Dodaj do ulubionych

Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny "niewymierny ranking"

IP: *.radio-merkury.poznan.pl 05.10.01, 08:56
Kolejne rankingowe przegięcie i dowód zmowy przeciwko tygrysowi gospodarczemu z
Dolnego Śląska. Instytut Badań nad Gospodarką Rynkową(z Gdańska nie z Poznania)
w swym raporcie nt. atrakcyjności inwestycyjnej małych miast, w podrozdziale
dotyczacym miast wojewódzkim sklasyfikował Wrocław na 3-m miejscu z 81 duzymi
inwestorami zagranicznymi. Poznań był jak zwykle za Warszawą z liczbą 94. Przy
czym bardziej niz Wy nas to Was goni, o dziwo Łódź - liczba inwestorów 75.

Tak przy okazji opublikowany przed kilkoma dniami raport tego samego Instytutu
nt. rynku wysokich technologii w Polsce też jest dla Dolnego Ślaska dość
okrutny. Wielkopolska za mazowieckim drugie miejsce z 78 firmami high-tech
(udział procentowy 9,63), Dolnośląskie miejsce piąte-liczba firm 56 (udział w
rynku 6,91).
No cóż Szanowni Wrocławianie to sa fakty a nie jak w przypadku duzej liczby
Waszych wywodów mżonki. Rankingi moze nie są do końca miarodajne ale jeśli
traktuja o najistotniejszych aspektach życia gospodarczego i społecznego i
przegrywacie dosłownie w każdym to naprawdę wyluzujecie z tymi achami i ochami
nad sobą...
P.S. liczba budów biur czy supermarketów jest naprawdę mniej istotna niż
powstawanie nowych fabryk itp. - może dlatego w rankingach wypadacie blado...
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.10.01, 09:09
      Pewnie masz racje.
      Lokalny patriotyzm nakreca niektorych do poszukiwania zmowy tam, gdzie jej nie
      ma.
      Bedziemy walczyc z Poznaniem o (na razie) druga pozycje. Potem juz bedzie latwo
      i Warszawke z jej korupcja, cenami gruntow i nieruchomosci oraz wszechobecnym
      brudem pokonamy bez trudnosci.
      Pamietaj tez, ze Wroclaw startuje z pozycji trudniejszej niz Poznan. U nas
      region jest (i byl) ubogi, przemysl slabszy, bo byle jak odbudowany z
      kompletnych zniszczen, przez wiele lat spoleczenstwo bylo slabo zintegrowane z
      regionem...
      Ale sie staramy i obiecujemy odlotowe sukcesy.

Aha! 'Mrzonki' pisze sie przez 'rz'.
      • Gość: MaciejK Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.radio-merkury.poznan.pl 05.10.01, 10:25
        Z tymi "mżonkami" to zrobiłem wiochę, jako absolwent fil.pol. wstydzę się
        podwójnie. Dzięki za uwagę i pozdrawiam - istota wątku pozostaje!
        • Gość: STrup Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.10.01, 11:03
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Z tymi "mżonkami" to zrobiłem wiochę, jako absolwent fil.pol. wstydzę się
          > podwójnie. Dzięki za uwagę i pozdrawiam - istota wątku pozostaje!

Alez nie martw sie za bardzo!
          Moja zona - tez mgr fil. pol. - przy trzydziestym sprawdzanym zeszycie pyta mnie np. jak sie pisze KURA.
          Takie to widac oglupiajace.
          Jesli wiec jestes nauczycielem, to wcale mnie bledy nie dziwia.
          Pozdrowienia dla Poznania.
          • Gość: MaciejK Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.radio-merkury.poznan.pl 05.10.01, 12:17
            Na szczęście nie jestem nauczycielem ale wykształcenie zobowiązuje...Choć nigdy
            fanem szeroko pojętej gramatyki nie byłem...
            Pozdrowienia dla Wrocka.
    • Gość: Guilty Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: 212.160.147.* 05.10.01, 12:46
      och, jakie to wszystko przykre... byc za poznaniem, co za obciach :-)))))
      a przy okazji - czy Wy tam macie jakiś kompleks, czy co ????
    • Gość: michał Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 19:28

> Kolejne rankingowe przegięcie i dowód zmowy przeciwko tygrysowi gospodarczemu z
      >
      > Dolnego Śląska. Instytut Badań nad Gospodarką Rynkową(z Gdańska nie z Poznania)
      >
      > w swym raporcie nt. atrakcyjności inwestycyjnej małych miast, w podrozdziale
      > dotyczacym miast wojewódzkim sklasyfikował Wrocław na 3-m miejscu z 81 duzymi
      > inwestorami zagranicznymi. Poznań był jak zwykle za Warszawą z liczbą 94. Przy
      > czym bardziej niz Wy nas to Was goni, o dziwo Łódź - liczba inwestorów 75.
      >
      > Tak przy okazji opublikowany przed kilkoma dniami raport tego samego Instytutu
      > nt. rynku wysokich technologii w Polsce też jest dla Dolnego Ślaska dość
      > okrutny. Wielkopolska za mazowieckim drugie miejsce z 78 firmami high-tech
      > (udział procentowy 9,63), Dolnośląskie miejsce piąte-liczba firm 56 (udział w
      > rynku 6,91).
      > No cóż Szanowni Wrocławianie to sa fakty a nie jak w przypadku duzej liczby
      > Waszych wywodów mżonki. Rankingi moze nie są do końca miarodajne ale jeśli
      > traktuja o najistotniejszych aspektach życia gospodarczego i społecznego i
      > przegrywacie dosłownie w każdym to naprawdę wyluzujecie z tymi achami i ochami
      > nad sobą...
      > P.S. liczba budów biur czy supermarketów jest naprawdę mniej istotna niż
      > powstawanie nowych fabryk itp. - może dlatego w rankingach wypadacie blado...

Maćku znam wielu Poznaniaków i Wielkopolan z dziada pradziada i spora część z
      nich ma od jakiegoś czasu (tak od połowy lat 90 tych "kompleks Wrocławia".
      Wszystko porównują do naszego miasta. Cały czas szukają dziury w całym i dążą do
      ciągłej rywalizacji. Bez tego nie mogą normalnie żyć i funkcjonować. Ty się do
      nich chyba też zaliczasz.
      Prawda jest taka ,że za komuny do 1990 Poznań był daleko przed Wrocławiem niemal
      w każdej dziedzinie ,ale po 1990 zaczęło się to wszystko błyskawicznie zmieniać.
      Wrocław nie zmarnował tych 10-11 lat i dogonił Was a w wielu rankingach
      znbacznie wyprzedził. Taka jest prawda i niektórzy z Was Poznaniaków nadal nie
      mogą się z tym faktem pogodzić. Zamiast działać ,to Wy tylko wciąż
      twierdzicie ,że Poznań jest naj naj ,a Wrocław jest be i daleko za Wami.
      Jeżeli nadal będziecie żyć w przekonaniu ,że jesteście we wszystkich rankingach
      przed Wrocławiem ,to za rok może się okazać ,że w prawie wszystkich kategoriach
      zostaniecie wyprzedzeni przez Wrocław ,a za następne 3-5 lat przez np Gdańsk ,
      Kraków czy nawet Łódż. Nic nie robicie ku temu by swoją wysoką pozycję w
      rankingach skutecznie obronić (lub robicie ,ale jest to stanowczo za mało). To
      samo dotyczy się całej Wielkopolski. Przykład: ostatni ranking w Rzeczpospolitej
      dotyczący potencjału rozwojowego gmin i powiatów. Co z tego że Poznań jest z
      Spoptem w tzw ekstraklasie, zobacz na całą Wielkopolskę ,ile tam jest powiatów w
      czołówce. A zobacz ile jest takich powiatów z Dolnego Śląska. A nie zapominaj ,że
      Dolny Ślaśk do tej pory ,jako region zmaga się ze strukturalnym bezrobociem
      (Wałbrzych i okolice Nowa Ruda ,Kamienna Góra itd.) Wy nie mieliście w
      Wielkopolsce problemów z zwolnieniami i likwidacją Zagłębia Wałbrzyskiego np.
      Ale i u Was zbliżają się masowe zwolnienia ,w wielu firmach i zakładach
      przejętych przez nowych inwestorów dobiega właśnie końca okres ochronny -tzw
      pakiet socjalny ,gwarantujący brak zwolnień. Teraz dopiero poczujecie co to są
      grupowe zwolnienia.
      A co do rankingów (dodajmy mocno już nieaktualnych rankingów) ,to odpowiedziałem
      na Twój post w innym wątku dotyczącym tych rankingów ,które tu przedstawiłeś.

PS: Ranking o którym wspominasz (ten dotyczący inwestycji), dotyczy wszystkich
      inwestycji w danym mieście ,w tym także inwestycji przemysłowych ,a tych w
      Poznaniu jest 2 razy więcej niż we Wrocławiu ,po prostu w naszym mieście brakuje
      dużych uzbrojonych terenów pod takie inwestycje przemysłowe i inwestorzy lokują
      swoje fabryki w promieniu 10-15 km od granic Wrocławia (ale nowe tereny pod takie
      inwestycje są własnie przygotowywane przez nasze miasto). Inwestycji
      biurowych ,hotelowych itp i co za tym idzie firm inwestujących w to jest o
      kilkanaście więcej niż w Poznaniu. Pzdr

• Gość: Janek Re: Wrocław znowu za Poznaniem-czyli kolejny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.01, 20:10
      Drogi Macieju. Kompleksów wyższości się nabawiłeś jak widać. Jeżdżę często z
      Wrocławia do Koszalina. Muszę Ci powiedzieć, że wjazd i wyjazd na tej trasie z
      Waszego miasta nie wskazuje, ażeby Poznań wyprzedził w czymś Wrocław. To jest
      dno. Czym się chwalić w porównaniu z Lesznem albo Piłą. Przejedż się do tych
      najbliższych miast, popatrz a potem coś napisz. Pozdrawiam.
      • Gość: Loki Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.echostar.pl 05.10.01, 20:35
        rzeczywiście sam wjazd i wyjazd nie są najlepsze(ma to się radykalnie zmienić)-
        jednak przejazd przez miasto jest całkiem niezły-przejeżdzżając przez Wrocek
        nie jest tak miło(niemały chaos)
        wyjazdy na Koszalin i Wrocław są najgorsze z wyjazdów-na Berlin,Wawę,Katowice
        wygląda to o niebo lepiej
        • Gość: Janek Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.01, 20:58
          Masz rację. W samym mieście jedzie się super. Mam nadzieję, że i u nas po
          skończeniu estakady i wybudowaniu mostu jazda po mieście nie będzie gorsza niż
          u Was. Tak wię oba miasta czeka kupa roboty, odłóżmy więc póki co rankingi na
          bok. Pozdrawiam i powodzenia w ambitnych zamierzeniach Poznaniowi życzę.
          • Gość: Kosa Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 22:43
            Jest faktem, że Wrocław posunął się do przodu w latach 90-tych, ale to nie
            znaczy że tak zaraz dogoni Poznań. W końcu nasze miasto też się rozwija w
            jakimś tempie - raz wolniej, raz szybciej, ale zawsze. Z wyprzedzeniem Poznania
            przez Wrocław to nie jest tak, że to się stanie w ciągu roku, ale co najwyżej w
            ciagu 10 lat.

Poza tym, po grubszych latach nadchodzą chudsze i nie zdziwcie się jak za parę
            lat sytuacja całkowicie się odmieni - my będziemy mieć znów więcej inwestycji
            niż Wy, nawet jeżeli macie chwilowo większą dynamikę. Natomiast mówienie o tym,
            że Wrocław czy Poznań dogonią Warszawę, to juz jest bujda (obliczona na jakieś
            30 lat), nawet jeżeli się stawia na tak wirtualne imprezy jak EXPO.
            • Gość: kwasek Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 23:18
              Kosa o tym, że Warszawa zostanie dogoniona i przegoniona nie pisał nigdy nikt z
              Wrocławia, za to pisali o tym "Wielcy Poznańscy Forumowicze" - Lechita i PB -
              czyli najwięksi bajopisarze i mitomani. Poprzeglądaj sobie posty na forum
              poznańskim i wrocławskim. Wrocław zna swoje miejsce w szeregu i wie, że raczej
              nigdy nie tylko nie przegoni, ale nawet nie dogoni Warszawy.
              A Poznań w wielu dziedzinach i rankingach został już wyprzedzony przez Wrocław
              i to jest fakt Panie Kolego. Jeżeli twierdzisz inaczej, to po prostu nadal
              żyjesz mitami (jak większość ludzi z Poznania), albo nie zauważasz świata
              rzeczywistego. Pzd

• Gość: vinc Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 23:20
                pewno że jesteście przed pyrlandią
                • Gość: kwasek Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 23:34
                  Wiesz Vinc Poznań pod jednym względem jest absolutny numer 1 w Polsce (a może i
                  świecie). Ma największą ilość bajkopisarzy i mitomanów na 1000 mieszkańców. Tu
                  są nie do przegonienia i ani Wrocław ani Warszawa nigdy ich w tej konkurencji
                  nie dościgną i niepokonają, a PB i Lechita powinni dostać dożywotnio funkcję
                  NACZELNYCH BAJKOPISARZY I MITOMANÓW w Polsce. Najbardziej bawiło mnie kiedy
                  przeglądając to forum kilka miesiecy wstecz zobaczyłem wpisy PB i Lechity na
                  temat wielkości Poznania i maleńkości Warszawy czy Wrocławia. Gostkowie mogliby
                  za czasów Adolfa H robić w propagandzie. Goebels przy nich to byłby mały leszcz.
                • Gość: Radost Re: Wrocław znowu za Poznaniem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 23:37
                  Gość portalu: vinc napisał(a):

> pewno że jesteście przed pyrlandią

Co u kolegi ktory bawi sie w tych drogich lokalach w Warszawie? wrocil juz do
                  domu??
            • roberto65 Re: Wrocław przed Poznaniem ......................... 12.10.01, 20:07
              Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Jest faktem, że Wrocław posunął się do przodu w latach 90-tych, ale to nie
              > znaczy że tak zaraz dogoni Poznań.

Kosa, już w wielu rankingach i rzeczywistości Wrocław dawno przegonił Poznań...
              Jeżlei tego nie widzisz, to jest to Twój problem..

W końcu nasze miasto też się rozwija w
              > jakimś tempie - raz wolniej, raz szybciej, ale zawsze. Z wyprzedzeniem Poznania
              >
              > przez Wrocław to nie jest tak, że to się stanie w ciągu roku, ale co najwyżej w
              >
              > ciagu 10 lat.
              >
              Za 10 lat, to jak nadal będzie u was takie podejście do niektórych, największych
              inwestorów, jakie jest od ostatnich 4-5 lat, to będziecie nie za Wrocławiem, ale
              także np Gdańskiem, Katowicami, łodzią czy Szczecinem (że o Krakowie nie
              wspomnę)...

> Poza tym, po grubszych latach nadchodzą chudsze i nie zdziwcie się jak za parę
              > lat sytuacja całkowicie się odmieni - my będziemy mieć znów więcej inwestycji
              > niż Wy, nawet jeżeli macie chwilowo większą dynamikę.

Sytuacja raczej się nie odwróci, ilość inwestycji w obu naszych miastach
              prawdopodobnie kształtować się bezie na podobnym poziomie (choć to zależy od
              wielu czynników)...

Natomiast mówienie o tym,
              >
              > że Wrocław czy Poznań dogonią Warszawę, to juz jest bujda (obliczona na jakieś
              > 30 lat), nawet jeżeli się stawia na tak wirtualne imprezy jak EXPO.

EXPO nie jest imprezą wirtualną Koso...

Pozdro !
              • Gość: Kosa Re: Wrocław przed Poznaniem ......................... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 00:34
                Megalomania, megalomania, megalomania... wrocławska...
                Jak tak dalej pójdzie to sobie zrobicie taki stereotyp...
                • roberto65 Re: Wrocław przed Poznaniem ....DO KOSY !!!........... 14.10.01, 00:36
                  Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Megalomania, megalomania, megalomania... wrocławska...
                  > Jak tak dalej pójdzie to sobie zrobicie taki stereotyp...

Wiesz dokładnie co oznacza słowo megalomania ?
                  My megalomani ??? Uzasadnij dlaczego nas tak określasz...

Pozdro !

• Gość: Kosa Re: Wrocław przed Poznaniem ....DO KOSY !!!........... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 01:36
                    Czytając posty na tym forum można odnieść takie wrażenie, że nimi jesteście.
                    Kto to jest megaloman, to chyba dobrze wiesz i nie muszę ci tłumaczyć, nie
                    będziemy tu uprawiać akademickiej dyskusji.
                    Czepiacie się nas, że uważamy że nasze miasto jest the best. A sami robicie
                    dokładnie to samo. Wszelka krytyka Wrocławia spotyka się z bluzgami. Jesteście
                    tacy idealni!!!
                    Pozdro... i zyczę Wam, żebyście byli tacy otwarci za jakich się uważacie, bo
                    jak na razie zamieniacie się w ksenofobów nie gorszych niz najbardziej
                    zatwardziałe pyry...
    • Gość: bonczek to juz paranoja IP: *.pl 05.10.01, 23:42
      i co z tego że Poznań jest klasyfikowany wyżej ? Mądrzejszy przez to jest?
      lepszy? bardziej znany?
      kto na zachodze wskaze poznana a kto wrocek na mapie.?
      Kto zaprzeczy ze wrocek to brama europy?
      tak mozna sie scigac bez konca wytykajac nawet takie drobiazki ze pawilony na
      targach poznanskich wroclawiacy w osobie Poelziga stawiali..i tak dalej i
      dalej
      • Gość: kwasek Re: to juz paranoja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 23:48
        Bączek to jest po prostu ludzka zazdrość. Jak to może być, że Wrocław
        wyprzedził ten wielki i wspaniały Poznań choć w jednej dziedzinie. Wielu
        mieszkańcom grodu Lecha nie mieści się to w głowie. A niech sobie dalej żyją w
        nieświadomości i w kręgu bajek i podań o tym jak wielkim i naj naj miastem jest
        ich gród. Jestem towarzyskim studentem i co roku podczas wakacji mam
        styczność , jeżdżąc sobie po Polsce, z wieloma gostkami z całej Polski. I 3/4
        Poznaniaków czy to w lużnej rozmowie czy podczas jakiejś imprezki zawsze
        twierdzi, że Ponznań jest the best a reszta miast w Polsce z Warszawą na czele
        to zwykłe dziury. No taka mentalność i koniec.
        • Gość: MaciejK Re: to juz paranoja IP: *.radio-merkury.poznan.pl 08.10.01, 10:38
          Chłopaki wyluzujcie - najwyraźniej niezbyt wyraźnie czytacie swoje forum. To u
          Was obrodziło cała gamą "kompleksiarzy"- na naszym forum od miesiąca czy nawet
          lepiej nie pojawiały się żadne wątki 'nacjonalistyczne"- chyba ze Roberto
          podsyłał nam swoje "raporty inwestycyjne". Co innego na Waszym forum-dlatego
          jak przeczytałem te rankingi to postanowiłem sie trochę podrażnić...
          Tak poza tym to nie mam żadnego kompleksu Wrocławia-miasto uwazam za bardzo
          ładne- negatywne skojarzenia mam tylko wtedy gdy błądzę jadąc tranzytem.
          Tak na marginesie jak sądzę wszelkie porównania Poznania i Wrocławia wynikają z
          podobieństwa tych miast "wielkościowo-liczebnościowego" a nie z jakiegoś
          kompleksu...Nie dowartościowujcie się bez podstaw.
          • roberto65 Re: DO MACIEJA K........................ 12.10.01, 20:09

> Chłopaki wyluzujcie - najwyraźniej niezbyt wyraźnie czytacie swoje forum. To u
            > Was obrodziło cała gamą "kompleksiarzy"- na naszym forum od miesiąca czy nawet
            > lepiej nie pojawiały się żadne wątki 'nacjonalistyczne"- chyba ze Roberto
            > podsyłał nam swoje "raporty inwestycyjne". Co innego na Waszym forum-dlatego
            > jak przeczytałem te rankingi to postanowiłem sie trochę podrażnić...
            > Tak poza tym to nie mam żadnego kompleksu Wrocławia-miasto uwazam za bardzo
            > ładne- negatywne skojarzenia mam tylko wtedy gdy błądzę jadąc tranzytem.
            > Tak na marginesie jak sądzę wszelkie porównania Poznania i Wrocławia wynikają z
            >
            > podobieństwa tych miast "wielkościowo-liczebnościowego" a nie z jakiegoś
            > kompleksu...Nie dowartościowujcie się bez podstaw.

Macieju K wskaż mi, w którym miejscu podsyłąłem na Wasze forum jak to
            ujęłęś "moje raporty inwestycyjne dotyczące wrocławskich inwestycji"...
            Znowu, ze tak to ujmę "MIJASZ SIĘ MACIEJU Z PRAWDĄ"...

• Gość: MaciejK Re: DO Roberto............. IP: *.radio-merkury.poznan.pl 13.10.01, 14:18
              roberto65 napisał(a):

> Macieju K wskaż mi, w którym miejscu podsyłąłem na Wasze forum jak to
              > ujęłęś "moje raporty inwestycyjne dotyczące wrocławskich inwestycji"...
              > Znowu, ze tak to ujmę "MIJASZ SIĘ MACIEJU Z PRAWDĄ"...
              >

Drogi Kolego Roberto albo cierpisz na amnezję albo na jakieś inne schorzenie. Tym
              razem zmusiłeś mnie do wysiłku i sprawdziłem - bodajże 11 września watek "Info do
              Radosta ...".
              Rozpoczęło się od zaproszenia do wrocławskiego forum do zapoznania się z "pełnym
              raportem inwestycyjnym az po rok 3003" a potem cała masa postów z "arcyciekawymi"
              informacjami o wrocławskich inwestycjach.
              Ja nigdzie nie napisałem ze przesłałeś na nasze forum sklonowane i pełne raporty
              w odcinkach z forum wrocławskiego, napisałem tylko że od pewnego czasu zaczęłeś
              (przy kazdej mozliwej okazji)zalewać nasze forum swoimi achami i ochami nad
              Wrockiem-dowód że nie "mijałem się z prawdą" jest wyzej.
              Tyle i basta!
              Pozdrowienia i polecam lecytynę poprawia pamięć...
              • roberto65 Re: DO MACIEJA K >>>>>>>>>>>> 13.10.01, 22:46

> roberto65 napisał(a):
                >
                > > Macieju K wskaż mi, w którym miejscu podsyłąłem na Wasze forum jak to
                > > ujęłęś "moje raporty inwestycyjne dotyczące wrocławskich inwestycji"...
                > > Znowu, ze tak to ujmę "MIJASZ SIĘ MACIEJU Z PRAWDĄ"...
                > >
                >
                > Drogi Kolego Roberto albo cierpisz na amnezję albo na jakieś inne schorzenie. T
                > ym
                > razem zmusiłeś mnie do wysiłku i sprawdziłem - bodajże 11 września watek "Info
                > do
                > Radosta ...".

Drogi MACIEJU K jak sam widzisz, ów post o wrocławskich inwestycjach adresowany
                był do RADOSTA (tytuł postu i wątku: "Info dla Radosta"). Radost prosił mnie
                kiedyś , że jak będę sporządzał listę wrocłwskich inwestycji, to żeby dać mu znać
                o tym...no i dałem mu o tych moich 3 listach wrocławskich inwestycji (2001,2002 i
                2003) znać, a gdzie najlepiej go poinformować, jak nie na forum poznańskim, gdzie
                najczęsciej gości... Oczywiście każdy jak chciał i miał na to ochotę, mógł sobie
                te moje listy inwestycji przeczytać...(nie tylko Radost).

Te 3 listy nie sporządziłem, by pokazać Wam, ze we WROcławiu tą są inwestycje, że
                hej...mam prawie 36 lat i zabawy rodzaju: "Wrocław jest cacy, a Poznań jest
                be"...nie są w moim stylu...
                Listę inwestycji wrocławskich stworzyłem głownie dla zainteresowanych
                forumowiczów z Wrocławia, bo mnie o nie pytali, a że Radost też interesuje się
                inwestycjami i nie tylko w Poznaniu, to i on mógł sobie dzięki mmoim postom co
                nieco o nich poczytać...

> Rozpoczęło się od zaproszenia do wrocławskiego forum do zapoznania się z "pełny
                > m
                > raportem inwestycyjnym az po rok 3003" a potem cała masa postów z "arcyciekawym
                > i"
                > informacjami o wrocławskich inwestycjach.

Pokaż mi tą całą masę postów na waszym poznańskim forum w którym informowałem Was
                o wspaniałych i arcyciekawych wrocławskich inwestycjach....
                CZEKAM MACIEJU CIERPLIWIE.......

> Ja nigdzie nie napisałem ze przesłałeś na nasze forum sklonowane i pełne raport
                > y
                > w odcinkach z forum wrocławskiego, napisałem tylko że od pewnego czasu zaczęłeś
                > (przy kazdej mozliwej okazji)zalewać nasze forum swoimi achami i ochami nad
                > Wrockiem-dowód że nie "mijałem się z prawdą" jest wyzej.
                > Tyle i basta!

Ja , Wasze forum i ochy i achy nad Wrocławiem... Oj Macieju ,Macieju, dorosły
                zCiebie facet, a gadasz jak dzieciak...
                Gdzie są te moje achy i ochy na Waszym forum na temat Wrocławia... Jeżeli PB lub
                ktoś inny pisze jawne głupoty o Wrocławiu lub obraża to miasto, to staram się
                pokaząć że nie jest do końca tak jak ten ktoś pisze... I tyle...

Pozdrawiam !

> Pozdrowienia i polecam lecytynę poprawia pamięć...

Dziękuję, pamięć mam dość dobrą...

• Gość: Kosa Re: to juz paranoja IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 00:39
        Heh, Poelziga tu nie mieszaj. Jedyne, co postawił na terenie targów
        poznańskich, to była wieża górnośląska, która zresztą istnieje do dzisiaj w
        szczątkowej postaci. Zresztą wtedy to nie były targi poznańskie tylko wystawa
        Wschodnioniemiecka (o którą Breslau się ubiegało, ale przerżnęło z Posen i na
        nic zdała się Hala Ludowa), a wieża miała służyć jako wieża ciśnień. Skończyła
        jako knajpa. Większość pawilonów targowych została wybudowana na PWK w 1929
        roku i póżniej. A poza tym, Poelzig mieszkał w Breslau, a nie we Wrocławiu
        (niby to samo, a jednak nie).
    • Gość: Piotr Wroclaw vs. reszta swiata - ranking postow. Tylko zobaczcie... IP: *.axone.fr 08.10.01, 15:05
      REGIONALNE
      --------------------------------------------------------------------------------

Warszawa (25846)
      Białystok (1637)
      Bielsko-Biała (835)
      Bydgoszcz (17943)
      Częstochowa (1187)
      Gdańsk Sopot Gdynia (9966)
      Gorzów Wlkp. (5737)
      Katowice (5244)
      Kielce (4781)
      Kraków (4064)
      Lublin (3411)
      Łódź (15817)
      Olsztyn (1432)
      Opole (1603)
      Płock (3464)
      Poznań (13442)
      Radom (4221)
      Rzeszów (1894)
      Szczecin (7886)
      Toruń (6802)
      Wrocław (40023)
      Zielona Góra (4316)

• Gość: wędzonka Poznaniacy! Po co te lzy! :) IP: 156.24.17.* 14.10.01, 02:55
      Nie ma takiego zlego co by na dobre nie wyszlo!

Z tego watku jasno wynika ze wroclawskie inwestycje przyczynia sie do
      prawdziwego rozkwitu wielkopolskiej psychoterapii! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka