IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 23:57
Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie wypowie i oceni?)
Obserwuj wątek
    • isis! Re: AIDA 08.01.03, 00:03
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie wypowie i oceni?)

Niestey, nie byłam... Z założenia. Chociaż może "stety" ?
    • k_a_j_o Re: AIDA 08.01.03, 01:08
      Ja byłem :) w niedziele
      Opinia - mieszana
      Bardzo podobała mi sie grupa taneczna i sceny zbiorowe, natomiast reszta ...
      przyznam sie że solówki trochę nużyły... i nie mam pojęcia po jakie licho
      ciągnieto 3 wielbłądy, które przeszły raz przez scene i stały potem w kącie :(
      W sumie jednak nie żałuję.
      • Gość: bonk kajogoogoo IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 08.01.03, 08:10
        byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to ciut za stara na laskę.
        Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho robi wrażenie

bonk
        • k_a_j_o Re: kajogoogoo 08.01.03, 11:05
          Gość portalu: bonk napisał(a):

> byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to
          ciut
          > za stara na laskę.
          > Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho
          robi
          > wrażenie
          >
          > bonk
        • k_a_j_o Re: kajogoogoo 08.01.03, 11:06
          Gość portalu: bonk napisał(a):

> byłem i podobało się choć pan młody to farquad ze szreka a panna młoda to
          ciut
          > za stara na laskę.
          > Ktoś z tyłu krzyknął - jakie laski taki amant.Generalnie jednak widowicho
          robi
          > wrażenie
          >
          > bonk

Siedziałem daleko więc nie było widać, że niektórzy są lekko ryśnięci zębem
          czasu. Zaczynam doceniać, że ... daleko siedziałem ;)
    • Gość: GREG Re: AIDA IP: 195.205.117.* 08.01.03, 07:21
      Ja byle mna Aidzie 5 lat temu - podobalo mi sie. Ale podobno tamta inscenizacja
      byla zupelnie inna od tej obecnej.
    • szoppracz1 Re: AIDA 08.01.03, 11:18
      Ja byłam w niedzielę. Widowisko doprawdy imponujące. Nie podobały mi się jednak
      stroje głównych bohaterów - faraon wyglądał niczym św.Mikołaj przedstawiany w
      ikonografii, młody książę faktycznie miał posturę Szreka. Piękne śpiewy chóru i
      solówki w wykonaniu Aidy. Wielbłądki stały cichutko, natomiast konie były
      bardzo niespokojne. Podobało mi się bardzo i wszystko byłoby OK, gdyby nie
      dotkliwe zimno wlatujące z korytarza.
      • Gość: KACHA Re: AIDA IP: 195.117.149.* 08.01.03, 12:09
        Moja Babcia z Mamą były bardzo bardzo zadowolone,jedyny mały minus ich zdaniem
        to to,że soliści nie śpiewali po polsku
        • szoppracz1 Re: AIDA 08.01.03, 12:28
          Nie tylko soliści nie śpiewali po polsku. Cały tekst został zaśpiewany po
          włosku.
    • map4 Re: AIDA 08.01.03, 19:10
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Kto był? Jakie wrażenia? Prosze o opinie(może Isis sie
      wypowie i oceni?)

Widziałem tylko reportaż w telewizorze.
      Dwa tygodnie za 3200 Euro, stare dziadki na pokładzie,
      do tego napiwki. Obsługa taka sobie. Ale widoki na
      mijane tropikalne wyspy - nieziemskie.

Generalnie: to kwestia gustu.
    • Gość: afilipinka Re: AIDA IP: 213.155.167.* 08.01.03, 19:55
      Bylam razem z osmioletnim synem , ktory z duzym zainteresowaniem sledzi kolejne
      superwidowiska opery wr., ale tym razem mial zastrzezenia, najlepsze bylo jego
      pytanie zadane polglosem (tak , ze pol rzedu sie usmialo) : " Mamo a skad
      Indianie wzieli sie w Egipcie ?" Fakt - Aida wygladala jak Pocahontas.
      No i jest jedna z tych oper po powrocie z ktorej nic nie mozna zanucic, a w
      zeszlym roku tak nam sie kapitalnie tanczylo mazura w osniezonym parku...
      • geos Re: AIDA 09.01.03, 08:37
        Gość portalu: afilipinka napisał(a):

> Bylam razem z osmioletnim synem , ktory z duzym zainteresowaniem sledzi
        kolejne
        >
        > superwidowiska opery wr., ale tym razem mial zastrzezenia, najlepsze bylo
        jego
        > pytanie zadane polglosem (tak , ze pol rzedu sie usmialo) : " Mamo a skad
        > Indianie wzieli sie w Egipcie ?" Fakt - Aida wygladala jak Pocahontas.

Miałam podobne wrażenie. Chyba trochę pzresadzili z fantazją w kwestii strojów

> No i jest jedna z tych oper po powrocie z ktorej nic nie mozna zanucic, a w
        > zeszlym roku tak nam sie kapitalnie tanczylo mazura w osniezonym parku...

Bardziej podobała mi się Carmina Burana. Na Aidzie nieznając libretta po
        przerwie mozna było przysnąć. Co się zdarzyło mojemu sąsiadowi. Co mu głowa
        opadała to dostawał solidnego kuksańca od żony:-)))) Chyba musiał mić sporo
        sińców potem:-))
        I rzeczywiście żal było tych zwierząt które ewidentnie męczyły się na scenie,
        zwlaszcza konie
        Ale scenografia i oświetlenie świetne

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka