Dodaj do ulubionych

Co się stanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:55
co ma sie stac z zabytkowymi tramwajami ktore stoja na borku i na legnickiej?
Obserwuj wątek
    • embriao Re: Co się stanie 19.02.06, 17:01
      Gość portalu: zapytajka napisał(a):

> co ma sie stac z zabytkowymi tramwajami ktore stoja na borku i na legnickiej?

Jeśli miasto nie zrobi zdecydowanego ruchu i nie wyjaśni kwestii hali na
      legnickiej no to czeka je wegetacja :D
      • Gość: perian Re: Co się stanie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.02.06, 18:05
        Trzeba tylko uważać, żeby ten zdecydowany ruch nie był w złym kierunku ;)
        • Gość: Martix Re: Co się stanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 14:57
          Ja przed miesiącem pytałem o to samo.O ile wiem,to Linke-Hofman tak nazywają
          się te wozy można ewentualnie sprzedać nawet za granicę.Dwa już sprzedano,jeden
          do Warszawy,drugi do Krakowa.Kursowały one w ruchu liniowym długo bo przed
          wojną aż do końca lat 70-tych.Jeszcze na początku lat 90-tych służyły jako wozy
          służbowe,ciągnęły przyczepy z częściami,z szynami z przeładunkowni na
          Krakowskiej{jeszcze są tu tory przy dawnej zajezdni autobusowej MPK,obecnie
          DLA},ciągnęły też zepsute tramwaje i śnieżne pługi czy bębny z trakcją.Obecnie
          są dwa wyremontowane wozy "BABA JAGA" i niedokończony wóz,tak jak N-ka w
          PROTRAMIE.Tyle co stoii na Borku czy Legnickiej wozów to jest już
          niepotrzebnych na nasze torowiska najwyżej jeden wóz.A szkoda je pociąć na złom
          i opał{są z drewna} czy przeznaczyć je na altanki.Najlepiej je sprzedać lub
          zamienić się na coś innego.Jak są zabytkiem to chyba nie można ich niszczyć.
          • Gość: perian Re: Co się stanie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.02.06, 15:36
            Nie wypowiadaj się w temacie o którym nie masz pojęcia. Wozów typu LH i N we
            Wrocławiu jest mało i każdy z nich jest cenny. A sprawnych jest jeszcze mniej.
          • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:39
            Gość portalu: Martix napisał(a):
            > się te wozy można ewentualnie sprzedać nawet za granicę.Dwa już sprzedano,jeden

Po moim trupie!

> wojną aż do końca lat 70-tych.Jeszcze na początku lat 90-tych służyły jako wozy

Do 1977 roku.

> Krakowskiej{jeszcze są tu tory przy dawnej zajezdni autobusowej MPK,obecnie

Szkoda, że bez trakcji.

> są dwa wyremontowane wozy "BABA JAGA" i niedokończony wóz,tak jak N-ka w

Aż dwie "BABY JAGI" czy BABA JAGA (1209) i kremowy LH (SSB 1217)?

> Tyle co stoii na Borku czy Legnickiej wozów to jest już
            > niepotrzebnych na nasze torowiska najwyżej jeden wóz

TMKZ planuje zrobić muzeum, a w muzeum jeden eksponat to według mnie za mało.

> A szkoda je pociąć na złom
            > i opał{są z drewna} czy przeznaczyć je na altanki.

Z tym się zgadzam.
            • Gość: Martix Re: Co się stanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 15:56
              Miałem na myśli sprzedać tylko niektóre,żeby była z tego kasa na remont innych
              zabytkowych wozów ale tak naprawdę wolę,żeby pozostały u nas jako u nas dawniej
              eksploatowane.Chciałbym,żeby było ich tyle,żeby Kraków patrzył na nas z
              zazdrością ale czy znajdą się pieniądze zanim całkiem się rozsypią?
              • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:10
                Może zorganizowac Wielką Orkiestrę Odbudowy Tramwajów <lol>. Jak na WOŚP można
                zbierać w tramwaju, to na WOTO też.
                • wro73 Re: Co się stanie 20.02.06, 17:45
                  Jest przecież po-krakowski Pelikan, dorobić doczepę do N-ki i można uruchomić
                  linię turystyczną i zbierać kasę na następne remonty...
                  • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:53
                    Problem w tym, że chyba nie ma sprawnej eNDeczki.
                    • Gość: Martix Re: Co się stanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 15:04
                      A Bolek i Lolek 1332 nie jest sprawny i gdzie jest jego przyczepa,zgubił ją
                      gdzieś?Zresztą zbierać można i w "Jasiu i Małgosi".Z przodu dla panów z tyłu
                      dla pań.Tylko kto byłby Owsiakiem takiej orkiestry?
                      • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:43
                        Najlepiej ktoś kto skończył osiemnastkę (czyli nie ja).
                        • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:47
                          A tak w ogóle to nie mogę się doczekać miesięcznika KASOWNIK 2/2006 bo jestem od
                          przedwczoraj jego zagorzałym fanem (tylko trochę błędów w nim jest, ale to można
                          skorygować)!
                          • Gość: perian Re: Co się stanie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.02.06, 15:51
                            Jakich błędów? Jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę.

Ale może nie tutaj, tylko na priv : perian (at) interia (.) pl
                            • Gość: hulio Re: Co się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:55
                              A tak w ogóle to kiedy ma wyjść moje ulubione czasopismo?
                              • Gość: perian Re: Co się stanie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.02.06, 16:40
                                Zgodnie z planem, na przełomie miesięcy. Możliwe jest lekkie opóźnienie z
                                przyczyn od redakcji niezależnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka