IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:45
Kiedy wreszcie uda się przejechać przez Leśnicę bez tych koszmarnych korków i
dziurawych nawierzchni. Kiedy wreszcie ta część naszego miasta doczeka się
modernizacji z prawdziwego zdarzenia. Dzis wydaje sie że jest to raczej jakaś
zapomniana dziura niż dzielnica (ponoć) najszybciej rozwijającego się miasta
Polski. Porażka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Huh Re: Leśnica IP: 195.20.110.* 30.01.06, 16:22
      Stare Psie Pole, Klecina, Pracze Widawskie, Brochów, Księże Małe, okolice
      Łowieckiej i dziesiątki innych miejsc w naszym City to również integralna część
      naszej Najwspanialszej Metropolii Najjaśniejszej Rzeczypospolitej.
      A tu syf i rozkład, że o gorszy byłoby trudniej w obśmiewanych Katowicach, czy
      Łodzi. Ale przynajmniej optymizm u nas większy niż gdzie indziej, sądząc po
      nastrojach na forum. A to dobry znak
      • Gość: Jurek Re: Leśnica IP: 156.17.100.* 31.01.06, 19:54
        Tylko weźcie proszę pod uwagę 50 lat komuny. Moim zdaniem "dzięki" niej mamy
        takie zaniedbania. Wrocław traktowany był wtedy jako miasto, które trzeba będzie
        oddać. A przez 16 lat nowego ustroju dużo się zmieniło na plus i szczególnie
        jest to widoczne w Naszym mieście. Tu kilka przykładów do przypomnienia:
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=302794
        Szkoda, że władze trochę zapomniały o peryferiach, ale na wszystko nie
        wystarczyłoby pieniędzy. Co do Leśnicy, to już chyba niedługo jest szansa, że
        otrzyma "autonomię" i wtedy zacznie się chyba poprawa jej sytuacji.
        P.S. A dzięki temu optymizmowi dogonimy i prześcigniemy konkurencję ;)
    • Gość: bres Re: Leśnica IP: *.magma-net.pl 31.01.06, 21:11
      Dlaczego we Wrocławiu, ponoć najszybciej rozwijającym się mieście w Polsce, nie
      wybudowano i nie wyremontowano wszystkiego naraz ?!?!? Porażka.
      • Gość: Tduvall Re: Leśnica IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 31.01.06, 21:14
        Bo zwyczajnie pieniazkow brak - szkoda ze w zadnej z rzek przeplywajacych przez
        Wroclaw nie mozna zlowic zlotej rybki ;D
    • Gość: wrocek Re: Leśnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:26
      Nie opowiadaj pierduł o złotych rybkach. Faktem jest ze przejazd ulica
      Legnicka/Lotniczą/Sredzką to porażka, porównywalna z ul. Klecińską. Zamiast się
      podlizywać spróbuj dojechać przed/po pracy do leśnicy (zresztą też do stabłowic
      czy złotnik). Kilometrami ciagną sie koszmarne korki - koszmar. Pozatym jest to
      droga "krajowa" i wylotówka na Srodę Sląską a wygląda tak jakby prowadziła do
      d.... Proponuje troche szerzej spojrzeć z okien ratusza na problemy "szarych"
      mieszkańców i uzmysłowic sobie ze to też (podobno) jest wrocław
      • Gość: bres Re: Leśnica IP: *.magma-net.pl 02.02.06, 15:14
        Czy decydując o swoich wydatkach musisz brać pod uwagę stan swojego konta?
        • Gość: wrocek Re: Leśnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:42
          Tak, decydujac o wydatkach biorę pod uwagę stan konta. A TY czy chcac
          wyremontować mieszkanie skupiasz sie wyłącznie na jednym pomieszczeniu czy
          bierzesz równiez pod uwagę inne pomieszczenia, choćby w minimalnym stopniu.
          Jeśli chodzi o komunikację to dla mnie absolutnym są obwodnice autostradowa,
          śródmiejska czy wreszcie tzw. wschodnia. Ale b. ważne są główne drogi wylotowe
          z miasta. A w planie inwestycji na lata 2006-2010 nie ma mowy o remoncie
          Lotniczej/Sredzkiej od tzw. Glinianek do Leśnicy. Alternatywą dla mieszkańców
          tej części Wrocławia na najblizsze 5 lat /a może i dłużej/ są wieloletnie i
          wielokilometrowe korki lub przeprowadzka. I nie agituj znów z tym portfelem, bo
          nie mówimy o remoncie jakiejś drogi dojazdowej do leżącego na uboczu
          miniosiedla tylko o drodze "krajowej" jaką ponoć jest Lotnicza/Sredzka. Mam
          jeszcze jedna prośbę - jeśli chcesz wypowiadać się na temat dojazdu ta drogą
          to "łaskawie" pomieszkaj w tej części miasta przynajmniej przez tydzień a wtedy
          może nieco otrzeźwiejesz, choć nie bardzo w to wierzę.
          • Gość: bres Re: Leśnica IP: *.magma-net.pl 03.02.06, 15:04
            Przemiły interlokutorze.

> Tak, decydujac o wydatkach biorę pod uwagę stan konta. A TY czy chcac
            > wyremontować mieszkanie skupiasz sie wyłącznie na jednym pomieszczeniu czy
            > bierzesz równiez pod uwagę inne pomieszczenia, choćby w minimalnym stopniu.

Jeśli mnie nie stać na remont wszystkich, to skupiam się na tych, na które mnie
            stać.

> Jeśli chodzi o komunikację to dla mnie absolutnym są obwodnice autostradowa,
            > śródmiejska czy wreszcie tzw. wschodnia. Ale b. ważne są główne drogi wylotowe
            > z miasta.

Bez wątpienia.

>A w planie inwestycji na lata 2006-2010 nie ma mowy o remoncie
            > Lotniczej/Sredzkiej od tzw. Glinianek do Leśnicy. Alternatywą dla mieszkańców
            > tej części Wrocławia na najblizsze 5 lat /a może i dłużej/ są wieloletnie i
            > wielokilometrowe korki lub przeprowadzka.

Wąskim gardłem jest sama Leśnica. Tam zawsze będzie ciasno, bo nie ma miejsca na
            poszerzenie drogi (chyba żeby wyburzyć parę kamienic) Jedynym rozwiązaniem jest
            obwodnica Leśnicy, a nie remont Lotniczej/Średzkiej. Pomoże trochę tzw. Oś
            Inkubacji, bo wyprowadzi przynajmniej część tranzytu poza Leśnicę.

>I nie agituj znów z tym portfelem,

Czy rozumiesz znaczenie słowa "agitować"?

>Mam
            > jeszcze jedna prośbę - jeśli chcesz wypowiadać się na temat dojazdu ta drogą
            > to "łaskawie" pomieszkaj w tej części miasta przynajmniej przez tydzień a >wtedy
            >
            > może nieco otrzeźwiejesz,

Nie wypowiadałem się na temat dojazdu "tą drogą". Nie twierdziłem, że nie ma tam
            korków. Nie twierdziłem, że wszystko jest w porządku. Jeśli wziąć to pod uwagę,
            to okazuje się, że otrzeźwienie potrzebne jest Tobie.

>choć nie bardzo w to wierzę.

Zastanawiam się co takie słowa wnoszą do dyskusji. Jesli chciałeś coś udowodnić,
            to trzeba było posłużyć się argumentami. Chociaż, z drugiej strony, to, w co
            wierzysz, to Twoja sprawa. Nic mi do tego.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Radical Leśnica zasługuje na osobny wątek, co czynię...:-) IP: *.ar.wroc.pl 03.02.06, 21:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka