Gość: Marakuja a polskie firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:07 ciekawe dlaczego nie pisze się o polskich firmach, które często zatrudniają więcej niż 45 pracowników? czyżby brak kapitału zagranicznego powodował brak zainteresowania prasy na temat ich inwestycji i przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanal Re: a polskie firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:34 nie, polskie firmy nikogo nie obchodza, nawet samych siebie - brak public relations Odpowiedz Link Zgłoś
dominikachoma Re: Ekspansja informatycznego potentata 28.01.06, 02:05 A ja bym sie u nich chetnie zatrudnila, tylko ze nici z informatyki....Dlaczego ja humanistyczny kierunek studiowalam??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Ekspansja informatycznego potentata 28.01.06, 11:53 Tą wypowiedż powinienem sobie wydrukowac wielkimi kulfonami i wręczać wszystkim tym nadętym panienkom, co na mnie z góry patrzą, bo ja studiuję jakąś fizykę, a one są humanistki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikachoma Re: Ekspansja informatycznego potentata 29.01.06, 14:44 tomek854 napisał: > Tą wypowiedż powinienem sobie wydrukowac wielkimi kulfonami i wręczać wszystkim > tym nadętym panienkom, co na mnie z góry patrzą, bo ja studiuję jakąś fizykę, > a one są humanistki ;-) Panie Fizyku! Nie wiem skad to przykre doswiadczenie w kontaktach z nadetymi humanistkami.W zyciu na Ciebie nie popatrzylabym z gory, tylko z podziwem, ze studiujesz cos, o czym ja nie mam zielonego pojecia! Kazdy ksztalci sie w kierunku, ktory go interesje i mu odpowiada i nikt nie powienien krytykowac nikogo za rodzaj specjalizacji czy studiow. Powodzenia na studiach i w kontaktach z humanistkami.Oby nie byly juz wiecej tak nadete! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Ekspansja informatycznego potentata IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.01.06, 15:43 masz całkowitą racje pod warunkiem że nie będziesz biadolić że nie masz pracy. Nie mam zamiaru finansować zasiłków dla osób które beztrosko realizują swoje hobby zamiast zabezpieczyć swój byt. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikachoma Re: Ekspansja informatycznego potentata 03.02.06, 21:48 O przepraszam i wypraszam sobie! Mnie nikt nie finansuje ani nie sponsoruje!Na swoje hobby sama sobie zarobilam (za granica)a to, ze prace w Polsce trudno zlesc to chyba nie nowina.Ja sie przynajmniej nie poddaje i nadal szukam. A podatki placic musi kazdy, ja tez zaczne jak mnie zatrudnia i nie bede narzekac, ze na tych, co szukaja pracy...Pamietaj, ze raz na wozie, raz po wozem...Nigdy nie wiadomo, moze kiedys ktos na Ciebie placic bedzie musial- czego ci nie zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Ekspansja informatycznego potentata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:47 Koncernem to moze jest IBM a w sofware SAP. QAD to koncern typu dawny PGR Pod nowym kierownictwem (Roy)uprawiaja propagandę (PR) w naszym kraju traktując nas jako trzeci świat, a sami muszą skonczyć jakąkolwiek szkołę aby nam dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś