Dodaj do ulubionych

W krainie teorii spisku

04.12.24, 09:40
Miałam ostatnio "przyjemność" rozmowy z kolegą z pracy. Jest to osoba, która wierzy w teorie spiskowe.
Najbliżej mu do QAnon ale mam wrażenie, że czerpie szeroko.
Najnowsze wieści ze "świata" brzmią.

Wiadomo że w Hollywood panuje klika satanistyczno pedofilska - o tym mi już wielokrotnie opowiadał, sama też czytałam reportaż Wydawnictwa Czarnego o QAnon). No ale okazało się, że pedofile mają tajemne symbole, które podstępnie umieszczają w bajkach dla dzieci. To ponoć takie trójkąty spiralnie wpisane mniejsze w większe, motylki, albo jakaś odmiana serduszek.
No i te symbole są w bajkach dla dzieci. Nie wiem co miały by robić, ale są tam i są tajemnym pedofilskim symbolem.
Przy czym interpretacja symboliki jest na tyle szeroka, że nawet logo Algidy się na to łapie. To mam być dowód na to że oni sa wszędzie i że knują nieustająco.

Druga nowość jest taka, że satanistyczna siatka pedofilów z Hollywood i amerykańskich elit, która porywa w Stanach około 800 tysięcy dzieci rocznie (co się zupełnie nikomu nie rzuca w oczy) a następnie je torturuje by pozyskać z nich adrenochrom robi ze skóry tych dzieci czerwone buty. Nie wiem czemu akurat czerwone, ale ma to być ponoć ich znak rozpoznawczy. Opcjonalnie dają je swoim następnym ofiarom - czyli wszystkie dzieci w czerwonych skórzanych butach to wyznaczone następne ofiary porwań pedofilów.

I oczywiście nikt o tym nie wie. Poza kilkoma osobami na świecie i moim kolegą, który ma dostęp do internetu.

Macie jakieś inne ciekawe kwiatki?
PS. Gość mnie zadziwia nieustająco, jest niesamowicie inteligentny. Jest specjalistą w bardzo trudnej dziedzinie. A mimo to wierzy w takie bzdury.
Obserwuj wątek
    • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 09:49
      W mojej ocenie cały ruch płaskoziemców. Lubię poczytać ich 'dowody' na płaskość ziemi. Szczególnie ciekawym odłamem, jest całą rzesza płaskoziemców, którzy łączą swoją wiarę z religią (dowolną). Najbardziej mnie śmieszy, jak panicznie boją się 'namacalnych' dowodów na prawie kulistość ziemi, np. lot samolotem z Sydney do Santiago, który przy płaskiej ziemi jest niemożliwy do zrealizowania (długość trasy).
      • borsuczyca.klusek Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 09:59
        Takie pytanie pomocnicze. Co im zmienia w życiu kształt planety, na której żyją? To znaczy o co im w ogóle chodzi?
        • feel_good_inc Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:05
          O Wielki Spiseg Elit. I poczucie wyższości nad globalistami, którzy dali się owym elitom otumanić.
          • borsuczyca.klusek Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:14
            Ale to nie ma najmniejszego sensu...
          • lella_two Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:18
            Oczywiście, to jest po prostu kolejny DOWÓD.
            Z rzeczy dziwnych i przedziwnych: były kapitan żeglugi morskiej, który jest płaskoziemcem😎
            • heca007 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:22
              lella_two napisała:

> Oczywiście, to jest po prostu kolejny DOWÓD.
              > Z rzeczy dziwnych i przedziwnych: były kapitan żeglugi morskiej, który jest pła
              > skoziemcem😎
              >
              Wiesz... może po prostu nie dopływał do krawędzi wink big_grin
        • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:12
          Zasadniczo nic nie zmienia kulistość, czy też nie, dla wszystkich ludzi. Niezależnie od ich poglądów, czy wiedzy.
          Płaskoziemcy (w mojej ocenie), czują się po prostu lepsi, bo w ich mniemaniu, posiedli tajemną wiedzę, co czyni ich lepszymi/mądrzejszymi. Wiesz, są różne sposoby/metody, żeby podbudować swoje ego. Ci wybrali taką metodę i są z tego dumni.

Ale i tak, przebijają ich (płaskoziemców), niebocentrycy. Tutaj to już odpał jest całkowity smile Ale też trzeba przyznać, że w zakrzywianiu rzeczywistości są mistrzami smile Wyobraź sobie, że natknąłem się na dyskusję, w której niebocentryk udowadniał, że niemożliwe jest, żeby na niebie jednocześnie było widoczne słońce i księżyc !!! Oni udowadniają że niemożliwe jest coś, co można zaobserwować gołym okiem !! smile
          • borsuczyca.klusek Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:18
            Dobra odpadam 🙄

Niebocentryzm uznaje stworzenie Słońca i Księżyc za akt wrogości wobec Boga, ludzi i stworzenia. Przyjmuje on, iż w pewnym momencie historii ludzkości zostaną one wygaszone. Zostanie wówczas przywrócone światło, które oświetlało ziemię do trzeciego dnia stworzenia. Nie będzie wówczas istniała noc, lecz jedynie dzień.
            Światło będzie pochodziło z wewnętrznej kuli zwanej Pałacem Najwyższego.
            Ujrzy wówczas ludzkość Dom Boga na niebie w odległości 3000 kilometrów nad Ziemią.
            • elinborg Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:30
              Każdemu jego bajkę! No w sumie tylko to, ze słońce "zgaśnie" się zgadza
            • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:30
              Przy płaskoziemcach, a szczególnie niebocentrykach, zwolennicy geocentryzmu, wydają się zupełnie normalnymi ludźmi wink
              • borsuczyca.klusek Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:41
                j_malec napisał:

> Przy płaskoziemcach, a szczególnie niebocentrykach, zwolennicy geocentryzmu, wy
                > dają się zupełnie normalnymi ludźmi wink

No właśnie geocentryzm jeszcze na upartego można zrozumieć, ale te pierdy powyżej w żadnym wypadku 🙄
                • hrasier_2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:32
                  Czym bliżej świąt to wysyp wątków religijnych. Smutny to czas dla niewierzących 😆
            • memphis90 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 22:24
              No, przedsmak tego masz na biegunie, jak jest dzień polarny, a zorza z kolei to emeraldowy tron. Wszystko się zgadza.
          • hanusinamama Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:44
            MI jest szkoda ich dzieci...w szkole dostają info inne niz w domu.
            • heca007 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:30
              Jak w Konopielce big_grin
              • lella_two Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:21
                W najlepszym wypadku. Część z tych dzieci jest w nauczaniu domowym.
    • krwawy.lolo Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 09:54
      Na tym zacnym forum popiardują wyznawcy Wszechświatowego Spisku Rzydoskiego, różnych dipstejtów, masonerii itp. Ba, na pewno i samego Szatana.
      • daniela34 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 16:52
        Otóż. Nawet czasem się dobiorą w taką uroczą parkę i sobie w niektórych wątkach słodko szczebiocą.
      • bene_gesserit Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:17
        Tak.
        Poza tym rasiści, mizoginia i wszelkiego rodzaju podobna swolocz.

Facet od spisku w czerwonych butach jest teoretykiem, oprócz kultywowania swojego szaleństwa nikomu raczej nie zaszkodzi, natomiast nawet bierny rasizm itp szkodzi. I nic tych ludzi nie tłumaczy.
    • feel_good_inc Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 09:55
      beataj1 napisała:
      > Wiadomo że w Hollywood panuje klika satanistyczno pedofilska

To akurat prawda. No, może poza tym satanizmem, to zwykły hedonizm. Odrzutowce na wyspę Epsteina nie latały puste.
      Tego typu teorie spiskowe dość często są bliskie prawdy, a to właśnie dlatego, że są to sterowane akcje dezinformacyjne, które mają każdego próbującego naświetlić temat automatycznie oznaczyć jako szajbusa. Dlatego tez dorzuca się te wszystkie bzdury o czarnych mszach, sekretnych znakach czy wyciskaniu soku młodości z niemowląt, żeby zaciemnić obraz.

> PS. Gość mnie zadziwia nieustająco, jest niesamowicie inteligentny. Jest specja
      > listą w bardzo trudnej dziedzinie. A mimo to wierzy w takie bzdury.

Dodaj do tego niezachwianą wiarę we własną nieomyślność i masz jeden z dwóch typów wyznawców teorii spiskowych. Drugi to kompletne tumany.
      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:37
        feel_good_inc napisał:

> Tego typu teorie spiskowe dość często są bliskie prawdy, a to właśnie dlatego,
        > że są to sterowane akcje dezinformacyjne, które mają każdego próbującego naświe
        > tlić temat automatycznie oznaczyć jako szajbusa.

Ciekawe czy beataj1 wie, że rozpowszechnia dezinformację smile
      • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:17
        >> Wiadomo że w Hollywood panuje klika satanistyczno pedofilska

To akurat prawda. No, może poza tym satanizmem, to zwykły hedonizm. Odrzutowce na wyspę Epsteina nie latały puste.

Co mial Epstein do satanizmu? Cos mnie ominelo?
        • feel_good_inc Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:43
          Spróbuj jeszcze raz przeczytać.
          • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:06
            No napisalas "poza tym satanizmem" wiec nie napisalas" nie satanizm a hedonizm" tylko jakby hedonizm byl dodatkowy do satanizmu- zdziwilo mnie to. ( Btw. Nie kwestionuje hedonizmu- zgadza sie)
            • azalee Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:34
              🤣🤣🤣
          • hrasier_2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:37
            feel_good_inc napisał:

> Spróbuj jeszcze raz przeczytać.
            >
            Przecież satanizm to absurd człowieku.
      • hrasier_2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:35

" Na pewno potrafisz sie na to zdobyc, wszak niewierzacy to w
        > ogolnosci porzadni ludzie. Ta gdyby nie napylali na wiarę katolicką.
      • tania.dorada Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 02:34
        feel_good_inc napisał:

> To akurat prawda. No, może poza tym satanizmem, to zwykły hedonizm. Odrzutowce
        > na wyspę Epsteina nie latały puste.

Epstein rekrutował miejscowe dziewczyny, licealistki z niezamożnych dzielnic.
      • miaumia Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 22:06
        Popieram. To akurat prawda. I nie chodzi o sam lucyferianizm, satanizm, powiązany kult Saturna , a o działania bezkarnych potentatów i celebrytów, masonów 33 stopnia, krwawe inicjacje, uprowadzenia dzieci i ich wykorzystanie, symbol sowy, piszczeli i czaszki, oraz programowanie motyla i beta kitten.
    • jkl13 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:07
      Ja chyba jestem zbyt pragmatyczna, bo mój mózg w ogóle nie ogarnia, jak można wierzyć w tego typu bzdury. Czy to jest jakieś zaburzenie? Trauma? Brak edukacji? Ty piszesz, że kolega szalenie inteligentny, co tym bardziej mnie zdumiewa.
      • nelamela Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:44
        jkl13 napisała:

> Ja chyba jestem zbyt pragmatyczna, bo mój mózg w ogóle nie ogarnia, jak można w
        > ierzyć w tego typu bzdury. Czy to jest jakieś zaburzenie? Trauma? Brak edukacji
        > ? Ty piszesz, że kolega szalenie inteligentny, co tym bardziej mnie zdumiewa.

Mam koleżankę.Wyższe wykształcenie.Typ kościółkowy.Odpaliła się podczas pandemii.Że spisek,wszczepianie chipów itp.Szczerze byłam zdumiona słuchając jej wywodów.Nie mam pojęcia skąd się to bierze.Co jakiś czas serwuje nam niestworzone informacje w tajemnicy oczywiście....Masakra.
        • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:36
          nelamela napisała:

> Mam koleżankę.

Wysyp zapłakanych kuzynek w tym wątku, wierzących w grafen w szczepionkach, reptilian i płaską ziemię big_grin
        • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:42
          nelamela napisała:

> Mam koleżankę.

Nelamela. Tu już lepiej - prawie 9 postów na miesiąc w ciągu ostatniego roku, zero postów w sprawach polityczno - społecznych, ale szury ją atakują.

Bo to nie jest tak, że teorię o grafenie w szczepionkach głosił na ematce jakiś jeden wyizolowany nick, który tak samo szybko jak się pojawił, tak samo szybko zniknął. To jest realny problem - pracownicy w korpo tymi teoriami szczują, wąsaci wujkowie nie dają żyć na spędach rodzinnych, siostra cioteczna szwagra nachodzi w domu i ewangelizuje z 5G smile
      • bene_gesserit Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:27
        jkl13 napisała:

> Ja chyba jestem zbyt pragmatyczna, bo mój mózg w ogóle nie ogarnia, jak można w
        > ierzyć w tego typu bzdury. Czy to jest jakieś zaburzenie? Trauma? Brak edukacji
        > ? Ty piszesz, że kolega szalenie inteligentny, co tym bardziej mnie zdumiewa.

To się niestety wcale nie kłucie ze sobą - ,wysokie IQ i wiara w bzdury. Właściwie im wyższe IQ, tym gorzej, bo tym łatwiej można sobie zbudować tytanowa, pokryta teflonem racjonalizację.

Czytałam, że wierzący w teorie spiskowe to sieroty po religii. Albo nie zostali do niej wdrożenie, albo ja porzucili, i ich głową próbuje zapełnić te pustkę czymś równie irracjonalnym. Widziałam to w działaniu.
        • waleria_bb Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:44
          Może u niektórych dochodzi do głosu jakaś desperacka chęć wyróżniania się, posiadania oryginalnych poglądów.
    • primula.alpicola Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:10
      Jest psycholem i te wizje go kręcą.
    • asia.sthm Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:17
      > A mimo to wierzy w takie bzdury.

Bo istnieje gen, który odpowiada za tendencję do wiary w spiski wszelkiego rodzaju. Jest sporo naukowego materiału na ten temat.
      Fasynujàce to jest.
      • bene_gesserit Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:33
        Eeee tam gen. A nawet jeśli - geny to nie wyrok, tylko pewien potencjał, może się rozwinąć albo nie.

Wiara w teorie spiskowe, poza zapełnieniem dziury po wierze w Boga/bogów, załatwia też inne problemy. Np znakomicie protezuje ego. Patrzcie, baby, jakie wy głupie i naiwne, a jaki ja mądry i obdarzony tajemna wiedza, jak to czasami daje znać o sobie pewien tutejszy troll. Który tak naprawdę w ten sposób opowiada o swoich kompleksach i brakach sad
        • waleria_bb Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:45
          Tak, to jest słuszny trop.
    • heca007 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:20
      Ja czasem słyszę o jakichś jaszczurach w ciałach ludzi. Np, że Melania Trump jest jaszczurem wink I że to właśnie jaszczury, które podobno są kosmitami rządzą światem tongue_out
      • bene_gesserit Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:35
        heca007 napisała:

> Ja czasem słyszę o jakichś jaszczurach w ciałach ludzi. Np, że Melania Trump j
        > est jaszczurem wink I że to właśnie jaszczury, które podobno są kosmitami rządzą
        > światem tongue_out

Mnie ta teoria się bardzo podoba, bo jaszczurki bardzo lubię. Byłoby fajnie, gdyby pewnego dnia przestały się kryć nieśmiało w ciałach ludzi big_grin
        • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 22:37
          bene_gesserit napisała:

> Mnie ta teoria się bardzo podoba, bo jaszczurki bardzo lubię. Byłoby fajnie, gd
          > yby pewnego dnia przestały się kryć nieśmiało w ciałach ludzi big_grin
          >

A czy jest jakas szansa, ze u mnie jest iguana? Mozna gdzies zglosic chec na taki przydzial? Jesli masz dojscia, daj znac! I could be interested tongue_out Cheers.
    • simply_z Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:28
      Niby spisek ale jak sie czyta o Epsteinie lub P.Diddym, to nagle okazuje sie, ze to prawda.Nie zdziwilabym sie tez, gdyby Beyonce z Jay Z byli zamieszani w rozne sprawki. O Nickeldonie i fetyszysci stop tez krazyly rozne tworie i bum, nagle okazalo sie, ze to prawda.
      • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:00
        >Niby spisek ale jak sie czyta o Epsteinie lub P.Diddym, to nagle okazuje sie, ze to prawda.

Tzn uwazasz ze ci panowie sobie buty robili ze skory dzieciecej i pozyskiwali zwiazek chemiczny i ze 800 tys dzieci zaginelo w jednym roku przez nich?

Tak, pedofile istnieja, siatki tez. Istnieja w Hollywood tez.

Ale nie znaczy ze kazda szurnieta teoria w tym temacie jest prawda
        • droch Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:09
          Ale nie znaczy ze kazda szurnieta teoria w tym temacie jest prawda

I, analogicznie - z tego, że istnieją szurnięte teorie spiskowe, wcale nie wynika, że nie istnieją spiski.
          • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:18
            No dokładnie. Spiski jak najbardziej istnieja ale inteligentny czlowiek potrafi rozróżnić prawdopodobienstwo istnienia a poziom szurniecia takiej teorii
            • simply_z Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:20
              O ile masz dostep do roznych informacji, a najczesciej o wielu kwestiach nie wiemy.
              • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:07
                Oczywiscie ze nie wiemy, ale rozne szurniete teorie mozna wyeliminować jesli sie nie kleja
            • runny.babbit Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:40
              princesswhitewolf napisała:

> No dokładnie. Spiski jak najbardziej istnieja ale inteligentny czlowiek potraf
              > i rozróżnić prawdopodobienstwo istnienia a poziom szurniecia takiej teorii
              A jeszcze bardziej inteligentny wpadnie na to , że najlepszym sposobem ochrony swoich występków jest puszczanie na ich temat absurdalnych teorii spiskowych i ośmieszanie w ten sposób każdego kto ośmieli się poruszyć temat.
              • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:50
                O tak. Rosja , USA bardzo lubia tak dzialac.
        • simply_z Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:18
          Tego nie napisalam, stwierdzam jedynie fakt, ze wczesniej teorie o siatce pedofilskiej w Hollywood traktowano jak teorie spiskowe i jak sie okazalo nie byly to tylko teorie.
          • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:20
            Ale przeciez to chyba oczywiste ze yaki Hollywood to kilkadziesiat jesli nie setki tysięcy gwiazd. I ze wiekszosc bardzo bogata. Wielu na prochach i ze zepsucie tam jest wysoko prawdopodobne. Akurat pedofilia tam mnie nie dziwi. Ale juz Pizza Gate i bzdety o Clintonowej w tym temacie- tak
        • headonshouldersbaby Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:46
          no nie kazda ale wiele jest rozpowszechnianych od tego zeby osmieszyc wszystkich którzy akurat będą mieli informacje o tej jednej prawdziwej jako szurow. Każdy kto kwestionuje jakakolwiek powszechna narracje jest nazywany szurem, do czasu.
          • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:38
            headonshouldersbaby napisała:

> no nie kazda ale wiele jest rozpowszechnianych od tego zeby osmieszyc wszystkic
            > h którzy akurat będą mieli informacje o tej jednej prawdziwej jako szurow.

Otóż to.
    • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:42
      beataj1 napisała:

> Macie jakieś inne ciekawe kwiatki?

Tak np, grafen i czipy w szczepionkach. Rozmaite ośrodki dezinformacyjne rozpowszechniały te teorie, aby przyprawić gębę szurów ludziom, którzy nie zgadzali się na obowiązkowe szcz*****ie pewnym konkretnym preparatem.
      • homohominilupus Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:51
        Taaa, frakcja antyszczepów, dość liczna na tym forum. Co ciekawe, wystepuje zbieznosc poglądów bo antyszczepy czesto są też keto ludźmi. I niektórzy brzmią jak ruskie trolle.

I jeszcze są Reptilianie, ale to mnie bardziej smieszy i nie jest tak szkodliwe jak antyszczepy.
        • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:58
          Fantastyka Reptilian pochodzi z gier komputerowych i strzelania tamze do nich. David Icke za duzo gral
          • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:07

> Fantastyka Reptilian pochodzi z gier komputerowych

big_grin
            "Reptilianie" początkowo byli typową dezinformacją, aby przyprawić gębę ludziom zainteresowanym UFO, teraz funkcjonują jako mem i ogólne okreslenie na ludzi władzy, którzy udają kogoś, kim nie są.
            • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:22
              No ale to nie ma sensu. Mogliby sobie ich nazywac Potworami czy cos bo na haslo Reptilianie to zaraz sie kojarzy teoria Ickiego ze u wladzy sa obcy, reptilianie ktorzy przybraki ludzka postac
              • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:25

> No ale to nie ma sensu. Mogliby sobie ich nazywac Potworami

Princes, idź się przewietrzyć, czy coś big_grin
                • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:08
                  Nie rozumiem o co ci chodzi. Powszechnie wiadomo jest ze teorie o Reptylianach zapoczatkowal David Icke.
        • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:03
          homohominilupus napisała:

> Taaa, frakcja antyszczepów, dość liczna na tym forum.

Nie zrozumiałaś nic, z tego co napisałam.
          • homohominilupus Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:16
            ministra_prawdy napisała:

> homohominilupus napisała:
            >
            > > Taaa, frakcja antyszczepów, dość liczna na tym forum.
            >
            > Nie zrozumiałaś nic, z tego co napisałam.

🤣
        • kamkaklamka Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:48
          To ruskie trolle ale ten przekaz trafia na podatny grunt. Seniorzy, te biedne matki niepełnosprawnych dzieci które szukają przyczyn np autyzmu w szczepionkach, mimo że akurat ta teoria została obalona.Jest tego dużo, rozumiem że kijem wisły nie zawrócisz bo mamy internet. Jednak dziwi mnie że niewiele się z tym robi
          • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 01:03
            kamkaklamka napisała:

> To ruskie trolle

Kamkaklamka. 9 postów na miesiąc w ciągu ostatniego roku, oczywiście głównie o "pazach". Odpala się, jak trzeba wytropić jakieś ruskie onuce.

To forum to piaskownica dla zadaniowanych trolli, z fejkową aktywnością generowaną w wątkach plotkarskich, trolli odpalanych przy okazji wyborów, lub tematów typu kowid/wojna/teorie, aby poświadczyć, że kuzyn zięcia zmarł pod respiratorem bo się nie szcz**ił, że wybiera się z całą rodziną na protest w obronie wartości europejskich, albo że u niej w korpo, w dziale IT, jeden typ wierzy w płaską ziemię, kocha Putina i przypadkowo głosuje na Konfę.
            Trolle te pewnie obsługuje jakaś agencja PR i wygląda na to, że poza grupą około 30 realnych ludzi, którzy tu piszą, reszta to śpiochy odpalane przy okazji "tematów wrażliwych". Tutaj uaktywniły się, aby zapewnić, że jeśli ktoś zadaje niewygodne pytania, to jest piwniczakiem wierzącym w reptilian i w to, że witamina c leczy raka.
      • tanebo0001 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:20
        Moje ulubione to hipoteza czasu widmowego i Paul nie żyje.
    • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 10:57
      >Gość mnie zadziwia nieustająco, jest niesamowicie inteligentny. Jest specjalistą w bardzo trudnej dziedzinie.

No wlasnie chyba jednak nie jest. Jest specjalista w dziedzinie scislej zapewne ale naiwny jak dziecko.
      Tak pedofile istnieja, tak siatki tez a w Hollywood pewno tez nie jeden pedofil istnieje.
      Ale niech sprawdzi statystyki zaginionych dzieci...
      • droch Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:11
        Ale niech sprawdzi statystyki zaginionych dzieci

Nie rozumiesz, jak to działa: beataj1 pokaże mu statystki, a on jej pokaże dowody, że te statystki są sfałszowane przez spiskowców...
        • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:22
          Hahah
      • tania.dorada Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 02:39

> Ale niech sprawdzi statystyki zaginionych dzieci...

Akurat to nie na wiele się zda w kontekście handlu dziećmi bo duża część nie znika tylko jest wynajmowana przez np. kochającego papę na godziny. Tak jak dzieci gwalcone przez księży nie znikały przecież z domów.
    • madami Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:08
      Coś co kiedyś było teorią spiskową możne nagle okazać się prawdą:

www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art41531181-podkomisja-kongresu-usa-orzekla-co-bylo-zrodlem-pandemii-covid-19-na-swiecie

Może nie siatka pedofilska ale w środowisku hollywoodowym było i jest sporo afer - ostatnie zatrzymanie Diddiego i jego materiały. Od zawsze ludzie sławni i bogaci uważali, że im wolno więcej i mogę brać z ludzi ile chcą - wiele gwiazd opowiadało o molestowaniu jakiego doświadczyły. Dlatego wpuszcza się opowieść o grupie satanistów bo wiadomo, że ludzie uznają to co bajkę - to jest klasyczne odwracanie uwagi.
    • katarrynka Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:17
      Mój kuzyn i jego żona są antyszczepami a on dodatkowo płaskoziemcą. Wierzy, że księżyc to hologram, my jesteśmy zamknięci w wielkiej kopule, ziemia jest w centrum wszechświata, a za Antarktydą są jeszcze inne nieodkryte kontynenty xd i oczywiście ma pełno naukowych dowodów na to 😁 a i Słońce jest max 10 km nad powierzchnią Ziemi 😅
      • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:28
        > a i Słońce jest max 10 km nad powierzchnią Ziemi 😅

To dosyć dziwne, bo co bardziej 'światli' płaskoziemcy, dementują, że to niemożliwe żeby słońce było tak nisko. Obstawiają raczej 50, do 100 km. A pytałaś się, dlaczego podczas lotu samolotem na wys. 10 km. słońce jest widoczne powyżej obserwatora ? Czyli musi być na większej wysokości.
        • hrasier_2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:36
          W ostatnią środę miesiąca, ziemia jest bliżej słońca. Acha czy Kopernik był kobietą?
        • katarrynka Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:40
          Sorry zjadłam jedno zero. Oczywiście miało być 100 km. Ja z nim nie rozmawiam, nie mam nerwów, żadne argumenty nie trafiają do niego. Podczytuje sobie tylko jego FB, bo to dla mnie inny świat. Pokazuje tam ukryte dowody na to, że nawet kosmonauci biorą udział w tym spisku, ogólnie wesoło 😅
          • katarrynka Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:41
            A i jeszcze, że nie ma takiego czegoś jak śmierć mózgu i organy pobiera się od żywych ludzi i oni to czują wszystko!
            • nick_z_desperacji2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:11
              Jeśli się zdarzy, że któreś z nich będzie potrzebowało przeszczepu, to im przypomnij o tym koniecznie. Przecież nie są tak nieetyczni, żeby skorzystać z tej opcji!
          • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:43
            To zmienia postać rzeczy smile Ja wiem, że nie ma sensu dyskusja. Zaintrygowało mnie tylko te 10km smile
    • grzybdyrektor1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:34
      Przeciez wiekszość konfi wierzy w teorie spiskowe: płaską ziemię, reptilian jak górniak, nibiru, zabójcze 5G i inne głupoty. Górniak, komarenko i baba od wynajmu mieszkań i wiejska baba zostali epidemiologami i transplantologami. Ogólnie konfi którzy mają na swoich listach szurów u foliarzy stali się ekspertami od wszystkiego. To jest jedna z cech faszyzmu, pisał o tym Umberto Eco: 7) Nacjonalizm, wiara w teorie spiskowe.
      • hrasier_2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:38
        grzybdyrektor1 napisał:

> Przeciez wiekszość konfi wierzy w teorie spiskowe: płaską ziemię, reptilian ja
        > k górniak, nibiru, zabójcze 5G i inne głupoty. Górniak, komarenko i baba od wyn
        > ajmu mieszkań i wiejska baba zostali epidemiologami i transplantologami. Ogólni
        > e konfi którzy mają na swoich listach szurów u foliarzy stali się ekspertami
        > od wszystkiego. To jest jedna z cech faszyzmu, pisał o tym Umberto Eco: 7) Nacj
        > onalizm, wiara w teorie spiskowe.
        Ty to jedno i to samo. Jak zdarta płyta. Nawiasem Barbórka dzisiaj - Donald Tusk z życzeniami dla górników. "Jestem pewien, że nie zabraknie nam cierpliwości" 🤣
      • krwawy.lolo Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:41
        Spora część uważa się za intelektualną elitę, uprawiającą tzw. "myślenie samodzielne" i "czytanie między wierszami". Czym odróżniają się od otumanionych telewizorem mas.
        • grzybdyrektor1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:08
          Są zdecydowanie gorsi bo łykają każdą ruską brednie z ms, każdego fejka, a później to powtarzają z powagą (mam jeszcze wsród nich znajomych ) Całe to szurstwo i wariaci na tych listach od chemtriails, reptilian, nibiru i żywej wody jest niestety przekonana o samodzielnym myśleniu mieliśmy mieć grzyby od maseczek, a grafen miał nam podciąć tętnice Ogólnie mieliśmy umrzeć wszyscy po dwóch latach.
          Mieszają manipulacje i półprawdy i guano prawdy i wychodzi np. Trump podróżuje w czasie, Elvis żyje, trzeba ćpać muchomory i leczyć raka cytryną. To są ludzie z ich list.
          Żeby nie było nie uważam, że firmy farmaceutyczne są krystalicznie uczciwe, nawet wiem, że są również nieuczciwe(chyba każdy to wie), tak samo jak nie uważałam, że covid wziął się z targu, jak również wiem, że od bardzo dawna w Hollywood są pedofile np imprezy u Nicholsona i Polański (Polański przynajmniej zapłacił ofierze ogromne odszkodowanie, nie to co nasz kler ) tak jak w każdej grupie, tylko najbardziej ich bezkarność widać u księży.
          Cała masa ruskich pokemonów ogłupiająca ludzi,
          • krwawy.lolo Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:55
            Myślący inaczej nie są wynalazkiem ostatnich lat.
            • waleria_bb Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:50
              Nie są, ale teraz mają potężną broń w postaci internetu i możliwości szerzenia każdej bzdury.
    • hanusinamama Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 11:41
      Moj "somsiad". Chyba nie czytał od czasów matury żadnej ksiązki, nagle przeczytał 2 o zabójczych szczepionkach. teściowej odradził szczepienie na covid, bo ta szczepionka ubezpłodnia (66 latkę...). Mnie straszył, ze ubezpłodniam własne dzieci szczepiąc na covid.
      Teraz straszył, ze (znowu!!!) ubezpłodniam starszą szczepiąc na HPV. Przypomniałam mu, że juz za późno dla młodej, już ubezpłodniona szczepionką na covid.
      Sam mam 2 córki, nie da ich zaszczepić. Durna żona go słucha...
      • princesswhitewolf Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:25
        Ja sie szczepilam na HPV w wieku 37 lat i sie uplodnilam bo urodzilam dziecko w wieku 40 tu he he
        • hanusinamama Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:56
          Oj tam, oj tam...wyjątek potwierdza regułę zapewne smile
      • leyla76 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 16:40
        Cos w tym jest. Moja teściowa też twierdzi, że szczepionki na covida to po to aby ograniczyć ludzkość i ubezplodnic młodych Sama na covid się nie szczepiła.

Jej córka poroniła bliźniaki w 6 tym miesiącu ciąży. Dzień wcześniej była na kontroli i dostała jakiś zastrzyk (nie wiem co, szczepienie, zastrzyk ?) i wg. tesciowej przez to poroniła. Było to jeszcze przed covidem.
      • nick_z_desperacji2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:14
        Czyli idealna metoda antykoncepcji! Osobiście czuję się zawiedziona tymi szczepionkami: miały być chipy, a nadal w spożywczym przy pieczywie nie mam zasięgu, miała być bezpłodność, a nadal seksy tylko z zabezpieczeniem. Lipa i oszukaństwo.
    • dekoderka Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:36
      A pamiętacie jak cała fajnopolska darła łacha z Leppera, gdy powiedział o talibach w Klewkach? big_grin
      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:41
        dekoderka napisała:

> A pamiętacie jak cała fajnopolska darła łacha z Leppera, gdy powiedział o talib
        > ach w Klewkach? big_grin

Do dzisiaj jak się powie o tym, że CIA coś każe politykom w Polsce, to leci banik na twarz big_grin
      • paszczakowna1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:00
        > A pamiętacie jak cała fajnopolska darła łacha z Leppera, gdy powiedział o talibach w Klewkach?

I słusznie darła łacha. Lepper w 2001 r twierdził, jakoby do Klewek przylatywali samolotem talibowie kupować wąglik. (Co miało wyjaśniać, czemu jego znajomemu hochsztaplerowi, który był źródłem tych rewelacji, padło stado krów). Utrzymujesz, że faktycznie tak było?
        • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:13
          paszczakowna1 napisała:

> I słusznie darła łacha. Lepper w 2001 r twierdził, jakoby do Klewek przylatywal
          > i samolotem talibowie kupować wąglik.

Sytuacja z Lepperem sprzyja teorii, według której wraże siły infekują bzdurami sygnalistów (tu bzdurą o wągliku), aby całkowicie ich zdyskredytowac jako ewentualnych świadków wydarzeń, które rzeczywiście miały miejsce (tu - tajne więzienia CIA)
          • paszczakowna1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:27
            Pierwszy samolot w Szymanach lądował w grudniu 2002 roku (jest ujawniona księga lotniska), a Lepper swoje rewelacje wygłaszał w listopadzie 2001 roku (kiedy to CIA nawet nie miała potrzeby tajnego więzienia, bo też i więźniów jeszcze niewiele miała).

Oczywiście, można uważać, że CIA planowała z wyprzedzeniem ponad rocznym zdyskredytować Leppera jako antycypowanego przyszłego sygnalistę (zapewne w proroczym widzie) i dlatego kazała Gasińskiemu tłumaczyć wąglikiem, czemu padły mu krowy, czemu nie? Na teorie spiskowe nie ma bata.
            • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:53
              paszczakowna1 napisała:

> jest ujawniona księga
              > lotniska

Wiadomo, z objawieniem w księdze nie wolno dyskutować tongue_out
    • tanebo0001 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:39
      Ja to nawet stworzyłem własną teorię spiskową. Mianowicie wierzę że Rudolf Hess został podmieniony.
    • lucky80 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 12:49
      Najgorsze to antyszczepy/foliarze. Dwa - z kolei mnie bawią ci zaprzeczający teorii Darwina - kreacjoniści. Syn ma takiego kolegę w klasie.. rodzice niby wykształceni, ale widać nie uważali na biologii w podstawówce.
      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:04
        lucky80 napisała:

> Najgorsze to antyszczepy/foliarze.

Najgorze to nicki - śpiochy, produkujące średnio 2,5 posta miesięcznie o "pazach", ale zawsze gotowe aby pojawić się nagle i oświadczyć, że zapłakana kuzynka wierzy w reptilian.
        • borsuczyca.klusek Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:10
          Odwal się od pazów 🙄
      • asia_i_p Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 09:24
        Akurat teorii Darwina to zaprzecza jakieś 90% wykształconego świata. Kilkanaście lat temu w podręczniku do angielskiego, wspieranym przez National Geographic, znalazłam objaśnienie tej teorii jako dzidziczenie przez potomków dostosowań wykształconych przez rodziców.
        • tanebo0001 Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 09:39
          Brednia!!! Kto konkretnie??? Oczywiście podasz artykuły w UZNANYCH PERIODYKACH NAUKOWYCH???
    • ameliya_85 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:25
      Tez poznalam takie osoby i dobrze ze zwrocilas uwage na to ze jest inteligentny i wyksztalcony bo wlasnie zauwazylam ze to nie ma kompletnie znaczenia ... znam osobe, ktora w IT pracuje i ktora wiele lat zyla w Australii i mimo tego podobne rzeczy opowiada. Mam wtedy swego rodzaju dysonans poznawczy tongue_out

Mimo wszystko nadal mysle, ze to wszystko wynika ze strachu - ze latwe odpowiedzi na trudne zagadnienia sa najlepszym sposobem aby poradzic sobie ze strachem i jakims wewnetrznym lekiem. To jedyne wytlumaczenie jakie mam.

Takie teorie spiskowe pojawiaja mi sie non stop (o tych o ktorych wspomnialas tez slyszalam) na tik toku chociazby. Jak zaczela sie pandemia to tez ze strachu zaczelam wierzyc w wiele 'dziwnych' rzeczy bo wszystko tak pieknie sie laczylo - pytanie i odpowiedz ... proste wytlumaczenia, proste odpowiedzi a ja pelna strachu. Na szczescie po kilku tygodniach sie 'obudzilam' ale dlatego jestem w stanie troche zrozumiec mechanizm tego wszystkiego.
      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:30
        ameliya_85 napisała:

> Tez poznalam takie osoby

ameliya_85. Zarejestrowana na forum 5 dni temu, 5 postów. Ale za to jej zapłakana kuzynka z IT jest szurem, a nawet ona sama była, dopóki się nie "przebudziła" big_grin
        • ameliya_85 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:41
          ministra prawdy a jakie ma znaczenie ze 5 dni temu sie zarejestrowalam? chyba kazdy z forumek/forumowiczow mial tutaj swoj poczatek aktywnosci? chyba ze Ty sie zarejestrowalas i mialas juz mialas w swojej historii rok bycia na forum ...

nie kuzynka z IT a kolega.

Jak zaczela sie pandemia to tak ... balam sie do takiego stopnia ze mialam watpliwosci co do tego co jest prawda a co nie.
          • paszczakowna1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:10
            > ministra prawdy a jakie ma znaczenie ze 5 dni temu sie zarejestrowalam?

Dla pewnego typu umysłu wszystko może mieć znaczenie i wszystko składać się w spójną całość. Na przykład ty zarejestrowałaś się tylko po to, by dyskredytować teorie spiskowe. Na zlecenie Rządu Światowego. Nie przejmuj się, wkrótce zorientujesz się, kto jest kto.
            • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:22
              paszczakowna1 napisała:

> Dla pewnego typu umysłu wszystko może mieć znaczenie i wszystko składać się w s
              > pójną całość.

To przez gen teoretyka spiskowego oraz to, że działam na zlecenie Putina, aby przy pomocy teorii spiskowych zniszczyć demokrację na zachodzie.
      • j_malec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:30
        Jesteś pewna że twój kolega mieszkał w Australii ?
        spidersweb.pl/2021/10/teorie-spiskowe-miejsca-ktore-nie-istnieja-australia.html
        • ameliya_85 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:42
          tak kolega Polak, ktory mieszkal w Australii
        • grzybdyrektor1 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:15
          wink
    • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:40
      Z takich bardziej konkretnych stories zaslyszanych od 30kilkulatkow pracujacych w IT Dept (surprised) mojej firmy:
      1. gdy tesciowa jednego IT specialist zostala zaszczepiona przeciwko Covid & spotkala sie z jego zona, to ta zona (attention!!!) miala bardziej obfity okres - tak te szczepionki dzialaja!
      2. pozary na polnocy (Canada) to dzialalnosc eco-crazies, ktorzy chca reszcie swiata udowodnic, ze jest climate change
      3. po zamieszkach we Francji latem 2023, Muslims podpalili 1000 szkol ale media NIC o tym nie chcialy informowac
      Najczesciej nie slucham, gdy uslysze - no comments ale czasem cos jednak zapamietam big_grin Potem sie juz nie da forget, eh ... i inaczej czlowiek patrzy na tego, kto takie rzeczy glosi. Life.
      • krwawy.lolo Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:52
        No widzisz, Nasza Umiłowana Socjalistyczna Ojczyzna wybudowała 1000 szkół na tysiąclecie a takie muzułmany francuskie palą.
        • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:25
          krwawy.lolo napisał:

> No widzisz, Nasza Umiłowana Socjalistyczna Ojczyzna wybudowała 1000 szkół na ty
          > siąclecie a takie muzułmany francuskie palą.

big_grin Ja nawet sprawdzilam z ciekawosci - Francja ma in total not much over 10 tysiecy budykow szkolnych (elementary & secondary) - idea, ze ktokolwiek spalilby 10% takich zasobow & tylko wtajemniczeni zostaliby o tym poinformowani budzi moje ... hmmm ... nazwijmy to "watpliwosci" wink Cheers.
      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 13:57
        bi_scotti napisała:

> IT Dept

Działy IT zagrozeniem dla demokracji sad
        • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:22

> Działy IT zagrozeniem dla demokracji sad

big_grin Przyznam, ze najdziwniejsze rozmowy z kategorii "spiskowe teorie dziejow" zaliczylam (so far) z IT specialists, paramedics (!!!) & ksiegowymi big_grin
          Nie wyciagam wnioskow dla calosci demokracji & losow swiata - just reporting tongue_out Cheers.
          • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:29
            bi_scotti napisała:

> big_grin Przyznam, ze najdziwniejsze rozmowy z kategorii "spiskowe teorie dziejow" za
            > liczylam (so far) z IT specialists

Haha, no pacz pani jaki zabawny zbieg okoliczności, haha smile
            Nie to, że ktoś tobą szczuje na określoną grupę zawodową, kojarzącą się z białymi, młodymi facetami. To by była straszliwa teoria spiskowa smile
            • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:38

> określoną grupę zawodową, kojarzącą się z biał
              > ymi, młodymi facetami. To by była straszliwa teoria spiskowa smile

Well, w moim swiecie IT spec to glownie (choc nie tylko!!!) Indian-Canadians & Chinese-Canadians plci obojga w wieku od 25+ po 65+, wiec jesli chodzi o "bialych, mlodych facetow", to moga spac spokojnie - no issue for me big_grin Cheers.
              • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:50
                bi_scotti napisała:

> Well, w moim swiecie IT spec to glownie (choc nie tylko!!!) Indian-Canadians &
                > Chinese-Canadians plci obojga

"Kojarzącymi się". Wykapslować i wyboldować, żebyś nie udawała, że nie widzisz?
                • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:06

>
                  > "Kojarzącymi się". Wykapslować i wyboldować, żebyś nie udawała, że nie widzisz?

Naprawde (np.) 48letnia Chinese-Canadian kojarzy Ci sie z bialym, mlodym facetem surprised Well, skoro tak masz, no to masz - your cross to bear tongue_out Cheers.
                  • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:36
                    bi_scotti napisała:

> Naprawde (np.) 48letnia Chinese-Canadian kojarzy Ci sie z bialym, mlodym facete
                    > m surprised

Cwaniakujesz udając głupią i niezorientowaną, że istnieje stereotyp białego incela i piwniczaka pracującego w IT. To cwaniactwo to tak ze słynnej świeckiej uczciwości wynika, czy z czegoś innego?
                    • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:43

> Cwaniakujesz udając głupią i niezorientowaną, że istnieje stereotyp białego inc
                      > ela i piwniczaka pracującego w IT. To cwaniactwo to tak ze słynnej świeckiej uc
                      > zciwości wynika, czy z czegoś innego?

Ale gdzie istnieje taki stereotype? For you maybe - ja pisze z mojej "banki" - u mnie IT to przede wszystkim albo osobnik with Indian or Chinese background - wystarczy przejechac sie winda w jakimkolwiek college/uni ksztalcacym IT albo firmie takowych zatrudniajacych. Co zas do wieku & plci to sa naprawde jakies very old-fashion przekonania, ze "mlodzi faceci" - stary Bi_scott (i jego coworkers) definitely nie taki mlody (choc czuje sie jak dziecko tongue_out) a jego zawodowe kumpleki nie faceci wiec ... sama sobie stworzylas jaki obraz calego swiata choc obserwacje masz local. Check your own bias wink Cheers.
                      • ministra_prawdy Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:57
                        bi_scotti napisała:

> Ale gdzie istnieje taki stereotype?

Cwaniara zgrywająca niewiniątko 🤢
                        • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 16:10

> Cwaniara zgrywająca niewiniątko 🤢

To nie jest ani uprzejma, ani wnoszaca cokolwiek do rozmowy odpowiedz uncertain I have no idea gdzie Ty mieszkasz & w jakim kregu sie obracasz - to Ty sie poslugujesz jakims sterotype ze swojego kregu, ja Ci opisuje the world around me. Jesli w Twoim swiecie, IT specialist jest by default mlody XY, to napisz to po prostu bez analizowania mojego cwaniacwa badz niewinnosci. Aczkolwiek napisz tez gdzie taki ten (Twoj) swiat. Cheers.
      • ameliya_85 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 14:56
        bi_scotti akurat z okresem moze cos byc na rzeczy bo nawet w ulotce szczepienia jest to zaznaczone (ponizej wkleilam) w dzialaniach niepozadanych i sama tym bylam zaskoczona

- obfite krwawienie miesiączkowe (większość przypadków wydaje się mieć przebieg nieciężki i
        przemijający)
        • bi_scotti Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:04
          ameliya_85 napisała:

> bi_scotti akurat z okresem moze cos byc na rzeczy bo nawet w ulotce szczepienia
          > jest to zaznaczone (ponizej wkleilam) w dzialaniach niepozadanych i sama tym b
          > ylam zaskoczona
          >
          > - obfite krwawienie miesiączkowe (większość przypadków wydaje się mieć przebieg
          > nieciężki i
          > przemijający)

Read again: zaszczepila sie tesciowa, po spotkaniu z nia, zona (not vaccinated!) mojego coworker miala obfitszy okres - magic, eh big_grin Cheers.
          • ameliya_85 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 15:09
            ah ok hehe to ewidentnie miagia - sorry nie przeczytalam ze zrozumieniem
    • leyla76 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 16:46
      Kilka razy mignęło mi w tureckiej tv , że trzęsienie ziemi zostało wywołane przez Amerykę. Dużo ludzi (Turków) też w to wierzy,
      • lella_two Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 08:35
        O, dobrze, że to napisałaś. Znam przynajmniej dwie osoby, które wierzą w tzw. sterowanie pogodą i celowe wywolywanie kataklizmow w różnych punktach świata. Jest dla nich oczywiste, że coraz częstsze powodzie, huragany i trzęsienia Ziemi to efekt dzialania wrazych sil a nie żadne zmiany klimatyczne.
    • nick_z_desperacji2 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:19
      Czasami mam wrażenie, że właśnie ci "inteligentni, umysły ścisłe" chętniej łykają takie bzdury. Nie wiem, może to właśnie poczucie tej wyjątkowości intelektualnej, ich otoczenie jest po prostu za głupie, żeby pojąć "prawdę", nie to co oni. Przy okazji, niby umysły ścisłe, a bardzo zgrabnie omijają efekt Coriolisa i inne "szczegóły" z fizyki, które im do płaskiej ziemi nie pasują.
      • czcigodnystarzec Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 17:31
        nick_z_desperacji2 napisała:
        > Przy okazji, niby umysły ścisłe, a bardzo zgrabnie omijają efekt Coriolisa
        > i inne "szczegóły" z fizyki, które im do płaskiej ziemi nie pasują.

Wystarczy logicznie pomyśleć.
        Ziemia nie może być płaska, bo nie mogłaby istnieć wewnętrzna Ziemia.
        https://treborok.wordpress.com/wp-content/uploads/2011/11/01-hollow_earth.jpg
        treborok.wordpress.com/about/wewnetrzna-ziemia/
    • memphis90 Re: W krainie teorii spisku 04.12.24, 22:36
      Ale nudne te wasze teorie, grafen, szczepionki, plaskoziemcy… Phi! Mój wybór to istnienie rasy olbrzymów, który to fakt potwierdza istnienie gigantycznych, skamieniałych pni ściętych drzew…
    • enaw11 Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 08:05
      "a następnie je torturuje by pozyskać z nich adrenochrom robi ze skóry tych dzieci czerwone buty."

Czerwone buty to chyba papież nosi ?
      • heca007 Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 08:28
        I Kot w Butach wink
    • kobietazpolnocy Re: W krainie teorii spisku 05.12.24, 17:48
      To w co się wierzy - bądź co się wyśmiewa - to jest tak naprawdę symbol przynależności do konkretnej grupy. A przynajmniej ta część zdaje się być ważniejsza niż dążenie do prawdy.

Tak naprawdę sceptycyzm i krytyczne podejście do "prawd objawionych" to, przynajmniej na papierze, mądre i zachwalane podejście, czyż nie?
      Dodajmy do tego mocny trop kulturowy: samotny bohater przeciwko systemowi, "the truth is out there", to wszystko matrix, itd. - przecież to jest wręcz manifest dla ludzi "niepokornych, inteligentnych i przenikliwych".
      Chyba większość ematek tak siebie widzi.

Problem "foliarzy" zwłaszcza tych od szczepionek i cieciorek to fakt, że ich sceptycyzm jest połowiczny - odrzucają naukowy mainstream, ale jednocześnie łykają mainstream typu "medycyna naturalna i ciała astralne".

Ale "nasz: krytycyzm też potrafi być mocno połowiczny: tak jak z tymi siatkami pedofili wśród elit - odrzucamy całą historię, zamiast odrzucać fragmenty, typu sieć pizzerii.
      Mnóstwo wykształconych odrzucało teorię o wycieku covida z laboratorium tylko dlatego, że Trump i jemu podobni ją głosili.

Tak, pogodą można sterować, przynajmniej lokalnie, a big pharmie nie powinno się bezgranicznie ufać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka