Dodaj do ulubionych

Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia!

31.03.06, 11:55
Warszawiacy pozbywają się najlepszego klubu w swoim mieście

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3249446.html
Co myślicie, zeby zaprosić twórców tej wspaniałej knajpy do Wrocławia?
Mielibyśmy wtedy kolejne obok Maniany i Chill-outu miejsce o podobnym, klimacie:)
Warszawiacy nie chcą tego, co mają najcenniejsze - fajnych ludzi, artystów,
miłej atmosfery. Pozbywają się z przyczyn ideologicznych najlepszego klubu w
ich miescie.
Proponuję, aby władze Wrocławia zaprosiły "Le Madame" do nas - miasta
zyczliwego i tolerancyjnego. Co myślicie o tym pomyśle - zapraszam do dyskusji!
Obserwuj wątek
    • Gość: wro2015 Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.06, 12:00
      Jestem jak najbardziej za!
      Bardzo przyjemnie wspominam ostatni raz, jak tam bylem... Kelner, ktory chcial
      zalozyc jakies oswietlenie na krate, rozbil zarowke i wlna kontaktem w metal.
      Swiatlo w czesci klubu wygaslo i pilismi przyjemnie przy swietle swieczek...
      bardzo ladnie :)
      • Gość: realizda Nie bedzie chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:13
        U nas parka arcybiskupów rzadzi miastem :-(
        • Gość: ala Re: Nie bedzie chetnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.06, 12:17
          No rzeczywiscie gejowskich knajp nam brakuje...
          • Gość: kotbehemot Re: Nie bedzie chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:27
            Gość portalu: ala napisał(a):

> No rzeczywiscie gejowskich knajp nam brakuje...

le madame nie jest gejowską knajpą.. To propaganda PiSu:) to po prostu
            niesamowicie fajne miejsce, pod względem klimatu przypomina(ło:( ) trochę manianę.
            • Gość: ala Re: Nie bedzie chetnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.06, 16:05
              akurat byłam tam kilkakrotnie. Przytułek wszelakiej maści mniejszości -
              seksualnych i intelektualnych. PIS akurat mam w głębokim poważaniu.
              • Gość: melan Re: Nie bedzie chetnych IP: *.os1.kn.pl 04.04.06, 00:00
                > akurat byłam tam kilkakrotnie. Przytułek wszelakiej maści mniejszości -
                > seksualnych i intelektualnych. PIS akurat mam w głębokim poważaniu.

do tego wszystkiego zbierali się tam Lewacy, feminiści i cała reszta
                przeintelektualizowanej zgnilizny warszawskiej. mysle, ze Wrocław jest lepszym
                miejscem bez takich knajp. chcecie fajny klimacik, to pojdzcie do pracowni.
    • Gość: Kuba A moze odrazu zrobimy z Wroclawia polska Holandie? IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 31.03.06, 12:17
      • Gość: 666 Niezły pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:21
        • Gość: melan jestem za! IP: *.os1.kn.pl 04.04.06, 00:01
          • Gość: aron Re: jestem za! IP: *.pl / *.enterpol.pl 04.04.06, 06:14
            a co sądzicie o tym, żeby w ogóle zachęcać gejów do osiedlania się we
            Wrocławiu, żeby Wrocław stał się polskim centrum gejów, tak jak San Francisco w
            USA? Mogliby się przenieść tu geje z innych miast, gdzie są prześladowani.
    • Gość: Facet To może do domciu ich zaproś;) IP: *.skb.pl / 62.233.177.* 31.03.06, 12:27
      • Gość: ....... Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.e-wro.net.pl 31.03.06, 12:36
        Holandia we Wrocławiu?
        aborcja słabych dzieci, sluby homo , eutanazja starszych i samotnych.... i aby
        o tym wszystkim zapomnieć narkotyki na ulicy dla polepszenia nastroju?
        • Gość: pan Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.06, 13:59
          Piękna wizja Holandii bałwanie! Chyba jesteś z LPRu. Jak narazie ludzie w
          Holandii poprostu żyją normalnie i każdy robi to co chce w granicach wolnści
          innych, oczywiście.
          • Gość: domek Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:40
            no bo on nigdy tam nie byl, tylko teoretyzuje :)

woli sie zapieprzac wodeczka raz w tygodniu a dobrze
            • Gość: W. Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.biskupin.wroc.pl 31.03.06, 15:51
              Ale fajny obraz Holandii:) Usmialem sie. Holendrzy to badzo oszczedni, pracowici
              i otwarci ludzie, a Holandia to naprawde kraj rowerow, deszczu, niesamowitych
              urzadzen hydrotechnicznych, upraw rolniczo - ogrodniczych, nauki i techniki.Tak
              ja przynajmniej odbieram ten kraj.Holandia to nie tylko Amsterdam.To też Haga i
              Roterdam a takze wszystkie dopieszczone "wioski"
              • Gość: Facet Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.skb.pl / 62.233.177.* 31.03.06, 16:10
                co prawda to prawda..zapomniałeś jeszcze napisać o powszechnym strachu przed
                obcymi i donosicielstwie,co jednak nie zmienia postaci rzeczy,że kluby tworzą
                się same w miarę potrzeb i nie potrzeba nam tutaj czegoś na siłę ściaganego z
                wawki
          • Gość: ziutek Re: To może do domciu ich zaproś;) IP: *.os1.kn.pl 01.04.06, 18:46
            Takiemu cymbałowi nie wytłumaczysz. On klepie mantry PiS-owców ale nigdy nie ruszy tyłka, żeby tą Holandię zobaczyć. Holandia to piękny, czysty, zadbany i spokojny kraj. Pełen kwiatów i zieleni, pełen życzliwych, radosnych i przyjaznych ludzi. Przymiotniki pozytywne można mnożyć w nieskończoność. Jestem zdruzgotany rządami PiS-u. To komuna w najczystszej postaci. Najgorzej, że wielu ludziom PiS jak sekta wyłączyło mózgi. Przerażenie mnie ogarnia kiedy czytam, że miastem rządzą jakieś klechy jeden ze Słupska a drugi rodzimy.
    • Gość: olobol Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.server.ntli.net 31.03.06, 19:37
      powiem szczerze ze jestem za
      najlepszy ub w warszawie, ale we wroclawiu bylby jednym z kilku dobrych, tam
      jest wjatkowy
      skoronie potrafia ich uszanowac, zaprosmy ich do nas
      • Gość: zuza Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 31.03.06, 20:26
        Popieram, ale wiem, że niewykonalne.
        Uwielbiam Le Madame (może raczej w czasie przeszłym?),
        takiego klimatu nie ma (nie było) nigdzie.

Gdzie znajdziecie we Wro takie miejsce na Madame?
        Z zakamarkami, rurami, korytarzykami, piwnicami?

Żałuję, że nie bywałam częściej
        • Gość: kotbehemot Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:26

> Popieram, ale wiem, że niewykonalne.
          > Uwielbiam Le Madame (może raczej w czasie przeszłym?),
          > takiego klimatu nie ma (nie było) nigdzie.
          >
          > Gdzie znajdziecie we Wro takie miejsce na Madame?
          > Z zakamarkami, rurami, korytarzykami, piwnicami?
          >
          > Żałuję, że nie bywałam częściej

imprezy o podobnym klimacie odbywają się w starym browarze na hubskiej.
    • Gość: brym Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.e-wro.net.pl 31.03.06, 21:29
      We Wrocławiu tzw. Młodzi Konserwatyści protestują już przeciwko jednej knajpie.
      Nie widzę powodu dawać im pretekst do pieniactwa i lansowania się w mediach za
      darmo przed wyborami kolejny raz.
      • Gość: zuza Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 31.03.06, 21:57
        Przeciwko której?
        • tentymon Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! 01.04.06, 09:33
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=39579267
    • Gość: Stefano Co te jest ? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.06, 10:15
      Oto podstawowe pytanie jakie należy sobie zadać.
      Pytanie dwa to ; ile to kosztuje ?
      Można zadać sobe i trzecie pytanie ; co my(wrocław i jeg mieszkańcy) będziemy z
      tego mieć ?
      Zadziwia mnie sum wokół Le Madamme. Likwidowanie takiego miejsca z powodów
      ideologicznych jest błędem . Z powodów finasowych jest rozsądkiem.
      Najlepszym przykładem rozsądnego myślenia jest likwidacja Nowego dnia Agory.
      Nalezy zastanowić się na co czekali właściciele klubu ? Czyżby na finansowanie
      baru , disco przez mieszkańców tylko dlatego , że tam właśnie było fajne
      miejsce spotkań ? Dziecinne wyobrażenie o finansowaniu.
      Tak niestety jest z całą kulturą (jeśli zaliczymy klub do kultury i sztuki,
      jesli to zrobimy to w kolejce stanie każdy klub po dotację , choćby burdel w
      którym co tydzień aktor będzie przez gozinę czytał Leśmiana).
      Ni godze się aby kluby jakiekolwiek finasować z podatków mieszkańców miast.
      Dotacje w kulturze to łakomy kąsek dla lawirantów i pseudoartystów .
      To zupełnie jak w sporcie , wielu działaczy na jednego sportowca , który ledwie
      daje sobie radę z finasowaniem siebie samego , a czasem musi opłacać różne
      niezbędne drobiazgi z własnej kieszeni .
      We Wrocławiu mamy naprawdę wytarczjąco klubów różnej maści ,a każdy grosz warto
      wydać na alternatywne projekty kulturalne . Ludzi z takimi ciekawymi projektami
      moge wymmienić jednym tchem i większość z nich nigdy nie myślała o pieniądzach
      podatników lub co niektórym cofnięto dotację mimo sukcesów.Wiekszość z nich ma
      problemy lokalowe , a niektórzy muszą płacić nawet za sale do prób w domach
      kultury. Natomiast kiedy jadą na festiwale reprezentują Wrocław i Dolny Sląsk.
      Trochę się rzpisałem o kulturze , ale sprowokował mnie p.Legierski własciciel
      le madamme mówiąc dziś w tvn , że Le Madamm właściwie było instytucją
      kulturalną ,
      własciwie...
    • Gość: Stefano Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.06, 10:39
      Po przeczytaniu wszystkiego co piszecie jeszcze raz wyraźnie pdkreśle co w
      tytule piszczy ; zaprośmy .
      W polskiej kulturze zaproszenie wiąże się z finansowaniem w 100 %.
      Chyba , że to Holandia ...
      Nie dyskutujcie o Holandii tak zacięcie , zniknie niebawem pod wodą i nie za
      sprawą biblijnych wizji lub casusu Sodomy i Gomory , a w skutek ocieplenia.
    • Gość: Magda Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.os1.kn.pl 02.04.06, 11:55
      Warszawiacy pozbyli sie klubu, którego wszyscy tak naprawdę siębrzydzili, ale
      nie mówili tego głośno, bo to nie byłoby poprawne politycznie... Na szczęście
      Wrocław jest mniej zadufanym miastem i nie będzie udawałże potrzebne nam coś,
      czego niemal wszyscy się brzydzą. Pozdrowionka :)
      • Gość: TEK HIHI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:18
        brzydzili sie i dlatego tam przychodzili?
        • Gość: stefano Re: HIHI IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.06, 12:45
          trochę mniej dziecinady .
          Prawie każdy coś o tym słyszał, ale czy chodził ?
          W Warszawie jest doprawdy sporo ludzi mających złą opinę o tym miejscu ,
          szczególnie ci , którzy mieszkali w pobliżu lub mieli niekoniecznie miłą
          styczność z jej działalnością bądź właścicielami.
          Czy te osoby w imię źle pojętej wolności muszą przeżywać p.nocne burdy ? Wiem,
          z każdą dyskoteką są takie problemy.
          Pozostaje jeszcze sprawa finansowania o czym już można było czytać .
          Patrzmy na ten lokal jak na każdy inny tego typu .
          • Gość: stefano Re: HIHI IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.06, 12:56
            Dodam jeszcze , że brzydzę się zaangażowaniem polityków w obronę przed gzekucją
            sądową lokalu Le Madamme. To smutne , że stanowiący prawo tak swobodnie nim
            manipulują i autorytetem swojej funcji w państwie (vicemaszałek sejmu)
            wspierają łamanie prawa . To się nazywa anarchia i w ten sposób można podważyć
            każdą decyzję sądową .
            Kto miałby zaplacić długi klubu ? jakaś pzedszkolanka , nauczyciel, pan Mieciu
            z budowy , strażnik miejski , policjant ? Kto ? Tak łatwo jest gadać , tak
            trudno jest wyłozyć pieniądze . Przecież , wśród obrońców klubu są setki
            zamożnych osób , a niektórzy z nich 250 tys. zarbiają co kwartał , więc ?
            Poliycy doprowadzą to Państwo do upadku .
            • Gość: hi life Re: HIHI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.06, 13:29
              niech gejowie płacą
    • Gość: km Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.06, 13:53
      kot_b napisał:

> Warszawiacy pozbywają się najlepszego klubu w swoim mieście
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3249446.html
      > Co myślicie, zeby zaprosić twórców tej wspaniałej knajpy do Wrocławia?
      > Mielibyśmy wtedy kolejne obok Maniany i Chill-outu miejsce o podobnym,
      klimacie
      > :)
      > Warszawiacy nie chcą tego, co mają najcenniejsze - fajnych ludzi, artystów,
      > miłej atmosfery. Pozbywają się z przyczyn ideologicznych najlepszego klubu w
      > ich miescie.
      > Proponuję, aby władze Wrocławia zaprosiły "Le Madame" do nas - miasta
      > zyczliwego i tolerancyjnego. Co myślicie o tym pomyśle - zapraszam do
      dyskusji!

Geje i lesby maja juz swoj klub we Wroclawiu, po co wiecej tego?
    • Gość: QQ Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 14:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37634&w=38310285 albo na wieś
    • Gość: bea NIE TEN SAM. IP: *.magma-net.pl 02.04.06, 23:20
      To jeden z moich ulubionych klubów. Chętnie go zobaczę, ugoszczę i odwiedze we
      Wrocławiu.................ale to juz nie będzie ten sam KLUB.
      • Gość: stefano Re: NIE TEN SAM. IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.06, 23:28
        sorry , ale kogo to obchodzi ?
        • Gość: bea Re: NIE TEN SAM. IP: *.magma-net.pl 02.04.06, 23:31
          no, kazdy może mieć swoje zdanie.....
        • Gość: bea Re: NIE TEN SAM. IP: *.magma-net.pl 02.04.06, 23:34
          A nie wolałbyś aby wszystko zostało tak jak dotyczczas(to znaczy pół roku temu?)
          • Gość: M.Sołtys Re: NIE TEN SAM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:38
            Nigdy nie byłem w Le Madame i też dziwi mnie szum medialny wokół tej sprawy.
            Chyba rzadko udaje się przenieść knajpę z miasta do miasta i nie zgubić po
            drodze "tego czegoś", co wcześniej przyciągało klientelę? Oczywiście, to nie
            powód żeby nie spróbować.
    • Gość: Abejka Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 12:40
      Myślę, że atmosferę tworzą ludzie, nie pomieszczenia. Żeby odzyskać atmosferę tamtego miejsca (której nie było mi dane nigdy poznać, szkoda), musielibyśmy ściągnąć do Wrocławia wszystkich jego stałych bywalców. A to jest, niestety, niemożliwe.
      • Gość: beavis Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 13:07
        i dzieki Bogu:)
    • speedy Re: Zaprośmy klub "Le Madame" do Wrocławia! 05.04.06, 23:08
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38456
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka