Dodaj do ulubionych

trójkąt bermudzki

05.04.06, 00:19
niedługo przeprowadzam się w rejon tzw. trójkąta bermudzkiego. czy możecie
napisać jaka tam panuje atmosfera i czy te wszystkie czasem groźnie brzmiące
historie <;)> o tej okolicy są prawdziwe? jak tam sie mieszka? a swoją drogą
jakie znacie anegdotki, ciekawostki związane z tym miejscem?
Obserwuj wątek
    • kielczow2003 Re: trójkąt bermudzki 05.04.06, 02:33
      Pomieszkasz to sam zaczniesz opowiadać anegdotki z zycia wzięte:)
      • Gość: Maj Re: trójkąt bermudzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.06, 08:42
        Ja na Trójkącie mieszkałam ponad 3 lata. Nigdy mi się nie przydażyło nic
        strasznego, chociaż z anegdotek to mogłabym spisać małą książkę:-) Np o tym jak
        w mojej kamienicy skradziono drzwi wejściowe i oddano je do punktu skupu złomu
        przy tej samej ulicy. Albo jak po zamontowniu domofonu technicy udali się do
        mieszkań żeby sprawdzić jego działanie i w trakcie ich wchodzenia po schodach
        domofon sprzed drzwi został skradziony...
    • Gość: kasiaztrojkata Re: trójkąt bermudzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.06, 09:57
      Mieszkam tam juz 20 lat,napisz jaka ulica Cie interesuje bo trojkąt trójkątowi
      nie równy
      • wroclawianin11 Re: trójkąt bermudzki 05.04.06, 11:29
        Cześć
        mieszkam tu 7 lat i szczerze mówiąc nie byłem szczęśliwy że przyjdzie mi tu
        mieszkać tyle się nasłuchałem złych opowieści. Teraz wiem że większość jest
        przesadzona a wyburzanie kamienic w 2002 spowodowało przesiedlenie części
        ludności.Teraz jest może rzeczywiście może więcej trochę sztajmesów i innych
        dziwolągów niż gdzie indziejale opowieści typu witajcie w krainie gdzie obcy
        ginie są trochę przesadzone . Może trochę bardziej kradną nie polecam
        umiejscawiac satelitki na dochu lub w miejscu ogólnodostępnym( np. okno na
        klatce).Ogólnie nie jest źle.
        • Gość: kamil Re: trójkąt bermudzki IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:56
          które to są ulice bo jestem nowy
          • Gość: Magda Re: trójkąt bermudzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 12:07
            To są okolice tego trójkąta stworzonego przez ul. Kościuszki, Traugutta i
            Komuny Paryskiej
            • Gość: Neo[EZN] Re: trójkąt bermudzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.06, 18:32
              Te ulice trójkąta nie tworzą ;]
            • zona_mi Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 22:18
              Gość portalu: Magda napisał(a):

> To są okolice tego trójkąta stworzonego przez ul. Kościuszki, Traugutta i
              > Komuny Paryskiej

Nie Komuny, tylko Pułaskiego :)
        • Gość: Magda Re: trójkąt bermudzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 12:06
          O ooo! Mi satelitke też ukradli. Normalnie wspieli sie na pierwsze pietro i
          odkręcili talerz:-) Ale jak przykręciłam wyżej to już nie dali rady!
          • nkabi Re: trójkąt bermudzki 05.04.06, 12:25
            Witam serdecznie sąsiadów z trójkąta. Niestety juz nie mieszkam w kochanym
            trojkącie :) Mieszkalam tu okolo 20 lat i wlasciwie dobrze wspominam ten czas.
            Kilka razy okradli nam garaz, no ale cóż. Rzeczywiscie trzeba miec sie na
            baczności, bo kradzieze w trojkacie to rzecz naturalna :)
            Przez ostatnie kilka lat bardzo duzo zmienilo sie na Przedmiesciu Olawskim -
            oficjalna nazwa trojkata. Powstalo wiele nowych budynkow, co za tym idzie coraz
            więcej ludzi "zamiejscowych" mieszka w trojkacie. Może okolica nie jest
            najpiękniejsza, ale jest bardzo blisko do centrum.
            Najzabewniejszym tekstem, który zabawnie traktuje sławny Trojkąt, jest tekst
            napisany na murze jednego z podworek: "Bóg wybacza Trójkąt nigdy" :)
            Ale nie taki diabeł straszny...
    • Gość: jams Re: trójkąt bermudzki IP: *.e-wroc.com 05.04.06, 12:22
      przeprowadz sie na kozanow, tu też spokojnie :)
    • Gość: felek Re: trójkąt bermudzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.06, 19:17
      Współczuję a to co Cię czeka- zasrane chodniki przez psy,złodziejstwo,nie radze
      wchodzic do podwórek,cyganie i menele,hałas hamujących tramwajów dojeżdżajacych
      do przystanku i przejeżdżające Tiry.
      • Gość: zoolog amator Re: trójkąt bermudzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:45
        a trójkąt tworzą ulice pulaskiego kościuszki i traugutta:) wychodzi trójkąt?:)))
        • pixel33 Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 09:06
          A mi sie zawsze wydawało że Pułaskiego, Kościuszki i Komuny Paryskiej...
        • Gość: miecia Re: trójkąt bermudzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 11:01
          A masz mape wrocławia ???
    • mamadwojga Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 09:18

Mieszkałam kiedyś przy Komuny Paryskiej i pierwszy raz (i ostatni jak dotąd) w
      życiu widziałam na ulicy trupa. Bleee.
      • Gość: absurd Re: trójkąt bermudzki IP: *.media4.pl 06.04.06, 20:53
        Celne spostrzeżenie - w trójkącie trzeba uważać, żeby sie nie potknąć o
        walające się na chodnikach ludzkie zwłoki
      • zona_mi Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 22:20
        A ja znalazłam nieboszczyka na Kościuszki, u zbiegu z Traugutta niemal.
        Pewnie to inny? ;)
        • wegatka Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 22:43
          A ja kiedyś widziałam trupa pod moim oknem, ale to w Częstochowie było.
          • zona_mi Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 23:04
            A w Częstochowie też macie Trójkąt?
            • wegatka Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 23:34
              W Częstochowie Trójkątem Bermudzkim nazywa się policyjną komendę główną ;-))
              • wegatka Re: trójkąt bermudzki 06.04.06, 23:36
                Ale mamy też kwadraty w centrum miasta. Tak się potocznie mówi o miejscu, gdzie
                stoją trzy wielkie kwadratowe klomby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka