Dodaj do ulubionych

Doradca polityczny

03.05.06, 21:11
Drodzy forumowicze, podatnicy. Czy ktoś z was orientuje się czym zajmuje się
doradca polityczny Wojewody Dolnośląskiego i za co pobiera ponad 5 tys. zł
miesięcznie (brutto).
Jaka jest jego funkcja, cóż tak istotnego robi?
Może dziennikarze GW zdołają wyjaśnić sprawę, w końcu z moich podatków to
wszystko jest utrzymywane.
Obserwuj wątek
    • anu_anu Re: Doradca polityczny 03.05.06, 22:04
      Kiedyś była taka zagadka: Co to jest - siedzi nad rzeką i czyta prasę? Był to
      rzecznik prasowy.
      Ciekawe jak by takiego doradcę opisać do analogicznej zagadki?
      • Gość: baltazar Re: Doradca polityczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:08
        Skoro nic nie robi to może zarabiać 900zł. Chyba za bardzo to nie urąga
        aspiracją owej osoby.
        Prezydent Wrocławia zarabia 6500zł, to ten może zarabiać 900zł.
        Tak czy nie?
        • anu_anu Re: Doradca polityczny 03.05.06, 22:12
          Skoro nic nie robi - to po co wyrzucać te 900 zł?
          • sylian Re: Doradca polityczny 03.05.06, 22:13
            Heh... To ja mogę nic nie robić nawet za 400zł. Wyjdzie taniej :)
            • Gość: 220V Re: Doradca polityczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:31
              A ja się zastanawiam czym się zajmuje taki doradca, może podpowiada Wojewodzie
              że ten jest fu a ten OK.
            • wielki_czarownik Ja za 100 /nt 03.05.06, 22:32

• tomek854 Re: Ja za 100 /nt 04.05.06, 01:32
                Ja za 99. Kto da mniej? ;-)
                • Gość: Leontio Re: Ja za 100 /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 07:51
                  Trzeba powołać doradcę doradcy wojewody. Będzie bardziej prestiżowo. A, kasiorę
                  na to, damy my.
                  • Gość: Muniek Re: Ja za 100 /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 09:54
                    A kto jest tym doradcą?
                    • Gość: bratjózef Re: Ja za 100 /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:08
                      www.duw.pl/?document=457
      • Gość: Dj abeł kto to jest ... IP: *.e-wro.net.pl 04.05.06, 12:31
        ... siedzi w Ratuszu, z pilotem w ręku i ogląda transmisje sejmowe ?
        • anu_anu Re: kto to jest ... 05.05.06, 22:50
          A może tak: siedzi u polityka w kieszeni i doradza na co wydać kasę?
    • Gość: nick dzager Re: Doradca polityczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 12:27
      No proszę. Jaka wysoko postawiona osoba.
    • Gość: John F. Kennedy Utrzymanie systemu politycznego kosztuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 13:21
      Jeśli myślisz, że system polityczny w danym kraju może funkcjonować za darmo, to
      nic nie rozumiesz i jesteś po prostu naiwniakiem (nie mogę na Ciebie powiedziec
      'durniem', bo nie wypada tego robić anonimowo przez internet). Ludzie pracujący
      we władzy muszą dostawać pieniądze. To tylko polskie niedouczone pismaki robią z
      tego aferę.

Gdzie władza, tam pieniądze. Nic na to nie poradzimy, tak urządzony jest ten
      świat. Jeśli starczy Ci wytrwałości i inteligencji spróbuj zobaczyć "jak się to
      robi w USA czy innych demokracjach zachodnich".

Problem tkwi gdzie indziej - ująłbym to tak: na jakim poziomie jest świadczona
      usługa sprawowania władzy ? czy jest to sprawa wymierna ? jeżeli tak, jak to
      zrobić, jak ustanowić mierniki ?

Parafrazując Ewangelię - " idź i zacznij myśleć i nie pisz więcej głupot na
      forum". Serdecznie Cię pozdrawiam, ofiaro manipulacji umysłowych a'la wierny
      czytelnik 'Gadżety'RedNacza Michnika
      • wielki_czarownik Ale czy jest to rzecz potrzebna? 04.05.06, 14:18
        Pytanie jest następujące - czy utrzymanie systemu politycznego leży w interesie obywateli? I czy aby napewno koszty utrzymania doradcy politycznego dla wojewody z PiS musi ponosić wyborca SLD?
        Problemem jest u nas rozdmuchana do granic możliwości administracja. Tysiące niepotrzebnych nikomu stanowisk utworzono tylko po to, aby krewni, znajomi i inni kolesie mieli miejsca pracy.

Skoro przywołujesz USA to powiedz mi, czemu tam urzędników jest o wiele mniej niż w Polsce, mimo bardziej skomplikowanego systemu prawnego?
        • Gość: radze nie kadze Re: Ale czy jest to rzecz potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:25
          Koalicje nam się tworzą więc chyba zajdzie zmiana na stanowisku doradcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka