Dodaj do ulubionych

sieć korbank we wrocławiu

09.03.06, 20:01
Witam,

od kilku dni jestem użytkownikiem sieci korbank na kozanowie. Wiem na pewno,
że dostępny jest osiedlowy hub dc++, jednak nigdzie na stronie tej firmy nie
mogłem znaleźć jego adresu. Jeśli ktoś zna ten adres, proszę o odpowiedź!

Pozdrawiam,
Maciek
Obserwuj wątek
    • Gość: tylko nie korbank Re: sieć korbank we wrocławiu - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:04
      odradzam korbank, mielismy z nimi takie jaja, ze doszlo do rozprawy sadowej...
      • poisoner82 Re: sieć korbank we wrocławiu - odradzam 09.03.06, 20:07
        no cóż..;) jestem podłączony dopiero od kilku dni i jak na razie działa, choć
        słyszałem że nie zawsze było kolorowo. Z ciekawości spytam, co się stało?
      • md-skalpel Re: sieć korbank we wrocławiu - odradzam 09.03.06, 23:41
        Myślę, że znalazło by się na Kozanowie kilka jak nie kilkanaście bram, w których
        Korbank nie ma co szukać :) U nas na przykład położyli na początku 1997 roku
        kable, poinkasowali należności (330zł, pamiętam jak dziś) po czym aż do 1999
        zwodzili za nos z datą uruchomienia łącza (dwa lata ponad!!!). W 1999
        powiedzieli wprost, że nie ma możliwości i koniec, tłumaczyli się że niby
        administracja, że niby jakieś koncesje itp (pisała o tym Wyborcza ze dwa razy).
        Okablowanie ostatecznie im zarekwirowaliśmy i wykorzystaliśmy do rozprowadzenia
        w bramie łącza, które wspólnie wykupiliśmy od Telekomunikacji. Działa
        bezproblemowo do dziś. W sąsiedniej klatce sytuacja była identyczna. U nich w
        końcu podłączono sieć, ale działała tak tragicznie, że po miesiącu wszyscy z
        bramy zrezygnowali :)
      • Gość: Znawca Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.03.06, 19:03
        Polecam uważnie przyglądać się tym uwagom. Znam ludzi z Korbanku. Czarny PR
        konkurencji, a w szczególności Pawła Kuczyńskiego Neting, z którym Korbank miał
        rozprawę sądową, nie zmieni faktu, że jego firma i tak zostaje lata za
        Korbankiem. Pisanie, że on zwiększył nam łącze do 2 Mbps... to przecież
        największy ignorat komputerowy się nie nabierze. Tyle to bu starczyło dla 4
        użytkowników, a Korbank ma ich patrząc po IP z tysiąc razy więcej.
        Czyżby pisanie oszczerstw było jedyną szansa dla Netinga?!
        • Gość: Marcin Re: sieć korbank we wrocławiu - Odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 23:29
          Nie znam Pawła ale moj klient rowniez mial problemy z Korbankiem.

Odradzam.
        • Gość: x Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:44
          a co Pan powie oszukanym przed laty mieszkańcom ulicy Celtyckiej?
          • Gość: BOK Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.Korbank.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 13.03.06, 10:48
            BOK: proszę podać, o jakiego klienta chodzi. Nie mamy żadnych nie uregulowanych
            spraw z klientami. Mieliśmy okresowe problemy ze spółdzielnią ok. 10 lat temu,
            ale wszystkie ulice, w tym Celtycka, objęte są naszą siecią światłowodową. Jeśli
            ma Pan naszą instalację i z niej nie korzysta, zapraszamy do przetestowania
            naszych usług.
            • Gość: Towarzysz Re: sieć korbank we wrocławiu - Odradzam na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:31
              Przetestowalem i zrezygnowalem. Odradzam.
        • dj_gogo Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam 13.03.06, 12:17
          Tak czytam te posty i zastanawiam sie dlaczego Pan uwaza je za czarny PR
          konkurencji ? Sam jestem waszym bylym klientem i szczesliwy jestem ze juz mam
          to za soba. Liczne awarie, ograniczenia transferow, dlugie oczekiwania na
          naprawe, nierzetelna obsluga BOK. Odnosze wrazenie, ze upajacie sie "swoja
          wielkoscia" nie zwracajac uwagi na to, jakie zdanie maja o was userzy.
          Wspolczuje tym, ktorzy sa na Was skazani, bo np. nie ma w poblizu innej sieci
          osiedlowej...
          Pewnie zaraz uzna Pan, ze jestem z konkurencji albo nazywam sie Neting, a
          wszyscy waszy klienci sa zachwyceni tym jak fantastyczny mieli/maja od Was
          internet...
          • Gość: Zadowolony Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 13.03.06, 13:31
            No ja nie wiem, jaja jakieś. Poisoner się zapytał o huba DC w Korbanku, a tu
            posty nie na temat, Korbank straszny, Korbank zły, to jaja jakieś. Komuś się
            nudzi chyba. Jak nie ma co odpowiedzieć na temat, to niech nie pisze! Ja mam
            umowe na 256 a leci mi 512 kbps choć jeszcze nie podpisywałem nowej promocji!
            Płacę 42 zł do tej pory. Nie miałem nigdy żadnych ograniczeń w przesyłaniu jak
            mają w innych sieciach labo neostradzie. Masz może gdzieś lepiej?
            • Gość: Towarzysz Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:33
              "Masz może gdzieś lepiej?" - to, ze akurat u ciebie nie spieprzyli, nazwalbym
              fuksem i szczesciem, wiec caluj krzyzyk codziennie z rana i odmawiaj paciorki,
              aby sie nie pogorszylo.
              • Gość: Roman Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.03.06, 22:26
                U mnie też jest dobrze. Korzystam półtora roku, najpierw miałem 128, później
                256, a teraz 512 kbps za praktycznie tę samą kwotę. Bywały awarie i zaniki, ale
                obecnie jest lepiej. I biorąc pod uwagę kategorię cena/jakość trudno na
                Kozanowie znaleźć zancząco lepszą ofertę.
                • Gość: Kulfon Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.03.06, 22:21
                  U mnie jest ok, tylko kilka razy miałem wirusa i się wkurzałem, że mi powoli
                  działa. Teraz, jak chcę sprawdzić czy mam wirusa, to dostałem taką płytę z
                  Korbanku z systemem na płycie UBUNTU. Odpalam komputer z płytki i jak dalej
                  zima, to cos w Korbanku, a jak wszystko chodzi, to wiem, że to moj windows.
                  Ostatnio jest znacznie lepiej w tej sieci, a do tego dostałem publiczny IP, choć
                  nie zamawiałem. :-P
            • dj_gogo Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam 13.03.06, 13:45
              Tytul watku: "Sieć korbank we wrocławiu"
              Wiec nie dotyczy tylko huba ;)

> Jak nie ma co odpowiedzieć na temat, to niech nie pisze!
              A ty piszesz teraz na temat, czy nie opisujac jak to Ci leci 512 zamiast 256.

> umowe na 256 a leci mi 512 kbps choć jeszcze nie podpisywałem nowej promocji!
              > Płacę 42 zł do tej pory. Nie miałem nigdy żadnych ograniczeń w przesyłaniu jak
              > mają w innych sieciach labo neostradzie. Masz może gdzieś lepiej?

Oczywiscie ze nigdzie nie ma lepiej!!! Ludzie !!!!! Podpisujcie umowy z
              KORBANKIEM, to najlepsza siec osiedlowa na swiecie !!!!!
              Nie wierzcie prowokatorom uprawiajacym czarny PR. Korbank nigdy nie mial zadnej
              awarii, to wszystko wymysly konkurencji !!! Kocham KORBANK !!!! :******

;)

• Gość: Zadowolony Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 13.03.06, 14:08
                >Oczywiscie ze nigdzie nie ma lepiej!!! Ludzie !!!!! Podpisujcie umowy z
                >KORBANKIEM, to najlepsza siec osiedlowa na swiecie !!!!!
                >Nie wierzcie prowokatorom uprawiajacym czarny PR. Korbank nigdy nie mial zadnej
                >awarii, to wszystko wymysly konkurencji !!! Kocham KORBANK !!!!

Wiesz, to mi brzmi bardziej prawdziwie, niż te wszystkie "Korbank straszny".
                Wracając do tematu, z tego huba dc.k.pl, to zauważyłem, że oryginalny klient
                DC++ często działa słabiej, niż różne inne jego klony. Oryginalny czasami
                pokazuję zaporę, której inne nie widzą i one wtedy konkretnie ciągną dane :-) A
                jak już pociągną...
                • Gość: antyleszcz Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:14
                  "Oryginalny czasami pokazuję zaporę" - moze ci jezyk tez pokazuje?

co za leszcz, nic dziwnego, ze nawet nie zauwazy, gdy mu przestaje siec dzialac
                  • Gość: Zadowolny Re: sieć korbank we wrocławiu - Polecam IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 13.03.06, 14:39
                    Sam jesteś leszcz. Jak mówie,że na innym mi działa to działa! Gdyby siec nie
                    działała,to by na żadnym kliencie DC hub Korbanku nie działał,lamerze.

Leć na tę swoją neostradkę i zapomnij o transferach na poziomie 8 MEGA BAJTÓW na
                    sekundę. Jak Ci poleci 100 razy mniej niż w Korbanku, to już będziesz w niebo
                    wzięty.

• ol.o Re: sieć korbank we wrocławiu 09.03.06, 20:27
      adres huba dc++ to: dc.k.pl:4012
      • ol.o Re: sieć korbank we wrocławiu 10.03.06, 13:40
        www.ks.k.pl to adres stronki kozanowskiej sieci korbanku
        • Gość: monter Re: sieć korbank we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 20:10
          ostatnio zmieniałem im łącze główne na 2Mb/s - nie no śmieszna firemka i tyle

• Gość: osiedlowiec Re: sieć korbank we wrocławiu IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 10.03.06, 20:36
      Ja jestem uzytkownikiem tej sieci od kilku lat i jak dla mnie to jest
      dziadostwo. Przerwy w dostawie jak sa zmienne warunki atmosferyczne i weekendy.
      Wysyłanie wiadomości następuje z duzym opóznieniem.
    • Gość: user KSK Re: sieć korbank we wrocławiu IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 12.03.06, 19:22
      Najlepiej dc.k.pl port 4012. Na kozanowie jest też duże otoczenie sieciowe np.
      korbolin.ks.k.pl...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka