pasierbica 24.03.06, 20:55 Tylko zawiesił...powinien zwolnić w trybie natychmiastowym. Mam nadzieję,że to dopiero początek walki z tym barbarzyńskim zjawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasierbica to początek,odpowiedni ludzie zrobią więcej... 24.03.06, 20:57 czystka jest niezbędna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irlandia Polnocna To pokazuje jak zacofanym krajem jest Polska IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 24.03.06, 21:32 Polacy, przebudźcie się, zdejmijcie z siebie jarzmo wszechmocnych urzędników! Panów waszego życia i śmierci, jesteście ich niewolnikami! Przebudźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: To pokazuje jak zacofanym krajem jest Polska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.03.06, 18:30 je.nij się w swój durnowaty pusty łeb !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Też bym ich zawiesił, ale... na sąsiednich dębach! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.03.06, 11:07 Głową w dół dla przykładu.... -------------------------------------- "Głupota nie zwalnia od myślenia" St. Jerzy Lec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Re: to początek,odpowiedni ludzie zrobią więcej.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 16:12 A gdzie Konserwator Zabytków...nic nie robi a naszą kasę bierze....ktoś widzial ostatnio zeby inwentaryzację zabytków przyrody robili ??? no bo po co....Gdzie nadzór wojewody ??? po co ..lepiej brac kase co miesiąc i się nie wychylac .... Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkocja Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.range81-157.btcentralplus.com 24.03.06, 22:00 Mozna kolegow zawieszac, ale kto im zalatwil prace. Nie maja pojecia co robia ale sa kierownikami. A zaplaca i tak polscy podatnicy, no ze chyba biedny nauczyciel pomyli NIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grenlandia Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.06, 00:23 jakos tak wyspiarsko sie zrobilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.06, 22:12 Po prostu czysty debilizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.os1.kn.pl 24.03.06, 22:31 ręce opadają!!! czy o naszym mieście decyduje jeszcze wiele osób, których IQ wynosi minus 50? pan Bartosiewicz powinien się wstydzić swej bezdennej głupoty i sam finansowo odpowiedzieć za swą decyzję. za takie rzeczy powinno się siedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:30 Jak mozna być takim bezmyślnym urzędnikiem!!! Ciekawy jestem gdyby to była jego posesja , to czy kazałby ściąć dęby czy też wcześniej dokładnie by to wszystko rozplanował. Teraz powinien to ładnie porąbać i sam sprzedawać na placu drewno do kominka. Już ludzie daliby mu popalić! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Idę o zakład 24.03.06, 22:35 Założę się, że nawet jak kogoś zwolnią to po cichu zatrudnią na innym ciepłym, państwowym stołku. Bo to jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny7 Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.atol.com.pl 24.03.06, 23:08 We wtorek ciężarówka wioząca 18-tonowe nowe wrota do śluzy Bartoszowice zaklinowała się w wąskiej alejce pomiędzy drzewami. >>> I co dalej ,nie wiem co sądzić mogła przejechać bez wycinki czy nie mogła. Jeśli mogła to zwalniać, obciążać, i.t.d. winnych ,a jeśli nie ??? Jest problem! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Lecą głowy za wycięte dęby 25.03.06, 01:22 jesli nie mogla przejechac dalej to trzeba bylo wezwac dzwig, postawic wrota pionowo (na wale nie ma wiaduktow i ograniczen wysokosci) i dopiero wtedy dalej jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
life_ever Re: Lecą głowy za wycięte dęby 25.03.06, 09:34 Nie rozumiem czemu nikomu nie przyszło do głowy, żeby wezwać specjalistyczny transport. Przecież to same plusy-wtedy przewoźnik odpowiada za to, żeby dowieźć towar bezpiecznie na miejsce. I pewnie by dowiózł, przecież nie takie rzeczy się wozi. Szkoda, że komuś nie chciało się wykonać jednego lub dwóch telefonów...:( Odpowiedz Link Zgłoś
kajak1 Re: Lecą głowy za wycięte dęby 25.03.06, 10:50 Na wale faktycznie nie ma wiaduktów, ale są ograniczenia wysokości z powodu tych dębów rosnących w szpalerze po obu stronach. Obawiam się, że dźwig by też nie dojechał, a potem nie mógłby operować. Ciężki samochód jak na zdjęciu w gazecie nie mógł dowolnie manewrować , co dopiero dźwig. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.06, 18:38 W normalnym kraju jak się projektuje ekstremalne konstrukcje to rpzewiduje się również ich tansport. Bo co na przykład jakby napotkali na drodze DOMY. Też by wyburzyli? No ludzie, ktoś bierze pieniądze za to że MA MYŚLEĆ. Pospawać parę blach potrafi koleś z IQ 27 i kursem spawacza ale zaprojektować toto tak by można to było dostarczyć na miejsce przeznaczenia to chyba trochę inna para kaloszy. Mogę się z tobą założyć o dowolną kwotę że można było te drzwi zaprojetować tak by ich transport na miejsce był możliwy (np w większej ilości części, które możnaby pospawać (lub np. skręcić lub znitować) na miejscu). Poza tym w poprzednim artykule dot. tej sprawy wypowiadał się jakiś koleś z innej firmy transportowej i twierdził że dałoby się przetransportować toto na miejsce w takim stanie jak było bez wycinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.provider.pl 24.03.06, 23:24 To nie Polska jest zacofana tylko ludzie tempi!!!! Kierowników wywalic w trybie natychmiastowym, a w ramach odprawy każdemu wsadzic po jednym dębie w .... może to uszczelni wypływ "nowatorskich" pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas S do winnych dyrektorów IP: *.magma-net.pl 24.03.06, 23:26 czas wziąść tych pie..nych,nieudacznych urzędników i dyrektorów w karby! nie chcemy żyć w tak zacofanym kraju,wstydzimy się takich decyzji,ośmieszają nas wszystkich... płacimy podatki i jako społeczeństwo praworządnego kraju mamy prawo wymagać przestrzegania prawa,szacunku do istot żywych i zwykłej wyobrazni... jeśli to co wyżej napisałem przekracza wasze możliwości,idzcie precz! zgarniajcie lepiej liście w parkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: do winnych dyrektorów IP: *.magma-net.pl 24.03.06, 23:28 popieram w 100% czasy PRL mamy już za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samo Zycie Re: do winnych dyrektorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:31 Ręce opadają co ten PiS w tym kraju wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannuullaa Re: do winnych dyrektorów IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.03.06, 12:57 A to PIS wyciął te drzewa? Co za banialuki! Ta bezmyślna nagonka na PiS juz mi wychodzi bokiem. Zupełnie jak w dowcipie o Żydach i rowerzystach, tyle ze lada moment zastąpimy Żydów PiS'em. Ludzie popamiętajcie się! Ogarnia was coś na kształt antypisowskiego rasizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utopia Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:31 Jakie to wzruszające,że chcieli dobrze, śpieszyli sie przed falą roztopów. Banda imbecyli , jełopów i ciemniaków. Trzeba koniecznie znaleźć sposób by obciążyć ich za to materialnie. Każda inna kara typu pozbawienie stanowiska jest zabawna. Sprawa przyschnie, wrócą na inne stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunna Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.06, 00:26 Zobaczymy jak to bedzie z tymi roztopami czy pospiech byl wskazany :) normalnie zdebialem :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decapitated Ząb zupa zębowa, dąb... :/ IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.06, 05:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Ząb zupa zębowa, dąb... :/ IP: *.emit.pl 25.03.06, 06:49 kto myslał, że chodzi o Rasiaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek To też wina jest dzienikarzy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 07:25 Pisałem już o wyciętych dębach na wale na Osobowicach. Dzwoniłem do Słowa Polskiego TVP-3 ale nikogo to nie obchodziło. Podejrzewam, że jakby była jakakolwiek z Waszej strony reakcja to by do tej wycinki nie doszło ale nkogo to nie obchodziło. Skoro tam bez żadnej konsekwencji powycinano drzewa to czemu nie można powycinać na Bartoszowicach. To WASZA JEST W TYM ZASłUGA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 07:40 Czy Bartosiewiczowi rozum odebrało przed emeryturą by podjąć taką decyzję. Widocznie czuje się bardzo pewny siebie. A te sto sadzonek dębów niech posadzi na swojej rezydencji w Orłowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mccarthy Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 07:53 Prawdę mówiąc ten co "ludków" zawiesił też jest 100%kompletnym ignorantem, nie wspominam Gawlika typowego pasożyta ekologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 08:42 Piękna aleja,piękne stuletnie dęby.Ich scięcie dla tak błahej sprawy jest skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamar Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:23 najbardziej mnie dziwi, że w ogóle takie rozwiązanie (wycinka) przyszło im do głowy! tak się zastanawiałem, jak ja zareagowałbym na ich miejscu i doszedłem do wniosku, że prędzej powiedziałbym "Nie da się!" niż wpadł na pomysł, że to co zawadza, trzeba usunąć... (?!) skoro drzewo tu rośnie od tylu lat, to ma tu rosnąć, to nie mebel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame.h Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:07 Kompletnie ZDEBIAŁAM !!!co chwile dochodza glosy z Polski o podobnych decyzjach DEBILI - URZEDNIKOW !Zwolnic dyscyplinarnie -jedyna rozsadna kara !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.iep.ae.wroc.pl 25.03.06, 10:42 a patrze troche inaczej.Szkoda drzew - to fakt, ale waly przeciwpowodziwe nie powinny byc obciazone takim ciezarem. W przypadku rozmiekniecia walow poczas powodzi taki wywalony dab robi ogroma wyrwe w wale i woda sie leje. Trzeba - dogmatyczni ekolodzy troche inaczej spojrzec na przyrode - nalezy wyciac drzewa z walow przecipowodziowych, drzewa rosnace przy drogach. 100 lat temu sadzac je nie przewidziano takiego rozwoju cywilizacyjnego. Nie chcialbym jeszcze raz przezywac roku 1997 we Wroclawiu - tak , ze ostrożnie z ocena , a drzewa nowe trzeba sadzic gdzie sie da - ale tam gdzie nie beda powodowaly zagrozen Odpowiedz Link Zgłoś
kajak1 Re: Lecą głowy za wycięte dęby 25.03.06, 10:52 Prawo wodne zabrania sadzenia drzew na wałach. Czy ktoś zastanawiał się,dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:00 Chyba między wałami,kajak coś ci sie pomerdało w tej główce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:08 korzenie umacniają wał....w rejonie międzywala nie powinno się nic sadzić i budować,aby nie tamować płynącej wyższej wody.... kajak wie,że gdzieś dzwoni,ale nie wie w którym kościele... Odpowiedz Link Zgłoś
kajak1 Prawo wodne - odp.dla Tomka 27.03.06, 13:20 Tomek, odpowiadam HURTEM na Twoje 2 posty cytatem z Ustawy prawo wodne Dz.U. nr 115/2001 nowelizacja z 16.12.2005. PS. Z moją główką wszystko w porządku i nic się nie pokręciło, jak sugerowałeś, lecz nie chowam urazy. Art. 85 1. Dla zapewnienia szczelności i stabilności wałów przeciwpowodziowych zabrania się: 1) (...) 2)uprawy gruntu, SADZENIA DRZEW LUB KRZEWÓW NA WAŁACH oraz w odległości mniejszej niż 3 m od stopy wału po stronie odpowietrznej; 3) rozkopywania wałów, wbijania słupów, ustawiania znaków przez nieupoważnione osoby; 4)wykonywania obiektów budowlanych, kopania studni, sadzawek, dołów oraz rowów w odległości mniejszej niż 50 m od stopy wału po stronie odpowietrznej; 5)uszkadzania darniny lub innych umocnień skarp i korony wałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.kromera.osiedla.net / *.neting.pl 25.03.06, 10:52 Wiesz co, wybacz, na ekologii faktycznie sie nie znam, nie wiem czy drzewa wycinac trzeba, pewnie w jakims zakresie trzeba, podobnie jak z odstrzałem zwierzat, ale NORMALNY MYSLACY człowiek (w koncu w nazwie gatunku jest myslacy prawda) najpierw mysli potem robi. Tymczasem cala akcja byla przeprowadzona bez pomyslunku najmniejszego. Co za palant znajac rozmiary bramy, wymiary ciezarowki i wage obu rzeczy nie pojedzie chociaz raz ta trasa i nie sprawdzi?? Jesli juz szkoda ci pieniedzy na jeden czy dwa telefony i zaplate dla firmy specjalistycznej to pomysl we wlasnym zakresie. MYSLENIE NIE BOLI. A ja glupia chce sie wyglupiac z oddawaniem 1 zepsutego monitora do utylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannuullaa Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.03.06, 13:02 Szanowny Panie, korzenie tak wielkich drzew umacniają wały, a nie osłabiają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Lecą Lecą, Lecę bo chcę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:29 Od tego trzeba zacząć rzecz Lecę bo zgubiłem się Niewiele pamiętam Tarariruriraj Czuję w sobie chuć i wiatr Dobrze jest bawimy się Myślom nie ma końca Śnieg, zawierucha w nas Lecę, bo chcę Lecę, bo życie jest złe Czy są pieniądze czy nie Lecę, bo wolność to zew Lecę, bo wciąż kocham ciebie Kocham cię Bohema ostro bawi się Płyną noce przemijają dnie Niewiele pamiętam Upadam byle gdzie Boisz się, więc będzie tak Słabe życie słaba śmierć Wszystko w twoich rękach Obudź się Lecę, bo chcę Lecę, bo życie jest złe Czy są pieniądze czy nie Lecę, bo wolność to zew Lecę, bo wciąż kocham ciebie kocham cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolok Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:34 Dyrektorze Bartosiewicz - proszę wydać decyzję gdzie jeszcze wyciąć 53 dębów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:38 Ja zapraszam na moją działkę, mam tu 2 demby których z chęcia by się pozbył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 13:16 > Ja zapraszam na moją działkę, mam tu 2 demby których z chęcia by się pozbył. Nic dziwnego. Nikt po prostu nie wie co to są te "demby". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychol Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 25.03.06, 16:47 zglupiales? mozna na nich zarobic! zbieraj zoledzie i oddawaj do ZOO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannuullaa Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.03.06, 12:38 Zarówno odpowiedzialni za tę bezmyślną samowole jak i wykonawcy (bo robotnik nie jest debilem, jego też obowiązuje myślenie i przepisy!) powinni stracić stołki i to natychmiast, a nie płacić odszkodowania z naszych - podatrników kieszeni. Wielka mi kara! Strasznie się nią przejmą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:39 Odpowiedzilani za ta wiconę powinni zostać nabici na pal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leela Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.magma-net.pl 25.03.06, 13:18 Mieszkam w poblizu,te waly widze z okna i wiem ze byl inny sposob na przewiezienie tego: dolem walow, tzn pomiedzy odra a walami,jest tam lagodny podjazd,wykladany plytami betonowymi i mozna bylo ominac prawie wszystkie drzewa. No ale to pewnie bylo za trudne do wykonania dla tych debili :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwomyslacy Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 17:32 A dla takiego debila jak ty, bylo za trudno zadzwonic gdzies i powiadomic o tym co sie dzieje, moze bys zapobiegl. Ale po szkodzie to kazdy madry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.magma-net.pl 25.03.06, 13:43 A dlaczego ten który ich zatrudnił też nie odpowie. Jego odpowiedzialność za nadzór nie obowiązuje????. W końcu zatrudnił nieodpowiedzialnych ludzi i to ma ujść bezkarnie? A za głupotę ma zapłacić społeczeństwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.03.06, 15:32 kary pozbawienia wolności bez zawieszenia dla technokratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychol Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 25.03.06, 16:41 RZGW gratulujemy wicedyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrooo1 Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:52 Pan Dyrektor podejmując decyzję o nielegalnym wycięciu drzew świadomie złamał prawo oraz spowodował znaczne straty finansowe Skarbu Państwa. Za to grozi odpowiedzialność karna. Mam nadzieję że koleś się nie wymiga. Czy to mogła być tylko głupota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Lecą głowy za wycięte dęby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 17:09 TAKIE RZECZY dzieją sie w niemal kazdej gminie przyklad .Ząbkowice Śląskie ale tym to nie ma sie kto zając mi wielu pism...a tych urzedników od razu na brok bez odprawy... Marcin Odpowiedz Link Zgłoś