnie wystarczy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 21:15
        A ja byłem na meczu, w którym na Stadionie Olimpijskim był nadkomplet- ok.
        55 000 widzów. Po wspaniałych mistrzostwach świata w Niemczech, w Śląsku
        debiutował stoper z drużyny Górskiego - Wł. Żmuda. Czy ktoś z was byl na tym
        meczu ? Ale jak mawiają Czesi: to se ne wrati... (:>
    • Gość: lolo von Breslau troche malo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:18
      100 tysiakow byloby w sam raz !
    • Gość: lanser Proponuje nazwac go: NO.LOGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:18
    • Gość: grem1000 NARESZCIE MĄDRA DECYZJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.01.06, 11:23
      Wreszcie ktoś bardzo dla mnie inteligentny,wziął się za sprawę !!!!Piękny
      stadion to chluba miasta,regionu i kraju !!Kilka miesięcy temu,wysłałem e-mail
      do wiceprezydenta miasta,w którym sugerowałem,żeby nie remontować Stadionu
      Olimpijskiego,a wybudować nowy od podstaw.!!!Bardzo się cieszę,że prezes
      LIstkiewicz,też to zauważył i przyklepał ten pomysl !!!!!Lokalizacja stadionu
      przy obwodnicy,też była dla mnie oczywista,co też mu napisałem !!Teraz mam
      podwójną satysfakcję !!!!!!A więc Śląsk do boju......o 1 ligę !!!!!!!!!!
    • Gość: Anna Maria Re: Wrocław buduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:21
      A co z obiektami przy ul. Skarbowców? Niech dalej świadczą o gospodarzach?
    • xx23 Re: Wrocław buduje stadion 05.01.06, 12:22
      SERCE ROSNIE! AOW i Stadion!

Proponuje stadion wzorowany w Gelsenkirchen:

www.haltern-am-see.flanco.de/images/schalke.jpg
      www.fotballnorge.no/i/vm/Gelsenkirchen,%20Arena%20auf%20Schalke.jpg
      www.deutsche-wm2006.de/schalke.jpg
      www.aufschalke2006.de/media/arena_eroeffnung.jpg----------------------------------------------------------------------
      Breslau und Breslauer uber alles in der Welt !!!
      Wroclaw i Wroclawianie ponad wszystko na swiecie!!!
      • xx23 Re: Wrocław buduje stadion 05.01.06, 12:26
        ostanie zdjecie , poprawka linku

www.aufschalke2006.de/media/arena_eroeffnung.jpg
    • xx23 Re: Wrocław buduje stadion - poprawka 05.01.06, 12:24
      SERCE ROSNIE! AOW i Stadion!

Proponuje stadion wzorowany w Gelsenkirchen:

www.haltern-am-see.flanco.de/images/schalke.jpg
      www.fotballnorge.no/i/vm/Gelsenkirchen,%20Arena%20auf%20Schalke.jpg
      www.deutsche-wm2006.de/schalke.jpg
      www.aufschalke2006.de/media/arena_eroeffnung.jpg

Breslau und Breslauer uber alles in der Welt !!!
      Wroclaw i Wroclawianie ponad wszystko na swiecie!!!
      • Gość: OK Re: Wrocław buduje stadion - poprawka IP: *.generacja.pl 05.01.06, 12:57
        Władze Wrocławia!!! Prezydencie Dutkiewicz!!!!
        Jeśli już stawiać, to na najwyższym światowym poziomie o doskonałej, ciekawej,
        inteligentnej i nowoczesnej architekturze; zgodnie z nanowszymi światowymi
        trendami!!!
    • Gość: ANTYKIBOL SZALIKI PRECZ Z WROCŁAWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:09
      A DU.KIEWICZ NIECH SPADA RAZEM Z SZALIKAMI
      • brat44 Re: SZALIKI PRECZ Z WROCŁAWIA 05.01.06, 13:13
        Gość portalu: ANTYKIBOL napisał(a):

> A DU.KIEWICZ NIECH SPADA RAZEM Z SZALIKAMI

Chyba nie wiesz do końca o czym piszesz... wytrzeźwiej i wróc na forum. Nie
        wszyscy kibice chodzący z szalikami na mecze czyli tzw. szalikowcy, to
        bandziory, ale debiliki nie mają dość wyobraźni by to "objąć".
      • Gość: Apasz przecz z preczem ;) IP: *.e-wro.net.pl 05.01.06, 15:43
        Chłopaku z koalicji moherowej wychustaj sie na szaliku moherowym a od kiboli sie
        odpiiii.
    • Gość: mike Szkoda, naprawde szkoda Olimpijskiego IP: *.ppp.dion.ne.jp 05.01.06, 14:09
      Zgadzam sie, ze miasto potrzebuje NOWEGO stadionu, ale warto to zobaczyc:

wroclaw.hydral.com.pl/szukaj.html?srch=stadion+olimpijski&f=search&rdg1=bud&Submit=Szukaj&pow=
      To byl kiedys napawde wspanialy obiekt, do tego wpisany w caly olbrzymi,
      planowany z rozmachem kompleks sportowy. To jest jedyny taki przypadek w Polsce.
      Jesli zapomnimy o Olimpijskim te dziady z AWF potna to na parcele. Jesli chodzi
      o sport w tym miejscu to jesli nic sie nie zmieni za jakis czas kazdy bedzie
      mogl tam kupic co najwyzej wietnamskie sportowe adidaski prosto z blaszanej
      budy. A przeciez ten stadion wraz z przyleglosciami to tak samo rozpoznawalny
      fragment miasta jak Rynek z Ratuszem, Hala Ludowa czy zoo. Czyli wroclawska
      1-sza liga.

To ostatni dzwonek dla tego obiektu. Moze jest jeszcze jakas szansa, ze ktos ten
      dzwonek uslyszy...

