tentymon 12.05.06, 23:20 kto chce moze sie dopisac www.bezgiertycha.rp4.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jekdok Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięki :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:52 Odpowiedz Link Zgłoś
tk123 Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk 13.05.06, 00:41 Tak, Frasyniuk na przykład. Faktycznie doborowe towarzystwo. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Wypierd Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.06, 02:15 Przedsięborca - no jasne! "Doborowe" towarzystwo, ca 60-70 % uczniowie i studenci (chciałbym znać ich średnie ocen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =} Re: Można znaleźć się w zacnym towarzystwie.Dzięk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.06, 17:38 Prosze bardzo, hani:) 3 znajome osoby 1) 4,71 2) 4,4 3) 5,3 (albo nawet i wiecej w poprzednim semestrze zimowym) Odpowiedz Link Zgłoś
tk123 Dwa cytaty 13.05.06, 17:09 "Tak to może wyglądać, ale proszę przeczytać „Lot Orła”, moją książkę z roku 2000. Piszę o trzech rzeczach, które trzeba niezwłocznie zrobić w oświacie: po pierwsze – zwiększyć płace nauczycieli, po drugie – wprowadzić bony edukacyjne (choć nie wiem, czy da się je wprowadzić, bo na razie brak dobrego projektu), po trzecie – na wzór amerykański dać rodzicom prawo do kształcenia swoich dzieci." " Chcę po prostu, by o ich kształcie decydowali rodzice, by mieli wpływ na sposób, w jaki wychowywane są ich dzieci. Jeśli tak się nie stanie, ten wpływ będzie miał zideologizowany aparat urzędniczy, który teraz rządzi. To jedynie udostępnienie ludziom ich praw. Zapewne w niektórych rejonach Podlasia rodzice będą chcieli, by szkoła wychowywała w duchu prawosławnym. Dlaczego państwo ma w tym nie pomóc? W Cieszynie może się pojawić propozycja, by luteranizm obecny był nie tylko na lekcjach religii, ale by nauczyciele z większą wrażliwością przekazywali obraz historii. Moja ideologia zatem jest taka jak milionów rodziców, którzy chcą po swojemu wychowywać swoje dzieci." Za tę wypowiedź (w wywiadzie dla "Dziennika") Giertych ma u mnie duży plus. W końcu minister, który nie boi się powiedzieć, że to rodzice, a nie urzędnicy powinni mieć decydujący wpływ na kształcenie dzieci. Przy komuchach typu Łybacka czy Wiatr to prawdziwy wolnościowiec! Odpowiedz Link Zgłoś