xx23 11.05.06, 18:29 Ptaszki mają obfite żarcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
59049m Re: Walka z komarami trwa 12.05.06, 06:49 Czy naprawdę nie ma sposobu, żeby wybić te przeklęte komary? Wrocław pretenduje do organizowania wielu imprez ogólnokrajowych. Przyjeżdża wiele znanych osób, które są następnie dotkliwie gryzione przez komnary i ...więcej już się nie pojawiają w naszym pięknym zakomarzonym mieście. Może włodarze miasta wreszcie podjeliby jakąś sensowaną decyzję? Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Walka z komarami trwa 12.05.06, 07:35 A ja już wolę komary, niż ewentualne środki zwalczania ich: tony pestycydów i likwidację małych zbiorników wodnych, będących miejscem rozrodu płazów, wodopojem dla zwierząt i czynikiem kształtującym mikroklimat. Musimy zachować trochę pokory wobec przyrody - całej zmienić nie możemy, a nawet nie powinnismy próbować. Poza tym zawsze są jeszcze osobiste repelenty, jak chociażby Off. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Walka z komarami trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:20 to niech dostojni goście się czymś posmarują i kłopot z głowy. OFF-a nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Moja osobista walka też trwa 12.05.06, 10:44 Jest już 5 zabitych, 7 rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Walka z komarami trwa ale na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:20 Biorą pieniądze a nic nie robią. A komary gryzą jak cholera, OFF i inne nic nie dają. To tak jak w naszym zoo. Nie ma zwierzątka w klatce, no to pewnie się schowało. Niedługo będą tylko pute klatki z napisami jakie to zwierzątko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitca ciekawe... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.06, 14:34 ciekawe czy akcja by byla skuteczniejsza, gdyby sie wladze dowiedzialy, ze komary przenosza wirusa H5N1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:37 I teraz wszystko jasne - spaliny, kurz, a teraz jeszcze chemia "z urzędu". Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką 12.05.06, 14:43 Gość portalu: Ekolog napisał(a): > I teraz wszystko jasne - spaliny, kurz, a teraz jeszcze chemia "z urzędu". ...i drzewa i trawy... Myslisz ze alergie nie dotycza ekologow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GZ Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:02 Tylko zmasowany atak z gory może coś pomóc.Coś podobnego jak było 1997r. po powowdzi.Wtedy pomogło!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosław Pralka Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:14 B-16 nadlatuje! Spokojna głowa! Wybije ws Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: A ja się zastanawiałem, czemu mnie tak pieką 12.05.06, 16:11 Proponowanie OFF-a zamiast skutecznej akcji odkomarzania, to bardzo charakterystyczne z socjologicznego punktu widzenia zachowanie Wrocławian. W każdym innym mieście podchwycono by pomysł generalnego osuszania i odkomarzania, ale w tym jednym mieście będą się smarować OFF-em (podobno jeszcze czosnek pomaga!). Dlatego tu, a nie gdzie indziej, powstała onegdaj Pomarańczowa Alternatywa. Myślenie we Wrocławiu trochę przypomina myślenie z SZUFLANDII, mojego ulubionego filmu (bo mówi własnie o nas!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działkowicz Re: Walka z komarami trwa IP: *.e-wro.net.pl 12.05.06, 20:30 W Kamieńcu Wrocławskim są dwa kompleksy ogrodów działkowych użytkowanych tylko przez wrocławian. Nigdy tereny te, należące do gminy Czernica nie były odkomarzane. Po co oddano je wrocławianom, skoro nie są traktowane jak wrocławskie. Z każdej strony jesteśmy poszkodowani, gdyż gmina zrezygnowała z dofinansowania podmiejskiego autobusu 615 i musimy jeżdzić prywatną linią 555. Mnie, emerytkę, jednorazowy wyjazd na działkę kosztyje 8 zł Może chociaż komary nam podtrujecie, bo jest ich tu zatrzęsienie. Obok jest kąpielisko Bajkał - tam ani wędkarze, ani plażowicze nie wytrzymują plagi tych gryzoni. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement I bardzo dobrze, że nie płaci się za czyjeś hobby 12.05.06, 20:35 Działka to hobby, prywatna sprawa. I jest rzeczą bezczelną wręcz domagać się, żeby miasto wydawało pieniądze na odkomarzanie w gminie Czernica, bo jacyś ludzie akurat tam mają kaprys posiadać grządkę marchewki i trzy krzale pomidorów. Niech sobie Pani kupi OFF-a, zamiast wyłudzać publiczne pieniądze ! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: I bardzo dobrze, że nie płaci się za czyjeś h 12.05.06, 21:50 KKlement, czasami piszezsz od rzecza, czasami jednak od rzeczy. Tak kobieta jest podatnikiem i rowniez ma prawo czegos wymagac. O wyludzaniu tu nie ma mowy - nie sciemniaj gosciu. A milosci do komarow to tu nie ordynuj. Moze Ty nie jestes stad?? Odpowiedz Link Zgłoś