Dodaj do ulubionych

Dudkiewicz niczym Kołodko.

IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.03, 16:31
Wziął długopis po stronie dochodów dopisał 20 mln zł i szast prast jest
lepiej. Poza tym zabrał oświacie troszkę kasy (wydatki wzrosną dzieki
wiekszej subwencji od znienawidzonego rządu komuszego). Chyba chcę zostać
prezydentem miasta albo innym wicepremierem finansów :-).
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: proxy / *.com.hk 08.01.03, 16:38
      duzY, wez mnie z soba :) minister jak widac moze nawet oficjalnie za cinkciarza robic. a mi wystarczy etat kierowcy sluzbowej lancii... kiedys juz tlumaczylem dlaczego. :) chyba nie prosze o zbyt wiele, panie prezydencie tudziez wicepremierze? :)
      • Gość: nieśmiały cygan Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 08.01.03, 16:43
        Dudek też cygan?
      • Gość: duzY Cyfer - gadasz tak zgrabnie, że IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.03, 16:54
        zostaniesz moim doradcą :-)
        • Gość: duzY Re: Cyfer - gadasz tak zgrabnie, że IP: proxy / *.com.hk 08.01.03, 17:06
          bycie oficjalnym doradca to jednak zbyt duza odpowiedzialnosc. mimo wszystko bede nalegal na etat kierowcy :) przeciez po drodze tez mozna doradzac... :))))
          • Gość: duzY Cyfer to chyba z dumy tak urosłeś, że IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.03, 17:14
            stałes sie duzY. OK, bedziesz kierował zespołem doradców.
            • Gość: cyfer duzY, to nie moja wina IP: proxy / *.com.hk 08.01.03, 17:17
              oficjalne wyjasnienie jest tu : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4201038&a=4201543 jesli wczesniej go nie zauwazyles :)
              • Gość: duzY Widziałem, widziałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.03, 17:20
                Tak sobie spekuluję :-)
                • Gość: cyfer A spekuluj, byle nie moim etatem :) (n/t) IP: proxy / *.com.hk 08.01.03, 17:24
    • Gość: Wernyhor Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: *.poz.zigzag.pl / *.policom.com.pl 08.01.03, 17:03
      Gość portalu: duzY napisał(a):

> Wziął długopis po stronie dochodów dopisał 20 mln zł i szast prast jest
      > lepiej. Poza tym zabrał oświacie troszkę kasy (wydatki wzrosną dzieki
      > wiekszej subwencji od znienawidzonego rządu komuszego)

od rządu komuszego
      i na dodatek od poznańskiej minister edukacji
      • Gość: duzY To już całkiem koniec świata :-) (n/t) IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.01.03, 17:05
        • Gość: cyfer wyjasnienie IP: proxy / *.com.hk 08.01.03, 17:08
          ciekawe: we wczesniejszym poscie dziwnym trafem duzYm zostalem... duzY, to nie moja wina :))) jak zwykle jestem niewinny. :)
    • Gość: Rafis Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.03, 19:26

> Wziął długopis po stronie dochodów dopisał 20 mln zł i szast prast jest
      > lepiej.
      Tylko,że te 20 baniek naprawde wpłynie do kasy :-)
      Zreszta wpłynęły one już w tym roku dlatego deficyt w 2002 roku został
      zmniejszony z planowanych 218 mln na 199mln.

Poza tym zabrał oświacie troszkę kasy (wydatki wzrosną dzieki
      > wiekszej subwencji od znienawidzonego rządu komuszego).
      Brzmi to tak jakby rząd komuszy dawał nam własne pieniądze,jednak sa to te
      same pieniażki które wcześniej nam zabrał(chyba tylko troche mniejsze).

Chyba chcę zostać
      > prezydentem miasta albo innym wicepremierem finansów :-).
      Chcieć a móc :-)
      • Gość: Janek Re: Od pewnego czasu panuje inne powiedzenie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.03, 20:05
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Chcieć a móc :-)
        Wprowadzili je chłopcy od etosu i wartości. Nie chcem ale muszem.
      • Gość: duzY Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.01.03, 10:34
        potrafi zmniejszyc deficyt w dwóch kolejnych latach. Skoro Rafisie te 20 mln zł
        zmniejszyło deficyt w roku 2002 to czy mam rozumiec, że ekipa Dutkiewicza w
        2003 roku ponownie sprzeda te same nieruchomości by zmniejszyc deficyt w
        budżecie na rok 2003? No to mamy perpetum mobile!!!!! Tylko czemu sprzedaja co
        roku tak mało? Mogliby sprzedawac np. nieruchomości za 200 mln zł. Te same co
        rok. Byłoby super.

A "chcieć" i "móc" nie są w alternatywie a w koninkcji.
        • Gość: Rafis Re: Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.03, 10:43

> potrafi zmniejszyc deficyt w dwóch kolejnych latach. Skoro Rafisie te 20 mln

>
          > zmniejszyło deficyt w roku 2002 to czy mam rozumiec, że ekipa Dutkiewicza w
          > 2003 roku ponownie sprzeda te same nieruchomości by zmniejszyc deficyt w
          > budżecie na rok 2003? No to mamy perpetum mobile!!!!! Tylko czemu sprzedaja
          co
          > roku tak mało? Mogliby sprzedawac np. nieruchomości za 200 mln zł. Te same
          co
          > rok. Byłoby super.

Zeby sprzzedać to musi ktos chciec kupić :-)Jak wiesz na rynku nieruchomości(
          i nie tylko) od kilku lat mamy kryzys.Dlatego też Huskowski przewidywał,że
          tego mienia sprzedadzą mało.Jednak na rynku pojawiły się oznaki ożywienia
          (mieszkańcy w 2002 kupili 2 razy wiecej lokali niż w roku 2001 co dało
          ponadprogramowe 20 mln).
          Huskoś układał też stara wersje budżetu na rok 2003 i nie wiedział,że
          mieszkania schodzą już lepiej.Dutkiewicz dopisał te 20mln na podstawie
          dzisiejszego popytu na mienie komunalne.
          Wszystko jasne.
          W tamtym roku PKB wzrosło około 1,3 w tym jest planowane ok.3% wiec chyba
          przyznasz,że mozna liczyć na wzrost dochodów w budzecie gminy?
          Rynek nieruchomości jest b.ważny dla finansowania gminy.Pamiętam czasy gdy
          dzięki sprzedaży majątku mieliśmy nadwyżke budżetową ;-)
          >
          > A "chcieć" i "móc" nie są w alternatywie a w koninkcji.
          • Gość: bolo Re: Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.crowley.pl 10.01.03, 22:18
            A może Dutkiewicz sprzeda i Dutkiewicz sobie kupi jakąś kamienice.
            Moze na solnym.
            pzdr
          • Gość: bolo Re: Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.crowley.pl 10.01.03, 22:52
            A może Dutkiewicz sprzeda i Dutkiewicz sobie kupi jakąś kamienice.
            Moze na solnym.
            pzdr
        • Gość: rych Re: Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.biuro.kom / 10.101.3.* 10.01.03, 22:45
          20 mln- to mniej-więcej tyle ile wydano na expo we Wroclawiu-fantastycznie
          durny pomysl beznadziejnego Zdrojewskiego i kontynuowany przez jego popleczników
          • Gość: Rafis Re: Jak to jest, że jedne 20 mln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 00:13
            Gość portalu: rych napisał(a):

> 20 mln- to mniej-więcej tyle ile wydano na expo we Wroclawiu-fantastycznie
            > durny pomysl beznadziejnego Zdrojewskiego i kontynuowany przez jego
            poplecznikó
            > w

ale o co chodzi w Twoim poście?
            po pierwsze na expo miasto wydało 5mln
            po drugie te 20 mln to zwiększenie dochodów miasta w tym roku
            Ludzie jestescie niesamowici :-)
    • Gość: Dariusz Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: *.provider.pl / *.provider.pl 10.01.03, 20:11
      20 milionów? No problem! Wzrost podatku gruntowego -
      wzrost o 333%, wzrost opłaty za wieczyste użytkowanie -
      na razie propozycja dla mojej spółdzielni - o ponad 6
      tysięcy procent itd starczy na kaskę dla starych kumpli.
      • Gość: Rafis Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 00:14
        Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> 20 milionów? No problem! Wzrost podatku gruntowego -
        > wzrost o 333%, wzrost opłaty za wieczyste użytkowanie -
        > na razie propozycja dla mojej spółdzielni - o ponad 6
        > tysięcy procent itd starczy na kaskę dla starych kumpli.

tia a u mnie wzrost podatku gruntowego o 2mln %
        • alex2000 Re: Dudkiewicz niczym Kołodko. 18.03.03, 13:55
          20mln .....
          Wedlug moich wyliczen mieszkancy osiedla na ktorym za-mieszkam zaplaca za
          uzytkowanie wieczyste (jezeli nie dojdzie wczesniej do rozlewu krwi) uwaga
          okolo 400 tys zlotych rocznie
          Mam zaplacic 12,5zl oplaty za uzytkowanie wieczyste za kazdy metr udzialu w
          gruncie. Przeciez to rozboj w bialy dzien
          pzdr
          al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka