Dodaj do ulubionych

Wro na Euro 2012 !

22.04.06, 11:05
Jak podało Radio Wrocław w wiadomościach o 11.00 na konferencji prasowej
podano ,że Wrocław jednak będzie wśród miast organizujących Euro 2012, odpadną
Poznań i Chorzów. Rany jak to się potwierdzi już na 100 % to poznaniacy nas
znienawidzą do końca. Ale w sumie to ja i tak za bardzo nie wierze w to ,że
Polska w ogóle dostanie ta szansę ani w 2012 ani 2028 :)
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:25
      A za co poznaniacy mają nas nienawidzieć?
      • Gość: johan Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:42
        euro i tak nie dla nas,spokojnie,może dzięki temu będziemy mieli stadion na
        europejskim poziomie,
      • Gość: Kuba Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 22.04.06, 12:42
        No gdybym byl na ich miejscu i Wroclaw dostalby mistrzostwa to napewno nie
        bylbym zadowolony...
    • Gość: blebleble Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:17
      Decyzja ma zostać podjęta w poniedziałek!
    • Gość: bedek mam nadzieję że to nie bedzie Wrocław :) IP: *.chello.pl 22.04.06, 12:26
      tylko Poznan
      • Gość: leon Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:39
        porzuć bedek wszelkie nadzieje,
        • Gość: blebleble Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:44
          A kto mi odpowie, co to była za konferencja? Kto w niej uczestniczył? Chyba
          wasze marzenia i sny Wrocławian? Decyzję poznamy dopiero w poniedziałek. Od
          tego czekania chyba niektórym puszczają nerwy...
          • Gość: leon Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:48
            ot tak nam się pi....li we łbach od samego rana ,wiosna ! ! !
            • hubi74 Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań 22.04.06, 14:09
              Na konferencji był wojewoda dolnośląski i jakiś gość z PZPN (który o tym
              informował) który na zaproszenie wojewody właśnie spędza we Wrocławiu weekend.
              Pisali gdzieś o tym ale nie mogę tego znaleźć. Ale do potwierdzenia tego trzeba
              zaczekać do poniedziałku.
              • hubi74 Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań 22.04.06, 14:16
                No właśnie na stronie PRWrocław ukazała się informacja :

.: EURO 2012 we Wrocławiu ! :.
                22 kwietnia 2006 - 12:49
                Wrocław znajdzie się wśród miast, w których rozegrane zostaną mistrzostwa
                Europy w 2012 roku. Informację te ujawnili dziś na specjalnej konferencji
                prasowej wojewoda Krzysztof Grzelczyk i marszałek Paweł Wróblewski. Obaj
                spotkali się z ministrem sportu, który ocenił przygotowanie do organizacji
                mistrzostw.

Według nieoficjalnych informacji Wrocław znajdzie się na czwartym miejscu. Do
                organizacji mistrzostw kandydują Warszawa, Gdańsk, Kraków, Poznań i Chorzów.
                Lista miast organizatorów ma do UEFA w przyszłym tygodniu. Tego czy Polska
                zorganizuje wspólnie z Ukraina mistrzostwa starego kontynentu w 2012 roku
                dowiemy się w grudniu. Krzysztof Grzelczyk mówił dzisiaj, że Wrocław musi
                jeszcze wiele zrobić aby dobrze przygotować się do ewentualnej organizacji
                zawodów. "Brakuje przede wszystkim hoteli średniej klasy, poprawy wymaga też, co
                wszyscy wiemy infrastruktura drogowa" - dodawał wojewoda. Zaznaczył też, że nie
                można zostawiać załatwiania wszystkich formalności na ostatnią chwilę. Dopiero w
                tym tygodniu miasto bowiem kupiło Stadion Olimpijski, na którym mają być
                rozgrywane mecze i zmieniło plan zagospodarowania przestrzennego. Z kolei
                marszałek województwa stwierdził, że oprócz dobrej organizacji i przygotowania
                aplikacji potrzebny jest też lobbing. Paweł Wróblewski za bardzo dobry pomysł
                uznał wysyłanie kartek do ministra sportu z poparciem dla Wrocławia. "Nie
                powinniśmy się obawiać poniedziałkowej decyzji w sprawie wyboru miast. Wrocław
                jest na dobrym miejscu" - zakończył wojewoda dolnośląski.
                • kielczow2003 Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań 22.04.06, 14:18
                  Jak zwykle pokłocimy sie o cos co i tak przejsdzie nam koło nosa...niestety
          • Gość: Rafis Re: mam nadzieję że to nie bedzie Poznań IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.06, 17:21
            Gość portalu: blebleble napisał(a):

> A kto mi odpowie, co to była za konferencja? Kto w niej uczestniczył? Chyba
            > wasze marzenia i sny Wrocławian? Decyzję poznamy dopiero w poniedziałek. Od
            > tego czekania chyba niektórym puszczają nerwy...

wy poznacie decyzje w poniedziałek, my juz poznalismy :)
    • Gość: 1235... Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.icpnet.pl 22.04.06, 17:11
      > Rany jak to się potwierdzi już na 100 % to poznaniacy nas
      > znienawidzą do końca

Proponuje przeczytac artykul pod znaczacym tytulem
      "Poznań jest dla Wrocławia wzorem - rozmowa z prezydentem Wrocławia"
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3290519.html

• Gość: MoniA Re: Wro na Euro 2012 ! IP: *.pools.arcor-ip.net 22.04.06, 17:56
        Jesli to prawda,to
        Jest,jets,jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka