pskrzyn 08.01.06, 23:26 ładne. ale nie kupujcie tego za moje pieniądze! chyba ze jeden kubeczek trafi do mnie. ręce precz od publicznego grosza, wy parszywe pijawki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mckwack Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 00:08 to KONIECZNIE musi znlaezc sie we wroclawkim muzeum! Takie dziedzictwo wroclawkiej kultury! mam nadzieje ze znajdzie sie sponsor. przeciez to moglby byc jeden z wazniejszych przystankow wycieczek po wroclawiu. pomyslcie tylko, wszystkie wycieczki ogladaja wasze logo przy tabliczce z opisem tych cudow! Odpowiedz Link Zgłoś
linuxa Re: Złoto dla Wrocławia 14.01.06, 12:35 jesli to WROCLAWSKIE to zadajmy zwrotu a nie prawa pierwokupu!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Wrocławianie! Pomóżcie :-) 25.01.06, 14:15 Gość portalu: mckwack napisał(a): > to KONIECZNIE musi znlaezc sie we wroclawkim muzeum! Na forum kraj pod adresem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35539820 znajduje się stosowny apel. Nie pozwólmy by został wyparty z 1 strony, gdzie ludzie mogą go przeczytać i być może wpłacą pieniążki choć nie są związani z naszym miastem. Prosiłem adminów na forum kraj by przyszpilili tamten wątek, jednak według nich to lokalna nasza zabawa. A szkoda. Liczę na Was ziomkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ibi.uni.wroc.pl 24.02.06, 07:56 bardzo proszę podajcie numer sms albo innych form przekazania pieniędzy na zakup tych dzieł, niekoniecznie musimy iść zaraz do banku z przekazem bo tyle nie mamy, w ten sposób wiele osób dołączyło by się do tak szczytnej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 00:43 Wrocław ma pieniadze! Ile wydano na dewastacje placu kolo kościola NMP?! Teraz zamierza zfinansować Papieski Fakultet Teologiczny nalezacy do krezusow w Polsce, czyli KK! To malutkie przyklady.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 01:10 Może zamiast owej nieszczęsnej bramy na Pl. Powstańców? Niechby ta kolekcja, albo i całe muzeum, było im. JPII. Ale żeby była u nas! Może uruchomić jakieś konto, na które my, wrocławianie, a także i sponsorzy mogliby wpłacać pieniądze? Taka rzecz NIE MOŻE przejść nam koło nosa! Nasze dzieci nigdy nam tego nie darują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puba publiczna zbiórka IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 09.01.06, 15:54 z tym kontem to dobry pomysł! i uliczne kwesty itp.. moze sie uda!! i wtedy ten pieniacz co sie wpisał na poczatku nie musiałby sie pienic;) i halo! nie ma paru hojnych sponsorów w okolicach Wrocławia??? może wystarczy się ruszyc? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Kupic cala kolekcje; czesc niedotyczaca Wroclalwi 09.01.06, 17:48 sprzedac na aukcjach, na ktorej za pojedyncze egzemplarze dostanie sie duzo wyzsza cene niz sie za nie zaplaci w ramach calej kolekcji. W ten sposob da sie praktycznie wszystko sfinansowac. Pieniadze mozna pozyczyc od banku dajac w zastaw czesc kolekcji. Co nieudolni administratorzy siedza we Wroclawiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D CZARNECKI zamiast Martynie IP: *.pl / 80.51.194.* 22.01.06, 13:09 Może Pan Czarnecki zrobi gest wkoncy tak sie czuje osoba zwiazaną z Wrocławiem więc jesli odpuści sobie lot w kosmos a kupoi dzieła!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulczyk CZARNECKI zamiast Martynie IP: *.pl / 80.51.194.* 22.01.06, 13:11 Może Pan Czarnecki zrobi gest wkoncy tak sie czuje osoba zwiazaną z Wrocławiem więc jesli odpuści sobie lot w kosmos a kupoi dzieła!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 20:38 wlasnie! zrobta sobie zbiorke i kupujta. pozniej zapraszajta se ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 09.01.06, 08:02 Wrocław jako miasto ma finansowac PWT? o czym Ty piszesz? az jestem ciekaw gdzie taka informacje zdobyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.01.06, 03:25 To jest przepiekna kolekcja ale obawiam sie, ze jezeli szybko nie zacznie sie _efektywna_ zbiorka pieniedzy, to nie tafi ona do muzeum miejskiego. Ciekaw jestem czy urzad miasta pomysli o tym, ze nie tylko firmy prywatne moga byc zainteresowane sponsorowaniem takiego zakupu. Wydaje mi sie, ze znalazloby sie wielu wroclawian, ktorzy mogliby dac pieniadze z wlasnych kieszeni. Ja na 100% bym przekazalbym troche pieniedzy, gdybym tylko wiedzial gdzie je wplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ile ten łuk triumfalny ma kosztować? 09.01.06, 07:46 15 milionów?? Może lepiej kupić tę kolekcję? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ile ten łuk triumfalny ma kosztować? 25.01.06, 11:00 malaszaramysz napisała: > 15 milionów?? Może lepiej kupić tę kolekcję? Też tak myślę. Po co łuki we Wrocławiu. Nie ten styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookies Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 08:04 Ceny złota rosną,szczególnie tak pięknych i szlachetnych wyrobów. We Wrocławiu przybywa bogatych firm i mogłyby dla wrocławian i licznie przybywających do miasta turystów zasponsorować tak piękną kolekcję. Okazja może się nie powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 08:58 Ładne?! słuchaj profanie, ty (nie chce mi sie do ciebie pisać wielka literą) wiesz co to jest dziedzictwo kulturowe. jezeli twoją jedyną ambicją jest pełny żołądek to wracaj do folwarku, z którego cię socjalizm wyzwolił. Co to sie porobiło, że fornale mają prawo głosu i nawet w necie "siedzą". miłości, braciaszek! Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 17:19 > dziedzictwo kulturowe tak, tyle ze >niemieckiej< kultury niepolskiego miasta Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 20:43 widzisz no, bo mnie rozchodzi sie tylko o to kto bedzie za to wszystko placil. prawde mowiac mam te kubeczki gdzies. najchetniej naskiałbym do jednego z nich i dal ci do wypicia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:22 Chętnie się dołożę, na miarę moich możliwości. Sądzę, że dla prywatnych darczyńców powinna być gwarancja zwrotu pieniędzy, w przypadku, gdy transakcja, niestety, nie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotnik Zróbmy społeczną kwestę MY WROCŁAWIANIE!!! IP: *.Koszarowa.ip.WRO.Korbank.PL 09.01.06, 09:38 Jak jestesmy tego warci niech przewodzi w tym magistrat!!! Ja dołożę tylę ilę będę mógł. Ta kolekcja to coś wspaniałego nie porównywalna z niczym innym w zbiorach muzeów. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdr Nie tylko Wrocławianie!!! Stolica solidarna!!! IP: 217.153.125.* 09.01.06, 16:34 Jestem Warszawiakiem, ale chcę Wam pomóc! Ledwo co skończyłem studia, dużo nie mam, ale 100zł dołożę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nie tylko Wrocławianie!!! Stolica solidarna!! 25.01.06, 11:02 Gość portalu: vdr napisał(a): > Jestem Warszawiakiem, ale chcę Wam pomóc! Ledwo co skończyłem studia, dużo nie > mam, ale 100zł dołożę. Mam nadzieję, że kiedyś jako wrocławinin będę mógł się Tobie czy Twojemu miastu zrewanżować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 09.01.06, 10:34 kupic - KONIECZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naro a może obligacje miejskie IP: 193.28.0.* 09.01.06, 10:38 konkretnie na ten cel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSek Co to za przepych PO... IP: 66.9.53.* 09.01.06, 12:49 Sa wazniejsze rzeczy na ktore sa potrzebne pieniadze... Taki milion euro by sie bardziej przydal na becikowe niz na jakies kilka pucharow! A do tego jeszcze niemieckich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywista Re: Co to za przepych PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:05 Myślisz, że ktoś się nabierze?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampir Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 09.01.06, 13:33 PANIE DUTKIEWICZ,NIE BADZCIE CHCIWI I SKAPI,KUPCIE TE PRZEDMIOTY POKI JEST NA TO OKAZJA,POTEM BEDZIE ZA POZNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek_ Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.pekao.com.pl 09.01.06, 13:40 Nie wiem nad czym się jeszcze władze miasta zastanawiają? OCZYWIŚCIE, ŻE TRZEBA TO KUPIĆ ! Też się do tego zakupu dołożę - niech tylko podadzą konto. Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Moze wypuscic obligacje miejskie lub inne papiery 09.01.06, 13:46 dłużne na zakup pucharów? Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn Re: Moze wypuscic obligacje miejskie lub inne pap 09.01.06, 20:45 jak sie zadluzysz na moj rachunek to wpadne z kolegą i wyjemy ci wszystko z lodowki. on jest artystą, którego dorobek mozna ocenic jako "znaczący" dla rozwoju dziedzictwa kulturowego naszego regionu swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haggard66 matyba IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.01.06, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haggard66 zróbmy sciepe narodową IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.01.06, 15:16 eheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy wrocławiaki niech sobie robią ... IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 09.01.06, 16:03 Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 15:46 A ja mam kubek z prawdziwej gliny. Kawa z niego smakuje wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Miasto spełnia zachcianki klechów,a sponsorzy IP: 213.155.174.* 09.01.06, 16:16 prywatni mieliby wyłożyć kasę na zakup kolekcji.To jakby pośrednio finansowali czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Miasto spełnia zachcianki klechów,a sponsorzy IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 09.01.06, 16:22 co Ty pier..isz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zloty Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ds.univ.gda.pl 09.01.06, 16:25 to dla miasta świetna inwestycja. przeciez kiedys w kryzysowej sytuacji można je sprzedać i to po znacznie większej cenie!!!. przyciagnie turystow, a poprzez poszukiwania sponsorów pośrednio może przyciągnąć inwestorów. inna sprawa że zwróci uwagę europejskiego grona historyków na Wrocław- chodzi ciągle o promocje miasta!!! a druga sprawa, że piszesz o pijawkach a kubeczek to byś sobie przywłaszczył. on nie trafi do kogoś na półkę tylko do muzeum - ku uciesze wszystkich zainteresowanych historią swojego miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdr Jestem Warszawiakiem, ale chętnie się dołożę! IP: 217.153.125.* 09.01.06, 16:32 Nikt nie powinien pozostać obojętny wobec tak wspaniałej okazji dla Wrocławia i całej Polski. Jeśli udostępnione zostanie zbiórkowe konto, daję 100zł. Wystarczy, iż uczyni tak jeszcze 4999 osób, a sponsorzy nie będą potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elik Re: Jestem Warszawiakiem, ale chętnie się dołożę! IP: 217.153.224.* 23.01.06, 18:58 Słuszna uwaga. W takim razie dorzucę kolejną stówę. Jestem Świdniczanką, mieszkam w Warszawie, ale sercem jestem Wrocławianką, bo tam studiowałam i tam chcę wrócić. Oczywiście bardzo chcę zobaczyć kolekcję. Poza tym myślę, że fajnie byłoby doświadczyć zbiorowej mobilizacji Wrocławian i Niewrocławian w dążeniu do tak pięknego celu. Mielibyśmy się czym pochwalić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ftt Re: Jestem Warszawiakiem, ale chętnie się dołożę! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.01.06, 20:11 Zgadzam się ! Brawo dla koleżanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAc Złoto Wrocławia IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.06, 16:40 A moze sie wlasnie w Bremie odnalazlo slynne zloto Wroclawia czyli depozyty zlota w bankach Wroclawskich zdeponowane tam w latach 40-tych??????????? A moze te obiekty juz byly w muzeach wroclawskich przed wojna????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Złoto Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:19 Niestety wiekszość ocalałej zawartości Wrocławskich przedwojennych muzeów i kościołów jest na wschodzie lub w wa-wie (wystarczy porównać przedwojenne spisy i obecne inwentaże np. Ermitażu a w Warszawie wybrać się do Muzeum Narodowego - praktycznie np. większość kolekcji sztuki średniowiecznej to zabytki Wrocławskie i dolnośląskie nie wspominając o wyposażeniu wielu warszawskich kościołów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Złoto Wrocławia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.06, 17:50 Akurat Warszawie sie to nalezy. Byla to niemiecka rekompensata za zniszczenia dokonane w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan Publiczna zbiórka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.01.06, 16:50 Dutkiewicz powinien ogłosić publiczną zbiórkę. Takie rzeczy robi się na świecie. Wrocław to bogate miasto. Można np sprzedawać cegiełkę która upoważnia do darmowego wejscia na wystawę przez np 2 lub 5 lat, nawet ze zdjęciem darczyńcy. Nawet gdyby kosztowała 50 plz to myślę że 5tyś a może 10tyś by sprzedali. Zwłaszcza gdyby miała formę taką że można ją sobie powiesić na ścianie. Do tego można wziąść kredyt pod zastaw takich skarbów i spłacać go biletami. Przy dobrej akcji promocyjnej to się może udać. Dutkiewicz powinien latać od jednej telewizji do drugiej i sprawę rozdmuchać a z właścicielamu negocjować warunki płatności - np teraz połowa, połowa za rok. Skoro miato ma zamiar wywalić ponad 200mln plz na nową salę koncertową zamiast na dużo bardziej potrzebne mosty i wiadukty to jest dość bogate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdr Re: Publiczna zbiórka IP: 217.153.125.* 09.01.06, 16:52 Dokłądnie! 1 czy 2 mln zł to dla takiego miasta jak Wrocław naprawdę niedużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Z WARSZAWY 09.01.06, 17:03 Jestem rodowitym Warszawianinem z dziada pradziada (to wyjątek w tym mieście) Wrocław POWINIEN jak najszybciej zebrać kasę i wykupić zbiór, bo to jest nie tylko dziedzictwo ślązka ale nas wszystkich Polaków. Niestety nie mamy jak inne kraje olbrzymiej ilości (bo ciągle ktoś nas okradał) tego typu kosztowności, więc jeśli nie dlanas to dla naszych wnuków powinniśmy to zrobić. Ktoś dał temat zbiórki we Wrocławiu, ale na taki cel powinna być zbiórka w CAŁEJ POLSCE!!!!!!!!! Pzdr Pablo PS Pozdrowienia dla całego Wrocławia z Wawy wspaniali ludzie tam mieszkają Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn Re: Z WARSZAWY 09.01.06, 20:47 > PS Pozdrowienia dla całego Wrocławia z Wawy wspaniali ludzie tam mieszkają wzruszające! dzieki! pablo, kocham cie! Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Złoto dla Wrocławia 09.01.06, 17:15 Zauwazcie: Niemiecka firma sprzedaje zagranice, do Polski, cenne (tez kulturowo) dziela niemieckie. I zadne niem. ministerstwo jej nie zabroni! A Warszawa zabrania wywozic starre zelazka i skrzypce itp....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Złoto dla Wrocławia - Zrzućmy się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 17:47 Wrocławianie! Złożmy się. Niech 100 tys wrocławian zrzuci się po 20 zł. To tyle co bilet do kina. Dbajmy o nasze Miasto. W sumie możemy na tym skorzystać wielokrotnie. Mam nadzieję na inicjatywę w tej sprawie Prezydenta Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barter Proponuje wymiane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 18:49 Oto: wymienimy zloto, na nasz SKARB NARODOWY: -B O L K A! Odpowiedz Link Zgłoś