pzdr
      • Gość: mumio Re: Szkoda, naprawde szkoda Olimpijskiego IP: *.makler.local / 195.187.134.* 05.01.06, 15:53
        swietny pomysl z tym stadionem. Takie stadion to szansa na duze imprezy,
        goszczenie gwiazd na koncerty, mecze miedzynarodowe. Czesc kosztow pokryje
        sponsor, czesc z Unii, czesc miasto a czesc budzet panstwa. Okołostadionowe
        zaplecze bedzie swiadczylo uslugi komercyjne, co pomoze szybciej odzyskac
        wkłady. W calej Europie buduje sie coraz to nowsze,wielkie stadiony. Jak widac,
        są one potrzebne i zwracają sie ich koszty. To a propos typowo polskiego
        bełkotu, jaki ktos tu zaserwował:czy nie ma wazniejszych spraw.
    • Gość: mieszkaniec Re: Wrocław buduje stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:18
      Ciekawy jestem, co jeszcze na tych Maślicach chcą zbudować???Najlepiej,żeby
      stąd spadali, razem z ta swoją piłką nożną. Krótko i na temat: WON STĄD!!!!Nie
      chcemy piłki nożnej!!!!
      • Gość: diam7 Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 16:49
        buraku,to promocja dla tego ośiedla,były mieszkaniec mieszkałem tam 37 lat.
        • Gość: mieszko Re: Wrocław buduje stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:57
          Powiem krótko: sam jesteś BURAK!!!!!!Nie chce mi się z Tobą gadać.
    • drinks Ja też jestem ZA. 05.01.06, 16:20
      W tak dużym mieście stadionów nie ma za wiele....
      • Gość: jan niezbedny Wyremontować Olimpijski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:02
        Dla mnie to żenada - hołocie (czyt. kibicom śląska) i ich podrzędnej drużynie
        buduje się wielki stadion, a klub z tradycjami, Sparta, musi korzystać z takiej
        ruiny jak Olimpijski. Z całą pewnością kibice i drużyna WTS zasługują, żeby
        najpierw wyremontować Olimpijski, a dopiero potem zająć się budową nowego
        stadionu dla "ogórków" - piłkarzyków. Pozdrawiam
        • Gość: Wroc Re: Wyremontować Olimpijski! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 17:27
          Jestem za. Przecież ten nowy stadion to będzie skansen odwiedzany raz na 5 lat.
          Sparta będzie jeździć na Olimpijskim a Sląsk grać na Oporowskiej. Panie
          Dutkiewicz najpierw naprawcie dziury na wrocławskich drogach.
          • Gość: Biba Re: Wyremontować Olimpijski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:03
            To skandal. Tyle kasy dla paru chuliganów co na to chodzą i paru działaczy, co
            na tym zarabiają.Dlaczego musimy na to płacić wszyscy?
            • Gość: k. Re: Wyremontować Olimpijski! IP: 195.20.110.* 06.01.06, 16:31
              chłopcy spokojnie. Chcecie czy nie piłka nożna to najpopularniejszy sport na
              tym globie i to wstyd, że miasto o takich aspiracjach nie ma nowoczesnego
              obiektu piłkarskiego. Olimipijski należy odnowić, ale ze względu na jego walor
              hitoryczny, nigdy nie zrobi się z tego obiektu nowczesnego stadionu. A co do
              kibiców, to myślę, że posługujęcie się stereotypami, że każdy z nich to
              bandyta. Nowy stadion będzie służył prawdziwy kibicom, których jest znakomiat
              większość. Pod tą inicjatywa miasta podpisuje się obiema rękami.
    • Gość: artretyzm Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 19:57
      Jak dla mnie to ten stadion powinna dostać całkiem nowa drużyna piłkarska, pozbawiona tego ścierwa, którym są wszczynający awanture kibole. Powinniśmy stworzyć nową drużynę, która mogłaby walczyć o mistrzostwo Polski.
      Skoro już ma być tych 50 000 miejsc to może ceny bilecików obniżyć tak do 5 złotych na gorsze trybuny i było by tak jak kiedyś kiedy na mecze chodziły trzy pokolenia, dziadek ojciec i syn. Tego chcę.
      I jeżeli tak miało by to wyglądać to ja jestem na tak.
      • Gość: kubek Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 20:51
        Masakra. Jak czytam niektóre wypowiedzi to mnie skręca. Niestety intenet ma
        dwie strony - to potęga pod względem zasobów informacji, ale też każdy
        półgłówek może pisać różne brednie.
        Stworzyć nowy zespół we Wrocławiu i kibice go pokochają ??? hehehe ty koleś nic
        nie łapiesz. To jest niemożliwe !!! Klub to tradycja, historia, barwy i kibice
        rzeczywiście najlepiej w 3 pokoleniach. Nowy klubik bez tego wszystkiego jest
        skazany na klęskę. Kasa i najwspanialszy marketing nie są w stanie tego
        zmienić. Chcesz przykładów ?
        W Bratysławie jest taki klubik co się zwie Artmedia Perzałka (nawet w LM teraz
        pogrywał). Jak w zeszłym sezonie wygrywał ligę słowacką to na jego mecze
        chodziło mniej kibiców niż na Slovana Bratysława który grał i nadal gra w 2
        lidze słowackiej...
        W Moskwie jest taki klub FK MOSKWA któremu sprzyja merostwo Moskwy i który jest
        dość zamożnym jak na rosyjskie warunki klubem. Na meczach pojawia się 1000-3000
        kibiców, no chyba że grają ze Spartakiem czy CSKA, ale wtedy na trybunach są w
        95% kibice gości. W Londynie jest taki klubik co się FULHAM nazywa.
        Właścicielem jest Mohammed Al Fayed - ( ma min. Harodsa, a jego syn zginął w
        wypadku samochodowym w Paryżu z księżną Dianą ). Arabowi zamażyło się kiedyś
        (10-15 lat temu), ze zrobi z niego najlepszy zespół angielski (kasy ma jak lodu
        więc go stać). Jednakże mimo wydawania początkowo wielkich kwot właściwie nigdy
        nic nie wygrał. Po prostu grajki które tam trafiały traktowały klubik jak dojną
        krowę, i nie miały ochoty "umierać za Fulham". Oczywiście kibice też mieli w
        dupie taki klubik i nawet na grający 2 klasy niżej Quens Park chodziło więcej
        ludzi niż na Fulham. Nie mówiąc już o ówczesnych 2 ligowcach Milwall, czy West
        Ham ( teraz Młoty grają w Premier league ). Nawet na klubiki z przedmieść
        Londynu - np. Charlton chodzi więcej kibiców. Nie wspomnę już o elicie czyli
        Arsenalu, Chelsea czy Tottenhamie.
        Po prostu te Kluby to wielka tradycja - mistrzostwa, puchary Anglii czy też
        europejskie tryumfy.
        Zdarzyło mi się być na meczu Fulham i wiem co mówię. Jak na Londyn ŻENADA. A
        kibice WHU cały mecz polewali z wieśniaków kibiców klubiku Fulham.

Reasumując stwórz taki klubik we Wrocławiu (najlepiej za własna kasę). I
        przekonasz się, że nawet na 3-ligowy Śląsk (choć już NIGDY nie będziemy grali w
        3 lidze :-) będzie chodziło 10 razy więcej kibiców niż na twoją powiedzmy KS
        Wrocławiankę. Zresztą przykład Ślęzy z przed 10-12 lat jest wymowny.
        • Gość: artretyzm Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 22:59
          nie wiem czy wiesz ale w naszym kraju jest conajmniej kilka zespołów, które zostały stworzone na przestrzeni ostnich 20 lat, a z tego co wiem nie jest to jakoś wyjątkowo długo jak na piłkę nożną. Przykłady amica wronki 1992, kszo ostrwoiec świętokrzyski 2004, podbeskidzie bielsko-biała i jeszcze jakieś.
          Jakoś mają na swoich stadionach kibiców, ludzi którzy chcą oglądać ciekawe pojedynki piłkarskie, a nie kluby z przeszłością, które sobą czasem za wiele nie reprezentują. Polska jest w okresie przemian i myśle, że idea nowego klubu na nowym stadionie przyciągnęła by dużą ilość kibiców na mecze. Wiem, że tradycji nie da się kupić, ale gdyby klub tego szejka zaczął odnosić jakiekolwiek sukcesy na arenie międzynarodowej to z pewnością przybyło by mu fanów, bo jak każdy wie są ludzi ciągnie do zwycięzców. A klub o którym piszesz nie odnosi żadnych większych sukcesów.
          • Gość: tomek Re: Wrocław buduje stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:30
            Idź leczyć artretyzm i daj sobie spokój z pisaniem o piłce nożnej, Śląsk pod względem piłkarskim wcale nie jest taki zły, jest niedofinansowany i piłkarze często musza mieć dwa etaty żeby wyrzywić rodzinę. Cieżko mieć bardzo dobrą drużynę w takich warunkach. Poza tym, jeśli chcesz grać w ekstraklasie to trzeba mieć sensowny stadion i dużo pieniędzy. Ta drużyna istnieje min. dzięki "tej dziczy" jak co niektórzy ją nazywają. Na mieście widuję pełno ludzi w szalkach WKS Śląsk i jakoś nikomu nie robią krzywdy. Kibole wbrew pozorom też stosują się do pewnych zasad i piorą się między sobą a nie ze zwykłymi ludźmi z ulicy. Oczywiście debilny margines jest wszędzie ale tacy ludzie nie mają szacunku.
          • Gość: kubek Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 15:36
            Proszę nie kompromituj się więcej :-)Naprawdę błagam nie pisz już nic więcej, a
            na pewno nie teksty typu "nie wiem czy wiesz" bo nie chcę się chwalić, ale
            piłka nożna dla mnie jest jak narkotyk i w związku z tym moja wiedza o niej
            jest dość obszerna. A twoja ... no cóż:
            1.www.kszo.info/frame.php?pokaz=historia tu link do historii KSZO.
            Początki sięgają 1929 roku... W tym 2004 to połaczyli Ceramikę Opoczno z KSZO
            2. Amica Wronki właśnie kończy swoje istnienie łącząc się z Kolejorzem. Od
            nowego sezonu Amica znika z mapy piłkarskiej 1-2 ligi - prawdopodobnie zagrają
            w 3 jako rezerwy "nowego wielkiego Lecha"
            3. Podbeskidzie B-B - następna kula w płot. Głośno się mówi o tym, że
            prawdopodobnie nie przystąpią do rozgrywek na wiosnę w 2 lidze... Jakbyś nie
            wiedził to tradycyjnym klubem Bielska Białej jest BKS STAL BIELSKO. Obecnie
            grająca w IV lidze. Mająca wiernych kibiców. Jak już to całe podbeskidzie
            odejdzie w niepamięć to może nadejdą dla nich lepsze czasy. Powiem ci tylko że
            swego czasu w Stali bronił Józek Młynarczyk, a trenerem był Antek
            Piechniczek... Byli kiedyś bliziutko wejścia do 1 ligi ( przegrali finisz bodaj
            z GKS KAtowice, który wtedy wchodził pierwszy raz do 1 ligi i ŚP Marian
            Dziurowicz rozpoczynał budowę Wielkiej Gieksy ).
            Mam nadzieję, że już teraz zamilkniesz, a swoje teorie będziesz głosił
            wyłacznie swoim najbliższym (juz im współczuję :-)
    • bi_lucas Re: Wrocław buduje stadion 05.01.06, 19:58
      Rzeszów gratuluje Wrocławianom ;) Oby wiecej takich inwestycji w Polsce.
    • Gość: sum Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 20:29
      Super, tak trzymać!
    • Gość: ajc Re: Wrocław buduje stadion IP: *.media4.pl 05.01.06, 20:47
      Dla kazdego co klei temat pilkarski we Wroclawiu nie trzeba mówic co to
      znaczy.wreszcie konkretny stadion.przedwzystkim duzy.czekalismy na niego
      latami.i co?jest szansa.bo pewnie o 100% to lepiej nie mowic bo znajac polskie
      realia to cos stanie na drodze tej inwestycji(odpokac).a co w zwiazku z tym ze
      stadionem Ślązeczka na oporowskiej?miejmy nadzieje ze jego rozbudowa sie nie
      przeciagnie do 2050!!!a ten caly olimpijski niech zostanie bez zmian bo to
      szkoda pieniedzy.to jak ze starym samochodem ruszysz cos przy kołach a silnik
      sie zjebie!!!wiesz ocb!!!pozdro.heja Wks
    • Gość: gabriel Re: Wrocław buduje stadion IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:27
    • Gość: gabriel Re: Wrocław buduje stadion IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:32
      a mi sie wydaje, i mówie to ze smutkiem ,że chodzi o kolejne wydojenie
      budżetu.Mrzonki normalne ,że dostaniemy te mistrzostwa , tak samo jak to ,że
      mieliśmy , czy też będziemy mieli szanse na expo.Chłopaki wykombinowali sobie,
      że fajnie było zarobić na promocji do expo, ale jaka ciapa popłynie przy budowie
      stadionu???
    • Gość: jajo Kolumba Re: Wrocław buduje stadion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 22:08
      Wszystkim, ktrzy myślą, że we Wrocławiu powstanie w dającej sie przewidzieć
      przyszłości nowy stadion życzymy powrotu do rzeczywistosci.
      Fakty są takie: Dutkieiwcz postawi oświetlenie przed wyborami samorzadowymi, bo
      na tym mu zależy.
      A teraz złośliwie:
      do kolesia zachwalającego Spartę: szukałem tego klubu i znalazłem tylko Atlas.
      do kolesia nie przepadającego za kibicami: jak posiedzimy w jednej celi, to
      pokochasz ich bardzo. Wraz z moherowymi szalikami.
      • Gość: jan niezbedny Re: Wrocław buduje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:20
        Jajom Kolumba, wyszedłeś na kretyna: KLUB NAZYWAŁ SIĘ, NAZYWA I BĘZIE NAZYWAŁ
        SPARTA! Atlas to tylko nazwa sponsora, której kibice klubu nie uznają. W ich
        sercach zawsze będzie SPARTA:] Jak nie wiesz, to się nie odzywaj.
    • Gość: SUUUPERRRRRR Re: Wrocław buduje stadion IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.01.06, 22:33
      no to z domciu na stadion na piechotke
      oby jak najszybciej

YES YES YES , jak to powiedziak jeden taki gamon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka