Dodaj do ulubionych

TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.01, 16:18
Ponieważ wrocławskie Forum stało się dobrym miejscem do promowania
wrocławskiej sceny niezależnej (uff, ale zabrzmiało :))), zatem pragnę donieść,
iż Grupa Artystyczna Ad Spectatores Pod Wezwaniem Calderona organizuje kolejny
cykl przedstawień. Pretekstem do spektakli tym razem jest pierwszy rok
istnienia Grupy (wsześniej działaliśmy pod nieco inną nazwą). Ponieważ Forum
odwiedza sporo miłośników teatru pozwolę sobie podać kilka szczegółów na temat
spektakli:

Rzecz o życiu - 25,26,27 pażdziernika oraz 8,9,10,11 listopada, początek gogz.
21.00 na Przystani Zwierzynieckiej (Wybrzeże Wyspiańskiego/k głównego gmachu
Politechniki), cena biletu 15 zł.

Kobra - 28, 30, 31 pażdziernika oraz 6,7 listopada, początek godz. 21.00 w
Wieży Ciśnień przy ul. Na Grobli (przy głównej bramie MPWiK). Cena biletu 10 zł.

Opowieści kolejowe -2,3,4 listopada, początek godz. 21.00 ul. Na Grobli. Cena
biletu 10 zł.

Bilety można nabyć w biurze podróży Extur (budynek hotelu Exbud) na
ul. Kiełbaśniczej, lub na 30 min. przed każdym spektaklem. Pytania proszę
kierować na adres adspectatores@poczta.onet.pl lub jarqck@poczta.onet.pl.

Nie zamierzam zachwalać tu, żadnego z przedstawień. Mam nadzieję, że Tirsa
lub Jarosz szepną parę słów na temat swoich wrażeń po oglądnięciu spektakli :)))
Zapraszam serdecznie wszystkich!
Obserwuj wątek
    • Gość: wędzonka OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: 156.24.17.* 21.10.01, 04:30

Pozdrawiam najlepszych teatromanow na swiecie, i to tych z obu stron barykady! :)
      • Gość: jarq Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 17:05
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):

>
        > Pozdrawiam najlepszych teatromanow na swiecie, i to tych z obu stron barykady!
        > :)
        Barykady??? No to naaa barykaady ludu.... :))))
        • Gość: natasha Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 17:25

> Barykady??? No to naaa barykaady ludu.... :))))

...wykrzyknął i ruszył naprzód, a za nim ruszył rozsierdzony motłoch z bojowym
          okrzykiem...
          Pozdrawiam i do zobaczenia:))
          • Gość: jarq Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 23:25
            Gość portalu: natasha napisał(a):

> ...wykrzyknął i ruszył naprzód, a za nim ruszył rozsierdzony motłoch z bojowym
            > okrzykiem...
            > Pozdrawiam i do zobaczenia:))

Zapraszam, tylko proszę nie przychodzić z wyrzutniami rakiet oraz wszelka
            bronią palną, białą bronią, widłami, kosami( zwłaszacza postawionymi na sztorc) i
            innymi tego typu rekwizytami. :)))))

• Gość: Tirsa Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 00:39
              Huuuuuurrrrrraaaaaaaaa :-))))))))))))))))
              Idem, idem, idem :-)))....
              Proszem mnie krzesełko honorowe z napisem "Tirsa" i czerwoną wstęgą
              przygotować :-)))))

Jarosz.... ustalamy terminy??? :-))))))
              • pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! 22.10.01, 00:42
                Tirsa, zyjesz ?
                bzzz
                • Gość: jarq Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.ita.pwr.wroc.pl 22.10.01, 12:49
                  pszczolowski napisał(a):

> Tirsa, zyjesz ?

Liczyłem Trso, że w końcu odezwiesz sie na Forum! Oczywiście krzesełko juz
                  zbijam i lecę do sklepu, aby wybrać odpowiednie obicie..może kaszmir, jedwab???
                  Pozdrawiam :))))
                  • Gość: Tirsa Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do pszczółka i jarq :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 16:37
                    żyjem żyjem... i to całkiem nieźle ;-)))
                    Pszczółek... idziesz z nami pooglądać nawiedzonych w wieży cisnień?? ;-)))

Jarq... jedwabny welur proszem, w kolorze czarnym, co bym jako blondynka siem
                    dobrze prezentowała ;-)))
                    • Gość: jarq Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do pszczółka i jarq :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 18:23
                      Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> Jarq... jedwabny welur proszem, w kolorze czarnym, co bym jako blondynka siem
                      > dobrze prezentowała ;-)))

Jak mówią francuzi: you got it! :)))

• pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do TIRSY:-) 22.10.01, 19:26

> żyjem żyjem... i to całkiem nieźle ;-)))
                      > Pszczółek... idziesz z nami pooglądać nawiedzonych w wieży cisnień?? ;-)))
                      >
                      > Jarq... jedwabny welur proszem, w kolorze czarnym, co bym jako blondynka siem
                      > dobrze prezentowała ;-)))

• pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy i jarq :-) 22.10.01, 19:31

> Pszczółek... idziesz z nami pooglądać nawiedzonych w wieży cisnień?? ;-)))
                      >
                      bzz przeprosinowe za poprzedni post, co wzial i poszedl bez pytania .

Tirsa, ja mam wieże cisnień w mozgu i nie moge sie wzruszac , musimy to odlozyc do przyszlego razu na
                      ten przyklad na poczatku listopada. A poza tym przylece niezauwazona i tak tez odlece :-)
                      bzzz serdeczne

• Gość: Tirsa Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Pszczółka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 19:48
                        Pszczółek... ulubiona.... a kto Ci każe zza kolumienki wychodzić?? :-)))
                        Choć czasem siem opłaca... Ad Spectatores stałym/starym bywalcom niezłe wino
                        stawia ;-))))
                        • pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy 22.10.01, 21:28

> Pszczółek... ulubiona.... a kto Ci każe zza kolumienki wychodzić?? :-)))
                          he, he - nauczycielka od wychodzenia zza kolumny mi sie znalazla :::-))))

> Choć czasem siem opłaca... Ad Spectatores stałym/starym bywalcom niezłe wino
                          > stawia ;-))))

a to juz jest jakis powazny powod, zeby sie ujawnic ... patrz na lewo i na prawo i sprawdz z kim sie
                          bedziesz trunkiem dzielic :-)
                          co prawda przypominam ci, ze ostatnio tylko z Jaroszem (no i jarqiem oczywiscie) przepijacie lapowki od
                          Ad Spectatores

bzzz

• Gość: Tirsa Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 22:57
                            nie łapówki, a dowody uznania i sympatii...
                            nie przepijamy, a degustujemy...
                            a w zamkniętym gronie, bo więcej chętnych nie było :-(((
                            • pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy 22.10.01, 23:20
                              jasne, tak jak w znanej odpowiedzi Radia Erewan na pytanie "Czy to prawda, ze Tow. Brezniew
                              podarowal na Placu Czerwonym samochod marki mercedes przodownikowi pracy komunistycznej ?"
                              :-))
                              bzzz proletaryjne
                              • Gość: jarq Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.01, 00:09
                                pszczolowski napisał(a):

> bzzz proletaryjne

Tow. Pszczółkowski, czy mamy Was wysłać na kilkuletni obóz szkoleniowy ? Wasza
                                nieprawomyślność polityczna zaczyna się Nam niepodobać!!! W dodatku możecie
                                zdemoralizować inne jednostki!!! Dlatego przywałujemy Was do porządku! :))))

• Gość: Tirsa Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.01, 00:15
                                  ech..... ratunku.... czuję, że coś/ktoś mnie demoralizuje.... ;-)))
                                  • pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy 23.10.01, 00:32
                                    Tirsa, a to dobry zart !
                                    nie bedziesz sie teraz w szaty niewinnej owieczki przystrajac-
                                    Caly ul wie, ile pijesz :-)))
                                    bzzz
                                • pszczolowski Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! - do Tirsy 23.10.01, 00:46
                                  Gość portalu: jarq napisał(a):

> Tow. Pszczółkowski, czy mamy Was wysłać na kilkuletni obóz szkoleniowy ? Wasz
                                  > a
                                  > nieprawomyślność polityczna zaczyna się Nam niepodobać!!! W dodatku możecie
                                  > zdemoralizować inne jednostki!!! Dlatego przywałujemy Was do porządku! :))))

ja se ne boju, ja mam rakovinu :-))
                                  bzzz

• Gość: natasha Re: OBECNOSC OBOWIAZKOWA !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 00:40
              Gość portalu: jarq napisał(a):
              >
              > Zapraszam, tylko proszę nie przychodzić z wyrzutniami rakiet oraz wszelka
              > bronią palną, białą bronią, widłami, kosami( zwłaszacza postawionymi na sztorc)
              > i
              > innymi tego typu rekwizytami. :)))))

OK, obiecuję, że kosy nie będą postawione:))))

• Gość: Jarq Bardzo ważne !!! IP: *.ita.pwr.wroc.pl 25.10.01, 13:12
                Uwaga! Jeżeli, ktoś planuje wybrać się dzisiaj na przedstawienie ad
                Spectatores (czwartek 25.10) proszę, aby zmienił swoje plany na inny termin.
                Niestety wczoraj wieczorem jeden z aktorów, który gra jedna z głównych ról dość
                poważnie skręcił nogę... Próbujemy, jakos postawić go na nogi, ale niestety
                ryzyko, że będziemy zmuszeni odwołać dzisiejszy spektakl jest dość duże :)))
                Najprawdopodobniej jutrzejszy spektakl zostanie zagrany, choć moim zdaniem,
                jeśli ktos chcialby oglądnąć teraz Rzecz o życiu, to proponuję sobotę!
                Przepraszamy za komplikacje i zapraszamy na przedstawienia!
                • Gość: Tirsa Re: Bardzo ważne !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.01, 22:05
                  noooo.... był ktoś???.... czemu cisza???? ;-)))
                  ja siem wybieram... czekam tylko na listopadowe pluchy i zawieje ;-)))

Jarq... proszem mnie wstempnie krzesełko czerwone w ilości sztuk dwa ustawić 6
                  i 11 listopada :-)))

pozdrawiam :-)
                  • pszczolowski Re: Bardzo ważne !!! 29.10.01, 22:46
                    Tirsa, a po ci dwa krzesla ? Chcesz sie zdrzemnac ?

bzzz
                    • Gość: Tirsa Re: Bardzo ważne !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.01, 22:53
                      Pszczółek... a wezmę ze sobą takiego jednego, co by nocą samotnie nie wracać ;-
                      ))....
                      dla Ciebie oczywiście zarezerwowane miejsce na kolankach.... do wyboru :-)))
                      • pszczolowski Re: Bardzo ważne !!! 29.10.01, 22:57
                        oj zebys nie pozalowala tego zaproszenia na kolanka ;-)))
                        pamietaj, ze po ciemku wszystkie pszczoly sa czarne !
                        bzzz
                        • Gość: Tirsa Re: Bardzo ważne !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.01, 23:05
                          oujacie.... Pszczółek... a skąd Ty wiesz, że ja uwielbiam czarne?? ;-)))
                          • pszczolowski Re: Bardzo ważne !!! 29.10.01, 23:12
                            ... bo ja tez :-)))
                            bzzz
    • Gość: Tirsa Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.01, 17:44
      Podrzucę na górę, bo może Jarq się odezwie i powie jak z frekwencją....
      nie ma problemów z biletami, czy trzeba kupować wcześniej???

Jarosz... a Ty żyjesz jeszcze???..... :-))))

Pszczółek... to co z kolankami? ;-))))
      • Gość: jarq Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.01, 18:05

> Podrzucę na górę, bo może Jarq się odezwie i powie jak z frekwencją....

Oczywiście, że się odezwę :))) Frekwencja, hmm...mogło byc gorzej! Jak to zwykle
        bywa najlepiej jest w czasie "Rzeczy o życiu". W zeszły piątek mieliśmy niezły
        ścisk, ale zazwyczaj jest poprawnie choć bez przesady. Z biletami problemów nie
        ma, więc można przychodzić na 10 minut przed spektaklem bez żadnej obawy! Jarosza
        widziałem na ostanim spektaklu Kobry, tzn w środę (o ile mnie pamięć nie myli).
        Własnie wówczas z frekwencją było najgorzej ze względu na dzień (31.10) oraz
        pogodę, które naprawdę w tym dniu nie zachęcała do ruszania się z domu. Ale
        generalnie jest nieźle. Nawet na Opowieściach wczoraj przyszło około 40 osób, a
        ten spektakl w czasie letniej seri nie cieszył się zbytnią popularnością...
        Przeżyłem 75 minut grozy, kiedy zawiesił sie komputer w czasie spektaklu i muzka
        Lorenza zaczęła się "dławić". Na szczęście nie nastąpiło to podczas wieszania,
        ale i tak spędziłem ten spektakl na modłach do twardego dysku i paleniu seryjnie
        papierosów. Na szczęście dalszych nie spodzianek nie było, choć ta awaria odbiła
        się nieco na psychicznej kondycji aktorów i mam wrażenie, że nieco ucierpiał na
        tym spektakl...
        Tyle mniej więcej niusów z Ad Spetatores :)) Pozdrawiam i oczywiście zapraszam :))
        Acha! Zapraszam do wzięcia udziału w dyskusji na wątku "Co sądzicie o stanie
        kultury i sztuki we Wrocławiu?".

• Gość: Tirsa Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.01, 18:21
          Opowieści sobie odpuściłam z pełną premedytacją, bo jakoś najmniej mi się
          podobały :-)
          Mam nadzieję, że uda mi się w środę zobaczyć Kobrę... i obowiązkowo w weekend
          Rzecz... nie odpuszczę sobie kaczuszki na Odrze, mimo temperatury
          niesprzyjającej :-))))....

Trzymam kciuki za bezawaryjność sprzętu :-)....

Pozdrowienia :-)))
          • Gość: Jarosz Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: 192.168.10.* 05.11.01, 10:48
            > Opowieści sobie odpuściłam z pełną premedytacją, bo jakoś najmniej mi się
            > podobały :-)

Nie może być ;-)))
      • pszczolowski Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! 04.11.01, 00:49
        > Pszczółek... to co z kolankami? ;-))))
        Dziekuje, polatam , bo jakby nas kto zobaczyl ... :)))))
        bzzz
      • Gość: Jarosz Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: 192.168.10.* 05.11.01, 10:45
        Jeszcze żyję ;-))) I nawet byłem znowu na "Kobrze". Jarq świadkiem :-)))
        • Gość: tyrysek Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 11:06
          Co byscie polecili jako pierwsze? ...komus, kto nie widzial zadnego z w/w...
          • Gość: Jarosz Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: 192.168.10.* 05.11.01, 12:10
            Zależy, co lubisz. Najatrakcyjniejsza dla początkujących może być "Rzecz o
            życiu", choć ja na przykład najbardziej lubię "Kobrę".

Pozdrowionka :-)))
            • Gość: Tirsa Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.01, 16:46
              Jarosz.... na Kobrę beze mnie???.... buuuuuuuuuuuuu
              • Gość: Jarosz Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: 192.168.10.* 05.11.01, 16:59
                Tirso, przecież też idziesz na "Kobrę" ;-)))
            • Gość: tyrysek Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 17:00
              Rzecz.. i Kobra- czyli akurat to, co teraz graja ;-)
              wybaczcie jeszcze jedno (moze glupie)pytanie- w ktorym dokladnie miejscu jest
              ta wieza (np. w stosunku do Tawerny)?
              • Gość: Jarosz Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: 192.168.10.* 05.11.01, 17:03
                Po przeciwnej stronie Odry! Trzeba iść od Placu Wróblewskiego Mostem Oławskim i
                wejść w ulicę Na Grobli.

No chyba że idziesz na "Rzecz o życiu" - wtedy zbiórka widzów jest na przystani
                niedaleko Tawerny.
    • Gość: Tirsa Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 16:24
      no dobra..... nadchodzę ;-)))

jarq... na jutro dwa bileciki zaklepujem, co by siem nie okazało, że klamkę
      stateczku pocałować będę zmuszona ;-)))

pozdrowionka
      • Gość: Tirsa Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.01, 14:56
        zimno...fiuka...a słońce tylko oszukuje, że grzeje...
        rejs Kaczuszką??... ech... chyba jednak zmiana planu nastąpi i wieczór spełnię
        w towarzystwie grzanego piwka... albo i zimnego, ale w ciepłym domku ;-)))

do cieplejszego spotkania :-))
        • pszczolowski Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! 10.11.01, 16:50
          Tak to jest jak sie Tirsa z przyroda umawia do swiatyni sztuki ... :-((((
          bzzz
          • Gość: jarq Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.01, 16:58
            No cóż, pogoda, jaka jest każdy widzi :(( Na pocieszenie mogę jedynie
            powiedzieć, że wewnątrz wieży jest zdecydowanie cieplej niż na zewnątrz... Tak,
            sezon 2001 u Ad Spectatores ma się już ku końcowi... Al enie traćcie nadziei!
            Zima ...ich..wiosna NASZA! (może troche późna wiosna, ale jednak :))) Poza tym,
            kto wie? Jak się jakieś ciepłe i interesujące miejsce znajdzie....
            Pozdrawiam! :))
            • Gość: tomek Re: TEATR, TEATR...CZYLI AD SPECTATORES RAZ JESZCZE!!! IP: *.hist.uni.wroc.pl 12.11.01, 09:47
              dzieki jarqu za wytep! swietne miejsce.
              /to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka