concerto 06.05.06, 20:21 byłem ostatnio na pkp w Katowicach i trafilem na stoisko z prasą o parę tygodni przeterminowana za to sporo tańszą czy w naszym mieście jest takie miejsce? jeśli nie to dlaczego:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarlota123 Re: "przeterminowane" gazety 06.05.06, 20:23 Kiedys widziałam takie stoisko na świebodzkim Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: "przeterminowane" gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:46 ale na targu na swiebodzkim? nie na stale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek s. Re: "przeterminowane" gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:18 W SDH ASTRA jest (było ?) takie stoisko . Na pewno były kolorowe gazety z filmami i bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ster Re: "przeterminowane" gazety IP: *.e-wro.net.pl 07.05.06, 08:20 To dziwne, że są w Katowicach. We Wrocławiu były koło mojego domu. Ustawiały się tam długie kolejki, bo za grosze mozna było kupić luksusowe i drogie magazyny ilustrowane z poprzedniego miesiąca. Właściciel budki był zadowolony, bo interes się kręcił, klienci zachwyceni, bo oszczędzali. I wtedy odezwali się wydawcy tych pism, którzy podobno ponosili straty na takim procederze ( czytelnicy czekali z kupnem do następnego miesiąca i kupowali ich pismo niemal po cenie makulatury, zaś aktualnych numerów nie kupowali).I wtedy decyzją administracyjną kiosk zamknięto:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: "przeterminowane" gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:34 sprzedaż prasy "przeterminowanej" jest przestępstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katikot Re: "przeterminowane" gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:26 w Kraku jest takie stoisko na dworcu; w niedzielę na giełdzie staroci jest cała masa stoisk z przeterminowana prasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: "przeterminowane" gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:41 Gość portalu: as napisał(a): > sprzedaż prasy "przeterminowanej" jest przestępstwem A paragraf możesz zapodać? Jest to najwyżej złamanie umowy detalisty z wydawcą - niektórzy zastrzegają sobie, że nie wolno sprzedawać poniżej ceny okładkowej. Ale już wydawcy tygodników chętnie się zwrotów w ten sposób pozbywają. Mnie brakuje we Wrocławiu takiego punktu, np. w Olsztynie na dworcu kupowałem sobie tam całą hałdę gazet do pociągu gdy jechałem do Wrocławia. Dziwi mnie, że we Wrocławiu na dworcu czegoś takiego nie ma - ruch byłby ogromny! Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: "przeterminowane" gazety 07.05.06, 09:44 widzialem takie stoisko (moze nawet 2) w okolicach dworca PKP Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: "przeterminowane" gazety 07.05.06, 19:42 Niestety na targu, nie na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badger1 Re: "przeterminowane" gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:50 W warszawce też takie mają. Wybór skromy, ale wprost, polityka czy newsweek czasem poniedziałkowe w sobote/niedziele kupowałem za pół ceny. Bardzo prydatne na dłuższe podróże właśnie pociągiem.... Z tego co wiem we wrocławskim dworcu nie da się ot tak postawić budki i handlować. Trzeba znać odpowiednich ludzi itp..... może to z takowego powodu nie obrodził u nas akowy interes. Odpowiedz Link Zgłoś
concerto Re: "przeterminowane" gazety 08.05.06, 20:43 dzieki za odpowiedzi ale na razie jest jeden konkret--Swiebodzki ale raz w tygodniu. w dodatku S to osobne miasto:)jak to tam znalezc? poza tym ktos gdzies widzial, ktos kiedys mial kolo domu i chodzi mi o pelna oferte kioskowa a nie np. tylko zwierciadlo z dvd bo takie to sa gesto zachecam do poszukiwan--jak cos znajde dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: "przeterminowane" gazety 08.05.06, 21:50 ktos tez pisał ze w dh astra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonki2 Re: "przeterminowane" gazety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 15:14 Nikt nie sprzedaje, bo to przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś