Dodaj do ulubionych

Dentysta dziecięcy - Wrocław

15.03.06, 15:02
Witam, pilnie potrzebuję kontaktu do dobrego dentysty, który pomoże (martwy
ząbek i chyba jakichś nieprzyjemny zabieg) i który nie spowoduje urazu do
dentystów na zawsze u mojego 2-latka. Proszę o pomoc,
Obserwuj wątek
    • koruba Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 24.03.06, 12:19
      Bardzo polecam gabinet dr Mani na Hallera, tel 0713632532. Moja córeczka po
      przykrym doświadczeniu chętnie tam chodzi. Jest miło, domowa atmosfera i
      przyjazny personel. Przychodnia współpracuje z psychologiem dzieciecym i
      rodzinnym.
      Odradzam za to wszystkim gabinet dentystyczny na Kromera 27. Lekarze tam
      przyjmujący nie mają pojęcia o tym jak leczy się dzieci i jak należy podchodzić
      do małych pacjętów. Zachowanie nieprofesjonalne i nieetyczne.
      • ania.76 Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 24.03.06, 13:16
        Nie zgadzam się.
        Ja chodzę z dzieckiem na Kromera 27/5. I jesteśmy bardzo zadowoleni. Dwie
        fachowe, konkretne panie lakarki mające super podejście do dzieci.
        Jeśli chodzi o gabinet na Hallera to odwiedziliśmy go jako pierwszy. Pani Mania
        od razu stwierdziła, ze takie ubytki jak ma moje dziecko to się nadają tylko do
        lapisowania (dwie górne dwójki, w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać na temat
        alternatywnych metod leczenia. Owszem, bardzo miła, ale do czasu jak się
        przeciwstawiłam. Nie lapisowaliśmy u niej, jak wychodziliśmy była strasznie
        obrażona. Ktoś nam polecił gabinet na Kromera. Rewelacja. Obyło się bez
        lapioswania.
        Na Kromera pierwszy raz byliśmy jak mały nie miał skończonych dwóch latek,
        drugi raz teraz w styczniu, miał 2.5 roczku. Wybacz, ale podejście do małych
        pacjentów to one mają znakomite, mały za drugim razem wszedł rozchisteryzowany
        a po 15 min. świetnie współpracował z lekarką, ja z mężem byliśmy w szoku.
        Jeśli chodzi o leczenie to mają pojęcie i to duże, leczone u nich ząbki
        pokazywałam mojej stomatolog, stwierdziła, że robota na szóstkę.
        Moi znajomi z dzieckiem 3 letnim też byli na Kromera i są też zadowoleni.
        A pani Mania idzie na łatwizne, u takich małych dzieci najprościej lapisować
        ząbki, chociaż od tej medody już się odchodzi, a w dodatku okłamała nas
        twierdząc, że u tak małych dzieci ząbków się nie boruje.
        A się boruje, przykładem jest moje dziecko. I to już z jej strony było nie w
        porządku.
        Pozdrawiam, Ania
        • koruba Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 28.03.06, 16:23
          My trafiliśmy do nich po długich poszukiwaniach i też kilka osób nam polecało
          dr Magdę. Niestety na pierwszej i jedynej wizycie lekarka tak zraziła małą do
          dentysty że wystarczyło by to na kilka lat. Niedość że przez cały czas zwracała
          się do małej nie jej imieniem, mimo że kilka razy zwracałam jej uwagę,
          krzyczała na dziecko a na konieć ugryzła ją w rączkę tak mocno że małej spuchły
          dwa paluszki i miała poranione je do krwi. Nie uważam żeby w ten sposób
          zachowywał się lekarz przyjazny dziecku. Tłumaczyła się tym ze chciała tylko
          małej pokazać jak boli ją palec, którym zabezpieczyła córce szczękę przed
          zamknięciem i w który mała ją gryzła.
          Moje dziecko na słowo dentysta reagowało histerycznym płaczem i kojarzyło to
          tylko z bólem rączki.
          NIe kwestionowałam metod leczenia w tym gabinecie tylko ich podejścia do małego
          człowieka.
          Jeśli zaś chodzi o dr Manie to ani razu nie zaproponowała nam lapisowania
          ząbków a wrecz to odradziła kiedy ją o to spytałam.
          Pozdrawiam Monika
          • ania.76 Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 29.03.06, 09:24
            Może pani Mania zmieniła poglądy - to dobrze. My byliśmy u niej prawie rok
            temu, więc wiele się mogło zdarzyć. Poszła po rozum do głowy, że idąc na
            łatwiznę traci pacjentów :)
            Jeśli chodzi o gabinet na Kromera coż, być może ja i moi znajomi trafiamy
            na "dobre dni" tych dentystek , nie wiem. Wiem tylko z własnego doświadczenia,
            że gabinet naprawdę jest bardzo przyjazny dzieciom i... rodzicom. Bo panie ne
            dość że wyciszają dzieci to i uspakajają rodziców.
            Współczuje Wam tak przykrych doświadczeń, niemniej obstaję przy tym, że gabinet
            na Kromera jest godny polecenia.

Życzę powodzenia, zdrówka i wytrwałości w leczeniu ząbków. My wizytę kontrolną
            mamy za pół roku - wszystkie ząbki zdrowe z czego się bardzo cieszę.
            Pozdrawiam, Ania
          • hanka2004 Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 28.10.06, 22:13
            Podnoszę ten wątek, bo też byłam dzisiaj u doktor Magdy. Żałuję, że nie
            przeczytałam wcześniej tego wątku i bardzo "dziękuję" osobom, które panią Magdę
            na tym forum polecały. Być może jest to dobry lekarz (pomijam jakość plomb, o
            której już było wiele razy na forum) ale dla dzieci, które nie boją się
            dentysty albo starszych. Byłam dzisiaj z moim 2,5 letnim synkiem i jestem
            załamana. Nie było żadnego wstępu, bawienia ciastoliną, oglądania ząbków na
            komputerku. Pani wzięła go na fotel i postawiła sprawę jasno - albo ja ciebie,
            albo ty mnie. Nawet z początku myślałam, że może to podziała. Pani była
            zdecydowana, ostra, O.K. Trzymałam się. Ale kiedy po 45 minutach mój mały był
            już cały mokry, wił się, a pani wrzeszczała na niego tak, jak ja jeszcze na
            nikogo w życiu i udało jej się może dwa razy dotknąć wiertłem - poddałam się.
            Usłyszałam, że mam rozpieszczone dziecko i że pani radzi sobie nawet z dziećmi
            z ADHD i rocznymi. Wyżaliłam się na forum ogólnym, bo od tamtej pory czuję się
            wyrodną matką, ale tu piszę po to, żeby jednak zniechęcić, szczególnie po
            przeczytaniu wypowiedzi koruby. Wcześniej, niestety, natrafiłam tylko na
            informacje pozytywne (znowu pomijając jakość plomb).
    • buanitka Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 24.03.06, 12:27
      Ja polecam Dental-Project na ul.Swobodnej. www.dentalproject.pl/
      pzdr
    • necikowa Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 29.03.06, 14:07
      dr Małgorzata Turno-Kornafel, Medicoever przy ul. Grabiszyńskiej
      polecam jako gabinet przyjazny dziecku :)
    • kasinka75 Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 06.11.06, 11:13
      TO jak to jest z tym lapisowaniem? Bo już tracę głowę. Moja córcia miała
      niedawno zalapisowane górne jedynki i dwójki-na szczęście od strony dziąseł to
      tak bardzo tego nie widać ale p. dr powiedziała,że tych zębów się nie leczy,bo
      plomby zaraz wypadają i tylko impregnacja zdaje egzamin.Zaproponowała to samo
      mojej małej,bo widać niestety jakieś przebarwienia na ząbkach.ale jeszcze się
      nie zdecydowałam i teraz nie wiem co robić.Czy wy normalnie leczycie te
      przednie ząbki i zakładane są plomby?

Pozdrawiam
      • gosia336 Re: Dentysta dziecięcy - Wrocław 06.11.06, 21:42
        Leczenie siekaczy mlecznych to taka sztuka dla sztuki.Sa to male zabki o
        cienkich scianach ,trudno sie dziwic ,ze wypelnienia z nich wypadaja,potem mama
        sie wkurza ,ze lekarz do kitu.Wez jeszcze pod uwage ,ze pacjent jest
        maly ,trudno mu otwierac przez dlugi czas buzie ,trudno w zwiazku z tym
        utrzymac suchosc w okolicy zakladanego wypelnienia.Impregnacja jest wg mnie
        zabiegiem jak najbardziej na miejscu,moze zeby nie wygladaja estetycznie,ale
        zmiana prochnicowa ulega mineralizacji i proces szerzenia sie prochnicy ulega
        zahamowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka