wroclawczyk 02.01.03, 20:11 Moja opowieść noworoczna jak to byłem pilotem autobusu została wydrukowana w GW :-) Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piegdoń Re: Jestem sławny ;-) IP: *.wroc.gazeta.pl 02.01.03, 20:17 wroclawczyk napisał: > Moja opowieść noworoczna jak to byłem pilotem autobusu została wydrukowana w > GW :-) Dzięki! do sławy życzymy bogactwa w całym 2003 nowym etc... Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Jestem sławny ;-) 02.01.03, 20:18 Gość portalu: piegdoń napisał(a): > wroclawczyk napisał: > > > Moja opowieść noworoczna jak to byłem pilotem autobusu została wydrukowana > w > > GW :-) Dzięki! > > do sławy życzymy bogactwa w całym 2003 nowym etc... vice versa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Jestem sławny ;-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 20:33 Gość portalu: piegdoń napisał(a): > wroclawczyk napisał: > > > Moja opowieść noworoczna jak to byłem pilotem autobusu została wydrukowana > w > > GW :-) Dzięki! > > do sławy życzymy bogactwa w całym 2003 nowym etc... po wypłaceniu tantiem przez GW te zyczenia szybko się zrealizują hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Czy znasz znaczenie używanych słów? IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.01.03, 10:40 TANTIEMA - pieniądze wypłacane autorowi dzieła literackiego albo muzycznego (przede wszystkim autorom sztuk scenicznych), które stanowią określony procent od dochodów z wystawienia sztuki, wydania kasety, opublikowania książki itp W redakcjach wypłaca się WIERSZÓWKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Czy znasz znaczenie używanych słów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 11:18 Gość portalu: duzY napisał(a): > TANTIEMA - pieniądze wypłacane autorowi dzieła literackiego albo muzycznego > (przede wszystkim autorom sztuk scenicznych), które stanowią określony procent > od dochodów z wystawienia sztuki, wydania kasety, opublikowania książki itp > W redakcjach wypłaca się WIERSZÓWKĘ. więc potraktujmy to jako dzieło literackie przedrukowane do gazety? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Dzieło nie dzieło. IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.01.03, 11:21 Różnica polega na tym, że tantiemę wypłaca sie jako %% od dochodów, a wierszówka jest zapłatą za objętość. PS> Czasem zaglądaj na slowniki.onet.pl - szybko i skutecznie czegoś sie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Dzieło nie dzieło. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 12:05 Gość portalu: duzY napisał(a): > Różnica polega na tym, że tantiemę wypłaca sie jako %% od dochodów, a > wierszówka jest zapłatą za objętość. > PS> Czasem zaglądaj na <a href="http://slowniki.onet.pl"target="_blank">slow > niki.onet.pl</a> - szybko i skutecznie czegoś sie > dowiesz. dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 02:03 A JA JESTEM DUMNA Z CIEBIE KOCHANIE,NIE KAŻDEMU ZDARZA SIĘ BYĆ W GAZECIE! PS.ZAPOMNIAŁAM TOBIE POGRATULOWAĆ! BUZIACZKI;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Jestem sławny ;-) IP: *.*.*.* 03.01.03, 02:07 Super, jesteś GOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 11:20 malinkamig napisała: > A JA JESTEM DUMNA Z CIEBIE KOCHANIE,NIE KAŻDEMU ZDARZA SIĘ BYĆ W GAZECIE! > PS.ZAPOMNIAŁAM TOBIE POGRATULOWAĆ! > BUZIACZKI;-) dzięki malinko całuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 12:01 Gratulacje:) a nie moglbys zalatwic, zeby posty w Twoim watku tez byly wydrukowane...? wtedy czesc Twojej slawy splynelaby i na mnie;) a_xx :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 12:34 alka_xx napisała: > Gratulacje:) > > a nie moglbys zalatwic, zeby posty w Twoim watku tez byly wydrukowane...?- NIE,NIE MÓGŁBY TEGO ZAŁATWIĆ!A CZEMU MIAŁBY TO ROBIĆ?! > wtedy czesc Twojej slawy splynelaby i na mnie;)-CHCIWA BABA.NIC NIE OSIĄGNIESZ JAK BĘDZIESZ TAKA CHCIWA.ZAJMIJ SIĘ LEPIEJ CZYMŚ POŻYTECZNYM TO CI MOŻE MINIE. >WROCŁAWCZYK NIE BĘDZIE SIĘ Z NIKIM - DZIELIŁ SIĘ SŁAWĄ,A SZCZEGÓLNIE Z TOBĄ- OCZYWIŚCIW OPRÓCZ MNIE. > a_xx :)) MALINKAMIG;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 15:06 Po pierwsze , sloneczko, nie krzycz na mnie...! Po drugie to ja bylam pierwsza w umizgach do laureata , sam/-a zobacz, wiec wara Ci od tego co mnie sie slusznie nalezy...;) a po trzecie to mowisz / krzyczysz !/ jak rzecznik prasowy naszego slawnego wrocławczyka :), a ja nie pamietam by taka funkcja komukolwiek przypadla w udziale / jeszcze/! Wiec raczej to Tobie powinno minąc! z komunikacyjnymi pozdrowieniami dla naszego bozyszcze ;)) ... no i dla Ciebie tez a_xx :)) malinkamig napisała: nie wiadomo po co...!:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok.o Re: Jestem sławny ;-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 15:18 alka_xx napisała: > Po pierwsze , sloneczko, nie krzycz na mnie...! > Po drugie to ja bylam pierwsza w umizgach do laureata , sam/-a zobacz, wiec > wara Ci od tego co mnie sie slusznie nalezy...;) > a po trzecie to mowisz / krzyczysz !/ jak rzecznik prasowy naszego slawnego > wrocławczyka :), a ja nie pamietam by taka funkcja komukolwiek przypadla w > udziale / jeszcze/! Wiec raczej to Tobie powinno minąc! > > z komunikacyjnymi pozdrowieniami dla naszego bozyszcze ;)) ... no i dla Ciebie > tez > > a_xx :)) > > malinkamig napisała: > > nie wiadomo po co...!:P > Baby !! opamietajcie sie! Wroclawczyk pewnie urosl juz i wyglada jak paw w godowych podrygach. A wy tak sie wirtualnie drapiecie po twarzach o niego :)) Wstyd mi za Was ;) Mimo tego pozdrawiam i zycze opamietania :) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 16:20 To super! Lubie wyrosniete pawie;) A Ty kok.o zamiast sie wstydzic dolacz do nas, niech wszyscy wiedza ze .."wroclaw poddaje sie ostatni" :)) a_xx ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 16:26 Gość portalu: kok.o napisał(a): > alka_xx napisała: > > > Po pierwsze , sloneczko, nie krzycz na mnie...! > > Po drugie to ja bylam pierwsza w umizgach do laureata , sam/-a zobacz, wi > ec > > wara Ci od tego co mnie sie slusznie nalezy...;) > > a po trzecie to mowisz / krzyczysz !/ jak rzecznik prasowy naszego slawneg > o > > wrocławczyka :), a ja nie pamietam by taka funkcja komukolwiek przypadla w > > > udziale / jeszcze/! Wiec raczej to Tobie powinno minąc! > > > > z komunikacyjnymi pozdrowieniami dla naszego bozyszcze ;)) ... no i dla > Ciebie > > tez > > > > a_xx :)) > > > > malinkamig napisała: > > > nie wiadomo po co...!:P > > > > Baby !! opamietajcie sie! Wroclawczyk pewnie urosl juz i wyglada jak paw w > godowych podrygach. -NIE URÓSŁ,ZACHOWUJE SIĘ NORMALNIE-ZNAM PRZECIEŻ MOJEGO CHŁOPAKA.A wy tak sie wirtualnie drapiecie po twarzach o niego :))-CHWILECZKĘ ON JEST MÓJ,A TA GÓWNIARA NIE WIEM CO CHCE ZYSKAĆ > Wstyd mi za Was ;)-JA SIĘ NICZEGO NIE WSTYDZĘ! > Mimo tego pozdrawiam i zycze opamietania :)-;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 16:22 alka_xx napisała: > Po pierwsze , sloneczko, nie krzycz na mnie...!-jak będę chciała to będę krzyczeć,JAKAŚ SMARKULA NIE JEST WSTANIE MNIE POWSTRZYMAĆ! > Po drugie to ja bylam pierwsza w umizgach do laureata -ZNAJDŻ SOBIE INNY OBIEKT ZAINTERESOWANIA,BO TAK SIĘ SKŁADA,ŻE TO MÓJ CHŁOPAK, sam/-a zobacz, wiec- HA,HA > wara Ci od tego co mnie sie slusznie nalezy...;)-GÓWNO CI SIĘ NALEŻY,IDIOTKO! > a po trzecie to mowisz / krzyczysz !/ jak rzecznik prasowy naszego slawnego > wrocławczyka :)-A MOŻE NIM JESTEM,NIC CI DO TEGO, a ja nie pamietam by taka funkcja komukolwiek przypadla-BO ŚLEPA JESTEŚ w > udziale / jeszcze/! Wiec raczej to Tobie powinno minąc!-HA HA HA > > z komunikacyjnymi pozdrowieniami dla naszego bozyszcze ;)) ... no i dla Ciebie -ON NIE POTRZEBUJE TWOICH POZDROWIEŃ > tez > > a_xx :)) > RADZĘ CI -ODPIERNICZ SIĘ OD TEGO TEMATU,A PRZEDE WSZYSTKIM OD MOJEGO RAFAELLA! > > > > > malinkamig napisała: > > > nie wiadomo po co...!:P > Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 16:52 mila malinko przede wszystkim nie denerwuj sie, bo zbrzydniesz, a poza tym radze Ci , bys popracowala troche nad klasą / jesli wiesz co mam na mysli!/ bo nasz bohater, a Twoj wrocławczyk / tak wole!/ zauwazy, ze jego dziewczynie / znaczy Tobie?/ daleko do idealu i oczy mu sie otworza... choc on wydaje mi sie raczej milym chlopcem i ta popularnosc go nie zdemoralizuje, raczej Ty... pozdrawiam Cie i sle bezinteresownego calusa dzielnemu pilotowi autobusu linii... / nie wiem jakiej/ a_xx: malinkamig napisała: /znowu nie wiadomo po co / Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 17:25 alka_xx napisała: > mila malinko > przede wszystkim nie denerwuj sie, bo zbrzydniesz, -wcale nie dnerwuje się > a poza tym radze Ci , bys popracowala troche nad klasą / jesli wiesz co mam na > mysli!-owszem,wiem co to klasa/ bo nasz bohater, a Twoj wrocławczyk / tak wole!/ zauwazy, ze jego > dziewczynie / znaczy Tobie?/ daleko do idealu i oczy mu sie otworza...-nikt nie jest idealny tak a propos choc on > > wydaje mi sie raczej milym chlopcem i ta popularnosc go nie zdemoralizuje, > raczej Ty...-bezszczelna jesteś-nawet mnie nie znasz > > pozdrawiam Cie i sle bezinteresownego calusa -daj komuś innemu jak zechce - dzielnemu pilotowi autobusu > linii... / nie wiem jakiej/ > > a_xx: > > > > malinkamig napisała: > > /znowu nie wiadomo po co / a ja nie wiem o co Tobie chodzi ,przecież nic nie wskórasz i nie podlizuj się MOJEMU CHŁOPAKOWI Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Jestem sławny ;-) 03.01.03, 17:33 alka_xx napisała: > mila malinko > przede wszystkim nie denerwuj sie, bo zbrzydniesz, > a poza tym radze Ci , bys popracowala troche nad klasą / jesli wiesz co mam na > mysli!/ bo nasz bohater, a Twoj wrocławczyk / tak wole!/ zauwazy, ze jego > dziewczynie / znaczy Tobie?/ daleko do idealu i oczy mu sie otworza... choc on > > wydaje mi sie raczej milym chlopcem i ta popularnosc go nie zdemoralizuje, > raczej Ty... > > pozdrawiam Cie i sle bezinteresownego calusa dzielnemu pilotowi autobusu > linii... / nie wiem jakiej/ > > a_xx: > > > > malinkamig napisała: > > /znowu nie wiadomo po co / WIDAĆ NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O MIŁOŚCI,SKORO NIE WIESZ PO CO PISZĘ!NIE WIESZ CO TO ZAZDROŚĆ?MAŁO CHŁOPAKÓW JEST NA ŚWIECIE-ZNAJDŹ SOBIE,ALE WOLNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Zamykanie drzwi!!! 03.01.03, 20:06 malinkamig napisała: > WIDAĆ NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O MIŁOŚCI,SKORO NIE WIESZ PO CO PISZĘ!NIE > WIESZ CO TO ZAZDROŚĆ?MAŁO CHŁOPAKÓW JEST NA ŚWIECIE-ZNAJDŹ SOBIE,ALE WOLNEGO! / teraz juz wiem dlaczego!/ Wiesz malinko, to swietny pomysl z tym chlopakiem...nie wiem tylko czy spodoba sie mojemu mezowi!? :( Bo widzisz, taka gówniara jak ja,/ hihihi, ale mnie dowartosciowalas!!/ ktora zyje ponad 20 lat w malzenstwie z jednym mezczyzna wie juz troche o milosci , o zazdrosci, a takze o innych uczuciach poznania smaku ktorych wcale Ci nie zycze. I chociaz nie bylas w stosunku do mnie zbyt grzeczna, to pozwole sobie zyczyc Ci w tym Nowym Roku troche wiecej poczucia humoru oraz dystansu do swiata , do ludzi,a szczegolnie do samej siebie! Wtedy latwiej sie kocha i nawet mozna bez zazdrosci:) Zycze Ci tez duzo szczescia z naszym sympatycznym wroclawczykiem / nie moglam sie powstrzymac!/ ;) a_xx PS.Acha, jesli przeczytasz netykiete, czyli zasady obowiazujace w internecie uwierzysz, ze duze litery w necie oznaczaja krzyk i sa wielkim nietaktem w stosunku do rozmowcow! A. Odpowiedz Link Zgłoś
malinkamig Re: Zamykanie drzwi!!! 03.01.03, 23:35 alka_xx napisała: > malinkamig napisała: > > > WIDAĆ NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O MIŁOŚCI,SKORO NIE WIESZ PO CO PISZĘ!NIE > > > WIESZ CO TO ZAZDROŚĆ?MAŁO CHŁOPAKÓW JEST NA ŚWIECIE-ZNAJDŹ SOBIE,ALE WOLNE > GO! > > / teraz juz wiem dlaczego!/ > > Wiesz malinko, to swietny pomysl z tym chlopakiem...nie wiem tylko czy spodoba > sie mojemu mezowi!? :(-Masz męża,a to ciekawe? > Bo widzisz, taka gówniara jak ja,/ hihihi, ale mnie dowartosciowalas!!/ ktora > zyje ponad 20 lat w malzenstwie z jednym mezczyzna wie juz troche o milosci , o > > zazdrosci, a takze o innych uczuciach poznania smaku ktorych wcale Ci nie > zycze. > I chociaz nie bylas w stosunku do mnie zbyt grzeczna, to pozwole sobie zyczyc > Ci w tym Nowym Roku troche wiecej poczucia humoru oraz dystansu do swiata , do > ludzi,a szczegolnie do samej siebie! > Wtedy latwiej sie kocha i nawet mozna bez zazdrosci:) > > Zycze Ci tez duzo szczescia z naszym sympatycznym wroclawczykiem / nie moglam > sie powstrzymac!/ ;) > > a_xx > > PS.Acha, jesli przeczytasz netykiete, czyli zasady obowiazujace w internecie > uwierzysz, ze duze litery w necie oznaczaja krzyk i sa wielkim nietaktem w > stosunku do rozmowcow!-nie wiedziałam o tym.Przeczytałam już i wiem. > > A. pozdrawiam męża Odpowiedz Link Zgłoś