Dodaj do ulubionych

Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. Si...

26.03.06, 21:15
A czy przypadkiem w tej chwili wszystkie przejscia przez Sienkiewicza nie sa sterowane przez sygnalizacje swietlna? A nawet gdyby nie byly, to wystarczyloby postawic tymczasowa sygnalizacje, z caly czas zapalonym czerwonym swiatlem, albo po prostu zlikiwdowac przejscie - zaslonic znak oraz postawic barierki przy wejsciu na pasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: GA Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.reja.osiedla.net 26.03.06, 21:43
      Akurat te przy ulicy Reja nie ma świateł a są pasy.
    • Gość: Neo[EZN] Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 22:04
      Mam nadzieję że policja zgarnie z ulicy tych wszystkich maruderów. Przecież
      każdy z placu wiedział że teren na którym handluje nie należy do niego tylko do
      instytucji która może z tym terenem robić co się jej podoba. Wątpię żeby ktoś
      miał z nich papier na wieczystą dzierżawę i prawo "nietykalności" jego kiosku.

Gdy mnie z roboty wywalą to nie będę jęczał i blokował ulicy tylko szukał
      nowego zajęcia i to wszystkim tym ludziom proponuję zacząć robić.
    • Gość: Mieszkanka Popieram dzialania kupcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:24
      Moze ktos nareszcie wyjasni, w jaki sposob i za ile Spolem dostalo dzialke na
      placu Gwunwaldzkim?
      • mi.chal Re: Popieram dzialania kupcow 26.03.06, 22:34
        A jakie to ma w tym znaczenie?
      • Gość: amar| Re: Popieram dzialania kupcow IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.06, 00:15
        No tak teraz jest w modzie wracanie do przeszlosci, ale PiSowe zagranie, jesli
        tam bylo zlamene prawo to radze dac sprawe do prokuratury, aktualnie to nic do
        rzeczy nie ma!!
      • robak_wroc Re: Popieram dzialania kupcow 27.03.06, 00:30
        dzialania ktore podejmuja niech trafiaja w tych ca winni zaistnialej sytuacji, a
        nie w niewinnych ludzi jadacych do pracy! poza tym czy ich umowy nie zostaly po
        prostu wypowiedziane? jesli tak, to o czym my tu rozmawiamy? w tym czasie
        powinni sobie zorganizowac na wlansna reke miejsce do handlu. jesli mi ktos
        wypowiada umowe najmu lokalu, to nie musi mi przeciez szukac innego.

ps. jesli miasto odrzuca bez przerwy propozycje kupcow, to niech protestuja
        sobie w rynku czy przed jakims urzedem za to odpowiedzialnym.

ps2. a co do kierowania ruchem w takiej sytuacji, to wystarczy wyslac patrol
        policji ktory bedzie kierowal ruchem, a kazdy za przejscie 'na czerownym'
        mandacik i sie skonczy.
        • Gość: Obserwator Re: Popieram dzialania kupcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 02:56
          Rozumiem, ze jak was zaczna urzedasy okradac, to kupcy beda sie usmiechac i
          patrzec - w ten sposob wladza antagonizuje grupy spoleczne, sama pozostajac
          bezkarna...
          • Gość: rabuch101 Re: Popieram dzialania kupcow IP: 62.29.136.* 27.03.06, 12:27
            Ty chyba chory jesteś...
            • droch Re: Popieram dzialania kupcow 27.03.06, 12:44
              Chyba nie jest chory.
              Dziś przywalają w handlarzy, Ty się śmiejesz.
              Jutro przywalą w Ciebie. Handlarze będą się śmiali...
              Jak ktoś zauważył - 95% ludzi, co pisze na forum nie kupuje na tym targowisku,
              ba, nie mieszka w okolicy Pl. Grunwaldzkiego. Ja sobie mogę wyobrazić życie bez
              targowiska. Ale tysiące mieszkańców może wyrazić swoją opinię przy okazji
              najbliższych wyborów lokalnych. I to jest demokracja.
              • Gość: rabuch101 Re: Popieram dzialania kupcow IP: 62.29.136.* 27.03.06, 13:25
                Chore jest twierdzenie o władzy, która celewo antagonizuje grupy społeczne. Tak
                może czynić władza totalitarna. W demokracji to po prostu nie ma miejsca.
                Obecną władzę (lokalną) wybraliśmy sami i o ile się nie mylę większość
                Wrocławian ją popiera. Jeśli to nie prawda, to przekonamy się o tym już na
                jesieni.
                • droch Re: Popieram dzialania kupcow 27.03.06, 15:47
                  Demokratycznie to byłoby, gdyby zostało zorganizowane referendum dla
                  mieszkańców dzielnicy dotyczące przyszłości targowiska...
                  Żeby nie było niejasności: od '89 istnieje we Wrocławiu ciągłość władzy
                  lokalnej i uważąm, że ta władza bardzo wiele dla miasta i jego mieszkańców
                  zrobiła. Ale nie jest nieomylna.
                  • mi.chal Re: Popieram dzialania kupcow 27.03.06, 16:15
                    Ale co wladza ma wspolnego z tym targowiskiem. Teren jest zarzadzany przez spoldzielnie Spolem i tylko oni maja prawo nim rozporzadzac!
    • Gość: Wrocek Ten plac jesy obskurny... IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 26.03.06, 22:43
      Wyglada okropnie; rozlatujace sie budy, dookola brud i smrod. Troche nie pasuje
      do duzego miasta a tymbardziej do tak reprezentacyjnego miejsca jakim ma byc
      Plac Grunwaldzki i Galeria Echo. Ja mieszkam niedalego jednej z proponowanych
      lokalizacji i jestem przerazony...
      • tia666 Re: Ten plac jesy obskurny... 26.03.06, 23:40
        i wlasnie dlatego miasto ma gdzies tych badylarzy, co nie potrafia o siebie
        zadbac, czy wogle przez te lata zebrali jakies fundusze na inwestycje?
        • Gość: Kuba Re: Ten plac jesy obskurny... IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 27.03.06, 00:04
          Inwestycje? Ja sie zastanawiam czy kupili kilka wiaderek farby i miotel zeby
          zrobic tam porzadek, a nie srodki na jakies porzadke lokum dla siebie...
          • robak_wroc Re: Ten plac jesy obskurny... 27.03.06, 00:33
            a pamietacie namiot goliat na grunwaldzie? (pracowalem ta zreszta:) i jak goliat
            zniknal, to sie kupcy przeniesli najpierw "nad alibi", a potem powstala hala
            targowa na komandorskiej (tam tez mialem przyjemnosc pracowac). nikt nie
            marudzi, tylko robia dalej swoje, a plac skoro maja przenosic to moze by
            poszukali przynajmniej inwestora na budowe hali gdzie mieliby zapewnione
            miejsca, a nie niczym lepper wysypujacy zboze na drogi wychodzili.
            • Gość: Obserwator Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co robicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 03:01
              Najbardziej mi sie zawsze podoba, ze najwiecej do powiedzenia o placyku maja
              ludzie, ktorzy w ogole tam nigdy nie wchodzili, ani nie robili zakupow. Cala
              reszta, a wiec tysiace(!) mieszkancow, jest dla was kompletnym zerem, najlepiej,
              gdyby ich wszystkich walcem w asfalt wdeptac.

Gratuluje wam dobrego samopoczucia, ale zastanowcie sie czy nie jestescie
              jakimis neokolanialistami i technokratami. Walczycie nie z rzeczami, tylko
              ludzmi - waszymi bracmi. Naprawde nikt wam tam nie kaze chodzic, nie ma w prawie
              karnym nakazu kupowania warzyw na placu.
              • robak_wroc Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro 27.03.06, 12:44
                ja tam kupuje od przynajmniej 12 lat i jakos nie placze, ze placu nie bedzie.
                irytuje mnie natomiast postawa kupcow nastawiona na to by uderzyc w innych ludzi
                a nie we wladze!
                • Gość: Gienio Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:50
                  A jak uderzyc we wladze? Wladza chowa sie w ratuszu i zamyka drzwi.
                  • robak_wroc Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro 27.03.06, 20:45
                    to moze po prostu nie nalezy ich wypuscic z ratusza lub nie wpuscic? nie sadzisz
                    ze to by bylo przez nich zauwazone gdyby tlum ludzi zablokowal wyjscie z
                    ratusza? a tak to? gowno ich obchodzi ze sienkiewicza zablokuja.
                    • Gość: Gienio Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:55
                      Niestety, wladza wtedy nie przyjdzie do ratusza i wysle psy do ochrony.

Kupcom chodzi o to, by sie ktos nimi zainteresowal, a nie zeby psiarnia ich biła.
                      • robak_wroc Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro 27.03.06, 22:22
                        Gość portalu: Gienio napisał(a):

> Niestety, wladza wtedy nie przyjdzie do ratusza i wysle psy do ochrony.
                        > Kupcom chodzi o to, by sie ktos nimi zainteresowal, a nie zeby psiarnia ich bił
                        > a.

a to na sienkiewiczach po mordach nie dostana? wybacz, ale w taki sposob to
                        gowno da. poza tym walcza o to co sami spieprzyli! mieli daaawno temu
                        powiedziane ze ich czas na grunwaldzie sie konczy. zamiast dzialac, to
                        pierdzieli w stolki.
              • tia666 Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro 27.03.06, 13:15
                no wiesz "kupcy" obudzili sie troche za pozno, juz od trzech lat powinni szukac
                nowej lokalizacji, ale co beda sobie dupe zawracac, zawsze mozna wyjsc na ulice,
                ten plac wraz z "kupcami" to istny skansen PRL-u
              • Gość: dro Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 14:22
                > Najbardziej mi sie zawsze podoba, ze najwiecej do powiedzenia o placyku maja
                > ludzie, ktorzy w ogole tam nigdy nie wchodzili, ani nie robili zakupow.
                bylem kilka razy bedac w poblizu - lubie ten specyficzny straganowy gwar.
                niestety tam go nie znalazlem - na stoiskach brud (pod nimi, pod nogami, a i
                czesto na nich)lub jakies szroty na stanowiskach "niespozywczych" -
                szmelc i brud jednym slowem. zupelnie mi to nie pasuje do centrum miasta.

> Gratuluje wam dobrego samopoczucia, ale zastanowcie sie czy nie jestescie
                > jakimis neokolanialistami i technokratami. Walczycie nie z rzeczami, tylko
                > ludzmi - waszymi bracmi. Naprawde nikt wam tam nie kaze chodzic, nie ma w
                > prawie karnym nakazu kupowania warzyw na placu.
                walczymy to zbyt wiele powiedziane - to oni z czyms lub kims walcza.
                skonczyly im sie umowy, uprzedzeni byli na wiele miesiecy wczesniej, ze nie beda
                przedluzane, mowa o tym byla z jeszcze wiekszym wyprzedzeniem, renegocjowali
                termin likwidacji targowiska chyba ze dwa razy i co ? licza ze zostana tam do
                smierci ?
                toz to zwykly szantaz i bezprawne zajmowanie czyjejs wlasnosci !!!
                jakby ci sie najemca nie chcial wyprowadzic z twojego lokalu po zakonczeniu
                umowy to inaczej bys spiewal.
                czesc z nich z reszta zorganizowala sobie nowe miejsca i lokale - brawo.
                • Gość: Neostrada Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:06
                  "bezprawne zajmowanie czyjejs wlasnosci" - tzn za ile ta wlasnosc stala sie
                  czyjas? Juz kilka razy padlo to pytanie, niestety wciaz udajecie ze jesli teren
                  zostal ukradziony, to zlodziej moze robic z nim co chce.

Ukradne ci twoj samochod i sprzedam za 1000zl, czy wtedy tez bedziesz zachwycony?
                  • mi.chal Re: Obskurny ale tylko dla was - to smutne, co ro 27.03.06, 15:11
                    Ale to sa dwie rowzne sprawy nie majace ze soba nic wspolnego.
                    A jesli masz jakies informacje, ze teren zostal ukradziony to zglos to na prokurature.
                    • Gość: Neostrada Re: Obskurny ale tylko dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:38
                      Wierzysz ze prokuratura sciga zlodzieji na stanowiskach? Sama siebie ma scigac?

Masz jakies inne pomysly poza biciem w dzwony?
                      • mi.chal Re: Obskurny ale tylko dla was 27.03.06, 16:02
                        Gość portalu: Neostrada napisał(a):

> Wierzysz ze prokuratura sciga zlodzieji na stanowiskach? Sama siebie ma scigac?
                        >
                        > Masz jakies inne pomysly poza biciem w dzwony?

Ze to niby ja bije w dzwony? To Ty ciagle sie ciskasz, ze ktos tam ukradl komus dzialke. Piszac to na forum na pewno nic wskurasz.
                        Psy szczekaja, ale cale szczescie, karawana jedzie dalej. :)
                        • Gość: Neostrada Re: Obskurny ale tylko dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:06
                          To niesamowite, zeby koleś, który nazywa mnie psem, pełnił rolę opiekuna forum.
                          Świat staje na głowie.
    • Gość: amar| A niech sobie protestuja!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.06, 00:12
      Mam ich gdzies, wspolczuje jedynie kierowcom.
      Miasto nic do tego nie ma. Nie moze byc tak ze garstka ludzi wysuwa zadania do
      miasta i oczekuje ze je spelni a jesli nie to!! Przeciez od przynajmniej 3 lat
      wiadomo bylo ze targowisko w tym miejscu nie bedzie istanialo po wsze czasy,
      nie wspomne ze spolem jest dzierawcom tego terenu i moze zrobic co chce.. Ale
      jak widac niektorzy mysla w sosob mi sie nalezy bo!! KOmuna upadla dajcie sobie
      juz spokoj:)
    • robak_wroc Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 00:26
      do cholery ale dlaczego sienkiewicza? niech zablokuja wjazd na rynek wszystkim
      tym rzadzacym patafianom, a nie ludzim jadacym do pracy. bede pierwszy ktory
      zamiast hamowac wlaczy po prostu wycieraczki!
      • Gość: Kuba Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 27.03.06, 01:09
        To sie wlasnie nazywa egoizm! Na poczatku sie o nich martwilem (tyle lat tam
        pracowali, to musi byc dla nich straszne) ale przeszedlem sie tam, pozniej
        uslyszalem "rzadania" i w sumie to juz wystarczylo ale przewazyla wlasnie ta
        grozba blokowania ulic i wyzywania sie na normalnych ludziach. Gratuluje
        umiejetnosci zrazania do siebie ludzi. Mam nadzieje ze ten plac szybko zniknie.
        • Gość: Marakuja Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:55
          Gość portalu: Kuba napisał(a):
          > To sie wlasnie nazywa egoizm! Na poczatku sie o nich martwilem (tyle lat tam
          > pracowali, to musi byc dla nich straszne)

widzisz - jak ciebie zwolnią z pracy lub zaciągniesz kredyt i nie będziesz mógł
          spłacić - nikt nie będzie o ciebie zabiegał, możesz się wtedy oflagować,
          protestować itp - to twoje życie i musisz sam o nie walczyć.
          ale walczyć z głową - jak wyrzucają cię z pracy to szukasz innej
          dlaczego w ciągu tych 3 lat nie potraifli niczego zorganizować? liczyli na to
          że miasto zapomni?
          • Gość: Obserwator Spoleczenstwo obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 03:04
            Nikt nie bedzie zabiegal, bo ty tez nikomu nie pomozesz - teraz rozumiesz czemu
            tobie nie pomagaja inni ludzie? Bo jak przychodzi do kryzysu, ty stajesz przeciw
            nim. A potem chcialbys, zeby tobie ktos pomogl. Zastanow sie czy kolko sie nie
            zamyka, i kto korzysta na tym, ze spoleczenstwo jest podzielone i sklocone.

• Gość: + Re: Spoleczenstwo obywatelskie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 09:50
              Przestań bredzić. Jak od trzech lat wiedzieli, że im się umowa kończy i nie
              będzie nowej, to protesty teraz są bezczelnym pasożytowaniem na
              współobywatelach. Pomoc im byłaby tyle warta, co pomoc pijakowi dopraszającemu
              się forsy na ulicy. Jak się nie dało znaleźć nowego placu dla wszystkich, to
              trzeba było sobie znajdować samodzielnie nowe lokalizacje. Czy oni tam mają
              wspólne żony, że muszą całym taborem się przenosić w to samo miejsce?
          • Gość: Neo[EZN] Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:56
            No dokładnie. Mieli na pewno jakąś umowę dzierżawy która wygasała danego dnia.
            Gdy się komuś kończy umowa o pracę to co robi? Wychodzi na ulicę z kolegami i
            ją blokuje?
      • Gość: KKW Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:14
        A ja nie rozumiem dlaczego niby studenci mają z nimi protestować. Student to
        podobno inteligentny człowiek
        • robak_wroc Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 12:48
          beda z nimi chodzic tylko zadymiarze a nie studenci, ewentualnie jednostki ktore
          uprawiaja wszystkie akcje co ktos powie ze "sztuka" potrzebna by zrobic tlum.
          kompletny idiotyzm, ale widac studenciki maja bardzo duzo czasu na takie
          pierdoly. rozumiem pomaranczowa rewelucje itp, ale w tej sytuacji kiedy kupcom
          sie po prostu skonczyla umowa to juz nie rozumiem. jak widac student studentoi
          nierowny.
          • Gość: Ardai Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 15:48
            Heh, ja im najwyżej nakopię, a nie będę z nimi protestował. Niech mi się tylko
            jakiś tramwaj spóźni.
            • robak_wroc Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 20:54
              Gość portalu: Ardai napisał(a):

> Heh, ja im najwyżej nakopię, a nie będę z nimi protestował. Niech mi się tylko
              > jakiś tramwaj spóźni.

i slusznie! nie bedziemy tolerowac lepperiady!
            • Gość: KKW Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:07
              Proponuję nakop wtedy motorniczemu, że ich nie rozjechał tylko czekał :)
    • Gość: kotbehemot jako student zapowiadam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:49
      ... ze nie popieram tej zgrai. Prędzej zorganizuję sam kontrmanifestację, zeby
      ten 3 swiat się w końcu z grunwaldzkiego wyniósł.. mieszkam niedaleko i mam
      dosyc tych faweli..
      a pomysł kupców.. no cóż - stracą resztki poparcia społecznego na własne zyczenie.
      • Gość: diam7 Re: jako student zapowiadam.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 12:16
        to nie kupcy to handlarze spekulanci ponad 100% drożej niz na ul.
        Obornickiej.Jak zablokują to tylko "guma" i wąskie drzwi!!!
        • Gość: Nie wiem Re: jako student zapowiadam ze wyjade na Bialorus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:34
          Niech Łukaszenka sie nimi zajmie, bylby swietnym prezydentem Wrocka :)
    • Gość: 666 Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:07
      hmmm... a gdyby ktoś utrzymywał się ze sprzątania psich kupsztali i rząd
      wprowadził zakaz wypróżniania psów w miejscach publicznych i ten ktoś by wyszedł
      na ulicę protestować przeciwko zakazowi to co by było? jakbyście to ocenili?
      • Gość: Gienio Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:51
        A co ma wspolnego kupa na chodniku z miejscem, w ktorym nawet nie bywasz?
        • mi.chal Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 14:07
          Bywam, bywam. Codziennie musza sie przeciskac na chodniku obok tego badziewia. A poza tym moje poczucie estetyki cierpi, gdy widzi ten wszechogaraniajacy bajzel.
          • Gość: Neostrada Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:08
            Czy twojego poczucia estetyki nie zaburza syf w tysiacu innych miejsc?
            Tak jakby ten wlasnie plac odstawal wygladem od innych dzielnic wroclawia...

Bywasz w ogole gdzies poza rynkiem i siedziba Króla Dutkiewicza?
            • mi.chal Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 15:12
              Oczywiscie, ze moje poczucie estetyki zaburzaja takze inne miejsca. Ale od czegos trzeba zaczac, a ten teren swietnie sie do tego nadaje.
              • Gość: Neostrada Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:39
                Jestes pewien ze swietnie sie nadaje? A co z setkami miejsc pracy, co z
                tysiacami klientow? Moze jednak zacznij sprzatanie miasta od swojego podworka?
                • mi.chal Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 15:58
                  Nowa inwestycja wygeneruje duzo lepsze miejsca pracy.
                  Moje podworko nie jest zasyfione. Jest na nim parking, ktory w niedalekiej przyszlosci zostanie sprzedany

"Moze jednak zacznij sprzatanie miasta od swojego podworka?"

Ale przeciez wlasnie to robie.
                  • Gość: Neostrada Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:09
                    To straszne, ze mam takich sasiadow jak ty, gowniarz ktory nazywa mnie psem.
                    • mi.chal Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 27.03.06, 21:39
                      Jak koncza sie argumenty to zaczyna sie opluwanie blotem.
                      Jakie to typowo polskie.
    • robak_wroc fotki targowiska - jak to slicznie... 27.03.06, 20:55
      bedzie wygladalo przy nowej galerii. wprost jak rozpieprzony maluch przy mercedesie.

a fotki sa tutaj:
      foto.wro.com.pl/galeria.php?kategoria=19&start=0
      • Gość: Neostrada Re: fotki targowiska - jak to slicznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:10
        Piekne beda niebawem fotki Galerii UFO na Grunwaldzie, poezja architektury i
        estetyzmu. Proza życia.
        • Gość: zuzia hm, to skomplikowana sprawa.. IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:36
          Mieszkam w okolicach Grunwaldu od dziecka i uwielbiam ten plac. Nie wierzę , że
          w Pasażu Grunwaldzkim (tak to ma się nazywać, tak?) bedzie taki wybór warzyw i
          owoców, po takiej cenie. Miałam na targu "swoje" ulubione Panie, i tego bedzie
          mi brakowało. Jak targ przeniosa, to miną czasy chodzenia latem na targ po
          świeże truskawki. I martwię się gdzie wtedy pójdę, do Hali Targowej???
          Okolice Grunwaldu to też miejsce zamieszkania wielu starszych osób, one po
          prostu nie przemieszczą się dalej niż na to targowisko, a do Pasażu nie pójdą
          (ceny, itd)
          Ale jako człowiek inteligentny staram sie zrozumieć, że to jest wynik
          mieszkania w miejscu, które pomału robi się centrum, i że jak mi się nie
          podoba, to mogę sie wyprowadzić. To jest jakaś tam konieczność, niestety.
          Rozwój miasta, nowe obiekty, coraz nowocześniejsze...
          Fajnym rozwiązaniem byłaby ta pusta stołówka Uniwerku, ten obiekt też straszy i
          świeci pustkami..
          Albo chociaż jakby ich pzrenieśli na Polaka, tam też jest pusty, zaniedbany
          plac, a i blisko by było.
          • robak_wroc Re: hm, to skomplikowana sprawa.. 27.03.06, 22:26
            nie mozna stac w miejscu albo sie cofac! nalezy zrobic zrzute lub znalesc
            inwestora i wybudowac hale targowa. byle plaszak bedzie o niebo lepszy i
            estetyczniejszy niz takie stragany.
            • Gość: Antoni Re: hm, to skomplikowana sprawa.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:44
              > byle plaszak bedzie o niebo lepszy i
              > estetyczniejszy niz takie stragany.

To żeś pojechał... W czym będzie lepszy? Bo droższy? Esetetyczniejszy? Brrr...
              bez urazy, ale masz trochę nietypowy gust. Bo w przypadku blaszaka o estetyce
              raczej mówić nie można. To jest tak samo piękne, jak osiedle z wielkiej płyty.
              • robak_wroc Re: hm, to skomplikowana sprawa.. 27.03.06, 23:58
                Gość portalu: Antoni napisał(a):

> To żeś pojechał... W czym będzie lepszy? Bo droższy? Esetetyczniejszy? Brrr...
                > bez urazy, ale masz trochę nietypowy gust. Bo w przypadku blaszaka o estetyce
                > raczej mówić nie można. To jest tak samo piękne, jak osiedle z wielkiej płyty.

porownaj blaszaka na komandorskiej z targowiskiem.
                • Gość: neostrada Re: hm, to skomplikowana sprawa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:36
                  Porownanie: jedno to syf, a drugie to syf przykryty syfem
        • robak_wroc Re: fotki targowiska - jak to slicznie... 27.03.06, 22:25
          piekna bedzie czy nie, to wole bardziej taka galerie oszklona niz taki syf co
          maja na placu. dlaczego nie wykombinowali sobie jakiejs hali? hala na
          komandorskiej jest przeciez bardzo ladnie zrobiona i nie szpeci krajobrazu jak
          takie targowisko!
          • Gość: do robak_syfa Re: fotki targowiska - jak to slicznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:51
            sam jestes syf
            • Gość: Kuba Re: fotki targowiska - jak to slicznie... IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 27.03.06, 23:05
              Tam jest syf!! I do tego wali warzywniakami... Bleeeee!!!! Jakie to brzydkie na
              tych zdjeciach w realu to juz wogole...
            • robak_wroc Re: fotki targowiska - jak to slicznie... 27.03.06, 23:44
              Gość portalu: do robak_syfa napisał(a):

> sam jestes syf

zaloguj sie na forum jak czlowiek zebym mogl cie sobie ladnie buraczku
              odfiltrowac :D
              brak argumentow i juz przezywasz? LOW IQ dzieciaku.
    • Gość: 666 Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:31
      gdy blokowanie ulic stanie się nieskuteczne protestujący zapewne zaczną zapychać
      ludziom kitem dziurki od kluczy bądź sr.. na wycieraczki. barany urządzają sobie
      protesty które najbardziej godzą w tych, którzy nie mają z problemem nic wspólnego.
      • Gość: Mama 3 dzieci Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:33
        Spoleczenstwo obywatelskie, obywatele solidarnie wspieraja sie w potrzebie

• mi.chal Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. 28.03.06, 15:37
          Dlatego powinnismy wspierac dzialania Prezydenta miasta, ktory jest przeciez przedstawicielem tego spoleczenstwa, a nie garstke nieudacznikow.
    • Gość: aga Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:54
      Kupcy z Komandorskiej dostali plac od Gminy . Budy na Grunwaldzie są własnością
      Społem , które je odnajmuje za niebagatelne sumy i nic w nie nie
      inwestuje.Kioski są własnością kupców i one są zadbane .Kupcy płacą Społem za
      sprzątanie placu po ok. 70 zł. miesięcznie . Umowy nie były na 3 lata tylko były
      na 1 , 3 , 6 miesięcy więc kupcy nie wiedzieli kiedy ostatecznie zostaną zerwane
      . Jako ze nie wolno było kupcom inwestować w nic co by poprawiło estetykę
      targowiska , plac wygląda tak jak wygląda .
      • Gość: KKW Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:17
        No jeżeli to są zadbane kioski, to ja jestem chyba kompletnie ślepy, że nigdy
        tego nie zauważyłem.
      • Gość: plac Re: Kupcy z Grunwaldzkiego zablokują w środę ul. IP: *.magma-net.pl 28.03.06, 09:52
        dokładnie!
        Wiekszosc ludzi tu sie wypowiadajacych nie zna prawdy. Kupcom nie wolno bylo
        inwestowac w zaden element infrastruktury placu.
    • Gość: Rafis Przyłącze się do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:02
      Chcę pomóc tym ludziom.
      • Gość: 666 Re: Przyłącze się do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:03
        może z samochodu wysiądzie jakiś sfrustrowany kierowca i sprzeda Ci kopa w dupsko.
        • Gość: Rafis Re: Przyłącze się do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:04
          Ale sie boje! Ojejjejej!
          • Gość: uchogumowane Re: Przyłącze się do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:29
            Z tego co mi wiadomo,w trakcie blokady mają
            wybuchnąć w tłumie bomby, więc lepiej trzymać dupsko
            z dala od wydarzenia.
            • Gość: rambo Re: Przyłącze się do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:38
              Nie !!! w dniu jutrzejszym nie będę nic wysadzać w okolicach Sienkiewicza.
              • Gość: KKW Re: Przyłącze się do protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:14
                A ja słyszałem, że ma przyjechać sam Chuck Norris i kopnąć wszystkich "kupców"
                z półobrotu
                • sledzik4 Chcę, żeby już... 28.03.06, 14:38
                  ... było PO blokadach, PO świętach i PO straganisku.
                  • Gość: gość Re: Chcę, żeby już... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:52
                    niech blokują wiele tym nie osiągną
                    • Gość: plac Re: Chcę, żeby już... IP: *.magma-net.pl 28.03.06, 17:07
                      nie bedzie strajku, miasto doszlo do porozumienia z kupcami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka