Dodaj do ulubionych

list przeciwko giertychowi

12.05.06, 23:20
kto chce moze sie dopisac
www.bezgiertycha.rp4.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: jekdok Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięki :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:52
      • tk123 Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk 13.05.06, 00:41
        Tak, Frasyniuk na przykład. Faktycznie doborowe towarzystwo. Dziękuję, postoję.
        • Gość: Zenon Wypierd Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.06, 02:15
          Przedsięborca - no jasne!

"Doborowe" towarzystwo, ca 60-70 % uczniowie i studenci (chciałbym znać ich
          średnie ocen)
          • Gość: moloko Giertych na kabanosy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 07:40
          • Gość: =} Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.06, 17:38
            Prosze bardzo, hani:)
            3 znajome osoby
            1) 4,71
            2) 4,4
            3) 5,3 (albo nawet i wiecej w poprzednim semestrze zimowym)
    • tk123 Dwa cytaty 13.05.06, 17:09
      "Tak to może wyglądać, ale proszę przeczytać „Lot Orła”, moją książkę z roku
      2000. Piszę o trzech rzeczach, które trzeba niezwłocznie zrobić w oświacie: po
      pierwsze – zwiększyć płace nauczycieli, po drugie – wprowadzić bony edukacyjne
      (choć nie wiem, czy da się je wprowadzić, bo na razie brak dobrego projektu), po
      trzecie – na wzór amerykański dać rodzicom prawo do kształcenia swoich dzieci."

" Chcę po prostu, by o ich kształcie decydowali rodzice, by mieli wpływ na
      sposób, w jaki wychowywane są ich dzieci. Jeśli tak się nie stanie, ten wpływ
      będzie miał zideologizowany aparat urzędniczy, który teraz rządzi. To jedynie
      udostępnienie ludziom ich praw. Zapewne w niektórych rejonach Podlasia rodzice
      będą chcieli, by szkoła wychowywała w duchu prawosławnym. Dlaczego państwo ma w
      tym nie pomóc? W Cieszynie może się pojawić propozycja, by luteranizm obecny był
      nie tylko na lekcjach religii, ale by nauczyciele z większą wrażliwością
      przekazywali obraz historii. Moja ideologia zatem jest taka jak milionów
      rodziców, którzy chcą po swojemu wychowywać swoje dzieci."

Za tę wypowiedź (w wywiadzie dla "Dziennika") Giertych ma u mnie duży plus. W
      końcu minister, który nie boi się powiedzieć, że to rodzice, a nie urzędnicy
      powinni mieć decydujący wpływ na kształcenie dzieci. Przy komuchach typu Łybacka
      czy Wiatr to prawdziwy wolnościowiec!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka