Gość: UnnamedPlayer Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.04.06, 22:30 Kto sie podpisze pod ustawą o odstrzale ludnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuTEK Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:31 Moze Jeszcze napiszcie Ze kazda gra wciaga ... no nie wytrzymam :(( Ludzie sie rodza z pustką w głowie.. Patafiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RabbiT Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:33 Tibia to ścierwo... a ten gosciu jakis poje..y.. oto moje zdanie xP pozdro ;P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master dubi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:34 Jestem jak ten chłopak, wiele gram w tibie. co prawda nigdy bym matki nie uderzył, ale bym sie zdenerrwował. bo tym artykule psotanowilem sprzedac postac i skończyc z ta Zje..a gra!!!!! mam nadzieje ze dam rade sie z tego uwolnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:35 Tibia to wspaniala gra tylko niekturze niewiedza kiedy przestac pozdro dla tibijczykow ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q0q Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.osiedle.net.pl 19.04.06, 22:37 Dla mnie tibia to gó.. wole counter-strike tez wciaga ale mozna przestać :) pozro 600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydygryf Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:38 Wy ludzie och..aliscie z ta Tibia :/ Owszem gra wciaga. Sam w nia gram od czasu do czasu ale bez przesady. Wescie sie lepiej za nauke alebo bez kitu zamiast kupowac postacie, przedmioty itd. kupcie sobie cos na live np. jakis skuterek tez was wciagnie i to owiele lepsza zabawa. I porzyteczne nawet nad jezioro mozna na nim bryknac a nie gnic i blednac przed monitorem. Opamietajcie sie luidzie TO NIE JEST NAPRAWDE!!! Zajmijcie sie lepiej swoja dziewczyna. Z tego same plusy macie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loriii Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.146.225.* 19.04.06, 22:40 omg ludzie jak mozna byc tak powalonym..tez gram ale niejestem maniakiem omg co za ludzie ale mam zwale z tego ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto$ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:42 Omg... Aż mi się słuchać nie chce...Okay Grałam w tą gre.. ale żeby być takim maniakiem jak ten kolo z wrocławia to nie dopomyślenia.omgf... to tylko głupia gra... I tak se już nie gram w to;) Od 1 roku;P i Się nawet ciesze... to nie jest wina ludzi tylko ich głupoty;]] Bo.. Tak jak piszą mama wyłaczyła kompa to już szjba odbija.. Tacy są polacy ehhe;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shub-Niggurath Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.c31.msk.pl 19.04.06, 22:44 "Wymyślono ją tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej" <- ten tekst brzmi, kuriozalnie ==". Przecież tak samo można powiedzieć "nóż wymyślono po to by nim zabijano". Oszołomów nie brakuje i wiadomo przecież, że istnieją ludzie, którzy ZA BARDZO wczuwają się w wirtualny świat, w końcu zatracając siebie...ale nie uogólniajmy wszystkich graczy poprzez opis tego jednego przypadku ;/. I żeby nie było, fanem Tibii nie jestem, ale irytują mnie teksty typu "Gry komputerowe tworzą morderców"...czysta głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAJ NA NEBULI !!! Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.177.196.* 19.04.06, 22:46 lol tibia jest zajebista i nikt nie zaprzeczy ja sie zgadzam ze koles jest nie teges, ale w tibie mozna zagrac, (jesli masz slabe nerwy niegraj bo 12 latek moze obrazic twoja rodzine zabic cie i przesladowac w grze ;]) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TemplareQ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 22:48 Mowicie ze Tibia jest taka wspaniala... no coz o gustach sie nie dyskutuje, ale mam na ten temat swoje zdanie ;) Kiedys Tibia rzeczywiscie byla bardzo dobra gra, mowie o czasach kiedy autorzy robili ja jako projekt studencki. Kiedy polapali sie ile mozna na tym zarobic, zaczeli gre ulepszac nie dla wlasnej przyjemnosci, ale dla wlasnego zysku. Tutaj moim zdaniem ta gra zaczela sie staczac. Sam gralem w nia prawie 3 lata, jednak w ciagu kilku ostatnich miesiecy posuniecia autorow doprowadzily do tego ze Tibia zaczela mnie nudzic... Sprzedalem postac za 300zl i rzucilem ja bez problemu. Rozumiem ze wielu z was ta gre uwaza za caly swiat... jednak predzej czy pozniej przekonacie sie, tak jak ja, ze to tak naprawde maszyna do zarabiania pieniedzy, majaca gdzies graczy, klientow. Pozdro dla wszystkich Tibijczykow i oby wasza przyjemnosc nie zamienila sie w nalog :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.06, 22:49 omfg lol jak mozna byc az tak glupim zeby tyle grac, ja wiem ze jestem nalogowym graczem ale lol to naprawde jest przesada i ofc to wszystko wina gier... kiedy w koncu ludzie dojda do tego ze to nie wina gier a rodziców, jak mu matka pozwalała siedziec tyle w cafejce albo przed kompem... zrobic z pare razy porządna awanture, jakies zakazy itp. a nie pozwalac na wszystko a potem cierpiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysioztaxi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:51 a ja gram w tibie i jakos zyje. mama jeszcze jest cala a ja mam z tego niezla kase. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:01 trzeba mieć co nie teges z głową zeby grać w ta gre tyle czasu co ja pisze zeby wogule w to pogrywać!!! a żeby pobić matkę krzeslem to trzeba być psyhopatą patologia poprostu!!! niech sie wezmą lepiej za nauke to sie napewno dorobią kasy, a nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umc umc umc! Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.199.195.* 19.04.06, 23:03 Jak czytam niektóre posty to mi się rzygać chce. Chyba 12letnie bachory powpisywały w google tibia i dostały się tu. „tibia nie uzależnia bo mnie nie uzależniła” sratatatatatatataumcumcumc no widocznie są ludzie których uzależnia, mam na to pół osiedla przykładów, od łebali po licealistów „to niech nie grają w tibie” sratatatatatatataumcumcumc to niech zalegalizują narkotyki to ci którzy się mogą uzależnić nie będą brać sratatatatatatataumcumcumc PROSTE! „a gdzie byli rodzice?”, może zapierniczali w robocie żeby bachor miał co na d... włożyć, albo mogli robić masę innych rzeczy. Tibia wam szare komórki chyba do reszty wygryzła, no bo jak to można złe słowo powiedzieć o tak wspaniałej grze jak tibia. Może by wspaniała i była gdyby nie bachory, i zresztą nie tylko bachory, które grają po 18h dziennie tylko po żeby być lepszym w wymyślonym świecie. CHORE! „fcale nie! gram bo się nódze i chem porozmawiać z kolegami z tibi!” no to qrfa zadanie byś odrobił albo matce pomógł, albo piłkę pokopał? Zróbcie coś ze swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomos Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.broker.com.pl 19.04.06, 23:16 Faktycznie ta gra wciaga jak narkotyk nawet bardziej ale jezeli potrafisz skonczyc z ta gra skoncz z nia jak najszybciej ja tez na ta gre przeznaczylem wiele mieiecy a nawet wiecej ale ja rzuciel przez nia spadlem w nauce w szkole mialem mniej czasu do wykorzystania bo co przychodzile do domu to tylko wlaczalem monitor bo nawet nie wylaczalem komputera i graleem non stop potrafilem grac przez 3 nawet 4 dni non stop nie jadlem prawie wcale tylko pilem i palilem papierosy naet przez ta gre zranilem dziewczyne ktora mnie kocha jednyny plus w tej grze to ze mozna zarobic duze pieniadze a innych nie ma jak potraficie to przestanice w nia grac dobrze wam radze albo grajcie do pewnych grnic ale lepiej wcale nie grajcie i nie zaczynajcie grac w nia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azgarot Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:18 Ty gosciu z wyborczej odpie..sie od tibi -.- masz sapy to dawaj solo a nie pie..sz kacaply zal ci dupe cisnie ze nie umiesz grac? i poruszyles temat o tibi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umc!2 BANDA bachorów IP: 213.199.195.* 19.04.06, 23:25 pisałem raz, napisze jeszcze. Jak czytam niektóre posty to mi się rzygać chce. Chyba 12letnie bachory powpisywały w google tibia i dostały się tu. „tibia nie uzależnia bo mnie nie uzależniła” sratatatatatatataumcumcumc no widocznie są ludzie których uzależnia, mam na to pół osiedla przykładów, od łebali po licealistów „to niech nie grają w tibie” sratatatatatatataumcumcumc to niech zalegalizują narkotyki to ci którzy się mogą uzależnić nie będą brać sratatatatatatataumcumcumc PROSTE! „a gdzie byli rodzice?”, może zapierniczali w robocie żeby bachor miał co na d... włożyć, albo mogli robić masę innych rzeczy. Tibia wam szare komórki chyba do reszty wygryzła, no bo jak to można złe słowo powiedzieć o tak wspaniałej grze jak tibia. Może by wspaniała i była gdyby nie bachory, i zresztą nie tylko bachory, które grają po 18h dziennie tylko po żeby być lepszym w wymyślonym świecie. CHORE! „fcale nie! gram bo się nódze i chem porozmawiać z kolegami z tibi!” no to qrfa zadanie byś odrobił albo matce pomógł, albo piłkę pokopał? Zróbcie coś ze swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TIBIA Jesteście pojeba** bo gracie w tępą gre:) IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 23:32 bez grafki , bez dźwięku , bez fabuły bez muzgi w to graja i jeszcze sie dziwice żejakiś przypał bije matke za to żechciała mu sprawić radość.Radość sie zmieniła w jeden wielki obłęd. Tylko tępe strzały grają w tak bezmyślną gre jaką jest TIBIA. Gry w które można ewętualnie zagrać to:RVS , CoD2 ,CoD:uo , CS [w wszystkie fpp]. Są to gry którym nie trzeba poświęcać swojego życia prywatnego starczą 3ha nie 16h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CoD rOx Re: Jesteście pojeba** bo gracie w tępą gre:) IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 23:43 Ta zgadzam sie z tą wypowiedzią bachory nie mają swoich zainteresowań.Nie mówie żebye nie graćw tibie ale trza znać umiar we wszystkim tak akurat sie składa że gram w CoD2 i wiem że 3h dziennie to i tak wystarczająco dużo.Ale 12 latek chce być kims w tym szarym świecie i ubzdural sobie że będzie najlepszy w tibie[omG] Grając w tą rpg tracicie swoje życie prywatne szkoła /tibia/sen (jakieś 17% dnia)a gdzie wyjście na dwór a gdzie wypad na ognisko[dla starszych na %]czas dla dziewczyny? oj rośnie nam pokolenie tłuków i nieuków dla których wpatrywanie sie w ludka jest świate dla którego sąw stanie pobić najbliższych! BAndA Debili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TemplareQ Re: Jesteście pojeba** bo gracie w tępą gre:) IP: *.icpnet.pl 20.04.06, 15:52 Sorry ale jezeli ci sie nie podoba taka gra to WYPIE*****J! Nie jestes sam na swiecie, inni lubia co innego wiec wez czlowieku zastanow sie co mowisz. Rownie dobrze ja moge powiedziec "wszyscy co graja w FPP sa czubkami". -.- Jedni lubia takie gry, inni takie, wiec wez ten wybor uszanuj. Sorry ze sie unioslem, jak sam napisalem nie gram juz w Tibie i mam gdzies ta gre, ale nie moge zniesc txtow w stylu "wszyscy co graja w xxx sa debilami" -.- Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta? Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 80.48.169.* 19.04.06, 23:42 Każda gra ma swoje wady i zalety i nie wydaje mi sie ze tylko Tibia moze uzalezniac. Istnieje bardzo wiele gier ( moze nawet i wszystkie) ktore uzalezniaja, przykladem moze byc moj znajomy ktory potrafil grac w windows'owską gre pod nazwą "Saper" po kilka godzin dziennie.Sam gram w Tibie grę od blisko 3 lat i jakos nie mam wrazenia ze jestem uzalezniony a poziom moich postaci jest wysoki a to ze matka oberwala krzeslem to raczej tylko i wylacznie jej wina. Rodzicie w sytuacjach "uzaleznienia" potrafią bardzo wiele zdzialac ale tylko wtedy kiedy chcą a zabranianie mlodziezy grania w taką grę jak Tibia tez nie jest dobrym rozwiazaniem poniewaz wbrew pozorom pomaga ona w nauce jezyka angielskiego (wiem to z wlasnego przypadku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty tibia Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 23:45 heehe tak matkiw wina że syn ją mógł zatłuc krzesłem:] czy ty czytasz to co piszesz? a języków można sie uczyć przez skype czy teamspeak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodno'Honera Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 20.04.06, 14:59 Ja mam palka 109 lvl, gram bardzo duzo, ucze sie srednio, no ale jak trzeba przestac to przestaje :p gram prawie rok, i wydaje mi sie ze ta gra potrafi uzaleznic, ale mozna oduczyc sie w nia grac, ci co maja problemy niech sie zrookuja ^^ pozdro Brodno'Honera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.compower.pl 19.04.06, 23:47 Ja tam wole Ultime Online :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spikiusz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:48 Ten ziomek to jakis pojeb, ja nigdy bym nie uderzył swojej matki z powodu jakiejs gry, takich ludzi to powinni zamykac w zakładach dla obłąkanych, w tibie gra sie dla rozrywki a nie dla kasy a jezeli komus odpie.. z tego powodu to powinien skonczyc z ta gra i zglosic sie na leczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakamarek Diabła Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 19.04.06, 23:57 Grałem , grałem aż po 2 latach mi się znudziła. 2D odchodzi do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibioholic Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.177.97.* 20.04.06, 00:48 Obawiam sie, ze autor tego artykułu nie spedził z tą grą nawet pięciu minut. Mała dygresja. "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera (postać) pozostaje w grze" Wystarczy z reguły dziesieć minut, aby bez żadnego ryzyka opuścić grę. "Sprzedaży Tibii nie można zabronić, bo nie dystrybuują jej sklepy - dostępna jest jedynie w internecie, i to za darmo." I tu małe pytanie do autora artykułu: Czy zna Pan powiedzenie "zakazany owoc smakuje lepiej"? Gdyby Pan spędził przysłowiowe pięć minut czytając regulamin gry, dowiedziałby się że JAKIKOLWIEK zysk z tej gry jest jego poważnym naruszeniem. Mówię "gram dużo bo można na tym zarobić". Małe obliczenie: Dwa lata. dzień w dzień. 2700 złotych (co swoją drogą jest sumą BARDZO zawyżoną, wystarczy zerknąć na Allegro aby zobaczyć średnie ceny). 112 złotych miesięcznie. Więcej zarobi w hipermarkecie. Więc, jeśli nie pieniądze, to co? Dobre pytanie. Gry internetowe to dobre miejsce do wyładowania wszelkich negatywnych uczuć, z reguły na innych ludziach. Wygórowane ambicje? Brak akceptacji ze strony bliskich i znajomych? Kompleksy? Niestety, nie jestem psychologiem. Teraz spojrzenie ze strony gracza. Ile razy miałem wątpliwą przyjemność zginąć(grałem w tibię od 2001, kariera skończona tuż przed sylwestrem 05/06)raz także przez matkę, ale nigdy przyszłoby mi do głowy pobić ją taboretem! Niestety, gry nie są dla , pozwolę sobie zacytować przedmówcę, oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś