Gość: Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 23:57 Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie wypowie i oceni?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isis! Re: AIDA 08.01.03, 00:03 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie wypowie i oceni?) Niestey, nie byłam... Z założenia. Chociaż może "stety" ? Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_j_o Re: AIDA 08.01.03, 01:08 Ja byłem :) w niedziele Opinia - mieszana Bardzo podobała mi sie grupa taneczna i sceny zbiorowe, natomiast reszta ... przyznam sie że solówki trochę nużyły... i nie mam pojęcia po jakie licho ciągnieto 3 wielbłądy, które przeszły raz przez scene i stały potem w kącie :( W sumie jednak nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk kajogoogoo IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 08.01.03, 08:10 byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to ciut za stara na laskę. Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho robi wrażenie bonk Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_j_o Re: kajogoogoo 08.01.03, 11:05 Gość portalu: bonk napisał(a): > byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to ciut > za stara na laskę. > Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho robi > wrażenie > > bonk Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_j_o Re: kajogoogoo 08.01.03, 11:06 Gość portalu: bonk napisał(a): > byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to ciut > za stara na laskę. > Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho robi > wrażenie > > bonk Siedziałem daleko więc nie było widać, że niektórzy są lekko ryśnięci zębem czasu. Zaczynam doceniać, że ... daleko siedziałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: AIDA IP: 195.205.117.* 08.01.03, 07:21 Ja byle mna Aidzie 5 lat temu - podobalo mi sie. Ale podobno tamta inscenizacja byla zupelnie inna od tej obecnej. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: AIDA 08.01.03, 11:18 Ja byłam w niedzielę. Widowisko doprawdy imponujące. Nie podobały mi się jednak stroje głównych bohaterów - faraon wyglądał niczym św.Mikołaj przedstawiany w ikonografii, młody książę faktycznie miał posturę Szreka. Piękne śpiewy chóru i solówki w wykonaniu Aidy. Wielbłądki stały cichutko, natomiast konie były bardzo niespokojne. Podobało mi się bardzo i wszystko byłoby OK, gdyby nie dotkliwe zimno wlatujące z korytarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACHA Re: AIDA IP: 195.117.149.* 08.01.03, 12:09 Moja Babcia z Mamą były bardzo bardzo zadowolone,jedyny mały minus ich zdaniem to to,że soliści nie śpiewali po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: AIDA 08.01.03, 12:28 Nie tylko soliści nie śpiewali po polsku. Cały tekst został zaśpiewany po włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: AIDA 08.01.03, 19:10 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie wypowie i oceni?) Widziałem tylko reportaż w telewizorze. Dwa tygodnie za 3200 Euro, stare dziadki na pokładzie, do tego napiwki. Obsługa taka sobie. Ale widoki na mijane tropikalne wyspy - nieziemskie. Generalnie: to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: AIDA IP: 213.155.167.* 08.01.03, 19:55 Bylam razem z osmioletnim synem , ktory z duzym zainteresowaniem sledzi kolejne superwidowiska opery wr., ale tym razem mial zastrzezenia, najlepsze bylo jego pytanie zadane polglosem (tak , ze pol rzedu sie usmialo) : " Mamo a skad Indianie wzieli sie w Egipcie ?" Fakt - Aida wygladala jak Pocahontas. No i jest jedna z tych oper po powrocie z ktorej nic nie mozna zanucic, a w zeszlym roku tak nam sie kapitalnie tanczylo mazura w osniezonym parku... Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: AIDA 09.01.03, 08:37 Gość portalu: afilipinka napisał(a): > Bylam razem z osmioletnim synem , ktory z duzym zainteresowaniem sledzi kolejne > > superwidowiska opery wr., ale tym razem mial zastrzezenia, najlepsze bylo jego > pytanie zadane polglosem (tak , ze pol rzedu sie usmialo) : " Mamo a skad > Indianie wzieli sie w Egipcie ?" Fakt - Aida wygladala jak Pocahontas. Miałam podobne wrażenie. Chyba trochę pzresadzili z fantazją w kwestii strojów > No i jest jedna z tych oper po powrocie z ktorej nic nie mozna zanucic, a w > zeszlym roku tak nam sie kapitalnie tanczylo mazura w osniezonym parku... Bardziej podobała mi się Carmina Burana. Na Aidzie nieznając libretta po przerwie mozna było przysnąć. Co się zdarzyło mojemu sąsiadowi. Co mu głowa opadała to dostawał solidnego kuksańca od żony:-)))) Chyba musiał mić sporo sińców potem:-)) I rzeczywiście żal było tych zwierząt które ewidentnie męczyły się na scenie, zwlaszcza konie Ale scenografia i oświetlenie świetne Odpowiedz Link Zgłoś