Dodaj do ulubionych

Mały strażnik z halabardą

13.04.06, 20:11
Czy ktos wie jakie są "lokalizacje" pozostałych krasnali? Wybieram sie do
Wroclawia i chciałbym zrobic im portrety :))
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Mały strażnik z halabardą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:57
      Keden jest na świdnickiej koło poczty, pcha granitową kulę, drugi koło klubu "na jatkach" trzeci przy możcie piaskowym, widać go jak się patrzy w stronę ostrowia: jest blisko nurtu rzeki bo czerpie wodę, kolejny był koło bramy ubiwersytecjkiej ale jest skradziony :-(
      • Gość: gaba Re: Mały strażnik z halabardą IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 12:13
        Koło poczty na Świdnickiej były dwa Syzyfki - jeden pchał kulę, drugi ciągnął,
        ale pchający został skradziony. Nie wiem jak z tym koło Mostu Piaskowego -
        jeśli poziom wody się nie obniży, ciężko będzie go zobaczyć (szukałam w
        niedzielę - nie było widać, krasnalek nurkuje).
    • Gość: skrzat Do turystów!!! IP: *.Koszarowa.ip.WRO.Korbank.PL 14.04.06, 05:23
      Tylko uważaj bo wrocek to miasto złodzieji a władze miasta nic nie robią żeby
      temu zapobiec. Walczą z dziećmi kopiącymi piłkę w Rynku i ganiają babcie
      handlujące pietruszką. Jakby udawały że nie ma takiego problemu, jak kradzieże.
      Niewarto tu przyjeżdzać MIASTO NIE PRZYJEMNE DLA TURYSTÓW!!!
      • Gość: Smok Re: Do turystów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:23
        > Tylko uważaj bo wrocek to miasto złodzieji a władze miasta nic nie robią żeby
        > temu zapobiec.
        Poziom złodziejstwa taki sam jak w całej Polsce.

> Walczą z dziećmi kopiącymi piłkę w Rynku.
        Jeśli nie wiesz, to rynek to nie boisko. Jak ktoś chce kopać piłkę, to w oklicy starego mista miasta jest kilka szkół, które posiadają boiska i gdzie można spokojnie pograć w piłkę, np. IX LO.

> ganiają babcie handlujące pietruszką
        Rynek to nie targ. Jak ktoś schce handlować, to niech to robi zgodnie z przepisami i w miejscach do tego wyznaczonych. A może Tobie się podoba, jak handlarze ze swoimi towarem zagracają główne ciągi piesze w mieście?

> Jakby udawały że nie ma takiego problemu, jak kradzieże.
        Nie udają. Co roku np. kupują radiowozy dla policji, dają pieniądze na dodatkowe patrole, kupują dodatkowy sprzęt dla straży miejskiej.

> Niewarto tu przyjeżdzać MIASTO NIE PRZYJEMNE DLA TURYSTÓW!!!
        Warto, warto :), Serdecznie zapraszam w imieniu wszystkich prawdziwych skrztów:)

• Gość: mateo Re: Do turystów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:21
          Gość portalu: Smok napisał(a):
          > Nie udają. Co roku np. kupują radiowozy dla policji, dają pieniądze na
          dodatkow
          > e patrole, kupują dodatkowy sprzęt dla straży miejskiej.

Osobiście, kilkanascie razy zakładałem, kolejne repliki pióra trzymanego przez
          Fredrusia. Pomnik oddalony jest 20-30 metrów od posterunku Straży Miejskiej.
          Panowie strażnicy dysponują monitoringiem. Pytanie - i co z tego? Ostatnio
          jeden z nich stwierdził , że jedna z kamer została usunięta (róg Placu Solnego -
          budynek prywatny) i w zwiazku z tym mają utrudnione zadanie (!!!!).
          Ja mam wrażenie, że Straży Miejskiej priorytety się pomyliły - ciągotki do
          fotoradarów, broni służbowej, samochody.... Pytanie - komu to potrzebne i do
          czego?
        • Gość: kose Re: Do turystów!!! IP: *.e-wro.net.pl 14.04.06, 12:43
          > > ganiają babcie handlujące pietruszką
          > Rynek to nie targ. Jak ktoś schce handlować, to niech to robi zgodnie z
          przepis
          > ami i w miejscach do tego wyznaczonych. A może Tobie się podoba, jak
          handlarze
          > ze swoimi towarem zagracają główne ciągi piesze w mieście?

A ja myślałem ,że główną funkcja Runku od zawsze był własnie handel
          • Gość: | Re: Do turystów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:54
            > A ja myślałem ,że główną funkcja Runku od zawsze był własnie handel

z akcentem na *BYŁ*.
      • dominikachoma Re: Do turystów!!! 14.04.06, 10:51
        Gość portalu: skrzat napisał(a):

>MIASTO NIE PRZYJEMNE DLA TURYSTÓW!!!

A WLASNIE ZE BARDZO PRZYJEMNE!I KAZDEGO ROKU TURYSTOW ZAROWNO Z POLSKI JAK I
        ZZA GRANICY JEST CORAZ WIECEJ!
        WROCLAW TO WPSANIALE MIASTO, ZA KAZDYM RAZEM KIEDY PO POL ROCZNYM POBYCIE ZA
        GRANICA PRZYJEZDZALAM TU ZACHWYCAM SIE NIM, PODZIWIAM ZMIANY, WYREMONTOWANE
        ULICE, ODNOWIONE KAMIENICE, NOWE PUBY, SKLEPY, ZIELONE ZAKAMARKI.UWIELBIAM TO
        MIASTO! NAJLEPSZE W POLSCE...
        ZAPRASZAM WSZYSTKICH, ZEBY SIE SAMI PRZEKONALI!!!
    • irvingwashington Re: Mały strażnik z halabardą 14.04.06, 15:17
      www.brokerzy.com/gallery/krasnale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka