Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: Mistsz Stafik Przeczytajcie... warto.. IP: *.146.rev.vline.pl 19.04.06, 15:53
      heh no jako 2letni tibianczyk nie moge sie obejsc bez pozostawienia opini...
      Tibia jest przedstawiona tutaj jako duuuuuzy nalog... a pamietajmy ze nie jest
      ona jedyna gra MMORPG(Dla kogos kto sie nie zna jest to rpg przez internet.).
      Pamietajmy przeciez ze jest mnostwo gier internetowych przez ktore ludzie graja
      np. Mu, Warcraft, WoW(World of Warcraft), itd,itd,itd...
      Ludzie nie mozna powiedziec ze to wina TIBI -.- to wina graczy ze nie potrafia
      odejsc od kompa....Problem nie tkwi w grze lecz w graczach oraz w bezplatnym
      dostepie do internetu... Jezeli gracze nic z soba nie zrobia to nie wina gry..
      P.S. Ludzie ogarnijcie sie :> Kiedys duzo spedzalem przed Tibia ale zaczynam
      spedzac coraz mniej posluchajcie se muzyki pojezdzijcie na rowerze itp..
    • Gość: janek Re: Tibia - moje problemy z tibia moj nalug IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 19.04.06, 15:53
      tibia jest dla mnie wszystkim gram dzinnie pop 10-15h w weekendy staram sie ile
      moge tyle zepo pospac ale nie za dzuo malo jem z dopmu nie wychodize komputer
      mam od roku od tamtego czasu gram w tibie mialem rozne postacie kiedys nawet
      prubowalem odejsc od tego ale mi sie nie udalo mam tam przyjacio,z o kotreych
      wiem duzo tak naprawde oni graja niektorzy wiecej niz ja ja niestety dzile
      kumputer z siostra przez to nie moge grac 24h chciasz i tak sie zdarza jak
      siostra mi pozowali kiedy mam tylko okacjie gram ilee popadnie niedawno kupilem
      paca teraz to dopiero sie zacznie mam zamoar dzinnie spedzac je..e 10h
      ciodzinnie nie ma bata jak w artukule jestem bardzo podobny do tego chlopaka
      kiedys bardzo przejmowalem sie ze padlem mama wylaczyla mi komuuter zucilem sie
      na nia ale nie z krzeslem .... teraz jest luz siostra sie dogaduje coraz
      czesciej gram w nocy a ona w dzien w szkole idize mui bardzo slabo bo nic sie
      nie ucze rano tylko pakuje nowe lekcje do plecaka a z lekcji malo pamietam bo
      jestem niewyspany bvo w nosy grac z rezszta czesto zasypiam do skzoly bo pozni
      poszedlem spac i rano nie moglem w stac teraz mam 16 lat koncze 3 gim i to
      nawet nie wiedomo czy znam mam zamiar wziosc sie za naukle tzn pogodzic tibie z
      nauka tibia to pasja zycie moja dziewczyna ze mnia zerwala to tibia sytala sie
      dla mnie wszystkim ona nigdy od mnie nie odejdzie nigdy niezawedzue jest
      przyjacilee jest wszystkim mam znamomych w roznym wieku z bardzo rozmaitych z
      kazdym moge pogadac jak mam problem oni tez maja wspieramy sie razem "tibio
      kochana dla ciebie wstaje o 5 z rana chciasz noc nie przespana ja postac buduje
      skille a w szkole dstaram sie dostawac dwuje , chciasz grac w ciebie nic mi nie
      daje ja uparcie w ciebie grac nie przestaje" narka all
      :)
      • Gość: Master Tibia Re: Tibia - moje problemy z tibia moj nalug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:56
        No wiecie dla mnie to tez jest nalog ale troche inaczej ja na tej grze
        miesiecznie wyciagam jakies 200 zl. Moze i wykorzystuje ludzi ktorzy sa
        uzaleznieni ale przeciez ja im nie kaze grac ani kupowac czegokolwiek odemnie.
        Najlepszy koles kupil odemnie tarcze (demon shield za 40 zl) :)
    • Gość: Anonimus Tibia the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:54
      No wiecie co ... -.- Tibia to najlepsza gra na świecie mimo że gram w nią
      dziennie po pół godziny. i jakoś się nie uzależniłem. prawde mówiąc już mi się
      znudziła ale sobie do przyjemności gram max 1 godzina . 10 godzin/na 7 dni
      Pozdro dla redalcji :D
    • Gość: Firlej-Gokh ther Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:54
      Zachowanie chłopca jest niedopuszczalne jedna ja sam gram w tibie od 2
      lat(zaczołem w wieku 10lat) i mam przez nią wiele kłopotów jednek nie zaczołbym
      bić mamy drewnianym stołkiem... aż strach było mi czytać ten artykuł.
      • Gość: Gito Łdz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:01
        Według mnie artykuł jest negatywnie nastawiony do gry, ponieważ nie ma w nim
        wypowiedzi graczy którzy grając w Tibie stawiają sobie za cel jedynie zabawę.
        Tibia to nie narkotyk tylko gra w której można się doskonale bawić nie tracąc
        przy tym pieniędzy - można je jedynie zyskać. Oczywiście jeżeli ma się stałe
        podłączenie do internetu. Tibia nie uzależnia wszystkich. Ona uzależnia
        jednostkowo. Więc nie można powiedzieć , że gra ta jest "jak
        narkotyk'' .Proponuje porozmawiać z szerszą liczbą graczy , a nie jedynie z
        garstką ludzi źle nastawionych do gier tego typu. Ja gram w Tibie od trzech
        lat. Nigdy nie poprawiałem klasy ani nie mam złych ocen, ani nagannego
        zachowania. Uważam że artykuł ten należy sprostować, ponieważ obraża się nim
        część graczy którzy traktują tibie jak zabaw, a nie jak nałóg.
      • Gość: Dj małe oczko Czemu nikt nie wspomni o pozytywnych stronach Tibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:04
        Znam kilka osób ktore dzieki Tibii nauczyly sie j.angielskiego i teraz zdaja na
        4-rkach w szkole. Poniewaz w szkole nie jest tak samo jak w grze, w grze musisz
        sie nauczyc kilku zwrotow ktore sa nie zbedne do gry w ta jakze piekna gre i tu
        gosc co musi naczucyc sie tego jezyka to on w swojej glowce mowi sobie tak ja
        nie musze JA CHCEM! bo wie ze bez tego jezyka nic nie zrobi

Dziekuje :D
        • Gość: Seba Re: Czemu nikt nie wspomni o pozytywnych stronach IP: 82.160.16.* 19.04.06, 16:29
          BOZE, wymysl cos lepszego... Nauka jezyka podczas grania w Tibie. Tam sie uzywa
          schematycznych odzywek albo jest kilka nazw przedmiotow i reszty tego bajzlu.
          No ale jesli Twoi znajomi na tych kilku slowach nauczyli sie jezyka to
          pogratulowac. Ja ucze sie jezyka od 6 lat i nie znam wielu slow. Moze SRIBIA mi
          pomoze...
    • Gość: Nevi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.04.06, 16:00
      Tibia jest zajefajna "Tibia Rulezzzzz"
    • Gość: Gracz tibi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.190.* 19.04.06, 16:01
      uwazam ze ten przesady sa niewalsniwe sam w to gram i jest mi dobrze dla
      ciekawych mam 59 lvl elitte knight
    • Gość: --.-- Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.04.06, 16:03
      lol co za kuta*** takie cos napisał omg Tibia jest rox i bedzie rox 4 ever XD
      mamy tradycje grac i wydawacie hajs na Tibie!
      • Gość: TIBIA ROX Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:13
        CYTUJE DO KAZDEGO KTO OBRAZIL TIBIE !! "PIE..IE SIE PALY NIE GRACIE A
        OCENIACIE W HUUJE !! PSY JE..E !!
    • Gość: Sosek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:03
      Ludzie Przeciesz Ta Gra Jest Dla Debili Owszem Gralem W Nia Ale To Byla Pomylka
      Teraz Jak Na To Spojze To Mi Niedobze A Umnie Pul Klasy W To Scierwo Gra xD
      Dajcie Spokuj NIektuzy Kupuja Te Pacc-e po 90 ZL+ I Graja NonStop Bo Szkoda
      Paca ... NIepowinno Tego Byc
    • Gość: Koniu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:04
      Mam kolege, który nałogowo gra w Tibie. W ciągu ubiegłego miesiąca "padł"
      kilkakrotnie, przez co stał się bardzo agresywny. Ostatnio przestał nawet myć
      zęby! W szkole kradnie buty rówieśnikom i maluje sfastyki na ścianach. Do ojca
      zwraca się po imieniu, a matki w ogóle nie uznaje. Wracając ze szkoły rzuca
      kamieniami w babcie i krzyczy, że bedzie miał nowego fraga. Mimo tego,
      że "Archaond" jest moim kumplem, życze mu żeby go zackowali.
      • Gość: bambooko Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 19.04.06, 16:16
        Czlowieku... ja chodzilem do l.o. nie gralem w zadne gierki... malowalem
        pentagramy na krzyzach itd... i to nie dlatego ze padlem w tibi. To taki ciezki
        wiek. A co do Tibi to gram sobie dla jaj. Bylem uzalezniony 2 tygodnie gralem
        chyba po 8h dziennie:)Ale szybko mnie znudzila. Ale w baldurs gate gralem po 18
        godzin dziennie zeby przejsc (to jest hardcore) Zapytaj ludzi którzy graja w
        serie Total War ile czasu zajmuje przejscie giery i jak wciaga??... Teraz
        uzywam nielegalnego bota, postac lazi bez mojej ingerencji. Dla mnie ta gierka
        odlaczyla mnie od kompa, bo teraz przy kompie ucze sie tylko html i sprawdzam
        poczte.
      • Gość: !!!!!!!!!!!! Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:16
        LoL malo smieszne żarty ;>
    • Gość: bloku Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:05
      ta gra jest glupia.wiem bo moi koledzy w to grali.nie mozna sie bylo z nimi
      dogadac.ale teraz zmadrzeli juz w to nie graja.gra tylko jedna osoba ale on ma
      zmutowana glowe.nasz slynny bartek(gilu)
    • Gość: Pavson71 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.06, 16:05
      POleffka sam grałem w tibie przez 3 lata zrobiłem 119 lvl i naprawde aby zerwać
      z tą nie było wcale tak łatwe, do dzisaj mam głupie przyzwyczajenia jak chodze
      po stronkach i jestem zamyślony to wpisuje www.tibia.pl czy www.tibia.com i po
      chwile się zastanawiam co ja robie...;p całe szczęście że jush od pół roku nie
      gram i z całą pewnośćią nigdy do tego nie wróce...ludzie przekładają świat gry
      na rzeczy realne i kończy się to tak jak w tym przypadku. Jestem pewien że w
      niedługim czasie podobne incydenty ja ten się jeszcze pewnie powtórzą. Pzdr...
    • Gość: Ptasiu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:08
      To wszystko Gó.. PRAWDA!!!
    • Gość: Selena rox Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.06, 16:09
      Jeśli jeden oszołom tak zrobił to nie znaczy że wszyscy tacy są równie dobrze
      można powiedzieć że pasjans wciąga. Jeśli się jest mądrym to sie nie gra po 20
      pare godzin i nie bije mamy krzesłem
    • Gość: ~~Policja~~ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:09
      Grałem w tibie ponad rok i wiem ze to jest jak narkotyk i kompletna strata
      czasu!!! Dzieki bogu juz oderwalem sie od tego uff :P !!! Nom ale własna matke
      krzesłem ?? jak dla mnie to sesja haahahah
    • Gość: kIkI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:10
      HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE TEN KTO WYMYSLIL TEN REPORTARZ
      ZAPIE.. !! HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
      TIIIIIIIIBAAAAAAAAAAAAA RUUUUULEEEZ PRZYNAJMNIEJ MAM 4ANGILESKIEGO
      KU.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!
    • Gość: ja Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 81.210.71.* 19.04.06, 16:11
      som tacy ludzie ale to zdarza sie bardzi zadko nierozumie jak mozna w to tyle
      grac sam gram ale bezprzesady
    • Gość: M@TI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 19.04.06, 16:12
      " Zdenerwował się, bo mama zabiła bohatera, którego mógł sprzedać za kilkaset
      złotych."
      LOL przecież postać w Tibi nie może zginąć na zawsze.Odradza się w depo a zabity
      traci troche doświadczenia,skilli i przedmioty.Jeśli byłby mądry chodziłby z
      zapasowym equipem i nie bałby sie wyłączać kompa.Proste ;)
    • Gość: Krystian Wroblewsk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.139.47.* 19.04.06, 16:13
      Dla mnie tibia to zycie ja kupilem postac za 400zl Palladyna 89lvl i All itemki
      i gralem w to ponad 4lata ale juz niegram na Real tibi tylko prywatnie... Dla
      mnie Real tibi to glupa bo ile mozna siedziec przed komputrem !!
    • Gość: OMG! Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:14
      "Wymyślono ją tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej."]

SPADŁEM Z KRESŁA! Nie nawidze Tibii, ale to juz jest niczym teoria spisku...
    • Gość: kupa Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:15
      Tibia jest pojrebana ale juz z nim skonczylem i jest gz :D
    • Gość: Nitro Evils Tibia rox! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:16
      Tiba rzadzi reszta bladzi lece bo musze 75lvl wbic cya
    • Gość: QrKo Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:16
      A jak jakis chinol zabil kolege bo nie oddal mu miecza w grze to jakos nikt nie huczal...
    • Gość: gosciu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ztpnet.pl 19.04.06, 16:16
      odwalcvie sie od tibi ja niegram poto rzeby sie ndenerwować tylko tak sobie
      gram okolo 2 godz. i wcale nie jestem maniakiem :PP :/
    • Gość: DeeJayBzyQ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 212.244.54.* 19.04.06, 16:16
      Powtórka z Diablo II + LoD ?
    • Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:17
      Witam. Tresc tego artykulu jest lekko przesadzona, widac ze osoba piszaca ten artykul nie maila doczynienia z ta gra. Po pierwsze nie kazdy kto gra w ta gre jest "psychiczny" i nie potrafi opanowac swoich emocji. Prawda jest to ze ta gra wciaga bardzo.. jednakze wiekszosc graczy gra tylko daltego zeby sobie pogadac z kumplami.Ci ktorzy zawalaja przez to szkole sa tylkos obie winni, ze nie potrafili podzilic tych rzeczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka