daniel081 28.05.06, 14:59 W najbliższym czasie mam zamiar razem z dziewczyną przenieść się z Warszawy do Wrocławia. Chciałbym się dowiedzieć jak u Was w mieście wygląda sprawa z pracą, wynajmem mieszkania i ogólnie jak się mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kryssa Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:41 ja również przyjechałam z Warszawy do Wrocławia. Mieszkam tu już ze 20lat! Wrocław to miasto młodych i chyba włodarze miasta , doceniając ten rozwojowy aspekt Wrocławia, starają się zatrzymać młodych kusząc ich obietnicami pracy . Na dzień dzisiejszy pracy jest mało , zarabia się kiepsko . Komunkikacja fatalna, rozkopane nieustannie drogi. Ale co tam ! Wrocław się rozwija się ,czuje się tu pozytywną energię. Ludzie otwarci i zyczliwi. Ja mieszkam na Sępolnie - oaza zieleni i spokoju . Buduję się niedaleko miasta i mając powrównanie wiem , że tu jest duużo taniej niż w Warszawie. Zapraszamy , przyjeżdżajacie! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel081 Re: Z Warszawy do Wrocławia 28.05.06, 15:52 Warszawa też jest cała rozkopana, codzienne stanie w korkach. Poza tym ostatnio dużo mówi się o Wrocławiu, że miasto szybko się rozwija, że mają powstać nowe miejsca pracy. Z resztą powoli to widać w ogłoszeniach. Do tego Warszawa jest tragicznie zarządzana i rozwija się tylko i wyłącznie dzięki temu, że jest stolicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kryssa1 Re: Z Warszawy do Wrocławia 28.05.06, 16:53 No widzisz, wszystko na to wskazuje ,że we Wrocławiu to prawie jak w domu ( Warszawie). Wrocławianie mają ambicje, chcą widzieć swoje miasto pięknym , dynamicznie rozwijającym się ,kochają to miejsce , są gościnni. Zachęcema Cię do zamieszkania tutaj. Będziesz zadowolony - to miasto ma niepowtarzalny klimat . Życzę Wam, abyście byli tu szczęśliwi ! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel081 Re: Z Warszawy do Wrocławia 28.05.06, 17:20 Ile kosztuje wynajęcie kawalerki? Która dzielnica jest atrakcyjna i niedroga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hemina Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: 213.25.164.* 29.05.06, 12:13 Też mieszkam z anrzeczonym od maraca we Wrocławiu, a pracaowałam przez prawie 3 lata w Wawie. Przyjechałam tutaj dla mojego narzeczonego, a Warszawa jako miasto nigdy mie się nie podobała. Byłoby fajnie, gdyby nie jedna sprawa, która nie pozwala mi być w pełni szcęśliwą - praca. Znalazłam ją dość szybko - i moze to był błąd. W Warszawiw zaraz po studiach robiłam dostała szansę "robienia kariery", odchodząc z firmy byłam juz Kierownikiem i przeprowadziłam kilka fajnych projektów. Teraz nudze się w pracy i mimo, iż na rozmowie opowiadano mi jakie to przede mną szanse to czuję, że się cofam w rozwoju a nie rozwijam. Pracy może jest dużo i będzie dużo, ale dla parcowników fizycznych, których jest coraz mniej, ale dla ludzi z wyższym wykształceniem chyba marne szanse, bo wszystkie zagraniczne firmy budujące się tutaj ściągają swoich ludzi na stanowiska menedżerskie. Taka jest moja opinia, i zastanówcie się szukając pracę, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.06, 20:04 Polecam Gądów maly. Wszystkie tramwaje tu dojeżdżaja, tylko 15 min do centrum. Niedaleko Park Zachodni,cicho i bezpiecznie. Mieszkam na nowym osiedlu, niska zabudowa, mili sasiedzi. Oczywiscie sa bardziej prestizowe dzielnice, ale sporo drozsze. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.06.06, 14:46 jesli potrzebujesz transportu maneli, to daj znac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristy Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: *.rodamco.pl 13.06.06, 16:47 Jeśli chodzi o pracę to nie ma porównania. Warszawa to zupelnie inny świat, we Wrocławiu ciężko wyrwać cokolwiek powyżej 5000 brutto, a większość ludzi po studiach zarabia może z 3000 brutto, rzadko więcej. We wszystkich innych sprawach Wrocław jest lepszy - piękne, zielone miasto, pełne miłych ludzi. Blisko w góry i nad jeziorka, super rynek, świetne knajpki, zdecydowanie lepsza komunikacja. Gądów akurat nie jest topowym miejscem - takie sobie blokowisko. Ja lubię Biskupin, Sępolno, Partynice, Ołtaszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abece Re: Z Warszawy do Wrocławia IP: *.crowley.pl 14.06.06, 11:26 we wrocku jestem prawie dwa lata, polecam ! dobry klimat, czuc ze cos sie dzieje... pracy moze nie ma super duzo ale w porownaniu z innymi wojewodztwami to jest naprawde niezle. praca dla wyksztalconych ludzi po kierunkach technicznych sie znajdzie. drogi to najwiekszy mankament ale obecnie miasto duzo remontuje. nie da sie nadrobic straconych kilkinastu ostatnich lat w jeden dzien ale widac, ze wsyzstko zmierza w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka32 Re: Z Warszawy do Wrocławia 18.06.06, 19:19 zachęcam do Wrocławia, sama tu zaczęłm studia, dostałam pracę, poznałam męża.....no i zostałam.... będę miała kawelerkę do wynajęcia blisko dworca głównego ale gdziesz koło połowy lipca jeżeli będziesz zainteresowany odezwij sie na maila gazetowego pozdrawiam i zapraszam Aldona Odpowiedz Link Zgłoś