Dodaj do ulubionych

Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie namiary

17.05.06, 13:15
na porządnego, uczciwego, sympatycznego lekarza. Mój wyjechał do Szwecji :( nie wiedząc o tym poszłam na wizyte. zamiast niego przyjmuje młode zarozumiałe dziewczę. takiego chamstwa u lekarza dawno nie spotkałam... :( Lokalizacja lekarza dowolna. Bardzo prosze!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:22
      Mogę polecić lekarkę do której sama chodzę. Jest to przychodnia rodzinna na ul.
      Pabianickiej i dr Bednarz-Kanafa. Pani doktor, która daje skierowania bez
      problemów i nie jest młodym dziewczęciem jak Twój nowy lekarz. Poszukaj w
      książce nr telefonu do przychodni albo podjedź i spytaj w rejestracji czy można
      się jeszcze do Pani dr zapisać. Pozdrawiam.
      • bezkonserwantow nawróciła się? 30.05.06, 17:52
        4 lata temu mówiąc delikatnie - utrudniała mojemu Ojcu zejście z tego świata.
        Umierał na raka (przerzuty do wątroby, kości itp.) a ta ***** nie chciała mu
        przepisywać morfinę. Lekarz wezwany za cash zrobił to bez mrugnięcia okiem
        widząc, że mój Ojciec ma może miesiąc życia.
        Jest gburowata, zwłaszcza w stosunku do młodych ludzi - wszędzie węszy symulowanie.
    • 13monique_n Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam 17.05.06, 13:29
      Ja polecam lekarzy z Dolmedu i Dolmed jako podstawowa opieke zdrowotna.
      Skierowania bez problemu, lekarz przyjmuje (internista i pediatra), nawet kiedy
      nie ma miejsc. I dluuuugo maja otwarte.
      • wiadro_z_woda Dolmed ?? 17.05.06, 14:21
        No cóż ile ludzi na świecie tyle opinii. Dziecko było pod opieką pediatry, owszem jak sie zarejstrujesz to jest ok nawet moze nie trzeba długo czekać ale inaczej...........Poza tym ze skierowaniami jest różnie a jak już dostaniesz to zazwyczaj w tylko w Dolmedzie.To mi z kolei nie zawsze pasowało bo tam niekoniecznie są najlpesi lekarze np. ortopedy typowo dla dzieci nie ma..... Poza tym serio bardzo ciężko wydobyć skierowanie na cokolwiek. Mnie sie osobiscie nie podobało i sie wypisaliśmy za duza masówka wg mnie oczywiście.
    • metnia Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam 18.05.06, 00:27
      Dziekuje za odpowiedzi!
      Zainteresuje sie Twoja lekarka Moniko :)

mieszkam blisko Dolmedu ale jakos nie mam do tego molocha zaufania :/ bylam
      raz u starego dziadka - gina to na mnie nawrzeszczal (a lat juz nascie nie mam)
      ze ANTYKONCEPCJE UZYWAM!!! do okulisty sie czeka tygodniami i bada po lebkach. wiem za to ze jest tam dobry dermatolog - facet.

mam jeszcze pytanie - u mojego kontaktu oznajmilam ryczac ze sie wypisuje i chce moje wszystkie papiery na co mila pielegniarka (naprawde mila, wyczytalam z jej oczu ze mysli o tej lekarce to samo co ja :() mnie poinformowala, ze dopiero w poniedzialek moze mi zrobic ksero. czy naprawde musze czekac az tyle dni?! potrzebuje lekarskiej porady na cito, nie moge tyle czekac! :(

pozdrawiam i jesli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to z checia wyslucham :)

• Gość: Magda Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 13:27
        Ja wlasnie tez szukam lekarza pierwszego kontaktu, bo niedawno sie tu
        przeprowadzilam. I napisz prosze gdzie sie spotkalas z tak chamska lekarka
        zebym ja i inni przypadkiem tam nie trafili...
        • metnia Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam 19.05.06, 00:22
          A zatem: nie pllecam lekarz na Ziemowita, na ul. Kniaziewicza(tam była ta wredna lekarka) nie polecam tez przychodni na ul. Dobrzynskiej(jesli chodzi o 1 kontakt). Przenosze sie na ul. Komuny paryskiej do faceta pierwszego kontaktu - ponoc kontaktowy :)

Na ta mloda jędze skladam skarge - tylko nie wiem jeszcze gdzie - do izby lekarskiej? w koncu ona co miesiac dostaje za mnie kase...
          • Gość: placek Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.05.06, 09:23
            > Na ta mloda jędze skladam skarge - tylko nie wiem jeszcze gdzie - do izby lekar
            > skiej? w koncu ona co miesiac dostaje za mnie kase

Najprościej przenieść deklarację, to przestanie dostawać tę kasę, kokosy w
            wysokości 5,10zł.
            Przychodnie lekarzy rodzinnych często funkcjonują na zasadzie: szef -
            zatrudnieni na umowy o pracę (zwłaszcza młodzi), najprościej skargę najpierw
            złożyć do szefa.

Swoją drogą, ciekawi mnie, że na swojej drodze spotkałaś już tylu nieżyczliwych
            lekarzy (Ziemowita, Kniaziewicza, Dobrzyńska). Wielokrotnie się przeprowadzałam
            i dla wygody (dużo choruję) zmieniałam lekarzy (Dolmed- bez przypisania do
            konkretnego lekarza, Pabianicka, Sanus -też różni lekarze, Luxmed, Rondomed,
            Trwała, Lipowa) i dokładnie RAZ miałam zastrzeżenia, do pewnego starszego
            felczera z Sanusa- ale chyba przygłuchy był i źle mnie zrozumiał :)) Życzę
            wyrozumiałości, lekarz też człowiek
            • Gość: metnia Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 21:37
              zle doświadczenia były zbiorowe - mojej mamy i przyjaciół, czyli osob jak najbardziej zaufanym - wierze im.. ja narzekam tylko na ul. Kniaziewicza.

co z tego ze to 5.1?? do lekarza chodze 2 razy w roku a takicj jak ja sa setki. wiec te 5 zl sie mnozy...

Pozdrawiam i dzieki za info - w poniedzialek skaladam skarge.
              • gatta5 Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam 19.05.06, 23:27
                naprawdę świetna jest dr Mazur z Dolmedu, polecam też dr Wiciak z Dobrzyńskiej
                i dr Lis z praktyki lekarza rodzinnego na pl. dominikańskim. Z tym, że w
                dolmedzie trzeba dlugo czekać, mimo że ma się wyanaczoną godzinę.
    • Gość: kos Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.os1.kn.pl 19.05.06, 23:56
      jak ktoś ma wolne 100 zł to najlepiej wykupić sobie coś takiego.
      Nie ograniczony dostęp do specjalistów i badań. Najważniejsze że nie jest się przypisany do konkretnego lekarza.
      www.interpolska.pl
      • Gość: umberto Re: Lekarz pierwszego kontaktu. Błagam dajcie nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:40
        dr A.Jakubiak z Przychodni Ormed ul, Wejherowska.Jest miła, grzeczna i jest
        dobrym lekarzem. polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka