Dodaj do ulubionych

Walka z komarami trwa

11.05.06, 18:29
Ptaszki mają obfite żarcie !!!
Obserwuj wątek
    • xx23 Walka z komarami trwa 11.05.06, 18:29
      Ptaszki mają obfite żarcie !!!
      • 59049m Re: Walka z komarami trwa 12.05.06, 06:49
        Czy naprawdę nie ma sposobu, żeby wybić te przeklęte komary? Wrocław pretenduje
        do organizowania wielu imprez ogólnokrajowych. Przyjeżdża wiele znanych osób,
        które są następnie dotkliwie gryzione przez komnary i ...więcej już się nie
        pojawiają w naszym pięknym zakomarzonym mieście. Może włodarze miasta wreszcie
        podjeliby jakąś sensowaną decyzję?
        • kklement Re: Walka z komarami trwa 12.05.06, 07:35
          A ja już wolę komary, niż ewentualne środki zwalczania ich: tony pestycydów i
          likwidację małych zbiorników wodnych, będących miejscem rozrodu płazów,
          wodopojem dla zwierząt i czynikiem kształtującym mikroklimat. Musimy zachować
          trochę pokory wobec przyrody - całej zmienić nie możemy, a nawet nie powinnismy
          próbować. Poza tym zawsze są jeszcze osobiste repelenty, jak chociażby Off.
          • Gość: KKW Re: Walka z komarami trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:20
            to niech dostojni goście się czymś posmarują i kłopot z głowy. OFF-a nie znają?
    • piast9 Moja osobista walka też trwa 12.05.06, 10:44
      Jest już 5 zabitych, 7 rannych.
    • Gość: ja Re: Walka z komarami trwa ale na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:20
      Biorą pieniądze a nic nie robią. A komary gryzą jak cholera, OFF i inne nic nie
      dają. To tak jak w naszym zoo. Nie ma zwierzątka w klatce, no to pewnie się
      schowało. Niedługo będą tylko pute klatki z napisami jakie to zwierzątko.
    • Gość: nitca ciekawe... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.06, 14:34
      ciekawe czy akcja by byla skuteczniejsza, gdyby sie wladze dowiedzialy, ze
      komary przenosza wirusa H5N1 :)
    • Gość: Ekolog A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:37
      I teraz wszystko jasne - spaliny, kurz, a teraz jeszcze chemia "z urzędu".
      • nitca Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką 12.05.06, 14:43
        Gość portalu: Ekolog napisał(a):
        > I teraz wszystko jasne - spaliny, kurz, a teraz jeszcze chemia "z urzędu".

...i drzewa i trawy...
        Myslisz ze alergie nie dotycza ekologow?:)
        • Gość: GZ Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:02
          Tylko zmasowany atak z gory może coś pomóc.Coś podobnego jak było 1997r. po
          powowdzi.Wtedy pomogło!!
          • Gość: Radosław Pralka Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:14
            B-16 nadlatuje! Spokojna głowa! Wybije ws
            • 59049m Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką 12.05.06, 16:11
              Proponowanie OFF-a zamiast skutecznej akcji odkomarzania, to bardzo
              charakterystyczne z socjologicznego punktu widzenia zachowanie Wrocławian. W
              każdym innym mieście podchwycono by pomysł generalnego osuszania i
              odkomarzania, ale w tym jednym mieście będą się smarować OFF-em (podobno
              jeszcze czosnek pomaga!). Dlatego tu, a nie gdzie indziej, powstała onegdaj
              Pomarańczowa Alternatywa. Myślenie we Wrocławiu trochę przypomina myślenie z
              SZUFLANDII, mojego ulubionego filmu (bo mówi własnie o nas!)
    • Gość: Działkowicz Re: Walka z komarami trwa IP: *.e-wro.net.pl 12.05.06, 20:30
      W Kamieńcu Wrocławskim są dwa kompleksy ogrodów działkowych
      użytkowanych tylko przez wrocławian. Nigdy tereny te, należące do gminy
      Czernica nie były odkomarzane. Po co oddano je wrocławianom, skoro nie są
      traktowane jak wrocławskie. Z każdej strony jesteśmy poszkodowani, gdyż gmina
      zrezygnowała z dofinansowania podmiejskiego autobusu 615 i musimy jeżdzić
      prywatną linią 555. Mnie, emerytkę, jednorazowy wyjazd na działkę kosztyje 8 zł
      Może chociaż komary nam podtrujecie, bo jest ich tu zatrzęsienie. Obok jest
      kąpielisko Bajkał - tam ani wędkarze, ani plażowicze nie wytrzymują plagi
      tych gryzoni.
      • kklement I bardzo dobrze, że nie płaci się za czyjeś hobby 12.05.06, 20:35
        Działka to hobby, prywatna sprawa. I jest rzeczą bezczelną wręcz domagać się,
        żeby miasto wydawało pieniądze na odkomarzanie w gminie Czernica, bo jacyś
        ludzie akurat tam mają kaprys posiadać grządkę marchewki i trzy krzale
        pomidorów.

Niech sobie Pani kupi OFF-a, zamiast wyłudzać publiczne pieniądze !
        • 1410_tenrok Re: I bardzo dobrze, że nie płaci się za czyjeś h 12.05.06, 21:50
          KKlement, czasami piszezsz od rzecza, czasami jednak od rzeczy. Tak kobieta
          jest podatnikiem i rowniez ma prawo czegos wymagac. O wyludzaniu tu nie ma
          mowy - nie sciemniaj gosciu. A milosci do komarow to tu nie ordynuj. Moze Ty
          nie jestes stad??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka